Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • 2
  • 1  Generelt / Diskutèr artikler / Sv: Ikke ett fett på: 23. februar 2010, 12:48
    Nå driver jo myndighetene å legger om anbefalingene sin fra plantemargarin til smør, pga vi får i oss alt for mye Omega 6, så SÅ ille kan det vel ikke være?
    2  Kosthold / Kosttilskudd / Sv: Proteinfella.. på: 07. mai 2009, 15:55
    Er man hardt sponset av proteinbaronene så er det ikke noen sak å prate varmt om produktene..
    Har man litt trang økonomi så er det veldig sure penger å bare "kaste" bort hvis det ikke har særlig effekt.

    At proteintilskudd er en fordel tror jeg vi alle er enige om. Det er en god og lettvint måte å få i seg proteiner av høy kvalitet hvis man sliter med å få i seg dette gjennom vanlig kosthold. Et høyt proteininntak har ingen negative bivirkninger for friske mennesker. Dermed blir det, som du sier, et kostnadsspørsmål. Derfor mener jeg at mange overdriver nødvendigheten av protein.

    Når det er sagt, er det jo en del som sliter med å få i seg tilstrekkelig med proteiner og da kan proteinpulver være et bra supplement, innenfor rimelighetens grenser selvsagt. Litt proteinpulver har nok de fleste godt av. F.eks. en gainer etter trening, som Egil sier, er veldig gunstig. Men å bøtte nedpå fem shaker om dagen fordi du ikke "har tid" til å spise skikkelig mat er ikke veien å gå.
    3  Kosthold / Kosttilskudd / Sv: Proteinfella.. på: 07. mai 2009, 15:14
    Nå har jeg ikke sett selve programmet, men den artikkelen sier i hvert fall ingenting om at forskning viser at proteintilskudd går rett i dass. Alt Raastad sier er at ungdommer blir villedet av markedsføringa til proteintilskudd, noe jeg er veldig enig i. Tviler på det er noe problem her på forumet, men blandt vanlige folk er det utrolig mange som har lite/ingen kunnskaper om trening og kosthold, og derfor velger det som virker som den mest lettvinte løsningen.

    Mange ungdommer tror proteintilskudd er en slags vidunderkur. De trener feil, stapper i seg usunn mat og tror det er greit så lenge de skyller ned med proteinpulver. Jeg har til og med møtt folk som har trodd at proteintilskudd er direkte prestasjonsfremmede, på lik linje med kreatin o.l. Ungdommene i artikkelen minner meg om denne typen, i hvert fall på måten de blir framstilt.

    Det viktigste for muskelvekst er ikke proteinoverskudd, men kalorioverskudd. Hvis man prøver å dekke kalorioverskuddet med proteiner, når man kunne klart seg med langt billigere karbohydrater, kaster man bort mye penger. Forskning har faktisk vist at det ikke utgjør noen særlig forskjell om man spiser 1,2 eller 3 g proteiner per kg kropsvekt så lenge man har samme kaloriinntak.

    Mulig uttalelsene hans er tatt ut av sammenheng, slik som slike ting ofte blir i media, men Truls Raastad er en mann med store kunnskaper innen emnet så han vet nok hva han snakker om.
    4  Treningsforum / Informasjon om Treningsforum / Sv: Søkefunksjonen, igjen... på: 04. april 2008, 19:21
    Ja jeg så det, men uansett kom det opp treff på google på innlegg som ikke kom opp med søkefunksjonen. 
    Så det nå. Selv når jeg søker på spesifike ord fra tråder kommer de ikke opp. Merkelig..
    5  Treningsforum / Informasjon om Treningsforum / Sv: Søkefunksjonen, igjen... på: 04. april 2008, 19:05
    Har aldri skjønt meg helt på treffstatistikken til Google, men hvis du blar litt videre finner du ut at det egentlig bare er 3 sider med til sammen 29 treff. Årsaken til at du får flere treff der er at Google teller hver eneste post hvor "Tryvann" er nevnt. Mens her får du opp selve emnet som ett treff. F.eks. kommer emnet "En Silje går opp utrødd mark" som 13 treff med Google  Wink
    6  Trening / 5x5 / Sv: Maksløft etter 5x5-program på: 31. mars 2008, 10:41
    Burde kanskje vært flytta til 5x5-forumet..
    7  Trening / 5x5 / Sv: Maksløft etter 5x5-program på: 27. mars 2008, 16:59
    egentlig et litt dumt spørsmål med tanke på hva du selv og sier,at det varierer fra person til person...men jeg akter å svare..he he dette kan jo funke som en slags styrke tipping  Wink
    lykke til da Grin

    Sant nok. Var bare så jeg skulle ha en viss pekepinn på hvordan jeg skulle legge opp oppvarminga og tilpasningssettene.

    Men jeg synes det virket lite. Ifølge denne siden, http://www.timinvermont.com/fitness/orm.htm, tilsvarer det du sier 1x5. Er det så liten forskjell på hva man klarer på 5x5 og 1x5?
    8  Trening / 5x5 / Maksløft etter 5x5-program på: 27. mars 2008, 16:06
    Har trent iforms "5x5"-program siden nyttår og møtte veggen nå rett før påske. Har hatt to ukers treningsfri nå i påskeferien og tenkte jeg skulle teste maksløft nå før jeg begynner på igjen. Er klar over at forholdet mellom 1RM og flere repetisjoner er individuelt hos folk pga forskjellige muskelfibere og lignende, men jeg har aldri testet maksløft før så jeg lurte på om noen med litt erfaring man gi meg et omtrentlig estimat hva jeg burde prøve meg på?

    Jeg klarte følgende løft med 5x5 (samme vekt på alle settene) og 3 minutts pause mellom settene.

    Benk: 85 kg
    Militærpress: 60 kg
    Mark: 125 kg
    Bøy: 90 kg
    9  Generelt / Diskutèr artikler / Sv: Skuldre - til glede og besvær på: 24. januar 2008, 16:34
    kan noen si meg hvorfor det å kjøre nakkepress kontra press forran hodet har noe for seg..
    jeg har aldri i det daglige liv sett noen som presser noe opp bak hodet.. det samme med nedtrekk bak, hva oppnår man kontra å kjøre forran... bortsett fra at man setter skuldrene i en unaturlig vinkel med belastnig..

    Fysioterapeuten min sier man burde holde seg unna alt av øvelser som foregår bak hodet, deriblant nakkepress og nedtrekk, nettopp på grunn av faren for skulderskader.
    10  Treningsforum / Informasjon om Treningsforum / Sv: Søkefunksjon fra helsike på: 04. desember 2007, 17:10
    Syns søkefunksjonen generelt er dårlig. Hvis man søker på noe, så kommer det veldig mye irrelevant opp. Hvis man da for eksempel søker på bøy, så kommer alle tråder der bøy er nevnt: for eksempel knebøy, bøying,bøyle, frontbøy. Det er til tider vanskelig å finne det man leter etter. Google-modellen er mye bedre.
    Går ut i fra du bruker avansert søk? Den fungerer vel på akkurat samme måte som Google.. Bruk " og - aktivt. Har du f.eks. vondt i beina og skal finne lignende poster så prøv [ben vondt -benk -flyttet]. Da unngår du alle poster som handler om f.eks. BENkpress + alle dobbeltposter som kommer opp pga de er flyttet. Fungerer ihvertfall veldig godt for min del. Finner stort sett det jeg trenger rimelig lett.
    11  Trening / 5x5 / Oppvarming på: 09. november 2007, 12:49
    Jeg har tidligere brukt å kjøre dette oppvarmingsprogrammet, http://www.iform.no/pub/art.php?id=7 (lå noe lignende ute her på treningsforum tidligere men finner det ikke nå), når jeg trente med typisk 3x10 på hver øvelse. Jeg har nå gått over til 5x5 og lurer derfor på om det er noen grunn til å legge om oppvarmingen, eller om jeg kan fortsette å bruke det samme systemet?
    12  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: bøye seg bakover i nedtrekk?? på: 07. november 2007, 17:16
    Spurte om noe lignende her for en stund tilbake. Fikk mange bra svar da, så du kan jo kikke på den tråden.

    http://www.treningsforum.no/forum/index.php?topic=63222.0;topicseen
    13  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Hvorfor løfter proffene "feil"? på: 26. september 2007, 19:40
    Blir du stor av mikke mus-drops?? *løpe til godtebutikken*
    Hehe.. satt litt på spissen da, men du skjønner tegninga.
    14  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Hvorfor løfter proffene "feil"? på: 26. september 2007, 19:37
    En ting jeg har lagt merke til etter å ha sett flere filmer av de største gutta (Coleman, Cutler osv) er at ved enkelte øvelser, da spesielt trekkøvelser, så bruker de ikke akkurat det som ansees som "korrekt" løfteteknikk. Ta f.eks. nedtrekk og kabelroing, der bruker de hele overkroppen og nærmest kaster seg bakover med ganske mye moment. Og her er det ikke snakk om å jukse litt for å tyne ut de siste to repetisjonene, de gjør det på hver eneste rep.

    Én ting er at man blir stor samme hvordan man trener når man spiser Mikke Mus-drops, men her snakker vi tross alt om verdenseliten så noe må de jo gjøre riktig. Er det noen spesiell grunn til at de løfter slik, eller er det rett og slett god gammeldags egotrening bare for å løfte mest mulig vekter?
    15  Kosthold / Kosttilskudd / Sv: Hva KAN man spise etter å ha tatt ZMA? på: 21. juni 2007, 21:14
    Men HVIS man spiser før man tar ZMA, finnes det ingen mat som funker?
    Sider:
  • 1
  • 2
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!