Skrevet av Emne: Kokt ris = mindre næring?  (Lest 1256 ganger)

Utlogget LordNewbie

  • Litt godt kjent
  • **
  • Innlegg: 43
  • Honnør: 1
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 43

Kokt ris = mindre næring?
« : 21. januar 2006, 12:37 »
Hei!

Jeg lurte på om du koker ris, forsvinner da litt av næringsinnholdet?HuhHuh??
Hvis det er sant, hva slags næring forsvinner (protein,kabs..) og hvor mye?
Hvis det ikke er sant, hva er det som forsvinner med vanndampen da??
Alder: 17 år (1988)
Høyde: 171 cm
Vekt: 50 kg
Hvor lenge du har trent: siden (08.januar 2006)

Utlogget Haalvor

  • Skravlekopp
  • ******
  • Innlegg: 1 688
  • Honnør: 79
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 1 688

SV: Kokt ris = mindre næring?
« #1 : 21. januar 2006, 12:54 »
Det er hovedsaklig vannet du koker risen i som forsvinner i vanndampen. Noe av vannet har selvfølgelig trukket inn i risen og da. Er ikke sikker om temperatur/tilberedning av karbohydrater påvirker den glykemiske indeksen noe særlig. Vet noe protein generelt kan senke sin biologiske verdi (hvor stor andel av proteinet kroppen klarer å ta opp) dersom det denatureres/varmebehandles, og at fett ødelegges på for høy temperatur.
"Ain't Nothing to it but to do it" - Keep me from overanalyzing

[size=08pt]That logbook
[/size]

[size=08pt]Bildeprofil
[/size]

Utlogget .:P-Nutz:.

  • Skravlekopp
  • ******
  • Innlegg: 1 686
  • Honnør: 76
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 1 686

SV: Kokt ris = mindre næring?
« #2 : 23. januar 2006, 21:13 »
Hei!

Jeg lurte på om du koker ris, forsvinner da litt av næringsinnholdet?HuhHuh??
Hvis det er sant, hva slags næring forsvinner (protein,kabs..) og hvor mye?
Hvis det ikke er sant, hva er det som forsvinner med vanndampen da??

Tja, du kan jo begynne å spise ukokt ris da vel
Life is so much easier when you just don't give a f#~%!

Utlogget fa|roh

  • Litt godt kjent
  • **
  • Innlegg: 36
  • Honnør: 1
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 36

  • hardgainer :/
SV: Kokt ris = mindre næring?
« #3 : 30. januar 2006, 22:14 »
hahahaha:P herlig, ukokt ris:P tror ikke det er så veldig mye som forsvinner, karbs er det nå hvertfall uansett. håper forresten du spiser naturris, og ikke den hvite driten Smiley
Jeg trener jeg..

Utlogget Bob Paar

  • .: Aktivutøver :.
  • ******
  • Innlegg: 8 860
  • Honnør: 1156
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 8 860

  • Når man er svak, løfter man KUN lette vekter..
SV: Kokt ris = mindre næring?
« #4 : 30. januar 2006, 22:32 »
Hei!

Jeg lurte på om du koker ris, forsvinner da litt av næringsinnholdet?HuhHuh??
Hvis det er sant, hva slags næring forsvinner (protein,kabs..) og hvor mye?
Hvis det ikke er sant, hva er det som forsvinner med vanndampen da??
Mener slike ting står i matvaretabellen. Book
Nordisk mester i håndbak 2014.


Gå til:  

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!