for proteingutn
  Visning av honnørposter for proteingutn
Sider:
  • 1
  • 2
  • ...
  • 60
  • 1  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Ingen kan si dette er normalt! Sykdom? 02. mai 2014, 00:29
    Et par generelle betraktninger, og selvsagt heeeelt uten å beskylde noen for noe som helst - 90% av de som sliter med å gå opp i vekt og sier de spiser nok, spiser fortsatt ikke nok, og de er gjerne ikke så ærlige med seg selv som de liker å tro; man ønsker ofte å finne grunner utenfor egen kontroll som man kan legge "skylden" på når man ikke øker i vekt/muskelvolum, så når folk spør hva og hvor mye de spiser lister de opp det de ser for seg som et ideelt dagsinntak av mat, og ikke det de faktisk spiser. Det andre disse ofte gjør er å prioritere helt feil mat. Da sitter man altså igjen med både for lav mengde, og det av feil/dårlig mat. Gjett hvor is kommer inn i bildet.. Wink

    Det skjer ikke så voldsomt mye i løpet av bare én uke, og vektnedgangen som har skjedd kan like gjerne bare være vann. Selv ligger jeg rundt 95 kg på en vanlig dag, men dette kan variere med 2 kg+ fra en dag til neste avhengig av flere faktorer. Hadde derfor ikke gidda å henge meg så veldig opp i den ene kiloen. Å tenke veldig mye på dette kan også ødelegge litt for motivasjonen, så prøv å unngå vekta og heller bruk målebånd og skriv ned om du øker i løftene du gjør på trening. Og la det gå litt mer enn en uke mellom hver gang du måler..

    Må nesten spørre om hva målet ditt er, for en del av kostholdet gir mening mens en kilo is om dagen ikke gjør det; er usunt og også litt dumt (mye sukker, det er det vel også i sausen). Vil du legge på deg muskler, eller vil du bare bli rundere i kantene? Det er jo bedre å bruke all is-plassen til feks fisk eller kjøtt, men vil du bare legge på deg fett er det jo bare å bælje i seg en eller annen olje.

    Om du vil legge på deg muskler - om du regner sammen proteinmengden ligger du litt under det som er anbefalt. Isen er vel rundt 35 gram protein; melka er 34, tror jeg, eggene ca 14 gr, bananene og olja har null protein; middagen er sikkert rundt 30-40 gram protein.

    Du ligger altså på rundt 110-120 gram protein per dag. På din vekt ville jeg nok ha siktet på 150-170 gram om dagen. 2,2 gram pr kg kroppsvekt er ofte satt som en slags regel om man vil legge på seg muskelmasse; jeg liker å ligge litt over det, selv om det kanskje ikke er heeelt nødvendig. Men da har man i alle fall tatt seg av den variabelen, så om man ikke går opp i vekt når man spiser nok protein vet man at det ikke er dette som er problemet.

    Kalorimengden - der skal du vel ligge godt over i forhold til kroppsvekt, men om man trener styrke en gang om dagen og kanskje også spiller fotball eller noe sånt, er det fort at det går i null. Så vidt jeg vet bruker en voksen rundt 2000(?) kcal eller noe om dagen bare på å leve..

    Og ja da, fullstendig klar over at jeg ikke svarte på sykdomsspørsmålet ditt. Med mindre du har spesielle symptomer tror jeg ikke noe på at du er sjuk, serru, jeg tror kostholdet ditt er litt off. Tror også vektnedgangen er en reaksjon på treninga, om du nettopp har begynt (ref, "et par uker inn i treningen").
    Honnør gitt av : Joakimkvarme, 02. mai 2014, 11:58
    2  Trening / Forum for ungdom / Hvordan bli stor og sterk - en enkel innføring for ferskiser 24. februar 2012, 16:20
    Her er noen spørsmål som mer eller mindre går igjen, og de kommer i 95% av tilfellene fra folk som ikke har trent så lenge. Tenkte det kunne være greit å få samlet "alt" i én tråd.  Smile Denne tråden passer kanskje best for gutter som akkurat har begynt å trene, og kanskje ikke fullt så godt for jenter, men det kan da være en og annen ting å plukke opp for jentene og.

    "Hvordan bli som Vin Diesel"
    "Hvordan bli som Christiano Ronaldo"
    "Jeg vil benke mer"
    "JEG SPISER ALT JEG SER MEN VOKSER IKKE !!!!11one"
    "Hvordan kan jeg få motivasjon?"
    "Hvilket treningsprogram er best for volum?"
    "Hvordan skal jeg trene for å få lange, slanke muskler?"
    "Jeg ønsker meg flat mage og sprettrumpe, men jeg blir så fort stor av styrketrening"
    "Er det lurt å gå på kreatin og protein, eller får jeg gyno?"
    "Jeg går ikke opp i vekt, bør jeg begynne med gainer?"
    "Når er det trygt å begynne å drikke protein?"
    "Jeg vil bli 100 kg muskler, hva gjør jeg?"
    "Gå ned i fettprosent samtidig som jeg går opp i muskelmasse?"
    (Svarene på disse er nederst på siden).

    Legg gjerne merke til at "ingen" noen sinne har spurt om hvordan man blir sterk i bøy. Tongue

    Det helt grunnleggende for å bli stor og sterk
    - Du må trene baseøvelser, dvs. benk, mark, bøy og kanskje til og med skulderpress
    - Du må trene systematisk og progressivt (før treningsdagbok)
    - Du må ikke overtrene (igjen, bruk dagbok)
    - Du blir ikke fortere stor og sterk av å kjøre på med 16 øvelser for bikkepsen
    - Du blir ikke fortere sterk i benk av å kjøre på med 7 øvelser i forskjellige vinkler
    - Du må ikke "makse" hver bidige trening, da kommer du ingen steder (maksing er for the record ikke det samme som å kjøre lavt antall reps)
    - Tren med hodet, ikke egoet
    - Ikke bli sittende på en benk og deppe mens du skuler bort på han stærskingen som tar 80 kg i benk, begynn å løft
    - Du må ikke ha respekt for vektene
    - Ikke sats på å legge på deg muskler samtidig som du går ned i fett% - ingen av delene blir da spesielt effektivt

    - Du må spise nok sunn mat
    - Nok protein og karbs vet alle at er viktig, men mange vet ikke at det også er viktig med nok sunt fett
    - Få i deg nok sunt fett
    - Få i deg nok sunt fett
    - Få i deg nok sunt fett
    - Prøv å dekke proteinbehovet med mat FØR du begynner å vælve i deg shaker. Du blir fort vant til å spise mye, og plutselig en dag våkner du om morran av at du er drita sulten. Skjedde med meg senest i dag. Tongue
    - Multivitaminer er fine ting

    - Du må hvile nok. Nei, gutter, det er ikke sånn at du blir større jo mer du trener. 2 dager "på" og 1 dag "av" kan være en grei regel å ha.
    - 7-8 timer søvn hver natt kan være fint, gjerne mer

    Javel ok, men hvordan skal jeg da spise???!!!11

    Mat: Hva som helst av fisk, rødt kjøtt og fugl er bra å spise. Det er også egg, selvsagt. Grønnsaker, ris, pasta, nudler, Vita Hjertegod Optimal olje som man heller over maten ETTER at den er stekt. You get the picture. For å gjøre det hele enda enklere å forstå, her er en typisk dag for meg: (Jeg er btw ca 93 kg med akseptabel fettprosent atm, på vei opp)

    Frokost: 600 gr seifilet i blokk fra Rema. Koster en 20-kroning. Stekes i wok-panne, og når det er nesten ferdig, heller jeg opp i en pose frosne wok-grønnsaker (nok en 20-kroning på Rema). Over i en tallerken før jeg heller over 3-4 spiseskjeer fett. Fettet er btw uten smak, så du merker ikke at det er der.

    Middag: Blir fort en pakke kjøttdeig eller seifilet med grønnsaker, altså mye som frokosten. Heller olje over når det er ferdig.

    Etter trening: Omtrent som middag.

    Kveldsmat: Omtrent som middag.

    Jeg teller ikke kaloriene så veeeldig nøye, men passer på å ligge på et nivå der jeg går opp i vekt. Passer også på proteininntaket, for jeg vet at jeg får i meg nok kalorier ellers.
    Merk at dette ikke er 100% fast, men at det kan variere, både mengden og hva jeg spiser. Det kan også være at jeg ikke orker alt i ett måltid, og at jeg venter en times tid før jeg varmer opp restene og så spiser. Det er dog temmelig nær hvordan dagen min ser ut. Jeg har stort sett alltid en proteinshake tilgjengelig, da gjerne en stor flaske som står i kjøleskapet. Går og drikker av denne litt hele tida. Generelt går dagene mine med til å spise så fremt jeg ikke jobber eller trener..
    Når jeg ikke spiser de faste måltidene går det litt i kjeks, boller, vørterøl osv. Jeg er nok litt svak for mat, jess.. Tongue


    Javel ok, men hvordan skal jeg da trene???!!!11
    Hver gang jeg er på trening er målet å slå dagboka, altså løfte mer enn sist jeg var der, enten i volum eller i antall kg på en øvelse. Det kan være å bare ta en repetisjon ekstra på et par av settene, eller legge å en kilo og to ekstra. Gjør det så enkelt som mulig, bare jeg løfter bittelitt mer enn jeg gjorde sist gang. Jeg kjører en 2-splitt, der jeg trener to dager og har en dag fri. Innimellom kan jeg ta en ekstra dag fri, om jeg føler jeg trenger det. Å lytte til kroppen er viktig, dette gjelder både i forhold til å ta en ekstra dag fri OG det at man ikke alltid trenger å trene med grisetunge vekter.

    Til opplysning: Grunnen til at jeg kjører så lavt som ned til 1 rep på enkelte øvelser er at jeg hele tiden prøver å kjenne på vektene som er bittelitt over det jeg repper med, men som samtidig er så lette at jeg fint kunne ha kjørt 2-3-4 reps. Jeg er veldig nøye med progresjonen, så selv om jeg kunne ha kjørt 2-3 kjører jeg bare 1 rep, også kan jeg heller ta 2 neste gang. Jeg varierer også en del når det gjelder vekter og repetisjoner, men har et visst system i det. Høye reps er som regel oppvarming for øvelse.

    Dag 1:
    Benk: 8 sett, med lavt antall reps. Maks 6 reps, helt ned til 1-2 reps på enkelte sett.
    Dips: 3 sett med 6-10 reps, 6 reps på tyngste sett
    Skrå hantelbenk: 3x10 reps
    Franskpress: 2x8 reps
    Nedpress: 3x12 reps
    Sittende militærpress: 3-4x5-10 reps
    Sidehev: 2x12-15 reps
    6 lette sett med diverse rotator-øvelser
    Shrugs med stang: 3x10 reps

    Dag 2:
    Mark: 10x2-6 reps (snitt på reps ligger vel rundt 3, tror jeg)
    Nedtrekk; bredt grep: 3x8-12 reps; smalt grep: 2x12 reps
    Bøy: 7x3-8 reps
    Tåhev: 3x12 reps
    Magemaskin: 3x8-12
    Stangroing: 5x6-12 reps
    Sidehev for bakside skuldre: 2x12-15
    Stangcurl: 3-5x3-12 reps
    Sittende hammercurl: 2x5-12 reps

    Dag 3:
    Fri

    Du MÅ ikke trene sånn som dette, men det funker nå i allefall veldig godt for meg. En annen ting jeg bør nevne, og det er en ting som mange gjør, nemlig å bytte program annenhver uke. Det er ikke så veldig lurt. En enkel regel kan være å holde seg til samme plan så lenge man fortsetter å øke, og heller bytte når man begynner å stagnere. Dette merker du dog ikke på en uke og to. Videre kan det godt være at det ikke er treningsprogrammet som feiler noe om du stagnerer, men at det er du som spiser for lite. Sjansen er stor for at det er sistnevnte som er tilfellet. Kunne nevnt i fleng fra gymmet mitt, der gutta som var 65 kg og benka 50 kg for 2 år siden fortsatt veier like mye og fortsatt trener med de samme vektene. Du-må-spise!  Cheesy Grin

    Mange trener med vekter de kunne ha passert for lengst om de bare hadde PRØVD å løft tyngre. Det er dette jeg mener med å ikke ha respekt for vektene - ikke hiv 200 kg på stanga i bøy om du vanligvis repper med 40 kg, det kan fort bli stygt. Men ikke vær redd for å legge på littegranne tyngre vekter. Trente bøy her om dagen, og det gikk ganske så greit. Tenkte jeg for moro skyld kunne hive på litt ekstra, og da treninga var ferdig hadde jeg reppa med vekter som var 15 kg over det jeg hadde reppa med før, og det var ikke spesielt tungt. Det var altså huet mitt som stoppa meg, ikke styrken. Men sikkerhet først da, husk det.


    Svarene som alle venter på

    "Hvordan bli som Vin Diesel"
    Følg tipsene over, dog tviler jeg på at han har trent så mye bøy. En ting som vel må med, og som styrketrenern påpekte, er at det ikke er gitt at man blir seende ut som Mr Diesel selv om man gjør "alt" riktig. Dette gjelder kanskje spesielt muskelmassen kombinert med relativt lav fettprosent - 95-100 kg kroppsvekt er noe de aller fleste med normale gener og normal høyde (Vin er i følge veven 182 cm) klarer å oppnå med noen års trening, men det er ikke sikkert man klarer å holde den vekten med lav fettprosent. Det er også genetikk inne i bildet når det gjelder hvordan du vil bli seende ut.

    "Hvordan bli som Christiano Ronaldo"
    Tren styrke et par dager i uken, og slutt å spise. Ja, jeg er litt stygg nå, men tilfellet er jo at Ronaldo ikke er spesielt stor, men heller har ganske lav fettprosent. Skulle bare mangle - han er jo på banen og løper hver eneste dag. Det skal med andre ord ikke så mye til for å bli som han, det er bare å trene styrke et par dager i uka, trene mye kardio og spise litt innimellom.

    "Jeg vil benke mer"
    Følg tipsene over.

    "JEG SPISER ALT JEG SER MEN VOKSER IKKE !!!!11one"
    No, you don't. Hvem tror du du lurer ved å lage poster som dette da, når du innerst inne vet at du spiser som ei jente på 9 år? Ingen andre enn deg sjøl, er jeg redd. Tipset om å få i seg nok fett kan dog være verdt å ta tak i om du sliter med å få i deg nok kalorier.

    "Hvordan kan jeg få motivasjon?"
    Motivasjonen forsvinner gjerne om du trener som en gærning år ut og år inn uten å se resultater. Nok en gang, gå til tipsene over. Spis og hvil nok, tren systematisk, tren jevnt, tren LITE nok. Ja, du leste riktig på siste punktet der. Om du gjør dette, VIL du bli sterkere og større. Da vil også motivasjonen komme, og det kan gå riktig så kjapt. Særriøst, prøv å spis skikkelig i 2 uker, og du kommer aldri til å gå tilbake til å spise som ei jente igjen. Du kommer ikke til å bli svær på 2 uker, men du kommer til å kjenne overskuddet på trening.

    For en liten motivasjonsboost kan det også være bra å se klassikere som Pumping Iron.

    "Hvilket treningsprogram er best for volum?"
    Et program der du har progresjon. Og nei, trening til failure er ikke å anbefale. Selv trener jeg så godt som aldri til failure. Og nei, pump er ikke nødvendigvis en indikasjon på at du nå kommer til å vokse.

    "Hvordan skal jeg trene for å få lange, slanke muskler?"
    Det kan du ikke, det er genetisk bestemt hvilken form musklene dine har, uansett hvordan du trener. Nei, det hjelper heller ikke å være med på en 4 timer lang zumba-økt for så å helle i deg en liter med kokosnøttmelk fordi folka på Kvinneguiden sa at dette fungerer.
    Men for å ikke ta motet helt fra deg: De aller fleste er i stand til å få "lange, slanke muskler", det er bare veien dit som er uklar for mange. Tren litt styrke og gå ned litt i fettprosent, så skal du se. Smiley

    "Jeg ønsker meg flat mage og sprettrumpe, men jeg blir så fort stor av styrketrening"
    Nei, kjære, søte, lille jente på 17 år, du blir ikke fort stor av styrketrening. Om du har så sabla bra anlegg for å bygge muskler burde du for all del satse på fitness eller noe. Kvinnfolk legger på seg muskler mye treigere enn det menn gjør, så du kan trygt trene vekter uten å bli svær.
    Vil du ha flat mage, gå ned i fettprosent. I.e. begynn å gå eller løpe, og spis mindre usunn mat. Man kan faktisk fort se forskjell bare ved å slutte å drikke brus og spise snop. Men spis for all del mat, for om du ikke gjør det, hvordan tror du at du komme til å få sprettrumpe? (Der knebøy for øvrig er et krav..) Punktbrenning av fett, feks med å ta situps for å få flat mage, er umulig. Du må ned i fettprosent all over.

    "Er det lurt å gå på kreatin og protein, eller får jeg gyno?"
    Dette blir litt som å si at man må være forsiktig med å spise for mye biff, for man kan få gyno. Fullstendig vasete, that is. Og nei, du "går" ikke på verken kreatin eller protein, du bruker det. Ingen av dem er ulovlige, og de inneholder ikke stoffer som er farlige eller står på dopinglista.
    Kreatin har jeg for øvrig aldri fått noe ut av, mens protein er bra å ha om man sliter med å få i seg nok protein (evt er for lat til å spise nok).

    "Jeg går ikke opp i vekt, bør jeg begynne med gainer?"
    Om du alt er 120 kg muskler - ja, kanskje det. Om du er 17 år, bleikfeit og 56 kg - nei, absolutt ikke. Om du ikke klarer å komme deg opp på 60-70 kg uten å drikke shakes, må jeg dessverre skuffe deg og informere om at du aldri kommer til å bli tyngre enn det. De aller, aller fleste er sågar i stand til å komme seg opp på 90-100 kg+ uten å verken bole eller leve på shakes. Om de spiser nok og trener rett, that is. Ikke at man av prinsipp skal la være å drikke shakes, men om du begynner å drikke gainer med en kroppsvekt på 50-60-70 kg er det fort at det blir en erstatning for mat og ikke et supplement. Man må trene på å spise mye!

    "Når er det trygt å begynne å drikke protein?"
    Nuh. Men husk at det er et TILSKUDD, ikke en erstatning.

    "Jeg vil bli 100 kg muskler, hva gjør jeg?"
    Leser denne posten om igjen.

    "Gå ned i fettprosent samtidig som jeg går opp i muskelmasse?"
    Ikke gidd. Du kan jo prøve, og det er jo mulig, men det ender bare opp med at begge deler blir lite effektivt. En som er dreven på å telle kalorier og sånt får det sikkert fint til, men for enkelhets skyld er det kanskje like greit å la være å prøve.
    Honnør gitt av : Küngen, 31. august 2013, 16:07
    3  Trening / Forum for ungdom / Sv: Hvordan bli stor og sterk - en enkel innføring for ferskiser 23. august 2013, 01:05
    Tenk at jeg gadd å ta meg til til å skrive dette her. Tongue
    Honnør gitt av : Bygdisen, 31. august 2013, 15:24
    4  Trening / Forum for ungdom / Hvordan bli stor og sterk - en enkel innføring for ferskiser 24. februar 2012, 16:20
    Her er noen spørsmål som mer eller mindre går igjen, og de kommer i 95% av tilfellene fra folk som ikke har trent så lenge. Tenkte det kunne være greit å få samlet "alt" i én tråd.  Smile Denne tråden passer kanskje best for gutter som akkurat har begynt å trene, og kanskje ikke fullt så godt for jenter, men det kan da være en og annen ting å plukke opp for jentene og.

    "Hvordan bli som Vin Diesel"
    "Hvordan bli som Christiano Ronaldo"
    "Jeg vil benke mer"
    "JEG SPISER ALT JEG SER MEN VOKSER IKKE !!!!11one"
    "Hvordan kan jeg få motivasjon?"
    "Hvilket treningsprogram er best for volum?"
    "Hvordan skal jeg trene for å få lange, slanke muskler?"
    "Jeg ønsker meg flat mage og sprettrumpe, men jeg blir så fort stor av styrketrening"
    "Er det lurt å gå på kreatin og protein, eller får jeg gyno?"
    "Jeg går ikke opp i vekt, bør jeg begynne med gainer?"
    "Når er det trygt å begynne å drikke protein?"
    "Jeg vil bli 100 kg muskler, hva gjør jeg?"
    "Gå ned i fettprosent samtidig som jeg går opp i muskelmasse?"
    (Svarene på disse er nederst på siden).

    Legg gjerne merke til at "ingen" noen sinne har spurt om hvordan man blir sterk i bøy. Tongue

    Det helt grunnleggende for å bli stor og sterk
    - Du må trene baseøvelser, dvs. benk, mark, bøy og kanskje til og med skulderpress
    - Du må trene systematisk og progressivt (før treningsdagbok)
    - Du må ikke overtrene (igjen, bruk dagbok)
    - Du blir ikke fortere stor og sterk av å kjøre på med 16 øvelser for bikkepsen
    - Du blir ikke fortere sterk i benk av å kjøre på med 7 øvelser i forskjellige vinkler
    - Du må ikke "makse" hver bidige trening, da kommer du ingen steder (maksing er for the record ikke det samme som å kjøre lavt antall reps)
    - Tren med hodet, ikke egoet
    - Ikke bli sittende på en benk og deppe mens du skuler bort på han stærskingen som tar 80 kg i benk, begynn å løft
    - Du må ikke ha respekt for vektene
    - Ikke sats på å legge på deg muskler samtidig som du går ned i fett% - ingen av delene blir da spesielt effektivt

    - Du må spise nok sunn mat
    - Nok protein og karbs vet alle at er viktig, men mange vet ikke at det også er viktig med nok sunt fett
    - Få i deg nok sunt fett
    - Få i deg nok sunt fett
    - Få i deg nok sunt fett
    - Prøv å dekke proteinbehovet med mat FØR du begynner å vælve i deg shaker. Du blir fort vant til å spise mye, og plutselig en dag våkner du om morran av at du er drita sulten. Skjedde med meg senest i dag. Tongue
    - Multivitaminer er fine ting

    - Du må hvile nok. Nei, gutter, det er ikke sånn at du blir større jo mer du trener. 2 dager "på" og 1 dag "av" kan være en grei regel å ha.
    - 7-8 timer søvn hver natt kan være fint, gjerne mer

    Javel ok, men hvordan skal jeg da spise???!!!11

    Mat: Hva som helst av fisk, rødt kjøtt og fugl er bra å spise. Det er også egg, selvsagt. Grønnsaker, ris, pasta, nudler, Vita Hjertegod Optimal olje som man heller over maten ETTER at den er stekt. You get the picture. For å gjøre det hele enda enklere å forstå, her er en typisk dag for meg: (Jeg er btw ca 93 kg med akseptabel fettprosent atm, på vei opp)

    Frokost: 600 gr seifilet i blokk fra Rema. Koster en 20-kroning. Stekes i wok-panne, og når det er nesten ferdig, heller jeg opp i en pose frosne wok-grønnsaker (nok en 20-kroning på Rema). Over i en tallerken før jeg heller over 3-4 spiseskjeer fett. Fettet er btw uten smak, så du merker ikke at det er der.

    Middag: Blir fort en pakke kjøttdeig eller seifilet med grønnsaker, altså mye som frokosten. Heller olje over når det er ferdig.

    Etter trening: Omtrent som middag.

    Kveldsmat: Omtrent som middag.

    Jeg teller ikke kaloriene så veeeldig nøye, men passer på å ligge på et nivå der jeg går opp i vekt. Passer også på proteininntaket, for jeg vet at jeg får i meg nok kalorier ellers.
    Merk at dette ikke er 100% fast, men at det kan variere, både mengden og hva jeg spiser. Det kan også være at jeg ikke orker alt i ett måltid, og at jeg venter en times tid før jeg varmer opp restene og så spiser. Det er dog temmelig nær hvordan dagen min ser ut. Jeg har stort sett alltid en proteinshake tilgjengelig, da gjerne en stor flaske som står i kjøleskapet. Går og drikker av denne litt hele tida. Generelt går dagene mine med til å spise så fremt jeg ikke jobber eller trener..
    Når jeg ikke spiser de faste måltidene går det litt i kjeks, boller, vørterøl osv. Jeg er nok litt svak for mat, jess.. Tongue


    Javel ok, men hvordan skal jeg da trene???!!!11
    Hver gang jeg er på trening er målet å slå dagboka, altså løfte mer enn sist jeg var der, enten i volum eller i antall kg på en øvelse. Det kan være å bare ta en repetisjon ekstra på et par av settene, eller legge å en kilo og to ekstra. Gjør det så enkelt som mulig, bare jeg løfter bittelitt mer enn jeg gjorde sist gang. Jeg kjører en 2-splitt, der jeg trener to dager og har en dag fri. Innimellom kan jeg ta en ekstra dag fri, om jeg føler jeg trenger det. Å lytte til kroppen er viktig, dette gjelder både i forhold til å ta en ekstra dag fri OG det at man ikke alltid trenger å trene med grisetunge vekter.

    Til opplysning: Grunnen til at jeg kjører så lavt som ned til 1 rep på enkelte øvelser er at jeg hele tiden prøver å kjenne på vektene som er bittelitt over det jeg repper med, men som samtidig er så lette at jeg fint kunne ha kjørt 2-3-4 reps. Jeg er veldig nøye med progresjonen, så selv om jeg kunne ha kjørt 2-3 kjører jeg bare 1 rep, også kan jeg heller ta 2 neste gang. Jeg varierer også en del når det gjelder vekter og repetisjoner, men har et visst system i det. Høye reps er som regel oppvarming for øvelse.

    Dag 1:
    Benk: 8 sett, med lavt antall reps. Maks 6 reps, helt ned til 1-2 reps på enkelte sett.
    Dips: 3 sett med 6-10 reps, 6 reps på tyngste sett
    Skrå hantelbenk: 3x10 reps
    Franskpress: 2x8 reps
    Nedpress: 3x12 reps
    Sittende militærpress: 3-4x5-10 reps
    Sidehev: 2x12-15 reps
    6 lette sett med diverse rotator-øvelser
    Shrugs med stang: 3x10 reps

    Dag 2:
    Mark: 10x2-6 reps (snitt på reps ligger vel rundt 3, tror jeg)
    Nedtrekk; bredt grep: 3x8-12 reps; smalt grep: 2x12 reps
    Bøy: 7x3-8 reps
    Tåhev: 3x12 reps
    Magemaskin: 3x8-12
    Stangroing: 5x6-12 reps
    Sidehev for bakside skuldre: 2x12-15
    Stangcurl: 3-5x3-12 reps
    Sittende hammercurl: 2x5-12 reps

    Dag 3:
    Fri

    Du MÅ ikke trene sånn som dette, men det funker nå i allefall veldig godt for meg. En annen ting jeg bør nevne, og det er en ting som mange gjør, nemlig å bytte program annenhver uke. Det er ikke så veldig lurt. En enkel regel kan være å holde seg til samme plan så lenge man fortsetter å øke, og heller bytte når man begynner å stagnere. Dette merker du dog ikke på en uke og to. Videre kan det godt være at det ikke er treningsprogrammet som feiler noe om du stagnerer, men at det er du som spiser for lite. Sjansen er stor for at det er sistnevnte som er tilfellet. Kunne nevnt i fleng fra gymmet mitt, der gutta som var 65 kg og benka 50 kg for 2 år siden fortsatt veier like mye og fortsatt trener med de samme vektene. Du-må-spise!  Cheesy Grin

    Mange trener med vekter de kunne ha passert for lengst om de bare hadde PRØVD å løft tyngre. Det er dette jeg mener med å ikke ha respekt for vektene - ikke hiv 200 kg på stanga i bøy om du vanligvis repper med 40 kg, det kan fort bli stygt. Men ikke vær redd for å legge på littegranne tyngre vekter. Trente bøy her om dagen, og det gikk ganske så greit. Tenkte jeg for moro skyld kunne hive på litt ekstra, og da treninga var ferdig hadde jeg reppa med vekter som var 15 kg over det jeg hadde reppa med før, og det var ikke spesielt tungt. Det var altså huet mitt som stoppa meg, ikke styrken. Men sikkerhet først da, husk det.


    Svarene som alle venter på

    "Hvordan bli som Vin Diesel"
    Følg tipsene over, dog tviler jeg på at han har trent så mye bøy. En ting som vel må med, og som styrketrenern påpekte, er at det ikke er gitt at man blir seende ut som Mr Diesel selv om man gjør "alt" riktig. Dette gjelder kanskje spesielt muskelmassen kombinert med relativt lav fettprosent - 95-100 kg kroppsvekt er noe de aller fleste med normale gener og normal høyde (Vin er i følge veven 182 cm) klarer å oppnå med noen års trening, men det er ikke sikkert man klarer å holde den vekten med lav fettprosent. Det er også genetikk inne i bildet når det gjelder hvordan du vil bli seende ut.

    "Hvordan bli som Christiano Ronaldo"
    Tren styrke et par dager i uken, og slutt å spise. Ja, jeg er litt stygg nå, men tilfellet er jo at Ronaldo ikke er spesielt stor, men heller har ganske lav fettprosent. Skulle bare mangle - han er jo på banen og løper hver eneste dag. Det skal med andre ord ikke så mye til for å bli som han, det er bare å trene styrke et par dager i uka, trene mye kardio og spise litt innimellom.

    "Jeg vil benke mer"
    Følg tipsene over.

    "JEG SPISER ALT JEG SER MEN VOKSER IKKE !!!!11one"
    No, you don't. Hvem tror du du lurer ved å lage poster som dette da, når du innerst inne vet at du spiser som ei jente på 9 år? Ingen andre enn deg sjøl, er jeg redd. Tipset om å få i seg nok fett kan dog være verdt å ta tak i om du sliter med å få i deg nok kalorier.

    "Hvordan kan jeg få motivasjon?"
    Motivasjonen forsvinner gjerne om du trener som en gærning år ut og år inn uten å se resultater. Nok en gang, gå til tipsene over. Spis og hvil nok, tren systematisk, tren jevnt, tren LITE nok. Ja, du leste riktig på siste punktet der. Om du gjør dette, VIL du bli sterkere og større. Da vil også motivasjonen komme, og det kan gå riktig så kjapt. Særriøst, prøv å spis skikkelig i 2 uker, og du kommer aldri til å gå tilbake til å spise som ei jente igjen. Du kommer ikke til å bli svær på 2 uker, men du kommer til å kjenne overskuddet på trening.

    For en liten motivasjonsboost kan det også være bra å se klassikere som Pumping Iron.

    "Hvilket treningsprogram er best for volum?"
    Et program der du har progresjon. Og nei, trening til failure er ikke å anbefale. Selv trener jeg så godt som aldri til failure. Og nei, pump er ikke nødvendigvis en indikasjon på at du nå kommer til å vokse.

    "Hvordan skal jeg trene for å få lange, slanke muskler?"
    Det kan du ikke, det er genetisk bestemt hvilken form musklene dine har, uansett hvordan du trener. Nei, det hjelper heller ikke å være med på en 4 timer lang zumba-økt for så å helle i deg en liter med kokosnøttmelk fordi folka på Kvinneguiden sa at dette fungerer.
    Men for å ikke ta motet helt fra deg: De aller fleste er i stand til å få "lange, slanke muskler", det er bare veien dit som er uklar for mange. Tren litt styrke og gå ned litt i fettprosent, så skal du se. Smiley

    "Jeg ønsker meg flat mage og sprettrumpe, men jeg blir så fort stor av styrketrening"
    Nei, kjære, søte, lille jente på 17 år, du blir ikke fort stor av styrketrening. Om du har så sabla bra anlegg for å bygge muskler burde du for all del satse på fitness eller noe. Kvinnfolk legger på seg muskler mye treigere enn det menn gjør, så du kan trygt trene vekter uten å bli svær.
    Vil du ha flat mage, gå ned i fettprosent. I.e. begynn å gå eller løpe, og spis mindre usunn mat. Man kan faktisk fort se forskjell bare ved å slutte å drikke brus og spise snop. Men spis for all del mat, for om du ikke gjør det, hvordan tror du at du komme til å få sprettrumpe? (Der knebøy for øvrig er et krav..) Punktbrenning av fett, feks med å ta situps for å få flat mage, er umulig. Du må ned i fettprosent all over.

    "Er det lurt å gå på kreatin og protein, eller får jeg gyno?"
    Dette blir litt som å si at man må være forsiktig med å spise for mye biff, for man kan få gyno. Fullstendig vasete, that is. Og nei, du "går" ikke på verken kreatin eller protein, du bruker det. Ingen av dem er ulovlige, og de inneholder ikke stoffer som er farlige eller står på dopinglista.
    Kreatin har jeg for øvrig aldri fått noe ut av, mens protein er bra å ha om man sliter med å få i seg nok protein (evt er for lat til å spise nok).

    "Jeg går ikke opp i vekt, bør jeg begynne med gainer?"
    Om du alt er 120 kg muskler - ja, kanskje det. Om du er 17 år, bleikfeit og 56 kg - nei, absolutt ikke. Om du ikke klarer å komme deg opp på 60-70 kg uten å drikke shakes, må jeg dessverre skuffe deg og informere om at du aldri kommer til å bli tyngre enn det. De aller, aller fleste er sågar i stand til å komme seg opp på 90-100 kg+ uten å verken bole eller leve på shakes. Om de spiser nok og trener rett, that is. Ikke at man av prinsipp skal la være å drikke shakes, men om du begynner å drikke gainer med en kroppsvekt på 50-60-70 kg er det fort at det blir en erstatning for mat og ikke et supplement. Man må trene på å spise mye!

    "Når er det trygt å begynne å drikke protein?"
    Nuh. Men husk at det er et TILSKUDD, ikke en erstatning.

    "Jeg vil bli 100 kg muskler, hva gjør jeg?"
    Leser denne posten om igjen.

    "Gå ned i fettprosent samtidig som jeg går opp i muskelmasse?"
    Ikke gidd. Du kan jo prøve, og det er jo mulig, men det ender bare opp med at begge deler blir lite effektivt. En som er dreven på å telle kalorier og sånt får det sikkert fint til, men for enkelhets skyld er det kanskje like greit å la være å prøve.
    Honnør gitt av : Bjorheim93, 23. august 2013, 01:40
    5  Generelt / Ã…pent forum / Sv: Hva mener du er bra argumentasjon? 21. april 2013, 01:29
    Du spør på riktig forum..
    Honnør gitt av : awf, 22. april 2013, 20:55
    6  Generelt / Ã…pent forum / Sv: Hva mener du er bra argumentasjon? 21. april 2013, 01:29
    Du spør på riktig forum..
    Honnør gitt av : The Weise-Guy, 21. april 2013, 18:02
    7  Generelt / Ã…pent forum / Sv: Norgespartiet 26. februar 2013, 18:09
    Det går an å søke sjøl ja, men for å gjøre ting litt enklere for alle, og for å bli tatt på alvor når man kommer med et slikt utspill, bør man legge ved dokumentasjon.

    Det sagt - ganske disturbing, i grunnen, men samtidig vet man jo ikke hvem disse innvandrerne er og hvor de kommer fra. Nå er feks ikke britene og svenskene kjent for å fylle norske fengsler, men også disse er vel innvandrere i vid forstand(?). Vil anta det finnes noe statistikk på det et eller annet sted, men gidder faktisk ikke å lete.. Smiley
    Honnør gitt av : awf, 26. februar 2013, 18:24
    8  Generelt / Ã…pent forum / Sv: Sjokkerende opplysninger fra ny forskning om trafikkdrepte. 23. mars 2012, 00:38
    De ønsker en nyere og tryggere bilpark? Ja men så skru da for svingene avgiftene ned sånn at det går an for yngre folk å kjøpe skikkelige biler. Eller planlegger de å avgiftsbelegge i hjæl biler produsert før år 2000 slik at de får så høy årsavgift at ingen under 30 får råd til å ha bil i det heletatt? Nisser, ass.. Å fordele engangsavgiften ut over levetiden på bilen kan jo være en idé, men hvor lenge forventer de da at en bil "lever"? Staten vil jo også tape masse penger på bilene som må avskiltes før disse årene har gått. En eller annen sosialist kommer jo derfor HELT sikkert til å si i mot dette forslaget - staten kan jo risikere å tape noen kroner.

    Men hva veit vel jeg, jeg er trøtt og sur og kjip i dag, så drit i ALT jeg sier i denne posten!
    Honnør gitt av : Kris_92, 23. mars 2012, 01:08
    9  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: OppblÃ¥st mage? 21. mars 2012, 01:42
    Er du ikke bare gravid da?
    Heheheh.... Grin Ikke putt din snabel der det kommer kabel.
    Honnør gitt av : Küngen, 21. mars 2012, 14:13
    10  Generelt / Antidoping / Sv: Bør steroider kriminaliseres 04. mars 2012, 02:56
    Først: Slutt å sammeligne epler og pærer. Ala alkohol og røyk er lov, derfor bør bol være lov.
    Dersom alkohol og røyk ikke hadde vært en del av vår kulturarv de siste ørti tusen år, og folk hadde "funnet" opp røyk og alkohol for 40 år siden istedet; vel da ville antagelig begge deler ha vært forbudt i dag.
    Akkurat som narkotika. Rett og slett pga de store skadevirkningene disse nytelses midlene har på enkelt skjebner og samfunnet.
    Tror mange argumenterer slik litt av rent prinsipp, egentlig; ettersom alkohol og tobakk er skadelig og mange likevel bruker disse, hvorfor skal man ikke få lov til å stikke seg i ræven en gang eller to i uka? Asså, helseskade vs helseskade - jeg verken drikker eller røyker, så hvorfor ikke? Man kjører "passe" doser, får sjekket diverse blod/lever/etc-verdier hos lege med jevne mellomrom osv. For alt vi veit KAN jo faktisk bolærn både være i bedre form OG kanskje han lever lenger enn den ikke-trenende mannen i gata nettopp fordi h*n trener.

    Det hadde dog vært interessant å se statistikken etter feks 10 år med lovlig bruk av bol, hvordan helseskadene hadde sett ut der i forhold til a & h. Imho er det dog enkelt og greit uetisk å gjøre bol lovlig sånn uten videre, fordi man vet at det er skadelig ved feil bruk. Men det er jo paracet også, sammen med en hel drøss med andre medikamenter som verken er eldre enn 40 år eller er en del av den norske kulturen.

    På den andre siden ser jeg ingen problemer med å gjøre det lovlig på den måten at personen som ønsker å stikke seg må til lege for å sette sprøyta. Da blir det altså helt opp til lege om det er forsvarlig i forhold til personens daværende helse osv, lege bestemmer dosene, hvor langt tidsrom kuren skal gå over etc. Han burde selvsagt også ha rett til å nekte å gi det ut.

    Ikke ment som argumenter noen vei, altså, jeg tenker bare høyt. Det er en veldig interessant diskusjon.
    Honnør gitt av : Lars H, 04. mars 2012, 15:40
    11  Trening / Styrkeløft / Sv: Hva mÃ¥ jeg løfte for Ã¥ ta gull? 04. mars 2012, 03:07
    må også huske desse løftene er skikkelige løft, og ikke fjortisløft der du spretter stanga med rumpa i været. det skal være rolig og kontrollert,godkjent løft med stop i bunn.
    Negativ du var da.. Smiley Hva vet vel du om teknikken hans? Hva om han kjører strikt som bare juling?
    Honnør gitt av : Kongen92, 04. mars 2012, 03:17
    12  Trening / Forum for ungdom / Hvordan bli stor og sterk - en enkel innføring for ferskiser 24. februar 2012, 16:20
    Her er noen spørsmål som mer eller mindre går igjen, og de kommer i 95% av tilfellene fra folk som ikke har trent så lenge. Tenkte det kunne være greit å få samlet "alt" i én tråd.  Smile Denne tråden passer kanskje best for gutter som akkurat har begynt å trene, og kanskje ikke fullt så godt for jenter, men det kan da være en og annen ting å plukke opp for jentene og.

    "Hvordan bli som Vin Diesel"
    "Hvordan bli som Christiano Ronaldo"
    "Jeg vil benke mer"
    "JEG SPISER ALT JEG SER MEN VOKSER IKKE !!!!11one"
    "Hvordan kan jeg få motivasjon?"
    "Hvilket treningsprogram er best for volum?"
    "Hvordan skal jeg trene for å få lange, slanke muskler?"
    "Jeg ønsker meg flat mage og sprettrumpe, men jeg blir så fort stor av styrketrening"
    "Er det lurt å gå på kreatin og protein, eller får jeg gyno?"
    "Jeg går ikke opp i vekt, bør jeg begynne med gainer?"
    "Når er det trygt å begynne å drikke protein?"
    "Jeg vil bli 100 kg muskler, hva gjør jeg?"
    "Gå ned i fettprosent samtidig som jeg går opp i muskelmasse?"
    (Svarene på disse er nederst på siden).

    Legg gjerne merke til at "ingen" noen sinne har spurt om hvordan man blir sterk i bøy. Tongue

    Det helt grunnleggende for å bli stor og sterk
    - Du må trene baseøvelser, dvs. benk, mark, bøy og kanskje til og med skulderpress
    - Du må trene systematisk og progressivt (før treningsdagbok)
    - Du må ikke overtrene (igjen, bruk dagbok)
    - Du blir ikke fortere stor og sterk av å kjøre på med 16 øvelser for bikkepsen
    - Du blir ikke fortere sterk i benk av å kjøre på med 7 øvelser i forskjellige vinkler
    - Du må ikke "makse" hver bidige trening, da kommer du ingen steder (maksing er for the record ikke det samme som å kjøre lavt antall reps)
    - Tren med hodet, ikke egoet
    - Ikke bli sittende på en benk og deppe mens du skuler bort på han stærskingen som tar 80 kg i benk, begynn å løft
    - Du må ikke ha respekt for vektene
    - Ikke sats på å legge på deg muskler samtidig som du går ned i fett% - ingen av delene blir da spesielt effektivt

    - Du må spise nok sunn mat
    - Nok protein og karbs vet alle at er viktig, men mange vet ikke at det også er viktig med nok sunt fett
    - Få i deg nok sunt fett
    - Få i deg nok sunt fett
    - Få i deg nok sunt fett
    - Prøv å dekke proteinbehovet med mat FØR du begynner å vælve i deg shaker. Du blir fort vant til å spise mye, og plutselig en dag våkner du om morran av at du er drita sulten. Skjedde med meg senest i dag. Tongue
    - Multivitaminer er fine ting

    - Du må hvile nok. Nei, gutter, det er ikke sånn at du blir større jo mer du trener. 2 dager "på" og 1 dag "av" kan være en grei regel å ha.
    - 7-8 timer søvn hver natt kan være fint, gjerne mer

    Javel ok, men hvordan skal jeg da spise???!!!11

    Mat: Hva som helst av fisk, rødt kjøtt og fugl er bra å spise. Det er også egg, selvsagt. Grønnsaker, ris, pasta, nudler, Vita Hjertegod Optimal olje som man heller over maten ETTER at den er stekt. You get the picture. For å gjøre det hele enda enklere å forstå, her er en typisk dag for meg: (Jeg er btw ca 93 kg med akseptabel fettprosent atm, på vei opp)

    Frokost: 600 gr seifilet i blokk fra Rema. Koster en 20-kroning. Stekes i wok-panne, og når det er nesten ferdig, heller jeg opp i en pose frosne wok-grønnsaker (nok en 20-kroning på Rema). Over i en tallerken før jeg heller over 3-4 spiseskjeer fett. Fettet er btw uten smak, så du merker ikke at det er der.

    Middag: Blir fort en pakke kjøttdeig eller seifilet med grønnsaker, altså mye som frokosten. Heller olje over når det er ferdig.

    Etter trening: Omtrent som middag.

    Kveldsmat: Omtrent som middag.

    Jeg teller ikke kaloriene så veeeldig nøye, men passer på å ligge på et nivå der jeg går opp i vekt. Passer også på proteininntaket, for jeg vet at jeg får i meg nok kalorier ellers.
    Merk at dette ikke er 100% fast, men at det kan variere, både mengden og hva jeg spiser. Det kan også være at jeg ikke orker alt i ett måltid, og at jeg venter en times tid før jeg varmer opp restene og så spiser. Det er dog temmelig nær hvordan dagen min ser ut. Jeg har stort sett alltid en proteinshake tilgjengelig, da gjerne en stor flaske som står i kjøleskapet. Går og drikker av denne litt hele tida. Generelt går dagene mine med til å spise så fremt jeg ikke jobber eller trener..
    Når jeg ikke spiser de faste måltidene går det litt i kjeks, boller, vørterøl osv. Jeg er nok litt svak for mat, jess.. Tongue


    Javel ok, men hvordan skal jeg da trene???!!!11
    Hver gang jeg er på trening er målet å slå dagboka, altså løfte mer enn sist jeg var der, enten i volum eller i antall kg på en øvelse. Det kan være å bare ta en repetisjon ekstra på et par av settene, eller legge å en kilo og to ekstra. Gjør det så enkelt som mulig, bare jeg løfter bittelitt mer enn jeg gjorde sist gang. Jeg kjører en 2-splitt, der jeg trener to dager og har en dag fri. Innimellom kan jeg ta en ekstra dag fri, om jeg føler jeg trenger det. Å lytte til kroppen er viktig, dette gjelder både i forhold til å ta en ekstra dag fri OG det at man ikke alltid trenger å trene med grisetunge vekter.

    Til opplysning: Grunnen til at jeg kjører så lavt som ned til 1 rep på enkelte øvelser er at jeg hele tiden prøver å kjenne på vektene som er bittelitt over det jeg repper med, men som samtidig er så lette at jeg fint kunne ha kjørt 2-3-4 reps. Jeg er veldig nøye med progresjonen, så selv om jeg kunne ha kjørt 2-3 kjører jeg bare 1 rep, også kan jeg heller ta 2 neste gang. Jeg varierer også en del når det gjelder vekter og repetisjoner, men har et visst system i det. Høye reps er som regel oppvarming for øvelse.

    Dag 1:
    Benk: 8 sett, med lavt antall reps. Maks 6 reps, helt ned til 1-2 reps på enkelte sett.
    Dips: 3 sett med 6-10 reps, 6 reps på tyngste sett
    Skrå hantelbenk: 3x10 reps
    Franskpress: 2x8 reps
    Nedpress: 3x12 reps
    Sittende militærpress: 3-4x5-10 reps
    Sidehev: 2x12-15 reps
    6 lette sett med diverse rotator-øvelser
    Shrugs med stang: 3x10 reps

    Dag 2:
    Mark: 10x2-6 reps (snitt på reps ligger vel rundt 3, tror jeg)
    Nedtrekk; bredt grep: 3x8-12 reps; smalt grep: 2x12 reps
    Bøy: 7x3-8 reps
    Tåhev: 3x12 reps
    Magemaskin: 3x8-12
    Stangroing: 5x6-12 reps
    Sidehev for bakside skuldre: 2x12-15
    Stangcurl: 3-5x3-12 reps
    Sittende hammercurl: 2x5-12 reps

    Dag 3:
    Fri

    Du MÅ ikke trene sånn som dette, men det funker nå i allefall veldig godt for meg. En annen ting jeg bør nevne, og det er en ting som mange gjør, nemlig å bytte program annenhver uke. Det er ikke så veldig lurt. En enkel regel kan være å holde seg til samme plan så lenge man fortsetter å øke, og heller bytte når man begynner å stagnere. Dette merker du dog ikke på en uke og to. Videre kan det godt være at det ikke er treningsprogrammet som feiler noe om du stagnerer, men at det er du som spiser for lite. Sjansen er stor for at det er sistnevnte som er tilfellet. Kunne nevnt i fleng fra gymmet mitt, der gutta som var 65 kg og benka 50 kg for 2 år siden fortsatt veier like mye og fortsatt trener med de samme vektene. Du-må-spise!  Cheesy Grin

    Mange trener med vekter de kunne ha passert for lengst om de bare hadde PRØVD å løft tyngre. Det er dette jeg mener med å ikke ha respekt for vektene - ikke hiv 200 kg på stanga i bøy om du vanligvis repper med 40 kg, det kan fort bli stygt. Men ikke vær redd for å legge på littegranne tyngre vekter. Trente bøy her om dagen, og det gikk ganske så greit. Tenkte jeg for moro skyld kunne hive på litt ekstra, og da treninga var ferdig hadde jeg reppa med vekter som var 15 kg over det jeg hadde reppa med før, og det var ikke spesielt tungt. Det var altså huet mitt som stoppa meg, ikke styrken. Men sikkerhet først da, husk det.


    Svarene som alle venter på

    "Hvordan bli som Vin Diesel"
    Følg tipsene over, dog tviler jeg på at han har trent så mye bøy. En ting som vel må med, og som styrketrenern påpekte, er at det ikke er gitt at man blir seende ut som Mr Diesel selv om man gjør "alt" riktig. Dette gjelder kanskje spesielt muskelmassen kombinert med relativt lav fettprosent - 95-100 kg kroppsvekt er noe de aller fleste med normale gener og normal høyde (Vin er i følge veven 182 cm) klarer å oppnå med noen års trening, men det er ikke sikkert man klarer å holde den vekten med lav fettprosent. Det er også genetikk inne i bildet når det gjelder hvordan du vil bli seende ut.

    "Hvordan bli som Christiano Ronaldo"
    Tren styrke et par dager i uken, og slutt å spise. Ja, jeg er litt stygg nå, men tilfellet er jo at Ronaldo ikke er spesielt stor, men heller har ganske lav fettprosent. Skulle bare mangle - han er jo på banen og løper hver eneste dag. Det skal med andre ord ikke så mye til for å bli som han, det er bare å trene styrke et par dager i uka, trene mye kardio og spise litt innimellom.

    "Jeg vil benke mer"
    Følg tipsene over.

    "JEG SPISER ALT JEG SER MEN VOKSER IKKE !!!!11one"
    No, you don't. Hvem tror du du lurer ved å lage poster som dette da, når du innerst inne vet at du spiser som ei jente på 9 år? Ingen andre enn deg sjøl, er jeg redd. Tipset om å få i seg nok fett kan dog være verdt å ta tak i om du sliter med å få i deg nok kalorier.

    "Hvordan kan jeg få motivasjon?"
    Motivasjonen forsvinner gjerne om du trener som en gærning år ut og år inn uten å se resultater. Nok en gang, gå til tipsene over. Spis og hvil nok, tren systematisk, tren jevnt, tren LITE nok. Ja, du leste riktig på siste punktet der. Om du gjør dette, VIL du bli sterkere og større. Da vil også motivasjonen komme, og det kan gå riktig så kjapt. Særriøst, prøv å spis skikkelig i 2 uker, og du kommer aldri til å gå tilbake til å spise som ei jente igjen. Du kommer ikke til å bli svær på 2 uker, men du kommer til å kjenne overskuddet på trening.

    For en liten motivasjonsboost kan det også være bra å se klassikere som Pumping Iron.

    "Hvilket treningsprogram er best for volum?"
    Et program der du har progresjon. Og nei, trening til failure er ikke å anbefale. Selv trener jeg så godt som aldri til failure. Og nei, pump er ikke nødvendigvis en indikasjon på at du nå kommer til å vokse.

    "Hvordan skal jeg trene for å få lange, slanke muskler?"
    Det kan du ikke, det er genetisk bestemt hvilken form musklene dine har, uansett hvordan du trener. Nei, det hjelper heller ikke å være med på en 4 timer lang zumba-økt for så å helle i deg en liter med kokosnøttmelk fordi folka på Kvinneguiden sa at dette fungerer.
    Men for å ikke ta motet helt fra deg: De aller fleste er i stand til å få "lange, slanke muskler", det er bare veien dit som er uklar for mange. Tren litt styrke og gå ned litt i fettprosent, så skal du se. Smiley

    "Jeg ønsker meg flat mage og sprettrumpe, men jeg blir så fort stor av styrketrening"
    Nei, kjære, søte, lille jente på 17 år, du blir ikke fort stor av styrketrening. Om du har så sabla bra anlegg for å bygge muskler burde du for all del satse på fitness eller noe. Kvinnfolk legger på seg muskler mye treigere enn det menn gjør, så du kan trygt trene vekter uten å bli svær.
    Vil du ha flat mage, gå ned i fettprosent. I.e. begynn å gå eller løpe, og spis mindre usunn mat. Man kan faktisk fort se forskjell bare ved å slutte å drikke brus og spise snop. Men spis for all del mat, for om du ikke gjør det, hvordan tror du at du komme til å få sprettrumpe? (Der knebøy for øvrig er et krav..) Punktbrenning av fett, feks med å ta situps for å få flat mage, er umulig. Du må ned i fettprosent all over.

    "Er det lurt å gå på kreatin og protein, eller får jeg gyno?"
    Dette blir litt som å si at man må være forsiktig med å spise for mye biff, for man kan få gyno. Fullstendig vasete, that is. Og nei, du "går" ikke på verken kreatin eller protein, du bruker det. Ingen av dem er ulovlige, og de inneholder ikke stoffer som er farlige eller står på dopinglista.
    Kreatin har jeg for øvrig aldri fått noe ut av, mens protein er bra å ha om man sliter med å få i seg nok protein (evt er for lat til å spise nok).

    "Jeg går ikke opp i vekt, bør jeg begynne med gainer?"
    Om du alt er 120 kg muskler - ja, kanskje det. Om du er 17 år, bleikfeit og 56 kg - nei, absolutt ikke. Om du ikke klarer å komme deg opp på 60-70 kg uten å drikke shakes, må jeg dessverre skuffe deg og informere om at du aldri kommer til å bli tyngre enn det. De aller, aller fleste er sågar i stand til å komme seg opp på 90-100 kg+ uten å verken bole eller leve på shakes. Om de spiser nok og trener rett, that is. Ikke at man av prinsipp skal la være å drikke shakes, men om du begynner å drikke gainer med en kroppsvekt på 50-60-70 kg er det fort at det blir en erstatning for mat og ikke et supplement. Man må trene på å spise mye!

    "Når er det trygt å begynne å drikke protein?"
    Nuh. Men husk at det er et TILSKUDD, ikke en erstatning.

    "Jeg vil bli 100 kg muskler, hva gjør jeg?"
    Leser denne posten om igjen.

    "Gå ned i fettprosent samtidig som jeg går opp i muskelmasse?"
    Ikke gidd. Du kan jo prøve, og det er jo mulig, men det ender bare opp med at begge deler blir lite effektivt. En som er dreven på å telle kalorier og sånt får det sikkert fint til, men for enkelhets skyld er det kanskje like greit å la være å prøve.
    Honnør gitt av : Adrian.k, 28. februar 2012, 11:51
    13  Trening / Forum for ungdom / Hvordan bli stor og sterk - en enkel innføring for ferskiser 24. februar 2012, 16:20
    Her er noen spørsmål som mer eller mindre går igjen, og de kommer i 95% av tilfellene fra folk som ikke har trent så lenge. Tenkte det kunne være greit å få samlet "alt" i én tråd.  Smile Denne tråden passer kanskje best for gutter som akkurat har begynt å trene, og kanskje ikke fullt så godt for jenter, men det kan da være en og annen ting å plukke opp for jentene og.

    "Hvordan bli som Vin Diesel"
    "Hvordan bli som Christiano Ronaldo"
    "Jeg vil benke mer"
    "JEG SPISER ALT JEG SER MEN VOKSER IKKE !!!!11one"
    "Hvordan kan jeg få motivasjon?"
    "Hvilket treningsprogram er best for volum?"
    "Hvordan skal jeg trene for å få lange, slanke muskler?"
    "Jeg ønsker meg flat mage og sprettrumpe, men jeg blir så fort stor av styrketrening"
    "Er det lurt å gå på kreatin og protein, eller får jeg gyno?"
    "Jeg går ikke opp i vekt, bør jeg begynne med gainer?"
    "Når er det trygt å begynne å drikke protein?"
    "Jeg vil bli 100 kg muskler, hva gjør jeg?"
    "Gå ned i fettprosent samtidig som jeg går opp i muskelmasse?"
    (Svarene på disse er nederst på siden).

    Legg gjerne merke til at "ingen" noen sinne har spurt om hvordan man blir sterk i bøy. Tongue

    Det helt grunnleggende for å bli stor og sterk
    - Du må trene baseøvelser, dvs. benk, mark, bøy og kanskje til og med skulderpress
    - Du må trene systematisk og progressivt (før treningsdagbok)
    - Du må ikke overtrene (igjen, bruk dagbok)
    - Du blir ikke fortere stor og sterk av å kjøre på med 16 øvelser for bikkepsen
    - Du blir ikke fortere sterk i benk av å kjøre på med 7 øvelser i forskjellige vinkler
    - Du må ikke "makse" hver bidige trening, da kommer du ingen steder (maksing er for the record ikke det samme som å kjøre lavt antall reps)
    - Tren med hodet, ikke egoet
    - Ikke bli sittende på en benk og deppe mens du skuler bort på han stærskingen som tar 80 kg i benk, begynn å løft
    - Du må ikke ha respekt for vektene
    - Ikke sats på å legge på deg muskler samtidig som du går ned i fett% - ingen av delene blir da spesielt effektivt

    - Du må spise nok sunn mat
    - Nok protein og karbs vet alle at er viktig, men mange vet ikke at det også er viktig med nok sunt fett
    - Få i deg nok sunt fett
    - Få i deg nok sunt fett
    - Få i deg nok sunt fett
    - Prøv å dekke proteinbehovet med mat FØR du begynner å vælve i deg shaker. Du blir fort vant til å spise mye, og plutselig en dag våkner du om morran av at du er drita sulten. Skjedde med meg senest i dag. Tongue
    - Multivitaminer er fine ting

    - Du må hvile nok. Nei, gutter, det er ikke sånn at du blir større jo mer du trener. 2 dager "på" og 1 dag "av" kan være en grei regel å ha.
    - 7-8 timer søvn hver natt kan være fint, gjerne mer

    Javel ok, men hvordan skal jeg da spise???!!!11

    Mat: Hva som helst av fisk, rødt kjøtt og fugl er bra å spise. Det er også egg, selvsagt. Grønnsaker, ris, pasta, nudler, Vita Hjertegod Optimal olje som man heller over maten ETTER at den er stekt. You get the picture. For å gjøre det hele enda enklere å forstå, her er en typisk dag for meg: (Jeg er btw ca 93 kg med akseptabel fettprosent atm, på vei opp)

    Frokost: 600 gr seifilet i blokk fra Rema. Koster en 20-kroning. Stekes i wok-panne, og når det er nesten ferdig, heller jeg opp i en pose frosne wok-grønnsaker (nok en 20-kroning på Rema). Over i en tallerken før jeg heller over 3-4 spiseskjeer fett. Fettet er btw uten smak, så du merker ikke at det er der.

    Middag: Blir fort en pakke kjøttdeig eller seifilet med grønnsaker, altså mye som frokosten. Heller olje over når det er ferdig.

    Etter trening: Omtrent som middag.

    Kveldsmat: Omtrent som middag.

    Jeg teller ikke kaloriene så veeeldig nøye, men passer på å ligge på et nivå der jeg går opp i vekt. Passer også på proteininntaket, for jeg vet at jeg får i meg nok kalorier ellers.
    Merk at dette ikke er 100% fast, men at det kan variere, både mengden og hva jeg spiser. Det kan også være at jeg ikke orker alt i ett måltid, og at jeg venter en times tid før jeg varmer opp restene og så spiser. Det er dog temmelig nær hvordan dagen min ser ut. Jeg har stort sett alltid en proteinshake tilgjengelig, da gjerne en stor flaske som står i kjøleskapet. Går og drikker av denne litt hele tida. Generelt går dagene mine med til å spise så fremt jeg ikke jobber eller trener..
    Når jeg ikke spiser de faste måltidene går det litt i kjeks, boller, vørterøl osv. Jeg er nok litt svak for mat, jess.. Tongue


    Javel ok, men hvordan skal jeg da trene???!!!11
    Hver gang jeg er på trening er målet å slå dagboka, altså løfte mer enn sist jeg var der, enten i volum eller i antall kg på en øvelse. Det kan være å bare ta en repetisjon ekstra på et par av settene, eller legge å en kilo og to ekstra. Gjør det så enkelt som mulig, bare jeg løfter bittelitt mer enn jeg gjorde sist gang. Jeg kjører en 2-splitt, der jeg trener to dager og har en dag fri. Innimellom kan jeg ta en ekstra dag fri, om jeg føler jeg trenger det. Å lytte til kroppen er viktig, dette gjelder både i forhold til å ta en ekstra dag fri OG det at man ikke alltid trenger å trene med grisetunge vekter.

    Til opplysning: Grunnen til at jeg kjører så lavt som ned til 1 rep på enkelte øvelser er at jeg hele tiden prøver å kjenne på vektene som er bittelitt over det jeg repper med, men som samtidig er så lette at jeg fint kunne ha kjørt 2-3-4 reps. Jeg er veldig nøye med progresjonen, så selv om jeg kunne ha kjørt 2-3 kjører jeg bare 1 rep, også kan jeg heller ta 2 neste gang. Jeg varierer også en del når det gjelder vekter og repetisjoner, men har et visst system i det. Høye reps er som regel oppvarming for øvelse.

    Dag 1:
    Benk: 8 sett, med lavt antall reps. Maks 6 reps, helt ned til 1-2 reps på enkelte sett.
    Dips: 3 sett med 6-10 reps, 6 reps på tyngste sett
    Skrå hantelbenk: 3x10 reps
    Franskpress: 2x8 reps
    Nedpress: 3x12 reps
    Sittende militærpress: 3-4x5-10 reps
    Sidehev: 2x12-15 reps
    6 lette sett med diverse rotator-øvelser
    Shrugs med stang: 3x10 reps

    Dag 2:
    Mark: 10x2-6 reps (snitt på reps ligger vel rundt 3, tror jeg)
    Nedtrekk; bredt grep: 3x8-12 reps; smalt grep: 2x12 reps
    Bøy: 7x3-8 reps
    Tåhev: 3x12 reps
    Magemaskin: 3x8-12
    Stangroing: 5x6-12 reps
    Sidehev for bakside skuldre: 2x12-15
    Stangcurl: 3-5x3-12 reps
    Sittende hammercurl: 2x5-12 reps

    Dag 3:
    Fri

    Du MÅ ikke trene sånn som dette, men det funker nå i allefall veldig godt for meg. En annen ting jeg bør nevne, og det er en ting som mange gjør, nemlig å bytte program annenhver uke. Det er ikke så veldig lurt. En enkel regel kan være å holde seg til samme plan så lenge man fortsetter å øke, og heller bytte når man begynner å stagnere. Dette merker du dog ikke på en uke og to. Videre kan det godt være at det ikke er treningsprogrammet som feiler noe om du stagnerer, men at det er du som spiser for lite. Sjansen er stor for at det er sistnevnte som er tilfellet. Kunne nevnt i fleng fra gymmet mitt, der gutta som var 65 kg og benka 50 kg for 2 år siden fortsatt veier like mye og fortsatt trener med de samme vektene. Du-må-spise!  Cheesy Grin

    Mange trener med vekter de kunne ha passert for lengst om de bare hadde PRØVD å løft tyngre. Det er dette jeg mener med å ikke ha respekt for vektene - ikke hiv 200 kg på stanga i bøy om du vanligvis repper med 40 kg, det kan fort bli stygt. Men ikke vær redd for å legge på littegranne tyngre vekter. Trente bøy her om dagen, og det gikk ganske så greit. Tenkte jeg for moro skyld kunne hive på litt ekstra, og da treninga var ferdig hadde jeg reppa med vekter som var 15 kg over det jeg hadde reppa med før, og det var ikke spesielt tungt. Det var altså huet mitt som stoppa meg, ikke styrken. Men sikkerhet først da, husk det.


    Svarene som alle venter på

    "Hvordan bli som Vin Diesel"
    Følg tipsene over, dog tviler jeg på at han har trent så mye bøy. En ting som vel må med, og som styrketrenern påpekte, er at det ikke er gitt at man blir seende ut som Mr Diesel selv om man gjør "alt" riktig. Dette gjelder kanskje spesielt muskelmassen kombinert med relativt lav fettprosent - 95-100 kg kroppsvekt er noe de aller fleste med normale gener og normal høyde (Vin er i følge veven 182 cm) klarer å oppnå med noen års trening, men det er ikke sikkert man klarer å holde den vekten med lav fettprosent. Det er også genetikk inne i bildet når det gjelder hvordan du vil bli seende ut.

    "Hvordan bli som Christiano Ronaldo"
    Tren styrke et par dager i uken, og slutt å spise. Ja, jeg er litt stygg nå, men tilfellet er jo at Ronaldo ikke er spesielt stor, men heller har ganske lav fettprosent. Skulle bare mangle - han er jo på banen og løper hver eneste dag. Det skal med andre ord ikke så mye til for å bli som han, det er bare å trene styrke et par dager i uka, trene mye kardio og spise litt innimellom.

    "Jeg vil benke mer"
    Følg tipsene over.

    "JEG SPISER ALT JEG SER MEN VOKSER IKKE !!!!11one"
    No, you don't. Hvem tror du du lurer ved å lage poster som dette da, når du innerst inne vet at du spiser som ei jente på 9 år? Ingen andre enn deg sjøl, er jeg redd. Tipset om å få i seg nok fett kan dog være verdt å ta tak i om du sliter med å få i deg nok kalorier.

    "Hvordan kan jeg få motivasjon?"
    Motivasjonen forsvinner gjerne om du trener som en gærning år ut og år inn uten å se resultater. Nok en gang, gå til tipsene over. Spis og hvil nok, tren systematisk, tren jevnt, tren LITE nok. Ja, du leste riktig på siste punktet der. Om du gjør dette, VIL du bli sterkere og større. Da vil også motivasjonen komme, og det kan gå riktig så kjapt. Særriøst, prøv å spis skikkelig i 2 uker, og du kommer aldri til å gå tilbake til å spise som ei jente igjen. Du kommer ikke til å bli svær på 2 uker, men du kommer til å kjenne overskuddet på trening.

    For en liten motivasjonsboost kan det også være bra å se klassikere som Pumping Iron.

    "Hvilket treningsprogram er best for volum?"
    Et program der du har progresjon. Og nei, trening til failure er ikke å anbefale. Selv trener jeg så godt som aldri til failure. Og nei, pump er ikke nødvendigvis en indikasjon på at du nå kommer til å vokse.

    "Hvordan skal jeg trene for å få lange, slanke muskler?"
    Det kan du ikke, det er genetisk bestemt hvilken form musklene dine har, uansett hvordan du trener. Nei, det hjelper heller ikke å være med på en 4 timer lang zumba-økt for så å helle i deg en liter med kokosnøttmelk fordi folka på Kvinneguiden sa at dette fungerer.
    Men for å ikke ta motet helt fra deg: De aller fleste er i stand til å få "lange, slanke muskler", det er bare veien dit som er uklar for mange. Tren litt styrke og gå ned litt i fettprosent, så skal du se. Smiley

    "Jeg ønsker meg flat mage og sprettrumpe, men jeg blir så fort stor av styrketrening"
    Nei, kjære, søte, lille jente på 17 år, du blir ikke fort stor av styrketrening. Om du har så sabla bra anlegg for å bygge muskler burde du for all del satse på fitness eller noe. Kvinnfolk legger på seg muskler mye treigere enn det menn gjør, så du kan trygt trene vekter uten å bli svær.
    Vil du ha flat mage, gå ned i fettprosent. I.e. begynn å gå eller løpe, og spis mindre usunn mat. Man kan faktisk fort se forskjell bare ved å slutte å drikke brus og spise snop. Men spis for all del mat, for om du ikke gjør det, hvordan tror du at du komme til å få sprettrumpe? (Der knebøy for øvrig er et krav..) Punktbrenning av fett, feks med å ta situps for å få flat mage, er umulig. Du må ned i fettprosent all over.

    "Er det lurt å gå på kreatin og protein, eller får jeg gyno?"
    Dette blir litt som å si at man må være forsiktig med å spise for mye biff, for man kan få gyno. Fullstendig vasete, that is. Og nei, du "går" ikke på verken kreatin eller protein, du bruker det. Ingen av dem er ulovlige, og de inneholder ikke stoffer som er farlige eller står på dopinglista.
    Kreatin har jeg for øvrig aldri fått noe ut av, mens protein er bra å ha om man sliter med å få i seg nok protein (evt er for lat til å spise nok).

    "Jeg går ikke opp i vekt, bør jeg begynne med gainer?"
    Om du alt er 120 kg muskler - ja, kanskje det. Om du er 17 år, bleikfeit og 56 kg - nei, absolutt ikke. Om du ikke klarer å komme deg opp på 60-70 kg uten å drikke shakes, må jeg dessverre skuffe deg og informere om at du aldri kommer til å bli tyngre enn det. De aller, aller fleste er sågar i stand til å komme seg opp på 90-100 kg+ uten å verken bole eller leve på shakes. Om de spiser nok og trener rett, that is. Ikke at man av prinsipp skal la være å drikke shakes, men om du begynner å drikke gainer med en kroppsvekt på 50-60-70 kg er det fort at det blir en erstatning for mat og ikke et supplement. Man må trene på å spise mye!

    "Når er det trygt å begynne å drikke protein?"
    Nuh. Men husk at det er et TILSKUDD, ikke en erstatning.

    "Jeg vil bli 100 kg muskler, hva gjør jeg?"
    Leser denne posten om igjen.

    "Gå ned i fettprosent samtidig som jeg går opp i muskelmasse?"
    Ikke gidd. Du kan jo prøve, og det er jo mulig, men det ender bare opp med at begge deler blir lite effektivt. En som er dreven på å telle kalorier og sånt får det sikkert fint til, men for enkelhets skyld er det kanskje like greit å la være å prøve.
    Honnør gitt av : paramora, 28. februar 2012, 05:31
    14  Trening / Forum for ungdom / Hvordan bli stor og sterk - en enkel innføring for ferskiser 24. februar 2012, 16:20
    Her er noen spørsmål som mer eller mindre går igjen, og de kommer i 95% av tilfellene fra folk som ikke har trent så lenge. Tenkte det kunne være greit å få samlet "alt" i én tråd.  Smile Denne tråden passer kanskje best for gutter som akkurat har begynt å trene, og kanskje ikke fullt så godt for jenter, men det kan da være en og annen ting å plukke opp for jentene og.

    "Hvordan bli som Vin Diesel"
    "Hvordan bli som Christiano Ronaldo"
    "Jeg vil benke mer"
    "JEG SPISER ALT JEG SER MEN VOKSER IKKE !!!!11one"
    "Hvordan kan jeg få motivasjon?"
    "Hvilket treningsprogram er best for volum?"
    "Hvordan skal jeg trene for å få lange, slanke muskler?"
    "Jeg ønsker meg flat mage og sprettrumpe, men jeg blir så fort stor av styrketrening"
    "Er det lurt å gå på kreatin og protein, eller får jeg gyno?"
    "Jeg går ikke opp i vekt, bør jeg begynne med gainer?"
    "Når er det trygt å begynne å drikke protein?"
    "Jeg vil bli 100 kg muskler, hva gjør jeg?"
    "Gå ned i fettprosent samtidig som jeg går opp i muskelmasse?"
    (Svarene på disse er nederst på siden).

    Legg gjerne merke til at "ingen" noen sinne har spurt om hvordan man blir sterk i bøy. Tongue

    Det helt grunnleggende for å bli stor og sterk
    - Du må trene baseøvelser, dvs. benk, mark, bøy og kanskje til og med skulderpress
    - Du må trene systematisk og progressivt (før treningsdagbok)
    - Du må ikke overtrene (igjen, bruk dagbok)
    - Du blir ikke fortere stor og sterk av å kjøre på med 16 øvelser for bikkepsen
    - Du blir ikke fortere sterk i benk av å kjøre på med 7 øvelser i forskjellige vinkler
    - Du må ikke "makse" hver bidige trening, da kommer du ingen steder (maksing er for the record ikke det samme som å kjøre lavt antall reps)
    - Tren med hodet, ikke egoet
    - Ikke bli sittende på en benk og deppe mens du skuler bort på han stærskingen som tar 80 kg i benk, begynn å løft
    - Du må ikke ha respekt for vektene
    - Ikke sats på å legge på deg muskler samtidig som du går ned i fett% - ingen av delene blir da spesielt effektivt

    - Du må spise nok sunn mat
    - Nok protein og karbs vet alle at er viktig, men mange vet ikke at det også er viktig med nok sunt fett
    - Få i deg nok sunt fett
    - Få i deg nok sunt fett
    - Få i deg nok sunt fett
    - Prøv å dekke proteinbehovet med mat FØR du begynner å vælve i deg shaker. Du blir fort vant til å spise mye, og plutselig en dag våkner du om morran av at du er drita sulten. Skjedde med meg senest i dag. Tongue
    - Multivitaminer er fine ting

    - Du må hvile nok. Nei, gutter, det er ikke sånn at du blir større jo mer du trener. 2 dager "på" og 1 dag "av" kan være en grei regel å ha.
    - 7-8 timer søvn hver natt kan være fint, gjerne mer

    Javel ok, men hvordan skal jeg da spise???!!!11

    Mat: Hva som helst av fisk, rødt kjøtt og fugl er bra å spise. Det er også egg, selvsagt. Grønnsaker, ris, pasta, nudler, Vita Hjertegod Optimal olje som man heller over maten ETTER at den er stekt. You get the picture. For å gjøre det hele enda enklere å forstå, her er en typisk dag for meg: (Jeg er btw ca 93 kg med akseptabel fettprosent atm, på vei opp)

    Frokost: 600 gr seifilet i blokk fra Rema. Koster en 20-kroning. Stekes i wok-panne, og når det er nesten ferdig, heller jeg opp i en pose frosne wok-grønnsaker (nok en 20-kroning på Rema). Over i en tallerken før jeg heller over 3-4 spiseskjeer fett. Fettet er btw uten smak, så du merker ikke at det er der.

    Middag: Blir fort en pakke kjøttdeig eller seifilet med grønnsaker, altså mye som frokosten. Heller olje over når det er ferdig.

    Etter trening: Omtrent som middag.

    Kveldsmat: Omtrent som middag.

    Jeg teller ikke kaloriene så veeeldig nøye, men passer på å ligge på et nivå der jeg går opp i vekt. Passer også på proteininntaket, for jeg vet at jeg får i meg nok kalorier ellers.
    Merk at dette ikke er 100% fast, men at det kan variere, både mengden og hva jeg spiser. Det kan også være at jeg ikke orker alt i ett måltid, og at jeg venter en times tid før jeg varmer opp restene og så spiser. Det er dog temmelig nær hvordan dagen min ser ut. Jeg har stort sett alltid en proteinshake tilgjengelig, da gjerne en stor flaske som står i kjøleskapet. Går og drikker av denne litt hele tida. Generelt går dagene mine med til å spise så fremt jeg ikke jobber eller trener..
    Når jeg ikke spiser de faste måltidene går det litt i kjeks, boller, vørterøl osv. Jeg er nok litt svak for mat, jess.. Tongue


    Javel ok, men hvordan skal jeg da trene???!!!11
    Hver gang jeg er på trening er målet å slå dagboka, altså løfte mer enn sist jeg var der, enten i volum eller i antall kg på en øvelse. Det kan være å bare ta en repetisjon ekstra på et par av settene, eller legge å en kilo og to ekstra. Gjør det så enkelt som mulig, bare jeg løfter bittelitt mer enn jeg gjorde sist gang. Jeg kjører en 2-splitt, der jeg trener to dager og har en dag fri. Innimellom kan jeg ta en ekstra dag fri, om jeg føler jeg trenger det. Å lytte til kroppen er viktig, dette gjelder både i forhold til å ta en ekstra dag fri OG det at man ikke alltid trenger å trene med grisetunge vekter.

    Til opplysning: Grunnen til at jeg kjører så lavt som ned til 1 rep på enkelte øvelser er at jeg hele tiden prøver å kjenne på vektene som er bittelitt over det jeg repper med, men som samtidig er så lette at jeg fint kunne ha kjørt 2-3-4 reps. Jeg er veldig nøye med progresjonen, så selv om jeg kunne ha kjørt 2-3 kjører jeg bare 1 rep, også kan jeg heller ta 2 neste gang. Jeg varierer også en del når det gjelder vekter og repetisjoner, men har et visst system i det. Høye reps er som regel oppvarming for øvelse.

    Dag 1:
    Benk: 8 sett, med lavt antall reps. Maks 6 reps, helt ned til 1-2 reps på enkelte sett.
    Dips: 3 sett med 6-10 reps, 6 reps på tyngste sett
    Skrå hantelbenk: 3x10 reps
    Franskpress: 2x8 reps
    Nedpress: 3x12 reps
    Sittende militærpress: 3-4x5-10 reps
    Sidehev: 2x12-15 reps
    6 lette sett med diverse rotator-øvelser
    Shrugs med stang: 3x10 reps

    Dag 2:
    Mark: 10x2-6 reps (snitt på reps ligger vel rundt 3, tror jeg)
    Nedtrekk; bredt grep: 3x8-12 reps; smalt grep: 2x12 reps
    Bøy: 7x3-8 reps
    Tåhev: 3x12 reps
    Magemaskin: 3x8-12
    Stangroing: 5x6-12 reps
    Sidehev for bakside skuldre: 2x12-15
    Stangcurl: 3-5x3-12 reps
    Sittende hammercurl: 2x5-12 reps

    Dag 3:
    Fri

    Du MÅ ikke trene sånn som dette, men det funker nå i allefall veldig godt for meg. En annen ting jeg bør nevne, og det er en ting som mange gjør, nemlig å bytte program annenhver uke. Det er ikke så veldig lurt. En enkel regel kan være å holde seg til samme plan så lenge man fortsetter å øke, og heller bytte når man begynner å stagnere. Dette merker du dog ikke på en uke og to. Videre kan det godt være at det ikke er treningsprogrammet som feiler noe om du stagnerer, men at det er du som spiser for lite. Sjansen er stor for at det er sistnevnte som er tilfellet. Kunne nevnt i fleng fra gymmet mitt, der gutta som var 65 kg og benka 50 kg for 2 år siden fortsatt veier like mye og fortsatt trener med de samme vektene. Du-må-spise!  Cheesy Grin

    Mange trener med vekter de kunne ha passert for lengst om de bare hadde PRØVD å løft tyngre. Det er dette jeg mener med å ikke ha respekt for vektene - ikke hiv 200 kg på stanga i bøy om du vanligvis repper med 40 kg, det kan fort bli stygt. Men ikke vær redd for å legge på littegranne tyngre vekter. Trente bøy her om dagen, og det gikk ganske så greit. Tenkte jeg for moro skyld kunne hive på litt ekstra, og da treninga var ferdig hadde jeg reppa med vekter som var 15 kg over det jeg hadde reppa med før, og det var ikke spesielt tungt. Det var altså huet mitt som stoppa meg, ikke styrken. Men sikkerhet først da, husk det.


    Svarene som alle venter på

    "Hvordan bli som Vin Diesel"
    Følg tipsene over, dog tviler jeg på at han har trent så mye bøy. En ting som vel må med, og som styrketrenern påpekte, er at det ikke er gitt at man blir seende ut som Mr Diesel selv om man gjør "alt" riktig. Dette gjelder kanskje spesielt muskelmassen kombinert med relativt lav fettprosent - 95-100 kg kroppsvekt er noe de aller fleste med normale gener og normal høyde (Vin er i følge veven 182 cm) klarer å oppnå med noen års trening, men det er ikke sikkert man klarer å holde den vekten med lav fettprosent. Det er også genetikk inne i bildet når det gjelder hvordan du vil bli seende ut.

    "Hvordan bli som Christiano Ronaldo"
    Tren styrke et par dager i uken, og slutt å spise. Ja, jeg er litt stygg nå, men tilfellet er jo at Ronaldo ikke er spesielt stor, men heller har ganske lav fettprosent. Skulle bare mangle - han er jo på banen og løper hver eneste dag. Det skal med andre ord ikke så mye til for å bli som han, det er bare å trene styrke et par dager i uka, trene mye kardio og spise litt innimellom.

    "Jeg vil benke mer"
    Følg tipsene over.

    "JEG SPISER ALT JEG SER MEN VOKSER IKKE !!!!11one"
    No, you don't. Hvem tror du du lurer ved å lage poster som dette da, når du innerst inne vet at du spiser som ei jente på 9 år? Ingen andre enn deg sjøl, er jeg redd. Tipset om å få i seg nok fett kan dog være verdt å ta tak i om du sliter med å få i deg nok kalorier.

    "Hvordan kan jeg få motivasjon?"
    Motivasjonen forsvinner gjerne om du trener som en gærning år ut og år inn uten å se resultater. Nok en gang, gå til tipsene over. Spis og hvil nok, tren systematisk, tren jevnt, tren LITE nok. Ja, du leste riktig på siste punktet der. Om du gjør dette, VIL du bli sterkere og større. Da vil også motivasjonen komme, og det kan gå riktig så kjapt. Særriøst, prøv å spis skikkelig i 2 uker, og du kommer aldri til å gå tilbake til å spise som ei jente igjen. Du kommer ikke til å bli svær på 2 uker, men du kommer til å kjenne overskuddet på trening.

    For en liten motivasjonsboost kan det også være bra å se klassikere som Pumping Iron.

    "Hvilket treningsprogram er best for volum?"
    Et program der du har progresjon. Og nei, trening til failure er ikke å anbefale. Selv trener jeg så godt som aldri til failure. Og nei, pump er ikke nødvendigvis en indikasjon på at du nå kommer til å vokse.

    "Hvordan skal jeg trene for å få lange, slanke muskler?"
    Det kan du ikke, det er genetisk bestemt hvilken form musklene dine har, uansett hvordan du trener. Nei, det hjelper heller ikke å være med på en 4 timer lang zumba-økt for så å helle i deg en liter med kokosnøttmelk fordi folka på Kvinneguiden sa at dette fungerer.
    Men for å ikke ta motet helt fra deg: De aller fleste er i stand til å få "lange, slanke muskler", det er bare veien dit som er uklar for mange. Tren litt styrke og gå ned litt i fettprosent, så skal du se. Smiley

    "Jeg ønsker meg flat mage og sprettrumpe, men jeg blir så fort stor av styrketrening"
    Nei, kjære, søte, lille jente på 17 år, du blir ikke fort stor av styrketrening. Om du har så sabla bra anlegg for å bygge muskler burde du for all del satse på fitness eller noe. Kvinnfolk legger på seg muskler mye treigere enn det menn gjør, så du kan trygt trene vekter uten å bli svær.
    Vil du ha flat mage, gå ned i fettprosent. I.e. begynn å gå eller løpe, og spis mindre usunn mat. Man kan faktisk fort se forskjell bare ved å slutte å drikke brus og spise snop. Men spis for all del mat, for om du ikke gjør det, hvordan tror du at du komme til å få sprettrumpe? (Der knebøy for øvrig er et krav..) Punktbrenning av fett, feks med å ta situps for å få flat mage, er umulig. Du må ned i fettprosent all over.

    "Er det lurt å gå på kreatin og protein, eller får jeg gyno?"
    Dette blir litt som å si at man må være forsiktig med å spise for mye biff, for man kan få gyno. Fullstendig vasete, that is. Og nei, du "går" ikke på verken kreatin eller protein, du bruker det. Ingen av dem er ulovlige, og de inneholder ikke stoffer som er farlige eller står på dopinglista.
    Kreatin har jeg for øvrig aldri fått noe ut av, mens protein er bra å ha om man sliter med å få i seg nok protein (evt er for lat til å spise nok).

    "Jeg går ikke opp i vekt, bør jeg begynne med gainer?"
    Om du alt er 120 kg muskler - ja, kanskje det. Om du er 17 år, bleikfeit og 56 kg - nei, absolutt ikke. Om du ikke klarer å komme deg opp på 60-70 kg uten å drikke shakes, må jeg dessverre skuffe deg og informere om at du aldri kommer til å bli tyngre enn det. De aller, aller fleste er sågar i stand til å komme seg opp på 90-100 kg+ uten å verken bole eller leve på shakes. Om de spiser nok og trener rett, that is. Ikke at man av prinsipp skal la være å drikke shakes, men om du begynner å drikke gainer med en kroppsvekt på 50-60-70 kg er det fort at det blir en erstatning for mat og ikke et supplement. Man må trene på å spise mye!

    "Når er det trygt å begynne å drikke protein?"
    Nuh. Men husk at det er et TILSKUDD, ikke en erstatning.

    "Jeg vil bli 100 kg muskler, hva gjør jeg?"
    Leser denne posten om igjen.

    "Gå ned i fettprosent samtidig som jeg går opp i muskelmasse?"
    Ikke gidd. Du kan jo prøve, og det er jo mulig, men det ender bare opp med at begge deler blir lite effektivt. En som er dreven på å telle kalorier og sånt får det sikkert fint til, men for enkelhets skyld er det kanskje like greit å la være å prøve.
    Honnør gitt av : Big-guns-notrly, 28. februar 2012, 02:28
    15  Trening / Forum for ungdom / Hvordan bli stor og sterk - en enkel innføring for ferskiser 24. februar 2012, 16:20
    Her er noen spørsmål som mer eller mindre går igjen, og de kommer i 95% av tilfellene fra folk som ikke har trent så lenge. Tenkte det kunne være greit å få samlet "alt" i én tråd.  Smile Denne tråden passer kanskje best for gutter som akkurat har begynt å trene, og kanskje ikke fullt så godt for jenter, men det kan da være en og annen ting å plukke opp for jentene og.

    "Hvordan bli som Vin Diesel"
    "Hvordan bli som Christiano Ronaldo"
    "Jeg vil benke mer"
    "JEG SPISER ALT JEG SER MEN VOKSER IKKE !!!!11one"
    "Hvordan kan jeg få motivasjon?"
    "Hvilket treningsprogram er best for volum?"
    "Hvordan skal jeg trene for å få lange, slanke muskler?"
    "Jeg ønsker meg flat mage og sprettrumpe, men jeg blir så fort stor av styrketrening"
    "Er det lurt å gå på kreatin og protein, eller får jeg gyno?"
    "Jeg går ikke opp i vekt, bør jeg begynne med gainer?"
    "Når er det trygt å begynne å drikke protein?"
    "Jeg vil bli 100 kg muskler, hva gjør jeg?"
    "Gå ned i fettprosent samtidig som jeg går opp i muskelmasse?"
    (Svarene på disse er nederst på siden).

    Legg gjerne merke til at "ingen" noen sinne har spurt om hvordan man blir sterk i bøy. Tongue

    Det helt grunnleggende for å bli stor og sterk
    - Du må trene baseøvelser, dvs. benk, mark, bøy og kanskje til og med skulderpress
    - Du må trene systematisk og progressivt (før treningsdagbok)
    - Du må ikke overtrene (igjen, bruk dagbok)
    - Du blir ikke fortere stor og sterk av å kjøre på med 16 øvelser for bikkepsen
    - Du blir ikke fortere sterk i benk av å kjøre på med 7 øvelser i forskjellige vinkler
    - Du må ikke "makse" hver bidige trening, da kommer du ingen steder (maksing er for the record ikke det samme som å kjøre lavt antall reps)
    - Tren med hodet, ikke egoet
    - Ikke bli sittende på en benk og deppe mens du skuler bort på han stærskingen som tar 80 kg i benk, begynn å løft
    - Du må ikke ha respekt for vektene
    - Ikke sats på å legge på deg muskler samtidig som du går ned i fett% - ingen av delene blir da spesielt effektivt

    - Du må spise nok sunn mat
    - Nok protein og karbs vet alle at er viktig, men mange vet ikke at det også er viktig med nok sunt fett
    - Få i deg nok sunt fett
    - Få i deg nok sunt fett
    - Få i deg nok sunt fett
    - Prøv å dekke proteinbehovet med mat FØR du begynner å vælve i deg shaker. Du blir fort vant til å spise mye, og plutselig en dag våkner du om morran av at du er drita sulten. Skjedde med meg senest i dag. Tongue
    - Multivitaminer er fine ting

    - Du må hvile nok. Nei, gutter, det er ikke sånn at du blir større jo mer du trener. 2 dager "på" og 1 dag "av" kan være en grei regel å ha.
    - 7-8 timer søvn hver natt kan være fint, gjerne mer

    Javel ok, men hvordan skal jeg da spise???!!!11

    Mat: Hva som helst av fisk, rødt kjøtt og fugl er bra å spise. Det er også egg, selvsagt. Grønnsaker, ris, pasta, nudler, Vita Hjertegod Optimal olje som man heller over maten ETTER at den er stekt. You get the picture. For å gjøre det hele enda enklere å forstå, her er en typisk dag for meg: (Jeg er btw ca 93 kg med akseptabel fettprosent atm, på vei opp)

    Frokost: 600 gr seifilet i blokk fra Rema. Koster en 20-kroning. Stekes i wok-panne, og når det er nesten ferdig, heller jeg opp i en pose frosne wok-grønnsaker (nok en 20-kroning på Rema). Over i en tallerken før jeg heller over 3-4 spiseskjeer fett. Fettet er btw uten smak, så du merker ikke at det er der.

    Middag: Blir fort en pakke kjøttdeig eller seifilet med grønnsaker, altså mye som frokosten. Heller olje over når det er ferdig.

    Etter trening: Omtrent som middag.

    Kveldsmat: Omtrent som middag.

    Jeg teller ikke kaloriene så veeeldig nøye, men passer på å ligge på et nivå der jeg går opp i vekt. Passer også på proteininntaket, for jeg vet at jeg får i meg nok kalorier ellers.
    Merk at dette ikke er 100% fast, men at det kan variere, både mengden og hva jeg spiser. Det kan også være at jeg ikke orker alt i ett måltid, og at jeg venter en times tid før jeg varmer opp restene og så spiser. Det er dog temmelig nær hvordan dagen min ser ut. Jeg har stort sett alltid en proteinshake tilgjengelig, da gjerne en stor flaske som står i kjøleskapet. Går og drikker av denne litt hele tida. Generelt går dagene mine med til å spise så fremt jeg ikke jobber eller trener..
    Når jeg ikke spiser de faste måltidene går det litt i kjeks, boller, vørterøl osv. Jeg er nok litt svak for mat, jess.. Tongue


    Javel ok, men hvordan skal jeg da trene???!!!11
    Hver gang jeg er på trening er målet å slå dagboka, altså løfte mer enn sist jeg var der, enten i volum eller i antall kg på en øvelse. Det kan være å bare ta en repetisjon ekstra på et par av settene, eller legge å en kilo og to ekstra. Gjør det så enkelt som mulig, bare jeg løfter bittelitt mer enn jeg gjorde sist gang. Jeg kjører en 2-splitt, der jeg trener to dager og har en dag fri. Innimellom kan jeg ta en ekstra dag fri, om jeg føler jeg trenger det. Å lytte til kroppen er viktig, dette gjelder både i forhold til å ta en ekstra dag fri OG det at man ikke alltid trenger å trene med grisetunge vekter.

    Til opplysning: Grunnen til at jeg kjører så lavt som ned til 1 rep på enkelte øvelser er at jeg hele tiden prøver å kjenne på vektene som er bittelitt over det jeg repper med, men som samtidig er så lette at jeg fint kunne ha kjørt 2-3-4 reps. Jeg er veldig nøye med progresjonen, så selv om jeg kunne ha kjørt 2-3 kjører jeg bare 1 rep, også kan jeg heller ta 2 neste gang. Jeg varierer også en del når det gjelder vekter og repetisjoner, men har et visst system i det. Høye reps er som regel oppvarming for øvelse.

    Dag 1:
    Benk: 8 sett, med lavt antall reps. Maks 6 reps, helt ned til 1-2 reps på enkelte sett.
    Dips: 3 sett med 6-10 reps, 6 reps på tyngste sett
    Skrå hantelbenk: 3x10 reps
    Franskpress: 2x8 reps
    Nedpress: 3x12 reps
    Sittende militærpress: 3-4x5-10 reps
    Sidehev: 2x12-15 reps
    6 lette sett med diverse rotator-øvelser
    Shrugs med stang: 3x10 reps

    Dag 2:
    Mark: 10x2-6 reps (snitt på reps ligger vel rundt 3, tror jeg)
    Nedtrekk; bredt grep: 3x8-12 reps; smalt grep: 2x12 reps
    Bøy: 7x3-8 reps
    Tåhev: 3x12 reps
    Magemaskin: 3x8-12
    Stangroing: 5x6-12 reps
    Sidehev for bakside skuldre: 2x12-15
    Stangcurl: 3-5x3-12 reps
    Sittende hammercurl: 2x5-12 reps

    Dag 3:
    Fri

    Du MÅ ikke trene sånn som dette, men det funker nå i allefall veldig godt for meg. En annen ting jeg bør nevne, og det er en ting som mange gjør, nemlig å bytte program annenhver uke. Det er ikke så veldig lurt. En enkel regel kan være å holde seg til samme plan så lenge man fortsetter å øke, og heller bytte når man begynner å stagnere. Dette merker du dog ikke på en uke og to. Videre kan det godt være at det ikke er treningsprogrammet som feiler noe om du stagnerer, men at det er du som spiser for lite. Sjansen er stor for at det er sistnevnte som er tilfellet. Kunne nevnt i fleng fra gymmet mitt, der gutta som var 65 kg og benka 50 kg for 2 år siden fortsatt veier like mye og fortsatt trener med de samme vektene. Du-må-spise!  Cheesy Grin

    Mange trener med vekter de kunne ha passert for lengst om de bare hadde PRØVD å løft tyngre. Det er dette jeg mener med å ikke ha respekt for vektene - ikke hiv 200 kg på stanga i bøy om du vanligvis repper med 40 kg, det kan fort bli stygt. Men ikke vær redd for å legge på littegranne tyngre vekter. Trente bøy her om dagen, og det gikk ganske så greit. Tenkte jeg for moro skyld kunne hive på litt ekstra, og da treninga var ferdig hadde jeg reppa med vekter som var 15 kg over det jeg hadde reppa med før, og det var ikke spesielt tungt. Det var altså huet mitt som stoppa meg, ikke styrken. Men sikkerhet først da, husk det.


    Svarene som alle venter på

    "Hvordan bli som Vin Diesel"
    Følg tipsene over, dog tviler jeg på at han har trent så mye bøy. En ting som vel må med, og som styrketrenern påpekte, er at det ikke er gitt at man blir seende ut som Mr Diesel selv om man gjør "alt" riktig. Dette gjelder kanskje spesielt muskelmassen kombinert med relativt lav fettprosent - 95-100 kg kroppsvekt er noe de aller fleste med normale gener og normal høyde (Vin er i følge veven 182 cm) klarer å oppnå med noen års trening, men det er ikke sikkert man klarer å holde den vekten med lav fettprosent. Det er også genetikk inne i bildet når det gjelder hvordan du vil bli seende ut.

    "Hvordan bli som Christiano Ronaldo"
    Tren styrke et par dager i uken, og slutt å spise. Ja, jeg er litt stygg nå, men tilfellet er jo at Ronaldo ikke er spesielt stor, men heller har ganske lav fettprosent. Skulle bare mangle - han er jo på banen og løper hver eneste dag. Det skal med andre ord ikke så mye til for å bli som han, det er bare å trene styrke et par dager i uka, trene mye kardio og spise litt innimellom.

    "Jeg vil benke mer"
    Følg tipsene over.

    "JEG SPISER ALT JEG SER MEN VOKSER IKKE !!!!11one"
    No, you don't. Hvem tror du du lurer ved å lage poster som dette da, når du innerst inne vet at du spiser som ei jente på 9 år? Ingen andre enn deg sjøl, er jeg redd. Tipset om å få i seg nok fett kan dog være verdt å ta tak i om du sliter med å få i deg nok kalorier.

    "Hvordan kan jeg få motivasjon?"
    Motivasjonen forsvinner gjerne om du trener som en gærning år ut og år inn uten å se resultater. Nok en gang, gå til tipsene over. Spis og hvil nok, tren systematisk, tren jevnt, tren LITE nok. Ja, du leste riktig på siste punktet der. Om du gjør dette, VIL du bli sterkere og større. Da vil også motivasjonen komme, og det kan gå riktig så kjapt. Særriøst, prøv å spis skikkelig i 2 uker, og du kommer aldri til å gå tilbake til å spise som ei jente igjen. Du kommer ikke til å bli svær på 2 uker, men du kommer til å kjenne overskuddet på trening.

    For en liten motivasjonsboost kan det også være bra å se klassikere som Pumping Iron.

    "Hvilket treningsprogram er best for volum?"
    Et program der du har progresjon. Og nei, trening til failure er ikke å anbefale. Selv trener jeg så godt som aldri til failure. Og nei, pump er ikke nødvendigvis en indikasjon på at du nå kommer til å vokse.

    "Hvordan skal jeg trene for å få lange, slanke muskler?"
    Det kan du ikke, det er genetisk bestemt hvilken form musklene dine har, uansett hvordan du trener. Nei, det hjelper heller ikke å være med på en 4 timer lang zumba-økt for så å helle i deg en liter med kokosnøttmelk fordi folka på Kvinneguiden sa at dette fungerer.
    Men for å ikke ta motet helt fra deg: De aller fleste er i stand til å få "lange, slanke muskler", det er bare veien dit som er uklar for mange. Tren litt styrke og gå ned litt i fettprosent, så skal du se. Smiley

    "Jeg ønsker meg flat mage og sprettrumpe, men jeg blir så fort stor av styrketrening"
    Nei, kjære, søte, lille jente på 17 år, du blir ikke fort stor av styrketrening. Om du har så sabla bra anlegg for å bygge muskler burde du for all del satse på fitness eller noe. Kvinnfolk legger på seg muskler mye treigere enn det menn gjør, så du kan trygt trene vekter uten å bli svær.
    Vil du ha flat mage, gå ned i fettprosent. I.e. begynn å gå eller løpe, og spis mindre usunn mat. Man kan faktisk fort se forskjell bare ved å slutte å drikke brus og spise snop. Men spis for all del mat, for om du ikke gjør det, hvordan tror du at du komme til å få sprettrumpe? (Der knebøy for øvrig er et krav..) Punktbrenning av fett, feks med å ta situps for å få flat mage, er umulig. Du må ned i fettprosent all over.

    "Er det lurt å gå på kreatin og protein, eller får jeg gyno?"
    Dette blir litt som å si at man må være forsiktig med å spise for mye biff, for man kan få gyno. Fullstendig vasete, that is. Og nei, du "går" ikke på verken kreatin eller protein, du bruker det. Ingen av dem er ulovlige, og de inneholder ikke stoffer som er farlige eller står på dopinglista.
    Kreatin har jeg for øvrig aldri fått noe ut av, mens protein er bra å ha om man sliter med å få i seg nok protein (evt er for lat til å spise nok).

    "Jeg går ikke opp i vekt, bør jeg begynne med gainer?"
    Om du alt er 120 kg muskler - ja, kanskje det. Om du er 17 år, bleikfeit og 56 kg - nei, absolutt ikke. Om du ikke klarer å komme deg opp på 60-70 kg uten å drikke shakes, må jeg dessverre skuffe deg og informere om at du aldri kommer til å bli tyngre enn det. De aller, aller fleste er sågar i stand til å komme seg opp på 90-100 kg+ uten å verken bole eller leve på shakes. Om de spiser nok og trener rett, that is. Ikke at man av prinsipp skal la være å drikke shakes, men om du begynner å drikke gainer med en kroppsvekt på 50-60-70 kg er det fort at det blir en erstatning for mat og ikke et supplement. Man må trene på å spise mye!

    "Når er det trygt å begynne å drikke protein?"
    Nuh. Men husk at det er et TILSKUDD, ikke en erstatning.

    "Jeg vil bli 100 kg muskler, hva gjør jeg?"
    Leser denne posten om igjen.

    "Gå ned i fettprosent samtidig som jeg går opp i muskelmasse?"
    Ikke gidd. Du kan jo prøve, og det er jo mulig, men det ender bare opp med at begge deler blir lite effektivt. En som er dreven på å telle kalorier og sånt får det sikkert fint til, men for enkelhets skyld er det kanskje like greit å la være å prøve.
    Honnør gitt av : Daniel Myrvold, 27. februar 2012, 19:49
    Sider:
  • 1
  • 2
  • ...
  • 60
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.
    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!