Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • 2
  • ...
  • 33
  • 1  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Hvorfor er ett såkalt Rumpeløft i benkpress galt? på: 28. desember 2011, 03:06
    Og da løfter du selvsagt for best mulig arbeidsvinkel for muskelmasse kan jeg tenke meg, eller dårlig struktur for vanlig benkpress. Uansett, min mening er rumpen er i bunn om ikke det er et unntak pga en spesiell grunn.

    Stemmer det, trener hovedsaklig for muskelvekst.

    Uten noen spessiel grunn, ja, men om vinkelen på ryggen/benene ikke er slik at du får en skikkelig knekk og ett veldig press på virvelene, ser jeg ingen logikk i at det kan være skadelig.
    2  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Hvorfor er ett såkalt Rumpeløft i benkpress galt? på: 28. desember 2011, 02:39
    Tyngre er ikke alltid bedre, må huske effektiv bevegelsesbane også og ikke minst målsetning. Studier på om rumpeløfting er skadelig? Betviler eksistensen, er ren logikk, virveltrykket blir latterlig mye større med et rumpeløft.. det er selvsagt. Det kan du lese om blant annet fra børge fagerli, robert eilertsen og flere.

    Ettersom brystet jobber sterkest i bunn, og et rumpeløft vil endre vinkelen betraktelig så vil det nok ikke aktivere bryst mer. Om du vil ha volum på bryst, så kjør skikkelig benkpress og dips for bryst i effektiv bevegelsesbane.

    Det er ikke snakk om å løfte litt, menom man gjør det over tid.. akkurat som at man ikke skal ha svai når man tar mageøvelser eller at man skal ha krum når man løfter markløft. Er bare en selvsagt ting.

    Har lest det meste av det Børge, og mye av det mange flere kunnskapsrike folk har skrevet, og jeg ser forskjellige meninger når det gjelder vinkel og løftemåte med forskjellige teknikker, en av grunnene til at jeg spørr etter studier. Løfter man med en veldig stor vinkel som gir merkbart/ubehagelig trykk på ryggen vil det naturligvis ikke være bra.

    Jeg trener selv benkpress uten rumpeløft da jeg alltid har en form for decline eller dips.
    3  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Hvorfor er ett såkalt Rumpeløft i benkpress galt? på: 28. desember 2011, 02:04
    Om du vil simulere effekten av rumpeløft, uten skaderisiko så kjør benk til kloss.. med medium grep eller noe . Så kan du jobbe med så mye lockout og triceps du bare vil, med safe skuldre, rygg og god stabilitet. Smiley

    Kan du slenge opp ett par troverdige studier som viser til at det er direkte skadelig for ryggen å løfte rumpen?

    Kan se at ekstreme rompeløft ikke vil være veldig gunstig for ryggen, men litt rævløfting tror jeg ikke kan skade. Erfarer også at man vil få bedre volum økninger av å ha en litt større vinkel på løftet (trent en del dips som hovedøvelse for bryst), da det tillater flere kg. Jo tyngre en bein øvelse er, jo bedre bygger den som regel og slik er det nok for bryst også. Konklusjonen min uten å huske at jeg har lest noe troverdig om det,  er at det er noe mer effektivt å løfte rumpen litt når man trener benkpress om man ellers ikke får til en god vinkel. 



    Er forresten enig i at ræva skal være i benken om man trener styrkeløft.
    4  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Trenger en god gainer på: 11. desember 2011, 02:17
    Det er ganske alvorlig hvis du har den slangen i magen. Det er nemlig en slange som spiser deg opp innenfra hvis du ikke spiser nok. Tror diagnosen heter homofili, hvis jeg husker rett...

    Eller bendelorm..
    5  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Kontakt med rygg. på: 11. november 2011, 19:06
    langt unna maksen ja, men hvordan i HELVETTE har maksen blitt så høy? det er ihvertfall ikke av å kjøre 10'ere på 80kg...

    Hvor fikk du å kjøre tiere på 80kg fra? Lett trening for en stor bygger i f.eks markløft kan fint være 260kg eller mer....

    Maksløftet øker jo selvfølgelig mest i tunge perioder, altså når man trener FÅ repetisjoner. En bygger holder seg på det gjevne i et høyere repsområde enn en sterkmann/styrkeløfter, dvs lettere trening en de som trener utelukkende for å bli sterke.
    6  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Kontakt med rygg. på: 11. november 2011, 03:12
    Nei de største karene trener også TUNGT... hvordan ble arnold så svær? han trente TUNGT! hvordan fikk Tom Platz de enorme låra, han trente TUNG BØY, 23 reps på 227,5kg er Massivt! du må trene tungt, ikke til å komme unna...

    23 reps er langt unna maksen hans og er LETT TRENING LAVE VEKTER, IKKE TUNG!!! OMG, er det mulig.. -.-
    7  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Kontakt med rygg. på: 11. november 2011, 03:05
    Så det var bare bortkastet av Coleman å kjøre mark opp til 360kg+ da?

    Jeg tror fortsatt det er viktigere å gjevnlig bli sterkere i ryggøvelser for å få en større rygg. Hjelper lite med allverdens kontakt om du sitter og napper i 50kg nedtrekk.

    Det er helt sant, men de største karene trener noe lettere og annerledes sett i det hele i forhold til de sterkeste, det er bare ikke til å komme bort ifra.
    8  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Kontakt med rygg. på: 11. november 2011, 02:55
    Haha, gjetter ræva mi på at arild kjører/kjørte 10x dosene yates kjørte på sin tid, og yates sin rygg er ikke akkurat dårligere enn arilds.. Se på treningene til dem med størst rygg i verden, og kom tilbake og svar på nytt! De som trener for å bli størst mulig blir større enn de som trener for å bli sterkest mulig, man må ha ett temmelig godt gjennomtrekk i hodet om man ikke kan forstå det.
    9  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Kontakt med rygg. på: 11. november 2011, 02:24
    Kan vel like greit gjøre det med chin-ups?
    Jeg bruker hvertfall den metoden da jeg tar chins, er så vidt armene bøyer seg og jeg får MAX PUMP, MAX INTENSITY, MAX CONTACT med ryggen.

    Jo. Så lenge du ikke trekker deg helt opp og bøyer armene vil du bruke latissimus dorsi i like stor grad. Trekker du deg helt opp ved chin ups (håndflaten mot deg og haka over stanga), vil du bruke litt mer biceps enn ved Pull-ups.
    10  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Kontakt med rygg. på: 11. november 2011, 02:20
    Tror ikke jeg har så smal rygg.

    Poenget er at om vekten flyttes på riktig måte så må nesten musklene gjøre jobben.

    Si det feks til Olaf Da hl. Som forøvrig er dopingfri. Rimelig sikker på at han løfter mer i alle ryggøvelser enn samtlige i denne tråden.



    Greit, men du går for styrke og ikke størrelse/kontakt som trådstarter sikter til, så det var derfor du fikk kommentaren du fikk. Og det er flere kroppsbyggere (rene og) som har større rygg enn godeste Olaf, men ja han var en sterk mann i og med at det var det han trente for.
    11  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Kontakt med rygg. på: 11. november 2011, 02:01
    Sier en som har en smal rygg? Vekt betyr ikke alt om målet er å vokse og å få kontakt..
    12  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Kontakt med rygg. på: 11. november 2011, 01:58
    Kjør Pullups (håndflaten fra deg) istedenfor nedtrekk og rett armene heeeelt ut og "dra" brystkassa opp/fremover for hver repetisjon slik at du drar deg opp med ryggen og ikke bruker armene så mye, får du ikke kontakt om du gjør slik skjønner jeg ingenting.
    13  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Hjelp til en bedre rygg på: 11. november 2011, 01:33
    Tja, Har så lenge jeg har trent seriøst (siden jeg startet med markløft sånn ca), vært nøye med å alltid ha litt flere trekk-øvelser enn press-øvelser. Har også vært nøye når det gjelder muskelkontakt når jeg trener ryggen. Anbefaler pullups (håndflaten fra deg) istedenfor nedtrekk. (Klarer du ikke å løfte deg helt opp, prøv å trekke deg opp med ryggen uten å bøye armene, slik at du isolerer latissimus dorsi/vingene) Det er også alltid greit å ha ett par ro-øvelser med, da er jo også frivekter å anbefale fremfor apparat så lenge det ikke gjør vondt.
    14  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Hjelp til en bedre rygg på: 11. november 2011, 01:04
    Det minner meg veldig om slik jeg hadde det da jeg begynte å trene markløft. Jeg hadde (ifl legen) fått for stor belastning på ryggen i de årene hvor man strekker seg mest som tenåring (skateboard). Dette førte til at jeg måtte "knekke" opp ryggen min for å kunne bevege meg og innimellom var smertene så store at jeg ikke kunne puste ordentlig eller gå. Jeg hadde ikke konstant smerter, kun av og til.  Legene sa jeg ikke burde trene markløft, men jeg hadde akkurat begynt..Etter en stund merket jeg mye forbedring slik som deg, og nå noen år senere har jeg ikke vondt i ryggen lenger, jeg er kun litt "stiv",  men hvem er ikke det? Smiley

    Edit:
    Og jeg har makset flere ganger og gitt ryggen skikkelig juling i flere perioder med tunge programmer uten å merke noe ubehag.
    15  Trening / Kampsport og Selvforsvar / Sv: Random fyr dwarfer frank mir (17 år!) på: 18. september 2011, 12:04
    Haha, dette er oppnåelig. Se på Marius "bamsen" Wehus f.eks. Han trener på gymmet der jeg trener/ jobber, han er vell på den størrelsen der. 202 høy og 135kg som 17 åring, 190kg i atlas stein og har aldri rørt steroider, og kommer nok heller ikke til å gjøre det.
    Sider:
  • 1
  • 2
  • ...
  • 33
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!