Visning av honnrposter for Tabaqui
Sider:
  • 1
  • 1  Treningsforum Crew / Recycle Bin / SV: Er det bare meg.. 23. februar 2006, 22:20
    Ja her ser jeg man har kommet fram til at diktatur er den rette styreformen!  woot

    Er forøvrig nettopp hjemkommet fra kurs i konflikthåndtering, noe mange kunne trengt  Wink.

    Kan ikke gi meg helt i denne tråden ennå....



    Sitat
    Med fare for å virke arrogant, så virker det ikke som om du har satt deg spesielt bra inn i dette. Ganske riktig bidro forrige regjering til å stramme inn i _asylpolitikken_. Det var på høy tide (det store flertallet av asylsøknader er grunnløse), men det vil ikke influere vår fremtidige demografiske utvikling nevneverdig.

    Hvis du mener at alle innvandrere som kommer hit rømmer fra krig og krise, ser jeg gjerne at du forklarer hvilken krig den største grupperingen av ikke-vestlige innvandrere, nemlig pakistanere, rømmer ifra? Henteekteskap er en langt kraftigere årsak til "islamisering" enn f. eks inntak av reelle flyktninger. Begrunnelsen din holder ikke med andre ord ikke. Det gjør heller ikke løgnen sosialister gjerne kommer med om at pakistanere har kommet som invitert arbeidskraft. Pakistanere har en svært lite imponerende yrkesaktivitet, selv etter lang fartstid i Norge. (Derimot utmerker tamiler seg svært positivt på det området) http://www.dagsavisen.no/innenriks/article969393.ece

    Jeg kommer aldri til å foreslå å kaste ut alt som er av ikke-vestlige innvandrere. Derimot har jeg spurt deg om _hvorfor_ et storstilt inntak av ikke-vestlige og muslimske innvandrere er en unngåelig nødvendighet?

    Jeg har vel ikke sagt at et storstilt inntak av ikke-vestlige innvandrere er en nødvendighet? Fra mitt ståsted er dette vi diskuterer to-delt. Det ene er dette som går på hvem og hvor mange som kommer inn og på hvilket grunnlag og det andre er hvordan vi behandler dem når de er her. Når det gjelder det første kan det godt hende at det er nødvendig å begrense innvandringen enda mer enn vi gjør i dag, nettopp fordi vi ikke klarer å ta imot dem. Er også enig i at behandling av asylsaker bør effektiviseres for å unngå situasjoner som Espen nevner. Danmark har som kjent ført en strengere inntaks-politikk enn Norge, men kanskje kan noe av det de gjør være fornuftig og til etterfølgelse, noe også Bjarne Håkon Hanssen er åpen for. Det aller viktigste rundt dette er at vi er kommet så langt at vi tør å diskutere dette på ordentlig vis, noe som er hovedstyrken med et demokrati.  Sånn sett har nok politikerne lenge vært for feige og overlatt areanaen til Frp.

    Det som er min hovedbekymring i denne debatten er integreringen. På gata kan vi ikke se hvem som er her p.g.a. krig eller familiegjenforening. Og med å forfekte en så gjennomgående skepsis til at ikke-vestlige innvandrere ikke kan være en ressurs forplanter det seg rundt i samfunnet og alle med mørkere hud få unngjelde. Akkurat nå får de ekstreme krefter styre debatten.

    Jeg må si at jeg oppfatter deg som relativt ytterligående, Ugleguffen, med dine betraktninger rundt tysk nasjonalismes fortreffelighet. Mulig at vårt menneskesyn er så ulike at vi rette og slett er fundamentalt uenige. Jeg er faktisk av den oppfatning av at ALLE mennesker har like stor verdi. Virker kanskje barnslig eller svulstig, men det er like fullt ikke noe jeg bare kan overse. Og folk bør vel kanskje tenke seg om en gang eller to før de sier at de ikke er enige i det. Norge er et flerkulturelt samfunn. Vi har da to valg: Vi kan la innvandrere bli en sosial underklasse, noe som skaper økt grobunn for ekstremisme. Eller vi kan ta integreringen på alvor og gjøre noe for å unngå det. Ved å spre fremmedfrykt bidrar man ikke til dette. Det store flertallet både i muslimske og ikke-muslimske land tar avstand fra voldsbruk og trusler.


    Sitat
    Tja, vi kan jo ta for oss kasus som Frankrike og Nederland -- eller hva med Sverige? En femtedel av Sveriges befolkning har per i dag innvandrerbakgrunn; og tallet er stigende. Landet sliter med en brutal voldskriminalitet som utmerker seg ikke bare i skandinavisk, men også i europeisk sammenheng. Nasjonale markeringer som flaggbæring på nasjonaldagen har blitt _forbudt_, fordi det angivelig er ekskluderende og ike i tråd med det multikulturelle idealet.

    Videre er ytringsfriheten - et fundament i demokratiet - sterkt truet i Sverige. Et søtt eksempel på det er at hjemmesiden til partiet Sverigedemokraterne ble steng ned forleden; fordi de trykket karikaturtegningene av profeten Muhammed. Og ja, innvandringen koster Sverige enorme summer, og er en svært reell trussel mot velferdsstaten.
    www.rights.no/hrs_skrib_gen/arkiv/hrs_65.60_0504.22_106.htm
    http://www.svd.se/dynamiskt/Brannpunkt/did_2577372.asp

    Vil du virkelig påstå at innvandringen til Sverige _ikke_ er en trussel mot svensk kultur? Eller hva med Norge; er vi vaksinert mot en tilsvarende utvikling i fremtiden?


    Eksemplene fra Frankrike og Sverige er reelle nok og vi skal ta lærdom av det og det er enda en grunn til å sette utfordringene på dagsorden og ikke være redd for å diskutere dem. Mange har prøvd å forklare hvorfor dette kunne skje i Frankrike, angivelig utløst av at to ungdommer ble drept under en politijakt. Noe av bakgrunnen kan forklares med minoritetenes frustrasjon over arbeidsledigheten, begrensede muligheter innen skole og utdanning, og dårlig adgang til boliger. Mange ungdommer opplevde en gjennomgående skepsis fra politiet og maktapparatet og følte seg ikke anerkjent som franske borgere med de samme rettighetene som hvite franskmenn. Samfunnet signaliserer til dem; "dere er ikke en av oss, vi vil helst ikke ha dere her”. Og da er man tilbake til at det med at generalisering blir et ”oss” og ”dem”. Noen enkel forklaring er det uansett ikke på dette.

    Sverige har tatt imot et relativt høyt antall flyktninger gjennom mange år. De har vært tidlige på det med å utvikle integrasjonspolitikk basert på likebehandling og toleranse for kulturelt mangfold, men har kanskje ikke vært tøffe nok når det kommer til åpenhet om problemer og kritikk av innvandrerbefolkningen. Sveriges nasjonaldag har på ingen måte samme posisjon i befolkningen som Norges 17. mai. Når så nynazister prøver å markere sine syn med dekke i nasjonale markeringer og flaggbæring, er det vel ikke så rart at det blir problematisk.

    Men det skjer positive ting i Sverige også, som for eksempel Rinkebyskolan som har gått fra en skikkelig bråkeskole til en mønsterskole. http://www.nrk.no/programmer/tv/puls/5413511.html
    Ifølge rektor er dette ingen søndagsskole, de setter store krav til elevene. Jeg mener at å sette krav og forvente ting av innvandrere gir signaler om at de regnes som en del av samfunnet og tas på alvor, noe som er vesentlig.

    Det har lett for at det fargerike fellesskapet blir parallelle kulturer med barrierer imellom. Vi må på en skikkelig måte konfrontere innvandrermiljøer med undertrykkende tradisjoner. Også mange innvandrere tar selv til orde for å få dette på dagsorden, som for eksempel Kadra. Jeg vil ikke bagatellisere at det er utfordringer rundt integrering av innvandrere, og styresmaktene må sette sterkere tiltak for å motvirke de understrømninger som nå får virke på begge sider. Mange kritiserer innvandrere fordi de ikke tar initiativ selv for å lære norsk og tilpasse seg det norske samfunnet. Samtidig skal vi huske at for noen er det kanskje ikke så lett å komme fra bushen i Somalia og aldri ha sett et verdenskart. Ordningen med flyktninge-guide kan for eksempel være et middel for å hjelpe å finne fram i den første tiden. Dette er også en måte å videreformidle norske normer og regler. Selv rotnorske nordmenn har problemer med å finne ut av den norske offentligheten og så tar vi det som en selvfølge at innvandrerne skal klare det?

    Til Expedite: Et eksempel på en suksess-somalier  2thumbsup: http://www.dagbladet.no/magasinet/2006/01/25/455802.html

    Men først og fremst kan vi gjøre noe selv for å få det samfunnet vi ønsker. Og som Isolde vil jeg også jobbe for å bli et mindre fordomfullt menneske. Som alle andre, selv om jeg helst ikke vil innrømme det, har jeg min dose fordommer, ikke bare mot innvandrere, men bl.a. mot folk som har am.staffer, folk som står og spiller på automater, rånere og konservative kristne. Jeg har stor tro på åpenhet og dialog, og at vi ikke må gi opp og krype ned i skyttergravene. Regner med mange synes jeg er naiv og håpløs, men bedre det enn å ha klokkertro på at alt går til helvete.

    Men nå må jeg ta igjen tapt søvn. Har en tendens til å bli lange innlegg her. Føler jeg har fått sagt mitt og sier takk for meg i denne tråden  Smiley




    Honnr gitt av : Grungern, 24. februar 2006, 11:18
    2  Treningsforum Crew / Recycle Bin / SV: Er det bare meg.. 23. februar 2006, 22:20
    Ja her ser jeg man har kommet fram til at diktatur er den rette styreformen!  woot

    Er forøvrig nettopp hjemkommet fra kurs i konflikthåndtering, noe mange kunne trengt  Wink.

    Kan ikke gi meg helt i denne tråden ennå....



    Sitat
    Med fare for å virke arrogant, så virker det ikke som om du har satt deg spesielt bra inn i dette. Ganske riktig bidro forrige regjering til å stramme inn i _asylpolitikken_. Det var på høy tide (det store flertallet av asylsøknader er grunnløse), men det vil ikke influere vår fremtidige demografiske utvikling nevneverdig.

    Hvis du mener at alle innvandrere som kommer hit rømmer fra krig og krise, ser jeg gjerne at du forklarer hvilken krig den største grupperingen av ikke-vestlige innvandrere, nemlig pakistanere, rømmer ifra? Henteekteskap er en langt kraftigere årsak til "islamisering" enn f. eks inntak av reelle flyktninger. Begrunnelsen din holder ikke med andre ord ikke. Det gjør heller ikke løgnen sosialister gjerne kommer med om at pakistanere har kommet som invitert arbeidskraft. Pakistanere har en svært lite imponerende yrkesaktivitet, selv etter lang fartstid i Norge. (Derimot utmerker tamiler seg svært positivt på det området) http://www.dagsavisen.no/innenriks/article969393.ece

    Jeg kommer aldri til å foreslå å kaste ut alt som er av ikke-vestlige innvandrere. Derimot har jeg spurt deg om _hvorfor_ et storstilt inntak av ikke-vestlige og muslimske innvandrere er en unngåelig nødvendighet?

    Jeg har vel ikke sagt at et storstilt inntak av ikke-vestlige innvandrere er en nødvendighet? Fra mitt ståsted er dette vi diskuterer to-delt. Det ene er dette som går på hvem og hvor mange som kommer inn og på hvilket grunnlag og det andre er hvordan vi behandler dem når de er her. Når det gjelder det første kan det godt hende at det er nødvendig å begrense innvandringen enda mer enn vi gjør i dag, nettopp fordi vi ikke klarer å ta imot dem. Er også enig i at behandling av asylsaker bør effektiviseres for å unngå situasjoner som Espen nevner. Danmark har som kjent ført en strengere inntaks-politikk enn Norge, men kanskje kan noe av det de gjør være fornuftig og til etterfølgelse, noe også Bjarne Håkon Hanssen er åpen for. Det aller viktigste rundt dette er at vi er kommet så langt at vi tør å diskutere dette på ordentlig vis, noe som er hovedstyrken med et demokrati.  Sånn sett har nok politikerne lenge vært for feige og overlatt areanaen til Frp.

    Det som er min hovedbekymring i denne debatten er integreringen. På gata kan vi ikke se hvem som er her p.g.a. krig eller familiegjenforening. Og med å forfekte en så gjennomgående skepsis til at ikke-vestlige innvandrere ikke kan være en ressurs forplanter det seg rundt i samfunnet og alle med mørkere hud få unngjelde. Akkurat nå får de ekstreme krefter styre debatten.

    Jeg må si at jeg oppfatter deg som relativt ytterligående, Ugleguffen, med dine betraktninger rundt tysk nasjonalismes fortreffelighet. Mulig at vårt menneskesyn er så ulike at vi rette og slett er fundamentalt uenige. Jeg er faktisk av den oppfatning av at ALLE mennesker har like stor verdi. Virker kanskje barnslig eller svulstig, men det er like fullt ikke noe jeg bare kan overse. Og folk bør vel kanskje tenke seg om en gang eller to før de sier at de ikke er enige i det. Norge er et flerkulturelt samfunn. Vi har da to valg: Vi kan la innvandrere bli en sosial underklasse, noe som skaper økt grobunn for ekstremisme. Eller vi kan ta integreringen på alvor og gjøre noe for å unngå det. Ved å spre fremmedfrykt bidrar man ikke til dette. Det store flertallet både i muslimske og ikke-muslimske land tar avstand fra voldsbruk og trusler.


    Sitat
    Tja, vi kan jo ta for oss kasus som Frankrike og Nederland -- eller hva med Sverige? En femtedel av Sveriges befolkning har per i dag innvandrerbakgrunn; og tallet er stigende. Landet sliter med en brutal voldskriminalitet som utmerker seg ikke bare i skandinavisk, men også i europeisk sammenheng. Nasjonale markeringer som flaggbæring på nasjonaldagen har blitt _forbudt_, fordi det angivelig er ekskluderende og ike i tråd med det multikulturelle idealet.

    Videre er ytringsfriheten - et fundament i demokratiet - sterkt truet i Sverige. Et søtt eksempel på det er at hjemmesiden til partiet Sverigedemokraterne ble steng ned forleden; fordi de trykket karikaturtegningene av profeten Muhammed. Og ja, innvandringen koster Sverige enorme summer, og er en svært reell trussel mot velferdsstaten.
    www.rights.no/hrs_skrib_gen/arkiv/hrs_65.60_0504.22_106.htm
    http://www.svd.se/dynamiskt/Brannpunkt/did_2577372.asp

    Vil du virkelig påstå at innvandringen til Sverige _ikke_ er en trussel mot svensk kultur? Eller hva med Norge; er vi vaksinert mot en tilsvarende utvikling i fremtiden?


    Eksemplene fra Frankrike og Sverige er reelle nok og vi skal ta lærdom av det og det er enda en grunn til å sette utfordringene på dagsorden og ikke være redd for å diskutere dem. Mange har prøvd å forklare hvorfor dette kunne skje i Frankrike, angivelig utløst av at to ungdommer ble drept under en politijakt. Noe av bakgrunnen kan forklares med minoritetenes frustrasjon over arbeidsledigheten, begrensede muligheter innen skole og utdanning, og dårlig adgang til boliger. Mange ungdommer opplevde en gjennomgående skepsis fra politiet og maktapparatet og følte seg ikke anerkjent som franske borgere med de samme rettighetene som hvite franskmenn. Samfunnet signaliserer til dem; "dere er ikke en av oss, vi vil helst ikke ha dere her”. Og da er man tilbake til at det med at generalisering blir et ”oss” og ”dem”. Noen enkel forklaring er det uansett ikke på dette.

    Sverige har tatt imot et relativt høyt antall flyktninger gjennom mange år. De har vært tidlige på det med å utvikle integrasjonspolitikk basert på likebehandling og toleranse for kulturelt mangfold, men har kanskje ikke vært tøffe nok når det kommer til åpenhet om problemer og kritikk av innvandrerbefolkningen. Sveriges nasjonaldag har på ingen måte samme posisjon i befolkningen som Norges 17. mai. Når så nynazister prøver å markere sine syn med dekke i nasjonale markeringer og flaggbæring, er det vel ikke så rart at det blir problematisk.

    Men det skjer positive ting i Sverige også, som for eksempel Rinkebyskolan som har gått fra en skikkelig bråkeskole til en mønsterskole. http://www.nrk.no/programmer/tv/puls/5413511.html
    Ifølge rektor er dette ingen søndagsskole, de setter store krav til elevene. Jeg mener at å sette krav og forvente ting av innvandrere gir signaler om at de regnes som en del av samfunnet og tas på alvor, noe som er vesentlig.

    Det har lett for at det fargerike fellesskapet blir parallelle kulturer med barrierer imellom. Vi må på en skikkelig måte konfrontere innvandrermiljøer med undertrykkende tradisjoner. Også mange innvandrere tar selv til orde for å få dette på dagsorden, som for eksempel Kadra. Jeg vil ikke bagatellisere at det er utfordringer rundt integrering av innvandrere, og styresmaktene må sette sterkere tiltak for å motvirke de understrømninger som nå får virke på begge sider. Mange kritiserer innvandrere fordi de ikke tar initiativ selv for å lære norsk og tilpasse seg det norske samfunnet. Samtidig skal vi huske at for noen er det kanskje ikke så lett å komme fra bushen i Somalia og aldri ha sett et verdenskart. Ordningen med flyktninge-guide kan for eksempel være et middel for å hjelpe å finne fram i den første tiden. Dette er også en måte å videreformidle norske normer og regler. Selv rotnorske nordmenn har problemer med å finne ut av den norske offentligheten og så tar vi det som en selvfølge at innvandrerne skal klare det?

    Til Expedite: Et eksempel på en suksess-somalier  2thumbsup: http://www.dagbladet.no/magasinet/2006/01/25/455802.html

    Men først og fremst kan vi gjøre noe selv for å få det samfunnet vi ønsker. Og som Isolde vil jeg også jobbe for å bli et mindre fordomfullt menneske. Som alle andre, selv om jeg helst ikke vil innrømme det, har jeg min dose fordommer, ikke bare mot innvandrere, men bl.a. mot folk som har am.staffer, folk som står og spiller på automater, rånere og konservative kristne. Jeg har stor tro på åpenhet og dialog, og at vi ikke må gi opp og krype ned i skyttergravene. Regner med mange synes jeg er naiv og håpløs, men bedre det enn å ha klokkertro på at alt går til helvete.

    Men nå må jeg ta igjen tapt søvn. Har en tendens til å bli lange innlegg her. Føler jeg har fått sagt mitt og sier takk for meg i denne tråden  Smiley




    Honnr gitt av : Espen Leon, 23. februar 2006, 22:56
    3  Treningsforum Crew / Recycle Bin / SV: Er det bare meg.. 21. februar 2006, 20:32
    Har tenkt at denne tråden ville jeg la være i fred, men så gikk det visst ikke slik likevel. I teorien kan det sikkert stemme at samfunnene fungerer best uten for mye blanding, like barn leker best osv, men jeg er nå uansett mer opptatt av realitetene som er rundt oss her og nå, og faktum er jo at muslimer og innvandrere fra ikke-vestlige land bor her nå og kommer til å komme hit enten vi vil eller ikke.

    Jeg blir trist av denne typen debatter fordi jeg tenker at vi går i feil retning. Istedenfor å bevege oss mot hverandre og prøve å forstå, så graver vi oss lengre ned i skyttergravene og jeg begynner virkelig å lure på hva som skal få oss opp igjen. Og så tenker jeg at dette samfunnet skal mine barn vokse opp i…… Samtidig er det viktig å diskutere tingene. Jeg har en veldig tro på dialog og kontakt mellom mennesker. Jeg tror det er viktig at man tenker seg godt om før man slenger ut ytringer i hytt og pine om dette tema. Reagerer på den generaliseringen som helt klart kommer til uttrykk i mange av innleggene her på en gruppe av verdens befolkning som teller 1 milliard! Hvis alle de var som det virker som om dere mener, så hadde vel verden vært revet i fillebiter for lenge siden. Jobber selv med en muslim, og hun er omtrent helt som alle oss andre. Å si at alle muslimer er sånn eller sånn blir som å si at alle trøndere er feite bønder eller alle sørlendinger er pietistiske mørkemenn. Muslimer er nok en like variert forsamling som oss andre. Problemet er at mange av holdningene sementerer at det er ett ”oss” og ”dem”, noe som bare bidrar til å øke konfliktene. Det er klart at det er mange utfordringer, og ikke alle tiltak (eller mangel på sådanne) fra maktas side har vært like vellykket. Men en eller annen gang må vi innse at vi lever i et globalisert samfunn der vi reiser og flytter på oss mer og mer, og der innvandringen øker. Du kan mene hva du vil Ugleguffen, men å snu utvilklingen med økt vandring over landgrensene tror jeg er umulig. Kanskje begrense, men ikke stanse. Begrenser gjør vi jo også så godt vi kan, men tydeligvis ikke nok ifølge noen.

    Hva er nå egentlig innvandring? Innvandrere til Norge kommer fra over 200 ulike land, det er flyktninger, arbeidsinnvandrere m.m. Noen er mørke i huden fordi de er adoptert, kjenner seg like norske som oss andre, men risikerer likevel å få stygge blikk på bussen.

    Å gå rundt å være redd for at muslimene skal ta over Norge; Nå er ca. 1,5 % av Norges befolkning muslimer, og jeg så på et av debatt-programmene på TV at de hadde beregnet at med dagens utvikling ville det være rundt 11 % i 2060. At det da er fare for at muslimer vil overta Norge og gjøre det til et muslimsk land tviler jeg sterkt på, gitt… Det blir uansett en svartmaling av fremtiden ingen kan spå, og det kommer ikke noe konstruktivt ut av å tro på sånne skremmebilder. Dessuten er alle samfunn i utvikling og folk som har innvandret til Norge vil ta med seg noe kultur fra sitt hjemland og noe av den norske, deres barn vil bli enda mer påvirket av det norske, noen vil gifte seg med etniske norske osv. Nylig hørte jeg at blant kristne blir flere og flere tvilere. Men samtidig er det veldig i vinden med livssyn og tro, men på mer utradisjonelle måter. Folk vil alltid søke etter noe å tro på, men mer på sine egne premisser. Den utviklingen er jeg sikker på vil skje og skjer innen islam også. Noen vil alltid være ekstremister innen enhver tro (eks: abortmotstanderne i USA), men det store flertall er innstilt på å leve i fred og fordragelighet. Det tror jeg på, og det må jeg tro på, hvis ikke er det jo bare å sette seg i en krok å vente på undergangen.

    Dessuten er det krefter innen islam som kjemper mot kulturelle tradisjoner som ikke harmonerer med våre, for eksempel tvangsgifte, kvinners ufrie stilling osv. Det er fremdeles en lang vei å gå, men de må ikke gi opp, og vi, som det opplyste samfunn vi liker å tro vi er, må hjelpe dem! Selvfølgelig må man kreve at folk skal holde norsk lov og innrette seg etter styre og stell i landet, både etniske nordmenn og andre. Og det gjør vi jo også!

    Norsk kultur: Er flotte ting, og hvis du spør hva det er, så får du sikkert like mange svar som det er folk i landet. For noen er det folkemusikk, bunader og spekemat, for noen er det DDE og helgefyll, og for atter andre er det fjellturer og norsk natur. Kulturen er hele tiden i utvikling, kulturen er jo samfunnet vi lever i! Det kommer hele tiden nye impulser, men samtidig er det jo ingenting i veien for å verne om tradisjonene og det gamle urnorske. Det kan vi utmerket godt gjøre (og det gjøres) samtidig som vi er åpne for nye ting som for eksempel mattradisjoner - jeg simpelthen elsker indiske mat!
    Honnr gitt av : Grungern, 21. februar 2006, 22:15
    4  Treningsforum Crew / Recycle Bin / SV: Er det bare meg.. 21. februar 2006, 20:32
    Har tenkt at denne tråden ville jeg la være i fred, men så gikk det visst ikke slik likevel. I teorien kan det sikkert stemme at samfunnene fungerer best uten for mye blanding, like barn leker best osv, men jeg er nå uansett mer opptatt av realitetene som er rundt oss her og nå, og faktum er jo at muslimer og innvandrere fra ikke-vestlige land bor her nå og kommer til å komme hit enten vi vil eller ikke.

    Jeg blir trist av denne typen debatter fordi jeg tenker at vi går i feil retning. Istedenfor å bevege oss mot hverandre og prøve å forstå, så graver vi oss lengre ned i skyttergravene og jeg begynner virkelig å lure på hva som skal få oss opp igjen. Og så tenker jeg at dette samfunnet skal mine barn vokse opp i…… Samtidig er det viktig å diskutere tingene. Jeg har en veldig tro på dialog og kontakt mellom mennesker. Jeg tror det er viktig at man tenker seg godt om før man slenger ut ytringer i hytt og pine om dette tema. Reagerer på den generaliseringen som helt klart kommer til uttrykk i mange av innleggene her på en gruppe av verdens befolkning som teller 1 milliard! Hvis alle de var som det virker som om dere mener, så hadde vel verden vært revet i fillebiter for lenge siden. Jobber selv med en muslim, og hun er omtrent helt som alle oss andre. Å si at alle muslimer er sånn eller sånn blir som å si at alle trøndere er feite bønder eller alle sørlendinger er pietistiske mørkemenn. Muslimer er nok en like variert forsamling som oss andre. Problemet er at mange av holdningene sementerer at det er ett ”oss” og ”dem”, noe som bare bidrar til å øke konfliktene. Det er klart at det er mange utfordringer, og ikke alle tiltak (eller mangel på sådanne) fra maktas side har vært like vellykket. Men en eller annen gang må vi innse at vi lever i et globalisert samfunn der vi reiser og flytter på oss mer og mer, og der innvandringen øker. Du kan mene hva du vil Ugleguffen, men å snu utvilklingen med økt vandring over landgrensene tror jeg er umulig. Kanskje begrense, men ikke stanse. Begrenser gjør vi jo også så godt vi kan, men tydeligvis ikke nok ifølge noen.

    Hva er nå egentlig innvandring? Innvandrere til Norge kommer fra over 200 ulike land, det er flyktninger, arbeidsinnvandrere m.m. Noen er mørke i huden fordi de er adoptert, kjenner seg like norske som oss andre, men risikerer likevel å få stygge blikk på bussen.

    Å gå rundt å være redd for at muslimene skal ta over Norge; Nå er ca. 1,5 % av Norges befolkning muslimer, og jeg så på et av debatt-programmene på TV at de hadde beregnet at med dagens utvikling ville det være rundt 11 % i 2060. At det da er fare for at muslimer vil overta Norge og gjøre det til et muslimsk land tviler jeg sterkt på, gitt… Det blir uansett en svartmaling av fremtiden ingen kan spå, og det kommer ikke noe konstruktivt ut av å tro på sånne skremmebilder. Dessuten er alle samfunn i utvikling og folk som har innvandret til Norge vil ta med seg noe kultur fra sitt hjemland og noe av den norske, deres barn vil bli enda mer påvirket av det norske, noen vil gifte seg med etniske norske osv. Nylig hørte jeg at blant kristne blir flere og flere tvilere. Men samtidig er det veldig i vinden med livssyn og tro, men på mer utradisjonelle måter. Folk vil alltid søke etter noe å tro på, men mer på sine egne premisser. Den utviklingen er jeg sikker på vil skje og skjer innen islam også. Noen vil alltid være ekstremister innen enhver tro (eks: abortmotstanderne i USA), men det store flertall er innstilt på å leve i fred og fordragelighet. Det tror jeg på, og det må jeg tro på, hvis ikke er det jo bare å sette seg i en krok å vente på undergangen.

    Dessuten er det krefter innen islam som kjemper mot kulturelle tradisjoner som ikke harmonerer med våre, for eksempel tvangsgifte, kvinners ufrie stilling osv. Det er fremdeles en lang vei å gå, men de må ikke gi opp, og vi, som det opplyste samfunn vi liker å tro vi er, må hjelpe dem! Selvfølgelig må man kreve at folk skal holde norsk lov og innrette seg etter styre og stell i landet, både etniske nordmenn og andre. Og det gjør vi jo også!

    Norsk kultur: Er flotte ting, og hvis du spør hva det er, så får du sikkert like mange svar som det er folk i landet. For noen er det folkemusikk, bunader og spekemat, for noen er det DDE og helgefyll, og for atter andre er det fjellturer og norsk natur. Kulturen er hele tiden i utvikling, kulturen er jo samfunnet vi lever i! Det kommer hele tiden nye impulser, men samtidig er det jo ingenting i veien for å verne om tradisjonene og det gamle urnorske. Det kan vi utmerket godt gjøre (og det gjøres) samtidig som vi er åpne for nye ting som for eksempel mattradisjoner - jeg simpelthen elsker indiske mat!
    Honnr gitt av : JanB Diddl etc, 21. februar 2006, 20:39
    5  Generelt / Åpent forum / SV: Forb*nna kvinnfolk-h*lvete!!! 13. januar 2006, 14:24
    woot Har du kappet av ham utstyret??!? Eller er han bare åreforkalket?  rofl

    Er heldigvis 100% valgfritt om man vil holde seg i form eller ikke.  Smiley
    Selv er jeg interessert i å holde meg i form hele livet (regner med en toppform i 50-årsalderen eller så  Wink ).
    Jeg tenker at jo færre menn generelt som holder seg i form, jo bedre sjanser har man også på det yngre damemarkedet, hvis man selv holder seg i form.  Smiley

    H

    Det var jeg som måtte bestille time til han, men det var jo forholdsvis frivillig, da  biggrin. Må en kvinne til skal det skje noe, vettu, det gjelder på de fleste områder når det gjelder endring i livet Wink.


    Ja, når de vakre damene som giftet seg med sin kjekke ungdomskjæreste etter noen år finner ut at han er en sjuskete, udugelig slask, blir de frustrerte, kaster han ut og higer etter en skikkelig MANN! Og da kommer de nok løpende til deg skal du se, og alle vil ha  barn med deg, for disse genene vil de bringe videre! Hm, travle år i vente, HITman  Grin!
    Honnr gitt av : HITman, 13. januar 2006, 14:26
    6  Treningsforum Crew / Recycle Bin / SV: Valg 2005 - Hvem skal du stemme på? 14. september 2005, 14:02
    Det mest hårreisende med dette valget er at folk faktisk innrømmer at de stemmer på Frp pga av bensinprisene! Har du råd til å ha bil, så har du gudhjelpemeg råd til å betale for bensinen også. Folk flests største problem i Norge nå om dagen er om de skal ta seg råd til å skifte salongen som var ny i forfjor fordi de ikke liker fargen. Vi bruker mer og mer av pengene våre på forbruk og dill og dall og tant og fjas, og så sutrer vi over bensinprisene! Skrekk og gru for en utvikling og et samfunn. Et av verdens rikeste land og så gidder vi ikke betale det bensinen koster, men vil ha den sponsa! Kjære mi ti'. Ja, jeg vil ha god skole til mine barn, og et godt offentlig helseveseen og betaler derfor min skatt med glede. Og kontantstøtten er noe dilldall, rett og slett, vekk med det!

    Når det gjelder ny regjering så har de tre vinnerne adskillig mer til felles enn partiene som inngår i Bondevik-regjeringen, så å finne en felles politisk plattform er jeg overbevist om at de klarer. Men med regjerings-slitasje og den utviklingen vi har der det gjelder å mele sin egen kake og bare tenke på å sikre seg og sine penger, så er jeg redd Frp kommer til å knalle til neste gang og så blir det nok et skifte. Så da blir det jo spennende å se hvem som vil samarbeide på det nivået med Frp.
    Honnr gitt av : Jo1, 14. september 2005, 16:11
    7  Treningsforum Crew / Recycle Bin / SV: Valg 2005 - Hvem skal du stemme på? 14. september 2005, 14:02
    Det mest hårreisende med dette valget er at folk faktisk innrømmer at de stemmer på Frp pga av bensinprisene! Har du råd til å ha bil, så har du gudhjelpemeg råd til å betale for bensinen også. Folk flests største problem i Norge nå om dagen er om de skal ta seg råd til å skifte salongen som var ny i forfjor fordi de ikke liker fargen. Vi bruker mer og mer av pengene våre på forbruk og dill og dall og tant og fjas, og så sutrer vi over bensinprisene! Skrekk og gru for en utvikling og et samfunn. Et av verdens rikeste land og så gidder vi ikke betale det bensinen koster, men vil ha den sponsa! Kjære mi ti'. Ja, jeg vil ha god skole til mine barn, og et godt offentlig helseveseen og betaler derfor min skatt med glede. Og kontantstøtten er noe dilldall, rett og slett, vekk med det!

    Når det gjelder ny regjering så har de tre vinnerne adskillig mer til felles enn partiene som inngår i Bondevik-regjeringen, så å finne en felles politisk plattform er jeg overbevist om at de klarer. Men med regjerings-slitasje og den utviklingen vi har der det gjelder å mele sin egen kake og bare tenke på å sikre seg og sine penger, så er jeg redd Frp kommer til å knalle til neste gang og så blir det nok et skifte. Så da blir det jo spennende å se hvem som vil samarbeide på det nivået med Frp.
    Honnr gitt av : Cheeky Monkey, 14. september 2005, 14:24
    8  Helse & Velvære / Helse og Livsstil / SV: Markert eller stor, hva er vakrest? 26. mai 2005, 08:55

    Denne må jeg si meg enig i. Ser at de fleste av mine yngre venninner har en hang til slike "pusemenn"... sånn jevnt over. Men jeg har også lagt merke til at de fleste av mine venninner synes jeg er underlig som har sansen for den type menn jeg liker, og som attpåtil synes muskler er lekkert...

    [/i]


    Helt enig, men det verste er at de ikke er yngre enn meg heller (er omtrent på din alder, jeg Kikki..) og likevel så finner de seg pusemenn, og alle er nok enige om at gubben min er for mye mann, med alt det fører med seg, og at jeg har håpløs smak. Ville nå aldri bytta, det er bombesikkert  2thumbsup, da måtte det bli med en annen MANN  :Smiley. Men, men, "pusemennene" kan jo være hyggelige de også. Bare mye mindre morro, det er jeg overbevist om  Grin.
    Honnr gitt av : Benpressmannen, 27. mai 2005, 00:23
    9  Generelt / Åpent forum / SV: Skal kjønnsorganer være hårete? 17. mars 2005, 23:37
    Barbert gamperæv da, formoder jeg?
    Honnr gitt av : Rookietrainee, 20. mars 2005, 01:09
    10  Generelt / Åpent forum / SV: Dilemma 18. mars 2005, 19:10
    Hunden må ihvertfall ikke straffes. Hvis noen skal straffes her må det være LurePer som er så dum at han ikke lukker spannet skikkelig  No no. Gjort er gjort og spist er spist.
    Honnr gitt av : Espen Leon, 18. mars 2005, 21:11
    11  Bilder / Bilder av Medlemmene / SV: MaRiAnNe`s bildeprofil, bilder s.1,3,6 & 8! 04. mars 2005, 23:18
    Synes i grunn ikke det er så mye verre å få fiksa litt på puppene enn å bruke et halvt liv i studio for å få "drømmekroppen".......målene er liksom litt de samme

    Bittelitte granne kjappere resultater under kniven, da, kanskje, og som du sier vanskelig å trene opp fett og kjertler selv om man bruker et halv liv....

    Har sett flatere bryster enn Mariannes, men hun er jo et oppegående menneske som tydeligvis har tatt en gjennomtenkt avgjørelse. Så lykke til, Marianne!
    Honnr gitt av : SilverFox, 05. mars 2005, 06:16
    Sider:
  • 1
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!