Skrevet av Emne: Oppskrifter på brød?  (Lest 3019 ganger)

Utlogget Woody

  • Treningsnarkoman
  • *******
  • Innlegg: 2 036
  • Honnør: 58
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 2 036

Oppskrifter på brød?
« : 27. mai 2005, 07:41 »
Noen som har noen gode oppskrifter på et sunt og godt brød? Noe ala fedons brød, noe med en del proteiner og lite karbs. Food

Utlogget Zoria

  • Elite medlem
  • *******
  • Innlegg: 4 597
  • Honnør: 266
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Kvinne
  • Innlegg: 4 597

  • Mens sana in corpore sano
SV: Oppskrifter på brød?
« #1 : 28. mai 2005, 01:42 »
Syns å huske at det er lagt ut mange brødoppskrifter her tidligere så du finner sikekrt noe hvis du leter/søker.
Books just wanna be FREE! See what I mean at:
http://bookcrossing.com/friend/Tuttasb

Utlogget A.Berge

  • Leieboer
  • *****
  • Innlegg: 585
  • Honnør: 15
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 585

  • Hverdagstrening
SV: Oppskrifter på brød?
« #2 : 28. mai 2005, 02:14 »
fant en oppskrift på et brød som PSG lager selv:

oppskrift:

5 DL MEL:
-like deler byggmel, soyamel, hvetekim, havrekli og kruskakli + en dæsj solsikkefrø og linfrø
5 DL HVETEMEL
3,5 DL LUNKEN VÆSKE:
-et egg + like deler melk og vann
1 SPISESKJE BALSAMICOEDDIK
2 SPISESKJEER SUNN MATOLJE
1,5 TESKJE SALT
1,5 TESKJE FRUKTOSE ELLER SUKKER
EN DÆSJ OREGANO
2-3 SOLTØRKEDE TOMATER, HAKKET I SMÅ BITER
5-6 SVARTE OLIVEN, HAKKET I SMÅ BITER
2 TESKJEER TØRRGJÆR

Ingrediensene blandes sammen på vanlig måte. Det ferdige produkt er usedvanlig velsmakende, i tillegg må det nevnes at soyamel, frø og hvetekim er rikt på protein (rundt 30%), og sammen med fiberblandingen og tomat/oliven, skaper dette en bedre balanse i næringsinnholdet.

Utlogget Woody

  • Treningsnarkoman
  • *******
  • Innlegg: 2 036
  • Honnør: 58
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 2 036

SV: Oppskrifter på brød?
« #3 : 30. mai 2005, 08:42 »
Takk tanngarden, hønnør for den. Har nemlig prøvd å finne profilen tilPSG en stund nå, husket at han hadde en oppskrift på et veldig bra brød.

Utlogget HotWheels

  • Treningsnarkoman
  • *******
  • Innlegg: 2 396
  • Honnør: 129
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 2 396

Kildebrød!
« #4 : 12. juli 2005, 21:08 »
Har begynt å lage et utrolig godt og næringsrikt brød!

Oppskriften er som følger, for 2 brød:

625g Hvetemel
250 g sammalt hvete
1/4 kopp sesamfrø
1/2 kopp linfrø
1 kopp solsikkefrø
1/4 kopp havregryn
1/2 ss salt
1 pk tørrgjær
1 l romtemperert vann

1. Bland alt og rør sammen.
2. La dette heve i 3 timer.
3. Hell over i 2 brødformer, og la det heve nok en time.
4. Stekes midt i ovnen på 200 grader, med en langpanne med vann på nederste rille.
5. Etter en halv time tar du ut langpannen, og lar brødene steke enda 40 min.
Brødene skal ha en mørk skorpe.

Kommentar på dette? noen som gidder å ta seg bryet med å finne næringsinnhold pr 100 g. i et slikt brød? Stokker seg i hodet mitt når jeg prøver:p Smaker ihvertfall himmelsk, og har masse fiber! Saftig og godt!

26 år
86 kg
beste benk: 125x2.
Beste Hantelpress, liggende: 40x8.
Medium benk: 100x10.
Rullestolbruker
Min Profil Oppdatert 08.08.07
Min Dagbok Oppdateres stadig!
Medlem av S.A.T.S. Sandnes

Hørt i dusjen:"Jeg mister så mye hår, tror nesten jeg har kreft!"

Utlogget TornBlackRaven

  • Superavhengig
  • ******
  • Innlegg: 1 489
  • Honnør: 33
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Kvinne
  • Innlegg: 1 489

  • Burning Angel
SV: Oppskrifter på brød?
« #5 : 10. august 2005, 02:06 »
hva er det med folk og sukker i brød?
Har man mål, oppnår man dem, alt annet er sløsing

Utlogget Zoria

  • Elite medlem
  • *******
  • Innlegg: 4 597
  • Honnør: 266
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Kvinne
  • Innlegg: 4 597

  • Mens sana in corpore sano
SV: Oppskrifter på brød?
« #6 : 10. august 2005, 05:44 »
hva er det med folk og sukker i brød?

Sukker gjør at gjæra virker bedre. Altså bedre heving med søtstoff. Selv bruker jeg sjelden sukker men heller f.eks. maltekstrakt eller honning.
Books just wanna be FREE! See what I mean at:
http://bookcrossing.com/friend/Tuttasb

Utlogget Melissa

  • Superavhengig
  • ******
  • Innlegg: 1 183
  • Honnør: 82
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Kvinne
  • Innlegg: 1 183

SV: Oppskrifter på brød?
« #7 : 10. august 2005, 10:12 »
Oppskrift 1:

1 kg grov sammalt hvete
1 kg sammalt rug
200 g siktet hvetemel
1 pakke tørrgjær
1 ss salt
1- 2 dl solsikkekjerner
1 dl havrekli
1,8- 2 liter vann
1 ss oliven

Bland alle tørre ingredienser. Lag ei grop i melet og hell i lunkent vann og olje. Rør deigen godt sammen og la den heve i minimum to timer, gjerne over natta eller mens du er på jobb. Slå deigen ned og ha den i tre smurte brødformer. Sett formene i ovnen på 50 grader i en halv time. Øk deretter temperaturen til 170 grader og stek dem ferdige (ca. 1 time).


Oppskrift 2:

Fiberrikt grovbrød

100 g hvete helkorn
1 kg sammalt hvete
250 g fin sammalt rug
7 dl kruskakli/hvetekli
1 dl linfrø1
dl sesamfrø
1 dl solsikkekjerner
1- 2 dl hvetemel
2 ts salt
14- 15 dl sur skummet melk/yoghurt naturell
75 g gjær

Bland alle de tørre ingrediensene (bare 1 dl av hvetemelet). Varm væsken til den er «fingervarm». Løs gjæren i litt av væsken og tilsett væsken i det tørre. Elt godt til en grøtaktig tykk deig og tilsett resten av hvetemelet. Elt i 8- 10 minutter i en kjøkkenmaskin. Dekk bollen til med plast og sett til heving i ca. 1 time. Elt deigen på nytt, dekk bollen med plast og la deigen heve i ca. 30 minutter. Ha deigen i to smurte former, dekk til med et klede og la brødene heve i ca. 30 min. Stek på nederste rille på 200 grader i 50- 60 min.


Oppskrift 3:

Svensk rug-speltbrød
(for den avanserte)

Dag 1:
5 dl kaldt vann
300 g grov sammalt rug
50 g grov surdeig
Bland sammen ingrediensene, dekk til og la stå i romtemperatur til neste dag.

Dag 2:
5 dl lunkent vann
300 g grov sammalt rug
Ha ingrediensene i blandingen fra dagen før. Dekk til bollen og la stå i fire timer.
5 dl lunkent vann
500 g fin sammalt rug
500 g spelt, fullkorn
25 g havsalt
rugmel til strøing

Bland alle ingrediensene i kjøkkenmaskinen sammen med blandingen du har fra tidligere. Elt på sakte fart i 12 minutter. Fordel deigen i tre godt smurte brødformer og sikt litt rugmel på toppen. Dekk til med plast og la brødene heve. Når melet på toppen krakelerer, er brødet ferdighevet. Stekes på nederste rille på 200 grader i ca. en time.


Oppskrift 4:

Grovbrød
(4 brød)

1 1 / 2 liter skummet melk
50 gram gjær
1 ss mørk sirup
1 kg grov sammalt hvete
1 kg grov sammalt rug
2 ss salt
ca. 3 / 4 dl hvetekli
ca. 3 / 4 dl hvetekim
Litt hvetemel for å få riktig konsistens

Rør gjæren ut i fingervarm melk og tilsett sirup. Bland salt i melet. Bland alle ingrediensene til en passe deig som akkurat slipper bollen. Arbeid deigen godt, helst i maskin. 5—10 min. Dryss litt mel over, dekk med plast og sett lunt til heving et par timer.
Elt deigen godt igjen, del den i fire og trill jevnt. Legg i smurte brødformer og sett til heving med håndkle over. Prikk brødene, stek ca. 1 time ved 200 grader på nederste rille. Avkjøl på rist med kjøkkenhåndkle over.


Oppskrift 5:

Ingers rugbrød med Kesam

Oppskriften blir til 4 brød stekt i 1 1/2 liters former

Brøddeig:
• 1.3 l hvetemel sammalt fin
• 200 gr rugmel sammalt fint
• 200 gr hvete helkorn
• 75 gr gjær
• 9 dl hvetekli
• 1 dl linfrø
• 1 dl solsikkekjerner
• 1½  l lunkent  vann
• 5 dl Sans Kesam Mager

Slik gjør du:
4 brødformer a 1 1/2 liter. I stekeovnen ved 220°C, ca. 1 time.
Bland alle ingrediensene. Det skal bli en ganske løs deig. La deigen forheve dekket med plast eller lokk i 1 time. Slå luften ut av deigen og la den heve opp en gang til ca. 30 minutter. Slå så deigen ned en gang til og fordel på formene. Deigen er ganske løs så den skal ikke eltes med hendene.Stek brødene.


Oppskrift 6:

1 kg rugmel
3-4 ts salt
3/4 liter vann
50 g gjær

Bland de tørre ingrediensene. Rør ut gjæren i lunken væske og rør inn i deigen. Arbeides med rene hender til den slipper bollen. Settes så til heving på ett lunkent sted. Heves til den er ca dobbelt så stor. Arbeid så deigen på melet bakebord og form til brød emner. Settes på plate eller i brødform til heving igjen. La den atter bli ca dobbelt så stor. Stekes i ovn ca 1 time. Når det er ferdig legges det på en rist. Gammel norsk oppskrift.


Oppskrift 7:

1,3 kg fin sammalt hvete
200 g fin sammalt rug
200 g helkorn hvete
75 g gjær
2 strøkne ts salt
9 dl hvetekli/kruskakli
1,8 dl lunkent vann
ev. 1 l søt eller sur skummet melk, pluss 8 dl vann
1 dl linfrø
1 dl solsikkekjerner

Bland alt det tørre, løs opp gjæren i litt av væsken og arbeid alle ingrediensene godt sammen, enten i kjøkkenmaskin eller for hånd. Deigen blir veldig løs, men den skal være slik. Den kan ikke eltes på bordet. Hev deigen i underkant av en time i bakebollen. Slå luften ut av deigen og la den heve en gang til i bollen, i ca. en halvtime. Slå luften ut av deigen igjen og spa/hell deigen i smurte former og sett deretter brødene inn i varm ovn på 220 grader på over- og undervarme, eller på 200 grader på varmluft. Brødene skal stekes i ca. en time

Brødene er litt fuktige inni, og de henger på kniven når du skjærer i dem. Slik skal de være. Når man har et fuktig brød, så klarer man seg med mindre pålegg. Brødene kan mugne om de ligger for lenge i romtemperatur. Derfor bør du fryse dem, eller oppbevare dem i kjøleskapet.

Man er ikke en taper før man slutter å prøve seg!

Utlogget Down and coming

  • Co-Administrator
  • *****
  • Innlegg: 12 596
  • Honnør: 1114
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 12 596

SV: Oppskrifter på brød?
« #8 : 18. august 2005, 19:27 »
Fint om folk kunne skrive næringsinnholdet i brødene etter oppskriftene ettersom jeg er for lat til å finne ut det selv.






Svak, bitter og dopingfri



Utlogget HotWheels

  • Treningsnarkoman
  • *******
  • Innlegg: 2 396
  • Honnør: 129
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 2 396

SV: Oppskrifter på brød?
« #9 : 18. august 2005, 22:46 »
Har begynt å lage et utrolig godt og næringsrikt brød!

Oppskriften er som følger, for 2 brød:

625g Hvetemel
250 g sammalt hvete
1/4 kopp sesamfrø
1/2 kopp linfrø
1 kopp solsikkefrø
1/4 kopp havregryn
1/2 ss salt
1 pk tørrgjær
1 l romtemperert vann

1. Bland alt og rør sammen.
2. La dette heve i 3 timer.
3. Hell over i 2 brødformer, og la det heve nok en time.
4. Stekes midt i ovnen på 200 grader, med en langpanne med vann på nederste rille.
5. Etter en halv time tar du ut langpannen, og lar brødene steke enda 40 min.
Brødene skal ha en mørk skorpe.

Kommentar på dette? noen som gidder å ta seg bryet med å finne næringsinnhold pr 100 g. i et slikt brød? Stokker seg i hodet mitt når jeg prøver:p Smaker ihvertfall himmelsk, og har masse fiber! Saftig og godt!



Prøver igjen, noen som kunne tenke seg å finne ut næringsinnholdet i dette brødet? Har aldri gjort dette selv før, og sliter med å finne det ut!
26 år
86 kg
beste benk: 125x2.
Beste Hantelpress, liggende: 40x8.
Medium benk: 100x10.
Rullestolbruker
Min Profil Oppdatert 08.08.07
Min Dagbok Oppdateres stadig!
Medlem av S.A.T.S. Sandnes

Hørt i dusjen:"Jeg mister så mye hår, tror nesten jeg har kreft!"

Gå til:  

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!