Skrevet av Emne: Fakta om proteiner!  (Lest 1012 ganger)

Utlogget BolerPrinsen

  • Nykomling
  • *
  • Innlegg: 19
  • Honnør: 2
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 19

  • (Bruker ikke bol)
Fakta om proteiner!
« : 01. mars 2009, 02:16 »
= Du trenger maks 2g protein per kg kroppsvekt per dag.
I forskjellige artikler på bodybuilding sider og til og med hos noen proteintilskudds-forhandlere, anbefales man å spise opp til 4g proteiner per kg kroppsvekt hver eneste dag! Dette er ikke bare feil, men det kan også være helseskadelig over lengre tid.

Det har faktisk blitt vist gjennom forskning at det ikke gir noen økt effekt å spise mer enn 2g proteiner. Det eneste som skjer er at det blir mye aminosyrer i blodet som må renses, og det faller på nyrene og leveren og få ut av blodet.

Personlig tror jeg dette er en myte som er halveis satt i gang av de som selger proteintilskudd. Hvor mye tjener vel ikke de på at noen går rundt og tror de må ha dobbelt så mye protein som de egentlig trenger?

Kilde: http://www.pasienthandboka.no//?mode=document&documentid=20712
Kilde: http://www.ausport.gov.au/ais/nutrition/factsheets/basics2/protein_-_how_much

= Vegetabiske proteiner kan være like bra som animalske.
Har også lest en del om at proteiner må komme fra dyreprodukter; som kjøtt, fisk, egg og melk. Proteiner fra planteverden inneholder ikke alle aminosyrene, og er derfor ikke egnet til å bygge muskler. Dette er en sannhet med modifikasjoner.

Fikk mine tvil til dette da jeg kommer over noen bodybuildere som følger en veganerdiett, og som ikke spiser noen animalske produkter i det hele tatt.

Det er sant at flesteparten av proteinene fra planteverden ikke er "komplette", men det er ikke så vanskelig å jobbe seg rundt dette. Du har f.eks tre type produkter fra planteverden. Korn/ris, nøtter og belgfrukter. Spiser du havregryn som er korn/ris sammen med peanøtter som er belgfrukt, vil kombinasjonen av disse proteinene gi deg alle aminosyrene.

Kilde: http://www.pasienthandboka.no/default.asp?mode=document&documentid=16223
Kilde: http://www.veganbodybuilding.org/getting_started.htm#what2eat

Litt om kildenettsidene.
http://www.pasienthandboka.no/ - De har denne meldingen på nettsiden (med forbehold om feil på siden).
Sitat
All medisinsk/helseinformasjon og råd som tilbys og presenteres i Pasienthåndboka er gitt av personer med kvalifisert medisinsk utdanning
http://www.ausport.gov.au/ - Dette er en statlig nettside for idrett i Australia. Forskerne som jobber for resultatene som publiseres her har ikke agenda med å selge et produkt.
http://www.veganbodybuilding.org/ - Denne siden har jeg ingen mulighet til å gå god for, men de er enige på mange punkter med pasienthåndboka, og ting står litt bedre forklart der (synes i hvert fall jeg!).

Mellom disse to punktene tror jeg ikke det er veldig mange som sliter med å dekke proteinbehovet sitt. Det hadde ikke være så veldig lønnsomt for de som selger proteintilskudd dersom alle var klar over dette.

Noen som har noe mer nyttig info om proteiner? Noen som vil utfordre det jeg sier? Smiley

Redigert: rettet en skriveleif.

Gå til:  

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!