Har drevet og regna litt på det og ser at en del sause inneholder lite kcal.
Jeg følger er kostholds plan på ca 2300kcal dagen. Spørsmålet mitt da er som følger om jeg kan ta meg litt saus på maten uten at det skal ha så mye å si siden der er så lite kcal i det..
Selvfølgelig kan en det.
Det er endog fornuftig å inkludere litt av det for variasjonens skyld.
Selv velger jeg f.eks alltid å spise ordnær middagsmat under det meste av dietten - alt fra kjøttkaker med brun saus, biff med litt saus, pastasauser, fiskegrateng etc etc er helt fint på diett.
Siden jeg skal ligge sånn noenlunde på et gitt antall kcal i snitt, så vurderer jeg selvfølgelig mengde poteter/ris/pasta og mengde kjøtt/fisk på fatet, og modererer mengden saus sammenlignet med off-season...avhengig av type saus.... Jeg er også javnt over nokså forsiktig mht saltbruken
Bare det å ha det ene litt variable og normale måltidet daglig gjør garantert at diettene blir langt mer levelige, samt at en ikke terroriserer familie og omgivelser unødig. Det siste der er det mange som burde tenke litt på...
Dersom målet er å gå en full konkurransediett, så kan det alikevel være nødvendig å være litt mer asketisk mht saltinntak den siste måneden (særlig dersom en som meg ikke kutter saltet de siste dagene). Da velger jeg å gå over til mer standardiserte måltider, og i hvertfall kutter jeg ut alt av sauser og annet som jeg ikke har full kontroll på saltinnholdet i.
Årsaken til det er at jeg ønsker at kroppen skal venne seg til et helt stabilt saltinntak (for min del på 6-7g) slik at en slipper eventuelt overflødig vann - og det går seg greit til etter 2-4 uker.
Litt rotete kanskje, men hovedbudskapet er at du kan spise din tilmålte mengde saus med glede!