Hvis vi tar livet av 3-4 millarder mennesker som overbelaster jorda så tror jeg idèen din hadde vært veldig god og bærekraftig. Save the planet, kill yourself..du først?
Hvis de som overbelaster - slik som oss i den vestlige verden - slutter å overbelaste, så er det ikke sikkert så mange trenger å dø. Uansett hvor folk bor så må det jobbes mot selvforsyning. Ikke nødvendigvis 100%, men så langt som mulig. Hvis omgivelsene rundt ikke er fruktbare må man ganske enkelt bosette seg et annet sted. Finnes det ikke andre steder, må kanskje noen sulte (med mindre de blir småbrukere i Norge, her er det mer enn nok av plass), men sult og urettferdighet er nettopp den prisen som må betales for det uføret vi har satt oss oppe i ved å effektivisere, sentralisere og drive import/eksport over vår ganske klode. Når alt henger sammen i et stort marked og skal fordeles ut fra noen ganske få enheter, blir det fort store problemer ved en knute på tråden. Å ha mange små og lokale enheter er både tryggere, gjerne billigere og ikke minst mer miljøvennelig. Jeg gremmes av å reise på Kiwi på Gvarv i Sauherad kommune og kjøpe utenlandske epler midt i september. Sauherad står nemlig for 1/4 av norges epleproduksjon. Dette beviser hvor "høl i huet" disse tingene har blitt. De utenlandske eplene smaker dessuten søppel i sammenlikning!
Eh, hvis hele jordens befolkning skal begynne å basere kostholdet sitt på kjøtt så trenger vi noen kvadratmeter til med åker enn vi allerede har. Hvis jeg husker riktig så er energitapet fra plante til kjøtt 1:8 eller noe slikt.
Man trenger ikke nødvendigvis åker for husdyrhold. I norge trenger vi dette for å sikre vinterfôr, i sommersesongen er enorme arealer her til lands ypperlig som beite, men de blir lite brukt. Sauer er et godt eksempel. De kan sendes i utmarka og fremfor alt fjellet, og benytte de beiteressursene som finnes der. I løpet av noen måneder vokser et lam mye, noe som gir mye mat ved slakting på høsten. Områder man tidligere benyttet som beite her til lands gror stort sett igjen.
Det tallet du kommer med har ingenting med slik matproduksjon å gjøre, men der dyr utelukkende beiter i innmarka og i tillegg gis mengder med kraftfôr (en kornblanding som trenger store arealer for å dyrkes) - konvensjonell matproduksjon med andre ord.
den blir bærekraftig fordi DU har bestemt den skal være det =)
det var jo godt.
At økologisk drift er bærekraftig er selve essensen i produksjonen. Egentlig burde all mat vært økologisk, ikke bare 15% slik regjeringen har satt mål om (innen 2015). Langt tøffere linje må til.