Aprikosmuffins: (denne oppskriften er ca. 50stk, så det er bare å halvere den)
6 egg og 7 overmodne bananer
2 ts kardemomme, 4 ts vaniljesukker, 6 ts bakepulver
450 g (2 poser) svisker sammen med 2 dl vann
100 g nøtter, 100 g mandler og 50 g valnøtter som hakkes grovt i foodprocessor
200 g aprikoser som hakkes med kniv
300 g lettkokt havregryn
250 g proteinpulver med 10 dl vann
ca. 500 g fint sammalt hvetemel
Begynn med å mose bananer i biter sammen med eggene. Hell det i bollen. Bakepulver og krydder blandes i. Begge sviskeposene legges i mikseren med 2 dl vann, moses til grøt. Hell i bollen. Alle de grovhakkede nøttene helles i. All Bran og gryn blandes i bollen. Hakkede aprikoser også.
Del proteinpulvermengden i to, og miks hver del med halvparten (5dl) av vannet. Helles i bakebollen.
Til slutt, tilsett sammalt hvetemel og rør godt sammen. Ferdig! Stekes i 20 min på 200 grader.
Grove rundstykker :
1 kg grovbakstmel eller fiberbakst
150 g smaksnøytralt proteinpulver
1 pose tørrgjær
5 middelsstore egg
2 ts seltin
6 dl skummet melk
Melet og saltet haes i en bolle. Lunken melk blandes med gjær, egg og proteinpulver. Alt røres sammen og settes til hevning. Bakes ut med litt mel, deles i 30 stk. som legges tett i en dyp ovnspanne. Etterheves. Stekes ca. 25 min i 200 grader, nederste rille i ovnen.
Proteinbrød med fiber :
1 kg Fiberbakst
150 g proteinpulver
1 liter vann
1 pose tørrgjær
2 ts seltin
Ha 1 liter lunkent vann i en bolle.
Bland i gjær, seltin og proteinpulver.
Visp. Tilsett 1 kg Fiberbakst og elt godt. La deigen stå til heving. Bake ut og legges i 2 godt smurte 11/2 liters former. Etterheves og stekes på nederst rille i ovnen i ca 45 minutter 180 - 200 grader.