- Glöm allt som har med GI att göra.
Vel...
Studiene missforstått konseptet ,med GI og GL (glycemic index og glygemic load.)
Og er morsomt å se, at så mange har sløst vekk tid på feil ting.
Det er et mål på hvor fort opptaket i kroppen er.
Ikke et utfall det har.
100g karbohydrater tas opp i kroppen.
Og gir en viss insulin mengde. Uavhengig av GI
Det GI sier, er hvor fort kroppen din må reagere.
Og hvor fort kroppen formilder karbohydratene videre.
Og hvor mye av det som blir benyttet omdannet (GL)
Så det er veldig liten forskjell for folk som spiser 6 måltider til dagen.
For insulin nivået deres, blir opprettholdt gjennom dagen.
Men om du tar en som er på lav karbo diet evt keto diet.
Som har et gjevt og lav, insulin nivå. Da midt i uka kaster innpå en pose sukker.
Vil personen, bli i hormon ubalanse. Veldig fort, hello PMS
Personen vil sannsynlig vis smile fra øre til øre, som om julenissen var komt.
Men etter sukker sjokket har lagt seg.
Vil personen være, virkelig uvennlig, gretten, bitterhet og muligens frustrert.
Personen har nettopp reversert hele forbenningsystemet, og hormon utvinningen.
På et øyeblikk.
Så ja studiene har rett, og er helt ubrukelig.
Om 100 karbohydrater, er det samme som 100 karbohydrater. Ja
Gir det like mengder insulin. Ja
Forandrer det forbrenningen. Nei hvorfor skulle det, om inntaket var gjevt
Men det sier jo ikke noe om, hvor fort en kan gå fra A ------ til Å siden av mat.
Praktisk bruk av GI er om en skal f.eks karb up. En bygger før et show.
1000 gram sukker YEY tror du det er bra eller.
Kanskje 2000 gram sukker.
Vel når en vet hvor mye som skal til for å fylle opp lagrene.
Gjør du det med sukker, så har du 0 kontroll.
For opptaket går for fort. Selv om mengden er lik.
Derfor er det gjerne heller smart å gjøre det, med noe som har lavere GI
For å ikke gjøre det for fort, mer kontrollert. Og kan gjøres litt lenger tid.
Og forandringene vil ikke være drastisk.
Uten dem hormonelle-ubalanse bivirkningene.
Så jeg mener nå hvertfall, at GI kan være relevant.
For noen.