Ja, det er sant at kroppen tar opp så og så mye proteiner i løpet av en time dvs. 6 - 10g. Men spiser du mer proteiner vil det rett og slett bare ta lengre tid. Proteinet kan jo ikke bare forsvinne (Eller med andre ord, kalorier/energi blir bare ikke borte.)
dvs at om man veier 120 kg , vil man bruke 260g protein (+/-), som man må innta jevnt over 26-40t? (260g/10g pr/t=26t) (260g/6g pr/t=43,333t) (120kg =ja litt på spissen men reelt)
Men rent teoretisk vil dette f.eks gjøre periodisk fasting veldig ugunstig?
Selv har jeg lest i flere sammenhenger at opptaket ligger på 30g pr/t plussminus, men har aldri vært personlig noe nazi på dette, istedet bare sørget for å spise jevnt og trutt der jeg har en viss mengde med ønskelig næringstoffer som jeg vet på slutten av dagen vil komme opp med et tall som fyller behovet. Som Bjørn nevner over her så er det viktigere at du tilfredstiller næringsbehovet, enn selve fordelingen.
"For det første kan man ikke ta opp mer en ca 30 gram protein pr måltid, så hvis man ønsker å få i seg store mengder f.eks. ved styrketrening, så må mengden protein fordeles på ALLE dagens 5-6 måltider. En tommelfingerregel ved tung styrketrening er 2-3 gram pr kg kroppsvekt.
Det viktigste tidspunktet for proteininntak er etter treningen.
Dette kalles "the window of opportunity", da er musklene maksimalt mottagelige for å pakke inn protein i dem. Dette dreier seg om perioden fra 30-90 minutter etter treningen. Du øker videre opptaket av protein etter trening, ved at det første du gjør etter trening, dvs innen minutter etter du har avsluttet treningen, er å innta karbohydrater med høyest mulig Glykemisk indeks. Dvs en f.eks. drikk med glukose eller maltodextrin, les innholdsfortegnelser. Dette får insulinnivåene i kroppen til å øke dramatisk, hvilket fremmer proteinopptaket i muskelcellene deretter, når du så inntar proteinshaken noe senere. En annen grunn til å innta raske karbohydrater umiddelbart etter trening, er at da er glykogenlagrene i musklene helt tomme, og trenger å fylles opp igjen, hvilket man oppnår med disse raske karbohydratene. "(sitat fra lommelegen.no's tidligere spørsmål)
men nå skal jeg ikke kalle
denne informasjonen for god fisk, da dette temaet ser ut til å ha spredte meninger.