Skrevet av Emne: Svinekoteletter: et bedre alternativ enn kyllingfilet og tunfisk?  (Lest 2257 ganger)

Utlogget Lokomotivet

  • .: Eliteutøver :.
  • ******
  • Innlegg: 2 320
  • Honnør: 422
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 2 320

Jeg mener å huske at svinekoteletter inneholdt rundt 30% protein, og fettet er det bare å skjære løs.
En kilo kyllingfilet i Sverige koster vel rundt 100 kr?
En kilo svinekotelett på Rimi koster 65 kr.
Det betyr at 100 gram koster 6,5 kr. 100 gram svinekotelett inneholder da rundt 30 gram protein.
En boks tunfisk koster på Rimi 7 kr og inneholder også rundt 30 gram protein.
I tillegg til å smake avfall er tunfisk hermetisert og kvaliteten på proteinet er rimelig ræva.

Min konklusjon må være at det er bedre å spise massevis av svinekoteletter enn kyllingfilet og tunfisk. Jeg hører selv hvor rart dette høres ut, men såfremt jeg ikke tar grådig feil hva næringsinnhold angår kan jeg ikke helt se hvor feilen ligger.




Avancia Strongman Challenge 2013: 2.plass

Gjesteutøver - Italias sterkeste mann 2013: 1.plass

Etrurian Strongman Challenge (Italia) 2014: 1.plass

Utlogget UpAndComming

  • Ekstremt avhengig
  • ********
  • Innlegg: 24 303
  • Honnør: 1384
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 24 303

  • There is only one person in which I believe.
Svinefilet inneholder :

Svin flat ribbe m/svor 13.8 % protein
Svin flatbiff 22 % protein 
Svin indrefilet 20.7 % protein
Svin ytrefilet 22.2 % protein

Så regnestykket ditt er nok desverre litt feil. Koteletter kan neppe inneholder 30 % protein.
Inni meg lever en tynn liten gutt som skriker etter å komme ut. Men som regel kan jeg få han til å holde kjeft med en kjeks.

Utlogget Vaskeball

  • Aktivt medlem
  • ***
  • Innlegg: 243
  • Honnør: 45
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 243

  • Klen, men ren (på evig bulk)
Svinekoteletter med bortskårt fettkant: 21,6g protein 1,7g fett pr 100g
Kyllingfilet: 23,1g protein 1,2g fett pr 100g
Tunfisk: 25g protein 1g fett pr 100g

1kg svinekotelett koster 65kr. Men hvor mye er bein og fett som fjernes ? La oss si 150g (grovt estimat). 850g kotelett koster da 65 kr.
750g kyllingfilet kostet 39SEK --> 52SEK pr kg
Tunfisk, 7kr for 140 gram --> 50 kr pr kg

Svinekotelett: 2,8 g proteiner pr krone
Kyllingfilet: 4,4g proteiner pr SEK
Tunfisk: 5g proteiner pr krone

Hvorfor skulle proteinkvaliteten på tunfisk være ræva ?
Wannabe raw styrkeløfter, 180-125-215

Utlogget Vaskeball

  • Aktivt medlem
  • ***
  • Innlegg: 243
  • Honnør: 45
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 243

  • Klen, men ren (på evig bulk)
La oss se på havregryn:
10 kr for 750g med anslagsvis 13g protein pr 100g gir 9.8g protein pr krone.

 Food
Wannabe raw styrkeløfter, 180-125-215

Utlogget UpAndComming

  • Ekstremt avhengig
  • ********
  • Innlegg: 24 303
  • Honnør: 1384
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 24 303

  • There is only one person in which I believe.
La oss se på havregryn:
10 kr for 750g med anslagsvis 13g protein pr 100g gir 9.8g protein pr krone.

 Food

Men med en del karbs, man ikke alltid vil ha da.....
Inni meg lever en tynn liten gutt som skriker etter å komme ut. Men som regel kan jeg få han til å holde kjeft med en kjeks.

Utlogget Lokomotivet

  • .: Eliteutøver :.
  • ******
  • Innlegg: 2 320
  • Honnør: 422
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 2 320

Vaskeball

Har hørt (og fått bekreftet) at kvaliteten på tunfisk-protein i utgangspunktet er gankse dårlig, og at hermetiseringen gjør det enda mer grusomt.




Avancia Strongman Challenge 2013: 2.plass

Gjesteutøver - Italias sterkeste mann 2013: 1.plass

Etrurian Strongman Challenge (Italia) 2014: 1.plass

Utlogget Bav

  • Forumavhengig
  • ******
  • Innlegg: 676
  • Honnør: 16
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 676

Når svinekoteletter tilberedes trenger en del fett inn i kjøttet. Det er det som gir "den gode smaken". Entrecote regnes som noe av det bedre kjøttet, fordi dette er marmorert, og fettet "renner" inn i kjøttet når det grilles/stekes. For å ungå at svinekoteletter blir fete bør fettet fjernes før tilbereding (selve kjøttet) er jo ganske magert), men smaken blir ikke helt den samme. Det går mest i kyllingfilet og tunfisk for min del. Selv i disse grill-tider.

Utlogget Lokomotivet

  • .: Eliteutøver :.
  • ******
  • Innlegg: 2 320
  • Honnør: 422
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 2 320

Jeg spiste 18 kg kyllingfilet i løpet av et par måneder med det resultat at jeg er en smule dritlei  Food




Avancia Strongman Challenge 2013: 2.plass

Gjesteutøver - Italias sterkeste mann 2013: 1.plass

Etrurian Strongman Challenge (Italia) 2014: 1.plass

Gå til:  

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!