Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • 2
  • ...
  • 10
  • 1  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Juniorbygging + noen spm på: 18. juni 2013, 16:08
    Hva er aldersgrensen? 21 eller 23? Har hørt begge. Noen spam til: Og går det an å stille hvis man veier under 70 kg? Hva betyr bodybuilding masters? Og går det an å stille i natural bygging i Norge?
    2  Trening / Skader og Smerter / Sv: Spør naprapaten! på: 11. juni 2013, 22:41
    Hei!

    Har fått to stk plagsomme vondter som hemmer meg i både styrketrening, kondisjonstrening og fotballen.

    Arm: hatt plagene i ca 1 måned. Startet med at jeg tog en chinup og kjente noe som skurret i høyre albue. Var ikke ekstremt vondt, men jeg kjente at noe ikke var som det skulle. Men fortsette likevel å trene da jeg ikke trodde det var særlig alvorlig. I ettertid har jeg kjent det både i nedre del av biceps/overgangen til underarmen, og litt spent/varm følelse nedover underarmen og ut i hånden. Jeg kjenner det ved all trening av overkropp, men spesielt øvelser som belaster biceps mye + isolert triceps. Men merker det egentlig på alle overkroppsøvelser.

    Lår/legg: Spilte fotball for litt over 2 mnd siden, hvor jeg plutselig kjente det i nedre del av hamstring ig leggen, spilte videre så var ikke en ''ekstrem skade'' der og da. Er en litt merkelig smerte som føles litt diffus, er ikke kun ETT punkt man trykker på så er det vondt, men føler som hele leggen/nedsiden av bakside lår er litt hemmet. Kjenner dette spesielt under fotball/kjapp løping/vendinger, oppover trapper og under øvelser som glute bridge, utfall og strake markløft, tåhev. Glute bridge/hip thrust er værst. Frontbøy og sumo mark går rimelig greit.

    Setemuskulatur: Jeg kjenner det også i setemuskulaturen på samme side, men dette kom før 'strekken' og minner mer om en slags stølhet som kommer når jeg sitter lenge eller trener øvelser som belaster setepartiet som utfall/glute bridge osv. Smertene i setemuskulaturen er vertfall av muskulær art og kan vel være triggerpunkter? Det kom etter perioder med hyppig sitting og en del trening av underkropp. Og har vært der i flere måneder, var ikke akutt men kom snikende.

    Har vært til både naprapat og massasjeterapuet med ART. Ang arm/albue mente de det var overbelastning, ikke betennelse, og ikke golf/tennisalbue.

    Iforhold til lår/legg er det også vanskelig for dem å si noe klart, men også der en mulig overbelastning/liten strekk/liten muskelavrivning/muskelbrist. Er liksom vanskelig for meg å lokalisere AKKURAT hvor smertene sitter, noe som er litt frustrerende.
    Vurderer å gå til osteopat og evt. lege.. er medisiner noe som kan hjelpe?


    Er litt sånn vanskelig situasjon, da smertene ikke er ekstremt intense, men de hemmer meg fra å trene så hardt som jeg ønsker. Vanskelig å si om jeg burde kutte ut trening eller fortsette.

    Tanker?
    3  Trening / Andre Treningsaktiviteter / Leve av idrett på: 08. mars 2013, 00:25
    Hvilke idretter kan man egentlig leve av i norge?
    4  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Aldersklasser/vektklasser på: 06. mars 2013, 19:04
    Hei!

    Jeg lurer på om hvilke aldersklasser/vektklasser som finnes i athletic fitness og classic, bodybuilding? Og må man dope seg for å hevde seg i noen av den nevnte? Har før vurdert af, men ikke hvis man må dope seg.
    5  Trening / Skader og Smerter / Sv: Spør naprapaten! på: 28. desember 2012, 14:40
    Hvordan mener du en korrekt benkpress skal se ut?
    6  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Benkpress-teknikk på: 28. desember 2012, 14:35
    Jeg lurer litt på hva som er best for skulderhelse av bodybuilderstil og styrkeløftstil? Styrkeløftere er jo kun opptatt av å løfte mest mulig vekt, mens byggere/fitnessuttøvere/den vanlige mann i gata er mer for å treffe muskelen skikkelig.

    Jeg er selv usikker på hvilken benkpress teknikk jeg skal bruke. Har kikket litt på det en del styrkeløftere osv viser på youtube, med stor ''bro'', skvising av skulderbladene og tucking av albuene (virker å være hva alle coacher anbefaler). Hvordan trener dere byggere benkpress? Skviser også dere skuldrene ned og sammen? Eller lar dere skulderbladene bevege seg fritt? Det er vel det de egentlig er ment for å gjøre. Fysioen min mente vertfall at jeg ikke burde trene med tucking albuene og skvising av skulderbladene, men være mer avslappet i kroppen, få skuldrene mer ut til siden og ikke spenne meg opp så mye. Har slitt mye med skulderproblemer i benkpressen, men er veldig usikker på hva jeg skal gjøre, når det er mange som sier mange forskjellige ting.

    https://www.youtube.com/watch?v=FOR6HAnxUqg

    https://www.youtube.com/watch?v=0k57fpKM2L4

    https://www.youtube.com/watch?v=Es3BX08pO-w


    Er også usikker på fotstilling. Mange sier at man i øvelser skal la tærne peke litt utover, fysioen min sier: pek de rett frem. Den høyre foten min er mer utrotert enn den venstre av en eller annen grunn, så jeg må ''tvinge'' føttene mine i posisjon. Det føles ikke naturlig.
    7  Trening / Forum for nybegynnere / Idrett for meg på: 24. august 2012, 15:10
    Har lyst å begynne med en idrett jeg kan gjøre det bra i, har spilt fotball på useriøst nivå fra jeg var liten til nå, er 20. Kunne tenkt å prøvd noe annet.. Er ganske liten og lett kar, 168/63 kg. Føler liksom ikke jeg er spesielt god på noe, bare middels på det meste. Er lei av å ikke ha noe å strebe etter! Er veldig interessert i styrke og muskler og eksplosive ting som hurtighet og litt mindre interessert i kondisjonsaspektet, ønsker også en atletisk fysikk. Styrkeløft virker spennende, men er redd fot å være for svak. Sprint virker også bra, men da bør man vel kaste kule og hoppe lengde osv i tillegg?
    8  Trening / Styrkeløft / Sv: Svake hofteleddsbøyere på: 01. august 2012, 19:37
    De fleste har både svake og lite tøyelige hoftebøyere.
    9  Generelt / Loggbok Online / Sv: Erik På Get Ripped. Bilde s.197 på: 19. juli 2012, 17:16
    Er get ripped programmet ferdig? Hvor mange uker var det over? Var dette et standardisert program som var likt for alle eller? Smiley
    10  Bilder / Bilder av Medlemmene / Sv: MIDTBY, 3.plass NM, film s.111 | Formbilder s.86,109 & 111 på: 19. juli 2012, 16:52
    kjører du high bar eller low bar på knebøy?
    11  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Stille uten bruk av doping på: 08. juli 2012, 13:28
    Er det én type fitnesskonkurranse man kan stille i, eller fins det flere forskjellige for oss gutta? Skal sies at jeg ikke har særlig talent for noen av delene - men dersom man får kyndig hjelp på veien og jobber hardt er jo alt mulig dersom man har tålmodighet? Jeg er ikke en hardgainer, men er ikke noe muskelberg akkurat. Har en del kunnskap om trening, men sliter med å få det ut i praksis, blant annet fordi jeg har slitt og sliter en del med skader.

    Trener også fotball i tillegg (lavere divisjoner) så må vel ta et valg på hva jeg vil satse på, ellers blir jeg middels i alt.

    Hvordan funker det å kombinere fitness med studier og jobb? Vil tro at styrkeløft er mer avslappende siden man trener mindre og er friere i kostveien.
    12  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Stille uten bruk av doping på: 08. juli 2012, 13:07
    Jeg har en vag drøm om at jeg i fremtiden kanskje vil drive med fitness - få noe skikkelig målrettet å trene mot. Har også vurdert styrkeløft. Det jeg lurer på er: hva kan man egentlig stille i uten å bruke doping? Jeg er klar over at man KAN stille i alt, men hvor kan man hevde seg ved å være helt rein for steroider osv?
    13  Bilder / Bilder av Medlemmene / Sv: Sigg1 - referat fra Oslo Grand Prix s. 132 på: 19. juni 2012, 12:49
    hvilken utdanning har du tatt på nih sigvar?Tongue
    14  Generelt / Åpent forum / Fysioterapeuter/idrettsfysioer her? på: 14. juni 2012, 15:00
    Lurte på om det er noen som jobber med fysioterapi/idrettsfysioterapi som også jobber som personlige trenere? Hva lærte dere om på fysioterapistudiet, og var det nyttig for å også jobbe med trening? Har selv komt inn på fysio i nederland men også idrett grunnfag. Har jo hørt at mange sier: ''fysio er ikke slik du tror'' når en begynner på studie, at det man jobber mest med gamle og syke.

     Fysioterapi + pt utdannelse må jo være gull i fremtiden da disse vinkles mer og mer inn. Med fysio har man mer å tilby på markedet + man har et godkjent yrke med mulighet for videretudannelse. Er klart man kan ta idrettsfysiologi master etc på nih osv. men man kan ikke dermed sakt behandle folk hands on (men lærer selvsagt masse om trening og prestasjon).

    Hvordan er mulighetene for å ha sitt eget kontor/bedrift med både fysiobehandling samt treningsrom/lokale hvor en tilbyr personlig trening?

    Vil man være fysisk trener/trene idrettsuttøvere - hvilken vei går man?
    15  Trening / Skader og Smerter / Sv: Spør naprapaten! på: 13. juni 2012, 12:14
    Har tidligere i tråden snakket om impingement jeg har i skulderen. Har nå vært hos behnadling 2 ganger, har kuttet ut alle pressøvelser og benkpress, lignende. Er det smart å bytte ut knebøy og frontbøy med bulgarsk utfall og beinpress f.eks? Da dette ikke belaster skulderleddet. Vil knebøy/frontbøy gjøre impingementen værre?
    Sider:
  • 1
  • 2
  • ...
  • 10
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!