Kristines perfekte brød
2 egg
2 hvitter
1/2 boks cottage cheese
2 ss kokosolje
1 dl vann (bruk gjerne fløte om du følger LCHF)
50 g kruskakli
20 g linfrø
20 g sesamfrø
20 g solsikkefrø
20 g pofiber
1 ss fiberhusk
2 ts bakepulver
1/2 ts himalayasalt
Stivpisk de to eggehvitene med salt.
Bland sammen egg, cottage cheese, kokosolje, mos gjerne med en foodprossesor.
Bland det tørre og tilsett i det våte.
Rør forsiktig inn deigen i de stivpiskede eggehvitene.
Ha i en bakepapirkledd brødform og stek på 180 grader i 1 time.
Avkjøl brødet på rist.
Totalt gir denne oppskriften:
900 kcal, 63 g protein, 67 g fett og 15 g karbohydrater.
Jeg fikk 30 brødskiver, per brødskive blir dette:
30 kcal, 2,1 g protein, 2,2 g fett og 0,5 g karbohydrater.
Nystekt med brunost og syltetøy, bringer frem minner fra barndommen.
Dette brødet var nydelig, kjempe godt.
Edit:
INGREDIENSER
4 stk egg
1 ts bakepulver
0,5 bokser crème fraîche
3 ss solsikkeolje
60 g kruskakli
40 g linfrø
50 g sesamfrø
50 g solsikkekjerner
FREMGANGSMÅTE
Ha eggene i en bolle. Tilsett solsikkeolje og Crème fraîche, og visp alt sammen.
Bland alt det tørre sammen i en annen bolle. Hell dette så oppi bollen med det våte. Rør med en sleiv.
Vent med bakepulveret til slutt. Ha røren i en medium stor brødform, som enten er smurt eller er dekket med bakepapir.
Stek på nederste rille i ovnen, i ca. 55 min avhengig av ovn, ved 180 grader. Avkjøl på rist.
Næringsinnhold per 100 gram (kilde: matvareguiden.no):
KJ: 1251,5
Kcal: 301,5
Fett: 24,7 gram
Protein: 12,4 gram
Karbohydrater: 3,9 gram
Line Marions havrebrød:
4 egg som piskes lett
Bland i:
1/2 boks skyr naturell
3 ss olje
1 1/2 ss bakepulver
50gr. solsikkekjerner
50gr. sesamfrø
180gr. havrekli
30gr. linfrø
litt salt
Stekes i brødform med bakepapir på 180 grader i ca. 45 minutter. OBS! Må oppbevares i kjøleskap!
Oppskriften er ganske så lik proteinbrødet, med unntak av 1 ingrediens og den gjør brødet til et helt nytt brød! Og nystekt brød med brunost er en sikker vinner til helgekosen!