for Vilde
  Visning av honnørposter for Vilde
Sider:
  • 1
  • 1  Helse & Velvære / Skjønnhet og Mote / SV: Bli kvitt vorter pÃ¥ hendene? 31. oktober 2006, 17:22
    VORTER
    Vorter skyldes en infeksjon i hud og slimhinner forårsaket av et virus. Forskjellige virustyper gir vorter forskjellige steder på kroppen. Vi deler derfor vortene inn i tre hovedgrupper: Vanlige vorter, fotvorter og kjønnsvorter.


    Vanlige vorter
    Tendensen til å bli smittet av vortevirus varierer fra person til person. Dette skyldes at vi har forskjellige hudtyper, og at kroppens forsvarsapparat mot infeksjoner er forskjellig. Når immuniteten blir dårligere, for eksempel ved bruk av cellegift, øker tendensen til å få vorter.

    Vorter smitter fra en kroppsdel til en annen og fra et menneske til et annet. Spesielt i offentlige bad vil smitte kunne overføres, særlig hvis huden har en skade - for eksempel et lite sår.

    Virusinfeksjonen gir en fortykkelse av det ytterste hudlaget. Vanlige vorter arter seg som faste knuter i huden med en hornlignende grov overflate. Størrelsen variere fra mm til cm. Flere vorter kan ligge sammen. Ved skader på vortene kan de spre seg og gi nye vorter. Oftest finnes vortene på hender, spesielt fingrene. Vanlige vorter er som regel lite plagsomme hvis de ikke sitter over negleroten. For de fleste er det kosmetiske hensyn som gjør at de ønsker å fjerne vortene.

    Vanlige vorter kan også være flate eller bare litt hevet over huden. Fargen er da ofte som huden omkring. Disse vil også kunne opptre i ansiktet.

    De aller fleste vorter forsvinner av seg selv etter kortere eller lengre tid. Enkelte kan vedvare i flere år. Kosmetiske hensyn gjør at mange ønsker å fjerne dem. På apoteket fås kjøpt et reseptfritt vortemiddel (Verucid) som pensles på vortene daglig inntil de er helt fjernet. Dette er en enkel og ufarlig behandling som fjerner de fleste vorter. Dersom denne behandlingen ikke fører frem, kan du få hjelp hos lege.

    Stilkede, små vorter kan enkelt fjernes ved at en tynn tråd knytes stramt rundt vortestilken. Blodforsyningen blir da avbrutt, og vorten faller av etter noen dager.

    Det finnes ulike metoder legen kan bruke for å fjerne vorter. Frysing er i dag den vanligste metoden fordi denne gir lite arr. Ellers kan vortene fjernes ved brenning, etsing eller skjæres bort.

    Fotvorter
    Fotvorter skyldes, som vanlige vorter, en infeksjon med vortevirus. Før vortene utvikler seg, infiserer vorteviruset cellen nederst i overhuden slik at celledelingen øker. Dette gir en fortykket hudknute som kalles vorte. Under foten vil denne hudknuten på grunn av trykket presses innover i huden slik at overflaten holdes jevn.

    Fotvortene kommer oftest under foten. Noen ganger kan vortene stå sammen og lage et mosaikklignende mønster. På grunn av at vortene presses innover, kan de bli svært smertefulle.

    Fotvorter smitter lett, spesielt i bad der man går barbent. De som har fotvorter bør alltid bruke badesko, også hjemme, for å forhindre at smitte spres. Dersom vortene skulle bli skadet og begynne å blø, må dette blodet ikke komme i kontakt med annen hud.

    De fleste fotvorter forsvinner av seg selv etter noen måneder fordi kroppens forsvarsapparat som regel angriper vorteviruset slik at vortene blir brune og faller av. Dersom fotvortene ikke forsvinner spontant, bør de behandles på grunn av smittefaren. Kjøp reseptfritt vortemiddelet på apoteket og følg bruksanvisningen. Dersom dette ikke fører frem alene, kan det kombineres med vanntett plaster over vorten for å øke virkningen av vortemiddelet.

    Enkelte ganger kan det være nok å bruke liktornplaster over fotvorten for å bløte den opp. Det er viktig å skifte plaster regelmessig og skrape bort den døde huden før nytt plaster settes på.

    Hvis vorten ikke forsvinner etter noen måneder med egenbehandling, bør lege kontaktes.

    Fotvorter blir sjelden skåret bort eller behandlet med brenning fordi dette lett etterlater arr i fotsålen som senere kan gi ubehag.

    Vortene kan fjernes ved frysing eller etsing, for eksempel med lapis.

    Kjønnsvorter (veneriske vorter)
    Kjønnsvorter er utvekster på og omkring kjønnsorganene og endetarmsåpningen. Disse vortene skyldes også en gruppe virus som overføres ved seksuell kontakt. Vortene kan vokse tett i tett og danne klaser. Disse "klasene" kan noen ganger skape problemer ved samleie. Det er imidlertid faren for smitteoverføring som gjør at disse vortene bør fjernes.

    Tiden fra smitten overføres til vorten viser seg, kan variere fra en måned til et år. Det kan derfor være vanskelig å avgjøre hvem man er blitt smittet av.

    Vortene er rødbrune, blomkållignende utvekster. De opptrer ofte som en krans rundt penishodet eller i klaser baktil i skjedeåpningen. Vortene kan også ligge i urinrøret og gi vannlatningsbesvær, eller inne i skjeden der de vanskelig oppdages. Vortene gir vanligvis lite plager.

    Hos gravide kan kjønnsvorter blusse opp og vokse raskt for så å gå tilbake av seg selv etter fødselen. Smittestoffet kan under fødselen overføres til barnet. Så det er viktig å behandle vortene tilstrekkelig.

    Smitteoverføring unngås ved bruk av kondom. Det er spesielt viktig at de som har kjønnsvorter aldri har samleie uten bruk av kondom. De som har hatt flere episoder med kjønnsvorter, bør også bruke kondom i perioder der vortene ikke kan påvises. Ved mistanke om kjønnsvorter bør lege kontaktes slik at behandling kan startes før vortene sprer seg.

    Selv om kjønnsvorter enkelte ganger forsvinner av seg selv, bør de alltid behandles for å unngå smittespredning.

    Søk lege ved:

    kjønnsvorter
    vorter som ikke forsvinner etter egenbehandling


    Kilde : www.helsenytt.no
    Honnør gitt av : mmg800, 13. juni 2007, 21:29
    2  Helse & Velvære / Helse og Livsstil / Sv: Diabetes? 25. mars 2007, 13:05
    Jeg ville nok fått sjekket alt først , med tanke på kroppen .

    Og om de IKKE finner noe der , så er det greit å komme seg til en spesialist , slik at evt andre ting kan utelukkes. Det er veldig vanlig at allmenleger har problemer med å finne ut konret hva sm er "feil" med et menneske , da de ikke er spesialister . Spør om å komme til en spesialist.

    Tegn på depreson kan være mye ,og veldig individuelt :

    Betydelig vekttap eller vektøkning
    Søvnløshet eller økt søvnbehov
    Rastløshet eller passivitet
    Tretthet og mangel på energi
    Selvbebreidelse og skyldfølelse
    Nedsatt evne til å konsentrere seg
    Tilbakevendende tanker om døden

    R

    Honnør gitt av : ASDFGGHJKLLKJHGFFD, 25. mars 2007, 13:17
    3  Generelt / Ã…pent forum / Sv: Har homofile rett pÃ¥ barn? 10. mars 2007, 20:41
    JA, en forelder kan nekte det for en stund: Ut av huset hvis du er homofil, kom deg inn i skapet igjen....

    visst du er en slik forelder, fortjener du ikke bli kalt forelder, og fortjener ikke et barns kjærlighet.

    Endel av det å være forelder er å elske og støtte betingelsesløst det barnet man setter til verden/ får i hendene.
    Om man da kaster ut sitt barn , fordi det ikkelever opp til de forventingene eller kravene vi sette , så kan vi ikke sees på som foreldre .
    Da innehar vi ikke retten til å bli kalt det.

    Da er vi idioter.
    Honnør gitt av : Mystique, 10. mars 2007, 21:09
    4  Helse & Velvære / Helse og Livsstil / SV: Ã…h, den jævla vekta! 10. oktober 2006, 23:51
    Er det spiseforstyrrelser du har?
    Virker slik.
    Du må spise mer mat , jente. Dette du viser til her er ALTFOR lite. Det er ikke bra for deg å få i deg så lite mat.
    Mer mat når du spiser, og skikkelig mat , ikke bare frukt og grønnsaker.

    Uansett om du hva du måtte tro, så styrer ikke du kroppen din sitt behov for næring, du bare ødelegger alle dine muligheter for å ha en sunn og frisk kropp med dette du holder på med nå..

    Kast vekta di ut vinduet, og ikke bruk speil på lang tid.

    Vilde
    Honnør gitt av : vaffelonia, 21. januar 2007, 17:42
    5  Helse & Velvære / Sex og Samliv / Sv: Julegaver? 26. november 2006, 11:29
    1. spør henne hva hun ønsker seg, det kan ikke vi her inne vite
    2. det er utrolig mye "kjærestespørsmål" du poster her inne. Tar du ingen avgjørelser selv, eller må du høre hva folk på et forum mener. Merkelig siden få på forumet kjenner deg eller dama de personlig.


    Skal du ha kjæreste så bli voksen nok til å ta egne avgjørelser i første omgang.

    R
    Honnør gitt av : Oda, 27. november 2006, 14:20
    6  Helse & Velvære / Sex og Samliv / Sv: Julegaver? 26. november 2006, 11:29
    1. spør henne hva hun ønsker seg, det kan ikke vi her inne vite
    2. det er utrolig mye "kjærestespørsmål" du poster her inne. Tar du ingen avgjørelser selv, eller må du høre hva folk på et forum mener. Merkelig siden få på forumet kjenner deg eller dama de personlig.


    Skal du ha kjæreste så bli voksen nok til å ta egne avgjørelser i første omgang.

    R
    Honnør gitt av : Kikki, 26. november 2006, 13:18
    7  Generelt / Ã…pent forum / SV: Julegavetips, hjelp! 08. november 2006, 11:36
    Nieser pÃ¥ 16 og 18  har jeg og!
    Disse får alltid : Gavekort på Carling, vero moda eller bikbok.
    Samboern sier mannfolk ikke kan kjøpe klær, så da gjør jeg ikke det.

    far: Wiskey eller en god Cognac.
    Venninner på 30: vin, smykker , etc

    Samboeren får IKKE gave til 450 , hun får to silkeskjorter fraa Sarah Til 500 stk, for de ønska hun seg. Innkjøpt.
    Honnør gitt av : kennyo, 08. november 2006, 11:40
    8  Helse & Velvære / Sex og Samliv / SV: P piller, sikre? 26. oktober 2006, 18:44
    Skjønte ikke heeelt det med mensens dag en, heres the thing:

    Hun har gjennomført en syklus på 21 dager, så hadde hun opphold for å få mensen i 5 dager(skal egentlig ha 7 dager men), og så begynte hun på pillene igjen.

    Da er hun sikker med en gang?

    Mens første dag , er første gang hun starter på pillene sine. Resten av periodene er hun sikker 97% , som med ALLE p-piller . Selvfølgelig er hun også sikker i mensperioden også .. kjør rødt , kjør stil Wink
    Honnør gitt av : Baahh, 26. oktober 2006, 19:09
    9  Generelt / Ã…pent forum / SV: Observasjon av gymmfolket noen som har flere bidrag? 25. oktober 2006, 16:15
    Kort slitt shorts mannen
    Har som tittelen sier på seg en god gammel shorts, her snakker vi tidlig 80 tallet. Shortsens manglende evne til å skjule det mannlige reproduksjonsorgan blir ikke kompensert for med en eventuell indre bekledning ala bokser eller underbukse. Mangelen på denne indre bekledningen blir godt demonstrert ved bred skræving på flat og skråbenkene, ja, hvis du ikke har sett et mannlig kjønnsorgan før så vil du nå få med deg alle detaljene, enten du vil eller ikke.

    Vi hadde en aerobicinstruktør som man kan putte i denne kategorien.
    Om det var med hensikt , for å flashe , eller ufrivillig , er det nok ingen som vet. Men alle jentene fikk ikke rent lite "innblikk" i mannens edlere deler.
    Spesielt uttøying var rimelig slitsomt for mange.
    Itillegg var mannen meget flørtete mens han tøyde , og når man er sliten og svett, og instruktøren regel rett flørter med deg, mens du har fullt innsyn på stellet , vel .. Det var pinlig!!

    Vilde
    Honnør gitt av : Benpressmannen, 25. oktober 2006, 19:23
    10  Generelt / Antidoping / SV: Anabole steroider 25. oktober 2006, 00:28
    For å få større fremgang på kortere tid, + at det er store grenser for hvor stor man kan bli uten AS... jeg er ihverftall ærlig, i forhold til en hel del, jeg syntes det er fristende, men jeg kommer nok ikke til å begynne på det.
    Roma var ikke bygget på en dag, og det er heller ikke en 17 årings kropp.
    Du har tatt 17 år å bli som nå, og kroppen utvikler seg i knallfart i den alderen.
    Om du absolutt føler du vil satse , og bruke steroider, så vil jeg anbefale det å vente til du er utvokst  før du begynner leke med slike "medikamenter".
    PR i dag kan mye skje og du har et generelt sett høyt hormonnivå.
    Det er heller ingen som kan garantere deg den virkningen du ønsker av steroidene, for dette kommer helt ann på hvor inngående du lærer deg kosthold.
    Det nytter ikke dytte innpå steroider om ikke kosten og treningen er tilrettelagt for dette, da blir det helt på dunken, og du ødelegger mer enn du bygger.
    Om du begynner og dytter i deg medikamenter før du er utvokst , kan du ødelegge hele din naturlige hormonproduksjon, og rett og slett måtte bruke resten av livet.. (worst case senario!!) .
    Du kan faktisk gå så langt å sammenligne det med unge jenter som sulter seg halvt til døde for å bli slank, og som ødelegger sine muligheter for å få barn som voksne.

    Vent fem seks år.
    På disse årene har du lagt et solid grunnlag, og det kan da tenkes at du ikke trenger putte medikamenter i kroppen din for å toppe formen.

    Jeg synes det er skremmende at en 17 åring i det hele tenker å bruke steroider , men det viser bare retningen samfunnet tar.

    Vilde
    Honnør gitt av : Schultz-, 25. oktober 2006, 00:49
    11  Treningsforum Crew / Recycle Bin / SV: Exilsvensk mot CBB pÃ¥ FF i GBG i dec...? 11. oktober 2006, 21:26
    Ser utrolig bra ut , David.

    Meget bra form .


    Mvh Vilde Smiley
    Honnør gitt av : Beefcake, 16. oktober 2006, 00:17
    12  Helse & Velvære / Helse og Livsstil / SV: Ã…h, den jævla vekta! 10. oktober 2006, 23:51
    Er det spiseforstyrrelser du har?
    Virker slik.
    Du må spise mer mat , jente. Dette du viser til her er ALTFOR lite. Det er ikke bra for deg å få i deg så lite mat.
    Mer mat når du spiser, og skikkelig mat , ikke bare frukt og grønnsaker.

    Uansett om du hva du måtte tro, så styrer ikke du kroppen din sitt behov for næring, du bare ødelegger alle dine muligheter for å ha en sunn og frisk kropp med dette du holder på med nå..

    Kast vekta di ut vinduet, og ikke bruk speil på lang tid.

    Vilde
    Honnør gitt av : anon30, 11. oktober 2006, 02:04
    Sider:
  • 1
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.
    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!