Visning av honnrposter for roody-pooh
Sider:
 • 1
 • 1  Trening / Kroppsbygging og Fitness / SV: Hva slags kropp vil du ha? 18. juni 2006, 00:48
  Dwayne Johnson Wink
  Honnr gitt av : lfaro, 05. desember 2007, 00:26
  2  Kosthold / Oppskrifter / Lett brus 27. mai 2006, 19:24
  Jeg har sett at det er flere tråder på forumet som dreier som om dette. Men det har aldri kommet noe endelig svar. Derfor har jeg gjort litt research på dette området.

  Vi nordmenn drikker brus som aldri før. Forbruket av mineralvann er doblet de siste 20 årene, og nordmenn ligger på verdenstoppen i brusdrikking. Brus er blitt den vanligste drikken i den videregående skolen. Hvordan påvirker dette egentlig helsa vår?

  Lett-brus vs. sukret brus
  En halvliter brus inneholder sukker tilsvarende 25 sukkerbiter! 1 liter brus gir deg rundt 500 kcalorier. 500 kcal tilsvarer omtrent: en quarter pounder osteburger, 4-5 brødskiver med syltetøy, 7 epler eller 6 knekkebrød med kalkunpålegg… Drikker du så mye som 3 liter brus gir det deg 1500 kcal, over halvparten av dagsbehovet til en gjennomsnittsmann!

  Lettbrus er kunstig søtet, og inneholder derfor knapt noen kalorier. Det har vært spekulert i om kunstige søtningsstoffer er kreftfremkallende hos mennesker. Dette er ikke påvist. Myndighetene har allikevel satt en anbefalt grense for kunstige søtningsmidler, men det skal nok mye til for å komme over disse grensene.

  Det er mange rykter om at light-produkter kan være opphavet til hjernesvulst og MS, men forskerne har ikke funnet noe som tyder på at dette er sant.

  Skader
  Generelt skader all slags brus tennene. (I likhet med Kaffe og juice etc..)
  Det er den lave pH verdien som er årsaken. pH verdi under 4,5 oppløser emaljen og all brus har pH verdi under 3,5. Det er ikke et problem å drikke brus til måltider osv. Problemet er alle småslurkene hele dagen. Dette gjør at tennene blir utsatt for et konstant syre-angrep.

  I og med at lettbrus bare har vært på markedet i noen år er det vansklig å si noe om de fremtidige skadene. Det er vår generasjons oppgave å finne ut.
  Hvis du ikke vil være en prøve-kanin og ta unødvendige sjanser, så kan man drikke vann. Vann har eksitert i millioner av år og vi vet at det er sunt!

  Personlig mener jeg at lettbrus må være sunnere enn vanlig brus, og jeg er forelska i Pepsi Max. Så jeg vil nok drikke Pepsi Max til jeg dør.

  Hvis noen vet mer om dette temaet, skriv svar.. Wink

  Mange kilder - Jeg skrev et kort sammendrag Smiley
  Honnr gitt av : Candy, 06. juni 2006, 15:12
  3  Kosthold / Vektnedgang og Diett / 50 tips for å øke fettforbrenningen! 20. mai 2006, 16:07
  1. La minst en tredjedel av hver lunch- eller - middagstallerken bestå av grønsaker og rotfrukter. Litt mer enn en tredjedel skal bestå av karbohydratrik mat som ris., pasta eller poteter, og den siste tredjedelen av et proteinrikt næringsmiddel.

   
  Komponer dine måltider selv!
  Dette er ett unikt program for deg som teller kalorier. Test ut programmet - klikk her
   
  2 Unngå plukkemat som gjør det vanskelig å kontrollere hvor mye du stapper i deg. Unntaket er frukt og grønsaker, som du kan spise i store mengder uten at resultatet blir en økning i fett.

  3 Pass på å alltid ha gode lavkaloriprodukter hjemme hvis du skulle kjenne deg sugen på noe. Fruktjuicer, frukt og yoghurt er noen bra eksempler på varer som har litt "godteri-karakter" over seg. Fyll med andre ord kjøleskapet med bare bra produkter, så tvinges du også til å spise slike!

  4 Planlegg matinnkjøpene dine, og kjøp bare det som står oppskrevet på listen når du går og handler. Kan du holde deg til dette er det mindre risiko for et chipsposer, dessertoster og lignende følger med i matposen hjem!

  5 Spis langsomt, tygg maten lenge og pass på å nyte den.

  6 Spis regelmessig, gjerne på bestemte tider, da rammes du ikke like lett av sultangrep.

  7 Gå aldri til en restaurant eller middagsinvitasjon utsultet. Spis noe lett før du går hjemmefra, så spiser du automatisk mindre av den ofte unyttige restaurantmaten eller middagssausen..

  8 Ikke glem at alkoholholdige drikker Inneholder en hel del kalorier

  9 Tygg tyggegummi (sukkerfri så klart) mens du lager middag eller dekker på bordet. Det hindrer deg fra å gå og småspise i mellomtiden.

  10 Hvis partneren din eller dine eventuelle barn får deg til å handle feil" ting", la være å ta dem med deg når du handler.

  11 Et knep når motivasjonen blir dårligere: løft noe som veier like mye som den fettvekten du har lykkes å gå ned hittil. Det kan være en hantel, noen melkekartonger, en sekk med poteter eller hva som helst som kan gi deg en ide om hva du har lykkes å oppnå hittil. Lær deg å skille på virkelig hunger og når du bare er sugen på noe.

  12 Pass på å ha noe å gjøre når du kjeder deg, er lei deg, deprimert eller nervøs, slik at du ikke tyr til mat eller godteri for å dempe disse følelsene.

  13 Pass på å ha med deg nyttig mellommåltidsmat hjemmefra, f eks frukt, helkornbrødskiver og lignende, slik at du ikke lokkes av godteridiskenes utvalg når magen begynner å gjøre seg gjeldende.

  14 Ikke spis bare fordi menneskene rundt deg spiser. Er du ikke sulten, så nøy deg med et glass mineralvann eller fruktjuice.

  15 Ikke drikk for mye kaffe. Koffeinet kan stimulere appetitten din.

  16 Gi etter for "suget" iblant, men ikke mist kontrollen. Bare fordi du gir etter for din lengsel etter sjokolade, trenger du jo ikke å spise opp en hel sjokoladeeske, for eksempel!

  17 Prøv å konsumere majoriteten av de daglige kaloriene på begynnelsen av dagen. Du har sikkert hørt uttrykket om å spise frokost som en konge, lunsj som en prins, og middag som en fattigmann

  18 Ikke kjøp godteri "til familien" bare for å siden spise det selv. Vær ærlig mot deg selv!

  19 Hjelp resten av familien å holde seg i form ved å få dem interessert i sunn, smakfull lavkalorimat.

  20 Prøv ikke å gå ned i vekt for raskt, da mister du bare muskelmasse istedenfor fett, og setter dessuten ned forbrenningen din.

  21 Bestem deg for å gå. ned i fettvekt fordi du er en bra og fantastisk person, ikke fordi du skal bli én.

  22 Sett opp flere små delmål som er lettere å nå. Unn deg selv en ny bok, nye klær eller noe annet uspiselig når du har nådd disse delmålene.

  23 Hold i gang, fyll hverdagen og fritiden din med forskjellige aktiviteter, så kommer du ikke til å ha tid til å tenke på mat.

  24 Hvis du hører med til dem som har vanskelig for å spise frokost, ta da med deg frokostmaten til jobben og spis den der når de andre tar sin første kaffepause. Et annet alternativ er å stå opp et kvarter tidligere, for å få tid på deg til å bli sugen på noe å spise.

  25 Server mat direkte på en tallerken, og spis siden bare denne ene tallerkenen med mat. Det er lett å miste kontrollen over hvor mye mat man spiser hvis man forsyner seg flere ganger.

  26 En liten tallerken vannbasert suppe kan roe den verste sulten. Unngå boks- og pulversuppe hvis du prøver å unngå saltholdig kost.

  27 Ta gjerne en rask gåtur, sykkeltur eller lignende akkurat før maten, det legger bånd på appetitten.

  28 Hvis du skulle komme til å spise noe som du ikke "burde" ha spist, ikke ha skyldfølelse for det. Det er helt naturlig at slikt skjer. Prøv bare å analysere hvorfor det skjedde (trøstespiste du fordi du var lei deg, f eks?) og bestem deg for å prøve å unngå slike situasjoner i fremtiden. Tenk på at året inneholder 365 dager. Noen av dem må du unna deg hva som helst!

  29 Hvis du må gi etter for suget etter f eks. chips eller ostepop, kjøp ikke da en kjempepose,men nøy deg med en liten porsjonspose. Det blir riktig nok dyrere per porsjon, men du skal jo bare spise en porsjon i alle fall, eller hva?!

  30 Hopp ikke over måltider! Uten energi i kroppen orker du ikke å trene, og da havner du i en negativ sirkel. Enkelte lurer seg selv og tror at de kan spise mer når de spiser bra. Men det finnes grenser for hvor mye kroppen orker å ta hånd om og kan bruke på en bra måte.. Spis derfor regelmessig på bestemte tider.Glem det med punktforbrenning - Det fungerer ikke!!! Selv om punkttrening kan hjelpe deg å styrke og øke størrelsen på enkelte muskler slik at de ser større ut og gir kroppen et mer veltrent utseende, så kan du ikke brenne fett på enkelte punkter på kroppen. En kombinasjon av styrketrening og aerobic er det beste hvis du vil oppnå en trimmet kropp

  31 Når du vel har lykkes å skaffe deg den figuren du vil ha, tillat ikke da deg selv å gå opp mer enn 2-3 kg i fettvekt over den nye vekten din. Fortsett å spise sunt og tren regelmessig, minst tre ganger i uken.

  32 Før "matdagbok'. Skriv opp alt du stapper i deg når du spiser og hvordan du føler deg akkurat da Denne matdagboken kan gjøre deg bevisst på eksakt hvor mye du spiser hvorfor du noen ganger spiser for mye og feil mat osv. Bruk den som et verktøy i jobben med å redusere fettvekt

  33 Ta en munnfull av det godteriet eller den unyttige maten du er sugen på og nyt smaken lenge. Si siden til deg selv at nå vet du hvordan det smaker, så nå trenger. du ikke å spise mer.

  34 Den sulten som iblant dukker opp på jobben kan være forårsaket av stress eller frustrasjon. Lær deg å kjenne forskjellen på den og ordentlig sult.

  35 Hemmeligheten bak å leve lykkelig og ha god helse, er i følge et ordspråk i østen å fylle halve magen med mat, en fjerdedel med vann og la resten være tom. ikke noe .dumt råd, egentlig!

  36 Forandre på oppskriftene dine slik at de inneholder færre kalorier. Fløte kan byttes ut med melk, fett kjøtt kan byttes ut med magrere, smøret på brødskivene kan byttes ut med smørbar lettost, sennep eller eventuelt en lettmargarin. Best er det imidlertid å la være med også dette.

  37 Ikke mål vektreduksjonen din ved å stille deg på vekten. Benytt deg av speilet, eller hvis du tar fettreduksjonen på skikkelig alvor, ved hjelp av en fettmåler.

  38 Lær deg mer om matens næringsinnhold om matlaging og om hvordan kroppen din fungerer. Det kommer til å hjelpe deg å velge riktig type mat og å tilberede den riktig.

  39. Kompleter gjerne kosten din med kosttilskudd, hvis du tror at du trenger det. Få hjelp av en diettspesialist eller en annen ekspert for å ta rede på hvilke tilskudd du eventuelt trenger.

  40 Pass på å få skikkelig med søvn. Mange mennesker spiser for mye når de er søvnige.

  41 Planlegg hva du skal spise og lag shoppinglistene dine etter dette skjemaet. Skriv siden ned hvordan du faktisk handlet og spiste.

  42 Kjøp aldri klær som er en størrelse for stor hvis du er overvektig, for risikoen er stor for at du tillater deg selv å vokse inn i dem. Kjøp heller klær i den størrelsen du kommer til å kunne ha når du har nådd fettreduksjonsmålet ditt, som en ”gulrot" å strebe etter.

  43 Lær deg å spise som veltrente personer gjør. Slutt å spise når du ikke er sulten lenger, og spis bare når du er sulten.

  44 Lær deg å lage lavkaloridesserter,f eks melkedrinker med frukt og bær. De kan være bra å ty til når godterisuget setter inn.

  45 Gjør det til en regel å aldri spise sent på kvelden (klokken 19.30, eller et annet tidspunkt som du selv bestemmer; det har jo noe å gjøre med når du pleier å legge deg.) Du bør imidlertid ikke spise noe rett før du skal gå til sengs

  46 Ha tålmodighet. Det er en av de viktigste faktorene for at du skal lykkes med fettreduksjonen din, være seg om du vil bli "steinhard" i kroppen eller bare kvitte deg med litt fett!

  47 Skaff deg ett proteintilskudd som du bytter ut noen av dine faste måltider med

  48 Drikk masse vann! En ny undersøkelse viser , at 4 liter isvann om dagen kan gi vekttap på ca. 1/2 kg i måneden. Det skyldes ikke bare av at vannet fyller magen, så følelsen av sult nedsettes, men også at organismen bruker 123 kalorier på å varme isvannet opp til kroppstemperatur.

  49 Utfør kardio trening rett etter styrketrening, eller rett før frokost. Da er kroppen tom for energi og blir nødt til å bruke fett depotene på kroppen for å klare aktiviteten.

  50 Ha en spisedag i uken hvor du kan unne deg noe ekstra, dette hjelper deg å holde både motivasjonen og forbrenningen oppe! Pass bare på at det blir samme dag hver uke, feks lørdager.

  -iform.no
  Honnr gitt av : Padden, 30. mai 2006, 23:11
  4  Trening / Forum for nybegynnere / SV: Hjelp til nykommer 22. mai 2006, 13:32
  GK er et enormt bra program. Jeg har kjørt det i 3 uker nå, og jeg har aldri hatt en så bra fettforbrennings progresjon. Men det skal sies at man må være i over middels form for å kunne få best mulig utbytte av programmet. Jeg ville starta med gåturer og rolige joggeturer i noen mnd for så å hoppa på GK.

  Kjøp deg et proteinpulver det kan være lurt, men husk at det er et tilskudd. Det vil si at det ikke kan erstatte et godt og sunt kosthold! 2thumbsup
  Honnr gitt av : DagE, 22. mai 2006, 14:01
  5  Trening / Forum for ungdom / SV: Benkpress 26. mars 2006, 18:44
  Jeg må si jeg er MEKTIG imponert. Du er 13 år og klarer å følge det treningsprogrammet der. Det krever selvdisiplin Bow
  Pass på at hvis du begynner med for mye protein tilskudd og lignende at du ikke blir feit.
  Det kan skje!.. Men lykke til!! 2thumbsup
  Honnr gitt av : fredderen, 26. mars 2006, 22:04
  Sider:
 • 1
 • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

  5 digge middager med cottage cheese

  Kosthold09.08.2021270

  Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
  Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
  Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

  5 fordeler med stående leggpress

  Trening28.06.202153

  Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!