Oppskriiiift??
Ja, selvfølgelig!
Jeg gjør det vanligvis på litt slump, men jeg kan anslå mengder jeg brukte på disse.
Eggehvite av 6 medium egg... ca 180g
To toppa ss sukrinmelis.... ca 25g
Nectar Vanilla Bean proteinpulver... ca 20g
Optimum Nutrition Cookies n' Cream proteinpulver ca 30g
Her burde sukrin mengde vurderes utifra din mages toleranse.
Forvarm ovnen til ca 150 grader.
Stivpisk eggehvite og sukrinmelis, sukrin tilsettes i omganger.
Eggehviten skal bli så stiv at du kan holde bollen oppned uten at det ramler ut.
Tilsett så proteinpulver i omganger, ikke rør for hardt slik at du slår lufta ut av eggehviten, men jobb likevel ganske raskt
Bruk slikkepott eller liknende og putt massen i en pose, klipp et lite hull i ett av hjørnene på posen og sprøyt ut på bakepapir.
Stek i ca 10 min med døra lukket, sett så døra på gløtt (en veldig liten gløtt!) og sett ned tempraturen til 100 grader og la stå i 10min til (totalt 20 i ovnen!)
Av denne mengden eggehvite får jeg ca 20 marengs, de får plass på ett bakepapir.
Jeg pleier å bruke protein pulver av isolat, så jeg vet ikke helt hvordan det funker med konsentrat.
Jeg har funnet at protein marengs vanligvis blir best med proteinpulver med litt karbohydrater i, av de som er med 0karbs blir de vanligvis veldig tørre (ikke tørr på den positive måten som vanlig marengs er...)
Altså;resultatet kan variere med de forskjelligetypene proteinpulver!
Disse marengsene får litt mer en konsistens som marshmellows, bare med en tynn stekeskorpe.
Enjoy!