Fremdeles ulovlig i mesteparten av verden? hvor har du det fra?
Det er ikke lenge siden det var slik, men dette tallet er selvsagt stadig i endring. GM-mat sprer om seg hele tiden, og det er bare et tidsspørsmål før dette er lovlig i hele verden, etter at industrien bak har lykkes i å tvinge det inn med aggressiv lobbyvirksomhet, bestikkelser og korrupsjon. Det er ikke vanskelig å se hvilken retning denne skuta seiler.
Visste du at halvparten av all mais og soya som finnes på verdensmarkedet er genmodifisert ?
Ja, og det bare øker.
I 2008 ble GM planter dyrket på 1,25 mill km2, eller nær fire ganger Norges landareal og tilsvarende det totale landarealet til Frankrike og Tyskland tilsammen. 3 land står for 80% av verdensproduksjonen. USA står alene for 50 % av produksjonen, mens Brasil og Argentina samlet produserer 30%. India, Canada og Kina produserer tilsammen 15%
Dyrkingsarealet har økt jevnt de siste ti årene. GM planter ble dyrket i 25 land. Dyrkinga i Europa er avgrenset, med et totalt areal på ca. 1000 km2 (1 million dekar/mål) hvorav storparten finnes i Spania
Så stort forbruk i genmodifisert mat og man har brukt det i flere år, aldri har de hatt noen form for utslag som skyldes GMO, skal man være redd for alt burde man holde seg unna treningen og. Er jo flere skader som kommer fra styrketrening enn genmodifisert mat
Det er tydelig at du har latt deg lure av industrien (som jo er det dem ønsker), men faktum er at GMO er satt i sammenheng med en rekke lidelser og død. På slutten av 80- og begynnelsen av 90-tallet hadde man en stor skandale - en epidemi - der minst 37 personer døde, og over 1500 mennesker (antakelig mange, mange fler) ble varig funksjonshemmet grunnet en ny sykdom kalt Eosinofili-myalgi syndrom (EMS). Dette ble påvist å skyldes et bestemt kosttilskudd; tryptofan. Vanligvis er tryptofan helt ufarlig, men forskjellen her var at den bestemte type tryptofan ble produsert ved hjelp av genmodifiserte bakterier.
http://www.nemsn.org/Articles/truth_about_tryptophan.htmForøvrig er GMO satt i sammenheng med en rekke kjente og ukjente sykdommer, der infertilitet, organsvikt og død synes å være en gjenganger. I flere tilfeller finnes det en bevist sammenheng.
http://www.seedsofdeception.com/Public/GeneticRoulette/HealthRisksofGMFoodsSummaryDebate/index.cfmDa GM-soya ble introdusert i Storbritannia, ble man umiddelbart etterpå vitne til en eksplosjon av soya-allergi.
Og si at genmodifisert mat er å leke med helsa er som å si at kosttilskudd er å leke med helsa. Man vet jo aldri alle bivirkningene... Kanskje genmodifisert mat er litt sikrere siden det er flere utallige millioner av mennesker som spiser det hver eneste dag og aldri har man fått noen utslag ?
Dette er et svar som bygger på ønsketenking. Kosttilskudd er isolater av naturlig mat, GMO er noe fundamentalt nytt som
ingen kjenner den fulle konsekvensen av. Det vil bare tida vise, og derfor er hele GMO et sjansespill uten like, med svært dårlige odds.
Man skal også huske på at GMO ikke nødvendigvis gir akutt sykdom eller død, men påvirker organismen på sikt, antakelig over generasjoner. Forsøk med hamstre viste at de som ble fôret på genmodifisert soya holdt seg tilsynelatende friske i første generasjon, men i tredje generasjon var de fleste døde, syke eller sterile.
http://www.huffingtonpost.com/jeffrey-smith/genetically-modified-soy_b_544575.html