Skrevet av Emne: Det du ikke visste om melk  (Lest 61620 ganger)

Utlogget UpAndComming

  • Ekstremt avhengig
  • ********
  • Innlegg: 24 303
  • Honnør: 1384
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 24 303

  • There is only one person in which I believe.
Sv: Det du ikke visste om melk
« #270 : 20. februar 2009, 18:30 »
Begge deler. At f eks syrnet melk er lettere fordøyelig for laktoseintolerante (fordi laktosen brytes ned) regner jeg med at du ikke trenger noen kilder på? Alle vet at grasset er grønt Wink

Men dette er jo bare et klassisk høna/egget spørsmål. Du hevder at man syrnet/modnet melkeprodukter for å lettere innta de. Mitt poeng er at det var en teknikk som utviklet seg over tid, og ikke slik man hadde melkeprodukter tilgjengelig i starten. Smiley
Inni meg lever en tynn liten gutt som skriker etter å komme ut. Men som regel kan jeg få han til å holde kjeft med en kjeks.

Utlogget Carnivore

  • Superavhengig
  • ******
  • Innlegg: 1 167
  • Honnør: 323
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 1 167

Sv: Det du ikke visste om melk
« #271 : 20. februar 2009, 18:43 »
.

Utlogget Kengdal

  • Superavhengig
  • ******
  • Innlegg: 1 237
  • Honnør: 220
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 1 237

Sv: Det du ikke visste om melk
« #272 : 21. februar 2009, 09:11 »
Her er en meget interessant studie. Nok en gang er viser det seg melkeprodukter etter trening ofte er det beste. I denne studien gikk gruppen som inntok yogurt mest ned i fett%, selv om de hadde et høyere kcal inntak.  Wink   
 
Sitat
IJSNEM, 19(1), February 2009, Copyright © 2009

Changes in Body Composition With Yogurt Consumption During Resistance Training in Women

Kimberly M. White, Stephanie J. Bauer, Kristopher K. Hartz, Monika Baldridge
Full Article Table of Contents for Vol. 19, Iss. 1



Abstract
Introduction: Resistance training is an effective method to decrease body fat (BF) and increase fat-free mass (FFM) and fat oxidation (FO). Dairy foods containing calcium and vitamin D might enhance these benefits. This study investigated the combined effects of habitual yogurt consumption and resistance training on body composition and metabolism. Methods: Untrained women (N = 35) participated in an 8-wk resistance-training program. The yogurt group (Y) consumed 3 servings of yogurt containing vitamin D per day, and the control groups maintained their baseline low-dairy-calcium diet. Postexercise, Y consumed 1 of the 3 servings/d fat-free yogurt, the protein group consumed an isocaloric product without calcium or vitamin D, and the carbohydrate group consumed an isocaloric product without protein. Strength, body composition, fasted resting metabolic rate (RMR) and FO, and serum 25-hydroxyvitamin D were measured before and after training. Results: Calories (kcal · kg–1 · d–1) and protein (g · kg–1 · d–1) significantly increased from baseline for Y. FFM increased (main effect p = .002) and %BF decreased (main effect .02) for all groups with training, but Group × Time interactions were not observed. RMR and FO did not change with training for any group. Conclusion: Habitual consumption of yogurt during resistance training did not augment changes in body composition compared with a low-dairy diet. Y decreased %BF as a result of training, however, even with increased calorie consumption.

Passion trumps fucking everything!

Utlogget Burrhus

  • Erfaren bruker
  • ****
  • Innlegg: 362
  • Honnør: 184
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 362

Sv: Det du ikke visste om melk
« #273 : 22. februar 2009, 12:52 »
Ikke no tvil om at det er mange faktorer som har betydning for utvikling av benskjørhet...som røyking. for mye alkohol, tungmetaller, inaktivitet og ikke minst all den syredannende mat og drikke ( brus etc )

Men...det er ganske klare tall vi snakker om her og det spørs om alt kan forsvares med den industrielle revolusjonen. Og i tilegg så viser det seg som sagt over hele linja at der hvor man drikker mest melk er det også mest benskjørhet, og dette kan ikke forsvares med lite sol og d vitamin feks da solrike steder med mye melkedrikking får akkurat samme problem. Og forsvare at de som drikker mye melk får benskjørhet for at de erstatter melk med noe annet er også et dårlig argument...hva er det de isåfall erstatter det med...appelsinjuice  Huh 

Det er veldig lett å si at alle fremlagte studier samt landsoversikter ikke beviser at melk er en elendig kalsiumkilde.....men å komme med noe som forklarer hvorfor disse studiene "lyver" om melkens egenskaper er det verre med

Jeg var egentlig bare ute etter å belyse at melk trolig ikke er noen bra kilde for benbyggningen som det påstås, og det at mange studier faktisk viser at det gir høyere rate av benskjørhet tar jeg med da det faktisk styrker påstanden om at melk ihvertfall ikke er en bra kilde for skjelettet



Korrelasjoner sier ikke nødvendigvis noe om kausalitet. Ingenting faktisk.

Burrhus

Utlogget Symbiose

  • Aktivt medlem
  • ***
  • Innlegg: 195
  • Honnør: 25
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 195

Sv: Det du ikke visste om melk
« #274 : 22. februar 2009, 18:18 »
Korrelasjoner sier ikke nødvendigvis noe om kausalitet. Ingenting faktisk.

Burrhus

Helt korrekt! Det er alfor mange som tar for gitt at korrelasjon medfører kausalitet når de limer inn forsøk og statistikker i denne diskusjonen/tråden, noe som er ganske feil og kan medføre misforståelser.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former."

Utlogget HeatoN85

  • Superavhengig
  • ******
  • Innlegg: 1 027
  • Honnør: 218
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 1 027

Sv: Det du ikke visste om melk
« #275 : 02. mars 2009, 17:03 »
Leser i denne dagbladet-artikkelen at enzymet amylase spalter stivelse i munnen til maltose, sammen med utskillelse av amylase fra bukspyttkjertelen når maten er kommet i magesekken.. betyr det da at det ikke er lurt å drikke stivelse? Siden man da ikke får hjelp fra amylaseutskillelsen i munnen til å bryte ned stivelsen til maltose.

Eller er maten såpass flytende at kroppen ikke trenger noen amylasehjelp fra munnen?

Tenker da med hensyn til at både jeg og mange andre her på forumet drikker mye stivelse i form av havreshakes o.l.

De fleste kilder til stivelse er jo, som ordet sier, stivt - og derfor beregnet for tygging. Maltose som er ferdigspaltet stivelse finner man ofte i flytende form som maltodextrin osv. Lurer på om det har noen negativ virkning på kroppen og fordøyelsen hvis man bryter denne naturlige prosessen ved å kverne stivelse til drikkbar væske.
Overvektige med duft fra baken, HEI det er oss, fettbomber i draktelaken.

Utlogget Carnivore

  • Superavhengig
  • ******
  • Innlegg: 1 167
  • Honnør: 323
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 1 167

Sv: Det du ikke visste om melk
« #276 : 06. mars 2009, 09:42 »
.

Utlogget V.M

  • Erfaren bruker
  • ****
  • Innlegg: 276
  • Honnør: 49
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 276

Sv: Det du ikke visste om melk
« #277 : 28. mars 2009, 16:10 »
Kalkinntak er ikke det samme som kalkopptak. En avgjørende faktor her er fosfor. Jo mer fosfor i kosten jo lavere kalkopptak. Et problem da er animalske proteiner ( som jo melk er ) da dette har høyt fosforinnhold. Man vil faktisk kunne ha et langt høyere netto kalkopptak i enkelte basiske matvarer som innehar mye mindre kalsium enn melk da sistnevnte også har mye fosfor. Det er lagt frem mange solide studier som viser at høyt proteininntak øker benskjørheten. Hvis man i tilegg til mye protein får i seg mye annet syredannende...som brus ( spes cola ) og alkohol/tobakk forverres kalk/fosfor forholdet ytterligere.

Interesant er det jo også at morsmelk inneholder kun 5 % proteiner.. I den største vekstfasen i livet består altså ærnæringen av kun 5% protein....noe som kanskje betyr at vi faktisk ikke trenger så mye protein som tror.

At størsteparten av verdens befolkning ikke tåler butikkmelk er en annen sak..


Utlogget UpAndComming

  • Ekstremt avhengig
  • ********
  • Innlegg: 24 303
  • Honnør: 1384
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 24 303

  • There is only one person in which I believe.
Sv: Det du ikke visste om melk
« #278 : 28. mars 2009, 16:17 »
Interesant er det jo også at morsmelk inneholder kun 5 % proteiner.. I den største vekstfasen i livet består altså ærnæringen av kun 5% protein....noe som kanskje betyr at vi faktisk ikke trenger så mye protein som tror.


Du peker på noe intr. helt klart. Men, hvor mye næring inntar et spedbarn i forhold til kroppsvekt sammenlignet med en voksen? Dessuten - hormonbildet til et spedbarn er da virkelig ikke noe i nærheten av hva voksne mennesker har? Jeg syntes også det er artig det du peker på, men spørsmålet du alikevel stiller blir stilt på en svært tynn observasjon.
Inni meg lever en tynn liten gutt som skriker etter å komme ut. Men som regel kan jeg få han til å holde kjeft med en kjeks.

Utlogget V.M

  • Erfaren bruker
  • ****
  • Innlegg: 276
  • Honnør: 49
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 276

Sv: Det du ikke visste om melk
« #279 : 28. mars 2009, 16:55 »
Når det gjelder benskjørhet  (samt mange andre lidelser) tror jeg hovedårsaken er totalbelastningen av syredannende mat og drikke. Å bruke utelukkende melk som kalsiumkilde er da ingen god ide....og ihverfall ikke hvis resten av kostholdet består av mye syredannende mat og drikke.

Og her tror jeg et av problemene ligger. At man blir fortalt at bare man drikker melk så får man mye kalsium og hindrer benskjørhet. Egentlig burde man sagt.. for å få en god benbyggning så bør du gjøre to ting.  Det ene er å sørge for å få kalsium fra vegetarkost og det andre er å unngå mye av den syredannende mat og drikke

Vi er ikke skapt for et syredannende ( kalsiumstjelende ) kosthold som  vi har nå.  Rovdyr spiser mye kjøtt ja...men i rå form...noe som sies å være basisk


Utlogget Kengdal

  • Superavhengig
  • ******
  • Innlegg: 1 237
  • Honnør: 220
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 1 237

Sv: Det du ikke visste om melk
« #280 : 28. mars 2009, 18:08 »
Sollys, sollys, sollys, d-vitamin, d-vitamin, d-vitamin. Wink
Passion trumps fucking everything!

Utlogget country boy

  • Aktivt medlem
  • ***
  • Innlegg: 100
  • Honnør: 9
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 100

Sv: Det du ikke visste om melk
« #281 : 28. mars 2009, 18:57 »
mjølk mjølk mjølk power power power Grin

Utlogget V.M

  • Erfaren bruker
  • ****
  • Innlegg: 276
  • Honnør: 49
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 276

Sv: Det du ikke visste om melk
« #282 : 28. mars 2009, 19:11 »
Sollys, sollys, sollys, d-vitamin, d-vitamin, d-vitamin. Wink

he he ... og selvfølgelig er det viktig å få i seg nok d-vitamin det er helt klart.... Men det hjelper ikke så mye med d-vitamin hvis man samtidig lever meget syredannende  Wink

Vet ikke om det stemmer men leste at studier visste at eskimodamer var i verdenstoppen når det gjaldt benskjørhet....og de spiste ca 3-400 gram protein daglig- Hvis det stemmer er det vel heller ikke pga mangel på d-vitaminer for det finnes vel rikelig i kosten deres med mye fet fisk,sel etc

Utlogget Prodigy92

  • Treningsnarkoman
  • *******
  • Innlegg: 2 450
  • Honnør: 202
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 2 450

Sv: Det du ikke visste om melk
« #283 : 28. mars 2009, 23:27 »
Personlig har jeg merket økt energi av å kutte ut melk. Blir slapp, får dårlig ånde og føler meg litt uvel når jeg drikker melk faktisk. Kom med så mange argumenter dere vil, men det foandrer ikke det faktum melk påvirker kroppen min. Studier utført på teoretisk grunnlag sier lite om kroppen min.

Figuz

  • Gjest
Sv: Det du ikke visste om melk
« #284 : 28. mars 2009, 23:42 »
Du peker på noe intr. helt klart. Men, hvor mye næring inntar et spedbarn i forhold til kroppsvekt sammenlignet med en voksen? Dessuten - hormonbildet til et spedbarn er da virkelig ikke noe i nærheten av hva voksne mennesker har? Jeg syntes også det er artig det du peker på, men spørsmålet du alikevel stiller blir stilt på en svært tynn observasjon.
Bytte ut puppen med proteinshake? Smiley

Gå til:  

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!