Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • 2
  • ...
  • 5
  • 1  Trening / Styrkeløft / Sv: Psykologi er det viktigste når det kommer til trening! på: 06. juni 2010, 02:35
    Aldri?

    Hva med lysten på å trene? Hvis du hånden på hjerte sier, aldri, så wow.. da skiller du deg ut som person.

    Poenget med denne teksten var at jeg ville få frem hvor mye pskologi og mental spiller inn på trening, tror de fleste har tenkt det, men tenker aldri over det.
    2  Trening / Styrkeløft / Psykologi er det viktigste når det kommer til trening! på: 05. juni 2010, 17:16
    Har du noen gang vært så klar for å trene. Du gleder deg for å trene mens du går mot treningssenteret og tenker ”IDAG ER MIN DAG!”. Men plutselig når du kommer inn og ser vektskivene i øyekroken, så endrer hele tenkegangen seg. Plutselig har du ikke lenger lyst å trene. Gjett om det har skjedd meg mange ganger! Jeg begynte å lese om psykologi for å finne ut av grunnen for at dette skjer, og nå er jeg overbevist at psykologi er like viktig som kosthold når det kommer til trening.

    "There is always an inner game being played in your mind no matter what outer game you are playing. How aware you are of this game can make the difference between success and failure in the outer game.” - Tim Gallwey

    Menneskets hjerne er det kraftigste verktøyet i vår historie. Mens resten av jordens skapninger fortsatte som «biologiske slaver" til deres DNA, har mennesket slippet unna denne pre-programmert livsstil og har steget over og utover de grunnleggende trinnene av "leve, spise, reprodusere og dø." Vi har skapt religion, vitenskap, matematikk, filosofi og kultur i et forsøk på å gi mening av verden rundt oss og å stille spørsmål ved selve hensikten med vår eksistens i dette universet.
     
    Vi må aldri undervurdere kraften i det menneskelige sinn. Uten vårt sinn og evne til å tenke, er vi ingenting. Men hva har dette med trening å gjøre?

    Grunnen er veldig psykologisk, vi lager vår egen virkelighet og hvordan vi vil forholde oss til den. En knall diet og treningsprogram hjelper lite når du ikke har motivasjonen til å sette drømmen til virkelighet.

    Smerte er min bestevenn!
    Ikke ta det bokstavelig, å bli venn med Mr. Smerte er noe som de fleste burde gjøre når det kommer til trenings sammenheng.
    Alle som driver på med seriøs vektløfting og er på jakt etter mer muskelmasse/styrke har opplevd smerte på treningen flere ganger. Men også mange stopper med en gang det begynner å bli ubehagelig, jeg i den andre enden prøver å styrke følelsen av smerten. Men hvis du føler smerte i eks ryggen av dårlig teknikk i en øvelse, ja.. da sier det seg selv, slutt!

    Før jeg rotter meg bort i andre ting, så må du være klar over et par ting, som egentlig ikke har noe som helst med trening å gjøre. Hva er vi programmet til å gjøre? Vi har en kropp med forskjellige mekanismer, alle disse mekanismene retter mot to ting.

    1) Overleve
    2) Bringe slekten videre

    Kroppen gjør ALT, absolutt ALT for å overleve. Vi som menneske er drevet til holde oss i live og være friske ved å unngå skadelige situasjoner. Over millioner av år med evolusjon, har kroppen finjustert seg med ulike følelser og fysiologiske følelser for å motivere oss til å overleve og trives.

    Når noe skader kroppen, føler vi smerte. Dette motiverer oss til å unngå skadelige situasjonen og søke tryggere grunnlag. Du vil nå kanskje lure på hva i helvete jeg mener dette har i en trenings sammenheng å gjøre, men rolig rolig! Kommer til poenget.

    Overleve
    Som menneske gjør vi alle slags ting for å sikre vår overlevelse. Faktisk nesten hver eneste ting som du har gjort i ditt liv kan på noen måter være knyttet til begrepet overlevelse.

    Fysiologisk komfort er på bunnen av alle menneskelige instinkter. Vi drives til å søke fysiske komfort og for å unngå fysisk ubehag. Fysisk ubehag er den mest umiddelbare trusselen mot vår overlevelse, og derfor vi er alltid motivert til å unngå det. Ser du hva jeg mener nå?

    Det er det faktum at å bygge muskler krever at du plassere kroppen under intens fysisk stress, som er fysiologisk ubehagelig. Ikke bare må du tåle dette ubehaget, men du må frivillig produsere den ved å sloss mot kroppens instinkter og å fortsette å utøve maksimal innsats på treningene.

    For å lykkes å gi alt, må du overstyre dine mest grunnleggende, primitive og kraftig motivasjon til å unngå fysiologiske smerter og ubehag. Ikke bare det, du gjøre dette flere ganger hver uke, måned og år.

    Kroppen har ikke en eneste ide av at du gjør dette for ditt beste. Når du utfører knebøy, så er det eneste signalet kroppen får, er;

    Muskelvevert blir skadet og brutt ned
    Energi reservne er brukt opp
    Sentrale nervesystemet er i fare
    Ledd og bindevev under stress
    OVERLEVESE ER TRUET


    Kroppen din er høyest motivert til å unngå treningen for enhver pris. Treningen representerer ikke noe mer enn unødvendig stress som bør unngås.
    Nå.. Gå helt opp og les hva jeg skrev i første avsnitt, vet du nå hvorfor du mister trenings lysten med engang kroppen får vite at du nærmer deg et treningssenter?
     
    Vi som menneske er egentlig ikke ment til å bære på mange kilo med muskler på kroppen. Muskler krever også veldig mye ”drivstoff”, kroppen kan heller bruke disse kaloriene på noe annet enn å beholde og bygge muskler.
    Så neste gang du føler at du må svike treningen, så vet du hvorfor. Og kun dette forteller hvor mye psykologi spiller inn i trening sammenheng.

    Så hvorfor trener vi når kroppen er helt imot trening. Det er mange teorier på dette feltet og mange forskjellige meninger. Men bare for å si det rett ut, vi er forskjellig fra millioner av år siden til den dag idag. En teori som virkelig er interessant er at hjernen er delt opp i 3 forskjellige hjerner (Triune Brain Theory).

    Den første hjernen har ansvaret for våre gamle instinkter som å puste og overlevelse. Denne her kaller vi vår primale hjerne.

    Den andre hjernen har ansvaret for følelser og minner.

    Den tredje hjernen, som er kalt ”Den nye hjernen” gjør språk og skriving mulig. Den gjør oss også til å tenke logisk, se fremover og planlegge fremtiden. Denne kaller vi høyere tenke hjerne.
     
    Den første og andre hjernen motiverer oss til å unngå den fysiske kampen og "overlevelse trussel" på treningssentret, mens den høyere tenke hjernen forstår at treningssenter ikke utgjør en trussel mot vår overlevelse, og at det er faktisk en nyttig i vårt lange løp.

    Men fakta er at den primale hjernen er uppdatert. Hvorfor skal vi holde oss bortefra  noe som kan øke sjansen av overlevelse og bringe slekten videre, det har den høyere tenke hjernen allerede skjønt. Men den primale hjernen vil alltid være der og prøve å få oss til å stoppe, alltid.

    Enkelt sagt, de som er i stand til å bruke sine høyere tenke hjerne og overstyre de ønskene til primale hjernen vil lykkes i å få drømmekroppen. De som ikke kan overstyre den primale hjernen og ubehaget blir for stort, vil enkelt sagt mislykkes.
     
    Du vet den følelsen du får på dager hvor du ikke ønsker å trene? Eller den følelsen du får når du har en tung, lastet bar som du vil bli tvunget til å plassere på ryggen og knebøye med?

    Den følelsen er kampen mellom den primale hjernen og de høyere tenke hjernen. Den primale hjernen vil ha deg til å unngå treningsenteret og den fysiske kampen som nødvendigvis vil oppstå, mens den høyere hjerne vil ha deg til å bli.
    Se det på denne måten, hvis kroppen hadde vært perfekt finjustert, som den åpenbart ikke er, så hadde trening med vekter vært ganske behagelig. Så neste gang du virkelig føler for å gi opp, tenk etter!

    Problemet er at vår primale hjerne er veldig vanskelig å overstyre til tider, den vil alltid være på lur og prøve å overtale at det du holder på med ikke er bra. Kampen mellom hjernene er hva som skiller en mus fra en mann.
    Dette er kun en liten bit av hva psykologi har i trenings sammenheng. La oss se på noe annet.

    Troen på deg selv
    Jeg gjord et eksperiment på en kamerat for en stund siden. Han holdt på med et 5x5 program og økte vekt fra trening til trening, og nå hadde det begynt å bli ganske så tung for han. Men jeg viste at han kom til å klare det, noe han også gjord egentlig. Vi gikk til treningssenteret sammen, på veien spurte jeg hva han skulle trene med på benkpress, som var 80kg. Og jeg bare ”Shiit.. Det blir sykt tungt, failet du ikke på 78kg??”. Noe han ikke gjor, jeg skulle prøve å få han på andre tanker. Og gjennom hele turen så prøvde jeg bevisst å få han til å føle seg dårligere enn hva han egentlig var, noen kan se dette som manipulering. Jeg vet, jeg er en son of a bitch av en dårlig venn.

    Når han endelig skulle ta benkpress, så gikk det ganske dårlig for seg. Allerede på første repetisjon så begynte han å svikte, men kom seg til 3 repetitsjon før han ga etter. Hvordan det?
    Jo, på turen så prøvde jeg hele tiden å få han på negative tanker. Han tenkte at han kom til å klare det, men jeg sa at han ikke kom til å gjøre det. Negative slår det positive i alle tilfeller, så han mistet troen på seg selv, og se.. Han klarte ikke benkpressen.
    Etter trening så forklarte jeg hva jeg holdt på med og han ble positivt overrasket, 2 dager seinere klarte han 80kg på benkpress lett.

    Å ha troen på deg selv er ekstremt viktig, å tro at du ikke kommer til å klare er noe du skal holde deg langt borte fra. Du skal glemme denne tankeveien. Anbefaler å prøve det selv, ta opp en vekt du har klart 1 repetisjon med. Før du løfter så overtal deg selv at dette er noe som du ikke kommer til å klare, dette er helt umulig. Du kan godt si til deg selv ”Dette går bare ikke, jeg kommer aldri i livet til å klare det”. Hva skjer?
    I de fleste tilfeller klarer du det ikke, fordi du gir opp før du løfter. Prøv nå den andre veien, si til deg selv, dette er ingenting, lett som bare det osv. Prøv å løft, det kommer til å bli enklere, mye enklere. Dette er faktisk noe de fleste ikke tenker over, og ofte er det lett å tenke negativt før du løfter. Noe som ofte fører til at det blir mye tyngre og i verste fall at du ikke kommer til å klare løftet.
     
    Et bra tips jeg har fått fra en aktiv styrkeløfter er å overbevise hjernen om at du kommer til å klare det. La oss si at du skal prøve deg på en ny rekord på knebøy.  I dette tilfellet, 100kg. Du er litt usikker på om du kommer til å klare det. Men isteden for at du tar på 100kg, så tar du heller på 110-130kg. Så går du under stangen, løfter opp og kun står med vekten på ryggen. Så lukker du øynene, og tenker at du tar en knebøy med den vekten. Prøv å virkelig overbevis deg selv at du gjør det. Men hvordan skal det hjelpe?

    Ganske enkelt, hjernen klarer ikke å skille mellom virkeligheten og tanker. Så om du ser deg selv ta 130kg i knebøy, så vil hjernen faktisk tro at du tok det. Du vet jo at du egentlig ikke tok vekten, men tenk tilbake på hva jeg skrev om den primale hjernen og den høyere tenke hjerne. La meg oppsummere, den høyere tenke hjernen vet at styrketrening gjør kun godt enn vondt, men den primale hjernen går ikke an å overbevise, og den vil fortsette med å tro at styrketrening er galt. Samme gjelder i dette eksemplet, uansett om du vet at du ikke tok vekten, så vil hjernen tro du gjor det. Du tok jo 130kg i knebøy, ta nå 100kg! Det er jo ingenting eller hva?

    Håper dere folkens lærte om hvor mye psykologi spiller inn i trenings sammenheng, like mye som det brakte tilbake gamle minner på meg.

    Jeg vil bare si at uten forfatteren Sean Nalewanyj og andre diverse forfattere så ville jeg aldri ha klart å skrive dette, mye av dette er hentet fra boken Bodybuilding Innergame. Men dette baserer også på vitenskap og mine tanker, ved å kombinere vitenskap og mine tanker har jeg klart å skrive denne teksten. Jeg ville egentlig kun skrive dette fordi det har vært mye fokus på kosthold og trening og program utvalg på forumet. Men ikke noe hva egentlig trening går ut på og hva psykologi har i trenings sammenheng, når du lærer å beherske verktøyet er det kraftig, veldig kraftig. Jeg mener at psykologi betyr like mye som kosthold når det kommer til trening. Mange kan skylde på at de ikke har sovet nok og at det er derfor de ikke klarer å yte optimalt, men egentlig er det bare dem som tenker feil.
    3  Bilder / Bilder av Medlemmene / Sv: Rumpebølgen - The Contest! på: 05. juni 2010, 13:23
    Fy faen for en rumpe på Missy! Min stemme klart.
    4  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Billig protein, uten kunstigsøtstoff (lite karb) og en grei fordeling. på: 27. april 2010, 16:31
    Hehe, får jo 200-250g protein gjennom kosten. Men jeg tenker liksom på proteinpulver til nødstilfeller som i helger, turer og sånt.
    5  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Billig protein, uten kunstigsøtstoff (lite karb) og en grei fordeling. på: 26. april 2010, 21:53
    Ser jo bra og billig ut, men så lenge de ikke skriver opp ingrediensene så kjøper jeg ikke det.
    6  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Billig protein, uten kunstigsøtstoff (lite karb) og en grei fordeling. på: 26. april 2010, 20:11
    Hei, jeg er på uikt på proteinpulver, den skal IKKE inneholde noen kunstige søtstoffer og ellers lite karb. Og en grei fordelig på kassein og myse, ikke %100 myse.

    Takk.
    7  Trening / Andre Treningsaktiviteter / Sv: Beholde muskler som fallskjermjeger/spesialjeger? på: 08. april 2010, 18:43
    Vet du hvordan det er med mat i utdanningstiden, opptaket og jobb som jeger?
    8  Trening / Andre Treningsaktiviteter / Beholde muskler som fallskjermjeger/spesialjeger? på: 08. april 2010, 18:31
    Jeg lurer på hvordan det er egentlig med muskler og fallskjermjegere? Jeg har hørt at fallskjermjegere må gå flere dager uten mat og at må bygge opp seige utholdenhet muskler (power/råstyrke muskler er så godt som verdiløst). Har sett flere bilder av fallskjermjegere, og de fleste ser ganske spinkle ut.
    Det andre jeg tenker på er treningen, det blir mye trening og lite mat. Dette er da ikke bra for musklene?

    Så spørsmålet blir, om jeg en gang har lyst å melde meg på opptakket til fallskjermjeger og lyst å utdanne meg som en fallskjermjeger, hva/hvordan burde jeg spise? Lære kroppen å faste? Lavkarbo?

    Hvis det er noen fallskjermjegere på forumet, del efarninger! Smiley
    9  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: bygge mer muskler på en lavkarbo, alt begynner å falle på plass? på: 17. mars 2010, 22:48
    Sitat
    Jeg har et spørsmål om lavkarbo. Vil kunstige søtningsstoffer virke på samme måte som karbs? jeg vet at det øker insulinnivået, så vil det derfor være meningsløst å ligge lavt på karbs hvis en inntar kunstige søtningsstoffer som likevel øker insulinnivået?

    Noen typer. Aspartame gir ingen kalorier.
    10  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: bygge mer muskler på en lavkarbo, alt begynner å falle på plass? på: 17. mars 2010, 22:26
    Det var ikke menningen å gå på et personangrep.

    Sitat
    Min syn på saken er at lavkarbomiljøet preges av veldig mye ønsketenking og "kreativ" bruk av forskningsresultater.

    Forskning som underbygger det som påstås brukes flittig (f.eks. på insulinpåvirkning hos mus, rotter eller griser hvor insulin har en helt annen virkning enn hos mennesker) og all forskning som sier noe annet ignoreres.

    Kan du utdybe det? Det vil alltid være noe fusk i alle studier, vi hadde jo denne store mettet fett studien. http://www.youtube.com/watch?v=v8WA5wcaHp4#noexternalembed
    Og ernæringsrådet forholder seg til den studien, det sier jo bare litt..

    Sitat
    Du har funnet sannheten i en alder av 14 år. Gratulerer!
    Uansett om jeg kun er 14 år så kan jeg ha mer kunnskap enn deg. Har du ikke noe bedre å ta deg for?
    Sitat
    Hvordan finner man ut hvor mye karbo man trenger i løpet av en dag? Skulle likt å vite, atm ligger jeg på rundt 50-70 og i helgene blir det 'oppkarbing' med havregryn og diverse snacks. Og taper ikke noe som helst, eneste som skjer at jeg faktisk har gått ned 1.5kg på snaue 3 uker.

    Så jeg tenker da, hvorfor overloade systemet med karbo om man ikke trenger det?
    Forskjellige dieter mener forskjellig. Anabolic Diet er på rundt 30g om dagen og karboppfylling i helgene. Mauro sier selv at du skal se hva som funker best for kroppen, synes du at du har mer energi når du inntar 35g da inntar du 35g.

    Sitat
    Hvorfor spise karbs: Du blir sterkere og kan yte mer, i hvert fall på intensiv trening.
    Du kan blir deprimert av lite karbs(noe med serotoninet)
    Det er ingen god grunn til å spise lite karb, utenom på deff. Du kan ikke spise normal mat.
    Du blir ikke sterkere og du yter nødvendigvis ikke mer heller. Anabolic Diet går ut på 5dager uten karb med karb oppfyllinger på 24-36 timer. Det finnes mange gode grunner, noen av dem er at du kan velge når du vil ha insulin i blodet flere studier viser (PÅ MENNESKER) og på barn i alderen 6-10 at mindre karbohydrater = mer anabole horomoner. Istendfor at kroppen produserer insulin 12/7 som den må gjøre på enkelte mennesker så kan den heller produsere andre horomoner.
    11  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: bygge mer muskler på en lavkarbo, alt begynner å falle på plass? på: 17. mars 2010, 21:58
    Tro på hva du vil. Men lets face it. Sannheten?

    Du kommer helt sikkert med 100 motbeviser i både ark og stein. Jeg har ikke noe utdanning, jeg er ikke noe skoleflink, men det jeg virkelig står for er helse, kosthold og trening. Ikke vet jeg hvem du egentlig er, vet at du bare er 30 år og tar halvsumo feile markløft.
    12  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: bygge mer muskler på en lavkarbo, alt begynner å falle på plass? på: 17. mars 2010, 21:39
    Karbohydrater i mine øyner er jo bare latterlig, det er ikke essielt og kroppen klarer lett å lage de karbohydratene den trenger via fett. Kroppen klarer seg med 30-50 om dagen, men den morderne dieten tar for seg over 200g karbohydrater om dagen, kroppsbyggere oppi mot 300-500g om dagen. Det er mye energi vi ikke får brukt som går til fett Smiley Joda.. Kroppsbyggere vet om muskler, de er de beste til å slanke seg men ikke vet de mye om kosthold. Sier jeg "fett" til en kroppsbygger så kan tårene trille, fordi.. man blir jo feit av fett sant?

    Så alt i alt, så klarer vi fint å leve på kun fett og proteiner.

    Det jeg synes er litt morsomt er at "the guru's/Ekspertene/De vise menn/De kloke" sier at vi skal spise mye grovt brød, mye poter og litt ris. Fem om dagen er dealen. Vi blir jo fetere og fetere for hverdag som går og idag er overvekt og fedme et stort problem, men neida.. Ekspertene sier vi bare bør øke på, mer brød og mer poteter fordi det skal til for å gå ned i vekt!
    Problemet i seg selv ligger mye i, karbohydratene. Sukkeret og godteriet. Ikke spis fett, fordi det blir du feit av, men bare hell innpå med sukker.. Jo, fordi noe må jo erstatte kaloriene.

    Dette skjer med enhver karbohydrat: Det brytes ned i tarmen, og blir til sukker. Det MÅ det, for å taes opp i blodet. Der vil det bli registert av bukspyttkjertelens betaceller som så sender ut insulin for å håndtere sukkeret. Samtidig er fettet brutt ned og pakkes inn i spesielle proteinpakker. Det må det for å komme seg rundt i blodet, og den gamle tanken om at "fett setter seg fast i blodårene"... den er for latterlig. Den er faktiskt bevist feil. Fordi FETT KAN IKKE FRAKTES I BLODET. Fettet blir fraktet i lipoproteiner. Som LDL, blant annet. Tror du LDL er et kolesterol? Feil. Det er et lipoprotein, som bærer kolesterol INNPAKKET i seg, og tømmer det ut i celler, som trenger det for å bygge hormoner, vedlikeholdsarbeid og lignende. For mye umettet fett gjør celleveggene myke og ustabile, og da trenges det mer kolesterol for å stabelisere dem. Derfor sier man at umettet fett er bra for blodet, fordi det senker kolesterolet. Det senker kroppens mest nyttige molekyl.

    Imens har sukkeret fra karbohydratene rast rundt i blodet som små ildkuler, og insulinet blir bare pøst ut, fordi sukker i blodet er ikke bra. Om ikke det ble tatt hånd om, kunne de faktisk rispe hull i blodårene, om de raste rundt lenge nok. Men insulinet vet råd, og stapper dem inn i musklene. Er det fullt der, er det bare å lagre det i leveren. Menn er det fult der også, blir det laget om til mettet fett, og stappet i fettcellene. Insulinet "åpner" fettcellene for lagring.
    Og vi trenger ca 50 gram om dagen. Vi spiser gjerne 3-400 ......

    Hva skjer så, om vi snur på flisa, og spiser lavkarbo? Jo, fettet blir brukt som brensel, insulinet synker til trygt nivå, og bukspyttkjertelen spyr ut glukagon, som har som hovedoppgave å øke blodsukkeret. Den tømmer da leveren for lagret glukose, glykogen og åpner samtidig for at fettet skal løsnes for å gi energi. Glyserol delen av fett sendes til leveren for å bygges om til glukose, mens resten blir brukt som energi. I alle kroppens celler er det en forbrenningsfabrikk som heter mitokondri. De er spesialdesignet for å bruke fett som energi. Glukose kan forbrennes utenfor mitokondriene, og utenn oksygen. De gir da et avfallsprodukt som heter laktat, eller melkesyre. Fett kan ikke dette. DE MÅ inn i mitokondriene, og det MÅ ha oksygen. De vil derfor aldri avgi den lammende giften laktat. Mettet fett er absolutt det beste, siden den ikke oksiderer i kroppen, og kroppen trenger derfor lite antioksidanter. Umettet fett trenger vi lite av.

    Under trening på lavkarbo, vil man etter en mnd oppdage at cellene bygger flere mitokondrier, som er større. Fettet vil derfor gi mer og mer energi. Samtidig vil hjertet oppleve en ny vår, ettersom det inneholder kroppens mest mitokondri rike celler. Mettet fett får hjertet til å juble: Endelig nok energi.
    Insulinet som nå er på lavninå, kan heller ikke lenger bidra med abnorm celledeling. Hjernen går over fra sukkerforbrenning til å brenne ketoner, som gir mer energi per molekyl enn sukker. Noe sukker blir laget i leveren, for det er noen celler i hjernen og nyrene som MÅ ha sukker. Menn som sagt, dette lager leveren UTEN problemer. Den lager også såpass at den får nok til et lite lager, i tilfelle noe oppstår. Det er også leveren som omdanner glukosen til mettet fett. Tror ikke denne ville laget mettet fett, om det var skadelig?? Nope. Av alle tusen rapporter som finnes om mettet fett, klarte ikke WHO`s forskere ifjor å finne EN eneste rapport som viste at det var skadelig. WHO turde ikke å friskmelde mettet fett, men inntok en avventende holdning.

    Kroppen produserer nå minimalt med insulin, som igjen frister kropps evne til å produsere mer veksthoromoner. Er ikke dette en BRA TING?

    13  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: bygge mer muskler på en lavkarbo, alt begynner å falle på plass? på: 17. mars 2010, 10:58
    Min syn på saken er at lavkarbomiljøet preges av veldig mye ønsketenking og "kreativ" bruk av forskningsresultater.

    Forskning som underbygger det som påstås brukes flittig (f.eks. på insulinpåvirkning hos mus, rotter eller griser hvor insulin har en helt annen virkning enn hos mennesker) og all forskning som sier noe annet ignoreres.

    Hva er ditt syn på lavkarbo da?
    Lavkarbo er en av de nærmeste genetiske kostholdet vi er tilpasset til. For meg så høres et kosthold vi er genetisk tilpasset til funker bedre enn et kosthold vi ikke er det som det kostholdet vi har idag med masse sukker, brød, pasta, korn, poteter ...
    14  Kosthold / Kosthold og Ernæring / bygge mer muskler på en lavkarbo, alt begynner å falle på plass? på: 17. mars 2010, 10:29
    Hei. De siste måndene har jeg vært helt inn i lavkabo kosthold og hvordan det funker for kroppen. Jeg har lest flere bøker om emment og noen av dem er, Anabolic Solotuion, Metabolic Diet, begynt på Good Calories, Bad Calories...

    Og plutselig begynner alt å falle på plass, i begynnelsen var jeg litt skeptisk om lavkarbo og muskler. Du må jo ha karbohydrater for å bygge, du må ha energi, isulin for fylle musklene med aminosyrer ...

    Du kjører 5 dager med lavkarbo, også 24-36 timer med høykarbo for å fylle opp musklene med karbohydrater.

    For mye karbohydrat betyr for høyt insulin og ergo, for lite glukagon. Insulin er et anabolt hormon, men for et høyt insulin gjør at kroppen ikke lager særlig med veksthormon. Et motsatt kosthold, som inneholder ganske lite karbohydrater, kanskje rundt 50 om dagen, vil gjøre at kroppen holder et lavt, jevnt insulinnivå, som frisetter kroppens evne til å bygge veksthormoner. Dette gjør kroppen elegant når det får nok fett og proteiner. Det andre som er bra med lavkarbo er at du også kan kontrollere isulinet ditt, istenfor å ha det i toppen av takket hele dagen og få humørsvinginger.

    Forfatteren av boken Anabolic solution for Bodybuilders av Mauro Di Pasquale har forskrningsparpirer på at et kosthold med lite karbohydrater øker kroppens evne til å produsere mer Testrone, Veksthoromoner og Isulin GF-1. Det må jo bety at et lavkarbo kosthold i teorien gjør at kroppen produserer mer muskler. Flere andre studier sier også at barn som får lite karbohydrater i barndommen har mye større beinbyggning og mer muselmasse enn andre barn som blir foret opp med mye hvite karbohydrater som brød, pasta, ris ...

    Det som fortsatt står litt uklart for meg er at Mauro sier at man kan bygge muskler og brenne fett samtidig, i teorien går dette ikke. For å bygge muskler må du ha kalorioverskudd (kalorr inn-ut) og for å kvitte seg med fett må du være i kaloriunderskudd. Tenk dere slik, et barn som vokser trenger kalorier men hva gjør at barnet egentlig vokser? Jeg tror det er veksthoromoner og ikke kaloriene, det er veksthoromonene som gjør at barnet spiser mer. Isulinet er ikke det gale, men heller en jeg vil være på lag med enn å være fiende med. Istendenfor at kroppen produserer isulin 24/7 som gjør deg feit, nedbrytter muskler osv, så in fact så er jo det MYE bedre å ha en svær isulin spike i helgene enn å ha det hverdag.

    Jeg vil bare høre hva dere synes om saken...
    15  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Rask tunfisk og egg i pannen? på: 23. januar 2010, 01:45
    Tenkte å lage meg noe fort. Har forsåvidt 3 egg og 1 tunfisk boks jeg kan bruke. Har dere noen oppskrifter?
    Takk..
    Sider:
  • 1
  • 2
  • ...
  • 5
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!