Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • 2
  • ...
  • 40
  • 1  Kosthold / Vektnedgang og Diett / Sv: Hvordan si nei takk. på: 28. september 2009, 22:13
    "Nei takk, vil ikke bli som deg."
    2  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Brystfett på: 15. mai 2009, 10:16
    Jeg er ingen ekspert, men jeg syns å ha lest en plass at rundt 2/3 gutter opplever å ha stor fettlagring i brystregionen i løpet av puberteten, altså et midlertidig tilfelle av gynokomasti som kan vare i opptil 5-6 år. Dette er med andre ord noe som går over, og jeg anbefaler at du bare fortsetter å trene jevnt og ser hvordan det går Wink

    Og angående det å strekke fettet utover en større overflate...
    Tren bryst (og selvfølgelig resten av kroppen) slik at pecsa vokser og voila, ur boobs haz turned into powerboobs Cheesy

    3  Generelt / Åpent forum / Sv: Hijab i forsvaret. på: 19. februar 2009, 09:18
    De får bare ha fysisk kontakt med menn de er i familie med?
    Jaja, får be til Allah om at du må arrestere noen i nær familie, da... Wink
    4  Trening / Forum for ungdom / Sv: Guerrilla Cardio på: 14. februar 2009, 16:37
    Jepp, spring på morningen. Om morgenen er lagrene av glykogen i muskler og lever tommere enn utover dagen, grunnet det at kroppen har brukt energi fra desse lagrene til å holde kroppen i live mens du sover, noe som betyr at kardiotreningen vil brenne fett rett fra fettlagrene i kroppen. Glykogen er det man får når di- og polysakkarid blir brutt ned til monosakkarid, og deretter lagret i lever og muskler for bruk ved senere anledning.

    Nivåene med hormonet insulin er lavt om morgenen, og. Insulin er det stoffet som varsler bl.a proteinet albumin, som man finner i blodet, om å binde til seg monosakkarid og frakte det rundt til alle kroppens celler. Det vil si at insulin er det som fører glukose inn i blodet ditt, dvs. øker blodsukkeret ditt.

    Tenkte det kunne vært greit med litt grunngiving :>

    Lykke til! Smiley
    5  Trening / Forum for ungdom / Sv: Guerrilla Cardio på: 12. februar 2009, 14:36
    Noen som anbefaler denne?

    Om det er geriljakardio du mener, vil jeg anbefale dette på det varmeste! Jeg kjørte geriljakardio i to måneder, tre morgener i uka før frokost, og jeg gikk sikkert ned fra 25% fett til nærmere 10%. Kombinerte det med et bra, balansert kosthold med kcal-underskudd, og fettet raste av mens musklene ble igjen (OBS! Husk å få i deg 2.5g protein/kg kroppsvekt på deff).

    Anbefales helt klart om du vil få bort dauflesk.
    6  Trening / Forum for nybegynnere / Så utrolig mye å si? på: 09. februar 2009, 21:54
    Begynte på med seriøs vekttrening i dag igjen, og har nettopp hatt mitt livs verste treningsøkt. F.eks, rett før jul trente jeg med nesten 50kg i skulderpress med stang, 50-60kg i nedtrekk, 16kg per arm i hantelcurl og 60kg i benk.

    Nå i dag tok jeg 7 reps eller noe med 14kg*2 i hantelpress, skulle egentlig ta tolv reps. Måtte gi meg på 12 reps med 40kg i nedtrekk (kroppsvekt, ca. 70kg, forresten), 10kg per arm i hantelcurl og klarte ikke 10 reps med 40kg i benk engang.

    Problemet er at i dag har jeg ikke fått i meg noe spesielt med mat untatt rett før og rett etter trening. Spiste dårlig til frokost (1 banan og et glass vann), deretter en baguett, 2,5dl melk og 6 knekkebrød til lunsj før jeg spiste Fjordland karbonader til middag. En banan, nutrilett-bar og 20g protein før trening, bananer under trening, og protein, kreatin, bananer og nutrilettbar etter trening.

    Dette er da ikke engang halvparten av det jeg får i meg på en vanlig dag, men kan det ha så utrolig mye å si på treninga, eller har jeg bare tapt meg noe sinnsykt på kontinuerlig jogging og kondisjonstrening, samt kcal-underskudd gjennom Januar? Nekter å tro at jeg har gått ned 50% i alle øvelser på en mnd.
    Sov en time mindre i natt enn jeg bruker, vel å merke, men det tror jeg ikke gjorde det altfor store utslaget. Kan et middelmådig kosthold ha så mye innvirkning på en treningsøkt at jeg løfter halvparten av det jeg bruker på en god dag?

    (Og ja, jeg spør om ALT jeg lurer på)
    7  Generelt / Åpent forum / Sv: 6'er i gym på: 09. februar 2009, 10:46
    Er det noen av dere som har fått sekser i gym på videregående skole? eller veit dere om noen som har fått?

    Jeg har spurt veldig mange på skola vår og til nå er det ingen av dem som har fått sekser.


    Jeg har fått sekser i gym i år, begge semestrene i fjor og i forfjor. Om ingen på skolen deres har fått 6'er i gym, sier det evel egentlig noe om den fysiske formen til skolekameratene dine.
    Er et par stykker på skolen som jeg kjenner til som fikk 6'er i gym til denne vintern her.
    8  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Vil ikke bli brei! på: 09. februar 2009, 10:43
    Njaaa... du vil ikke bli brei, som i å ha en stor brystkasse og brei rygg? Dette begrenser treningen din til... knebøy og bicepscurl?

    For å legge på deg muskler, må man ligge i kcal-overskudd. Kcal-overskudd = mer energi inn enn ut, og man legger på seg. Dette er da grunnidèen bak det å bulke, som er å legge på seg fett for å legge på seg muskler.

    Det tar lang tid å bli 'brei', selv om man trener hele kroppen, så gi det tid. Du kan trene i årevis uten å bli en lav, brei bodybuilder som er breiere enn lang, så jeg tror ikke du skal bekymre deg over akkurat det. Tren godt, spis godt og sov bedre. Det er oppskriften til trening.
    Bare tren vanlig, som f.eks nybegynner-programmet som er sticky i denne delen av forumet.
     
    Du blir ikke akkurat seende ut som en klump selv om du trener hele kroppen.
    9  Bilder / Bilder av Styrkeløftere / Sv: 55 chins på 122kilo kroppsvekt !!!!! på: 07. februar 2009, 21:52
    Nei, temmelig kraftige klubber på han der... :>

    Skjønner ikke hva folk syter så innmari etter - fyren veier 30kg mer enn de fleste andre fitnessutøvere som tar rundt 30 chins strikt.
    Selv om det så ut som han trente jokkemusklene mer enn noe annet, utrolig imponerende prestasjon :>
    Russere, brutale og handlekraftige folk, hehe...
    10  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: "Fersk" innen trening og trenger litt veilledning... på: 06. februar 2009, 23:36
    Takk for svar!

    Du sier:
    De sier at den idèelle pulssonen for fettforbrenning er rundt 65-75% av maxpuls, så i ditt tilfelle vil den ideelle sonen være rundt 130 - 150, sånn cirka. Etter hvert som du får bedre kondis vil det bli mulig å øke intensiteten og fortsatt ligge i den ideelle sonen, men jeg vil anbefale deg å starte med en halvtime - times rask gange om morgenen eller kvelden.


    Jeg har forsøkt å jogge med puls i den sonen du referer til, men føler jo at jeg aldri blir ferdig da... jeg trives best i 165-178...gjør jeg det helt feil? trener jeg "for hardt" ift fettforbrenningen?

    Hva slags proteintilskudd anbefaler folket? altfor mange typer å velge/mange leverandører. Kan jeg bruke det som måltidserstatter? eller kommer det i tillegg til måltidene?
    Har tenkt litt på kreatin også, hvilket er best? erfaringer? er det noen vits å begynne med kreatin umiddelbart? Starter min styrketrening førstkommende mandag, i tillegg til det jeg gjør i dag.

    Har kjøpt noen produkter på PF, men syntes ikke de var spesielt billige og i alle fall ikke raske til å sende...

    Selv om en forsker sier at du skal ligge i den og den pulssonen, og en annen sier at du skal kjøre på alt du har, er det en grunnregel som har funket for alle: Kjør intensivt, og kjør lenge.
    Om du trives på 165 - 178, er det helt supert å ligge der. Fettet brenner du bort uansett.

    Nå er jeg ikke sikker på om du sikter etter å brenne bort fett eller å legge på deg muskler, siden å kombinere de to er ikke noe jeg vil anbefale å gjøre i startfasen. For å legge på deg muskler må man ha mer energi inn enn ut, og vice versa for å brenne fett. Man kan selvfølgelig kjøre kcal-overskudd de dagene man kjører styrke og underskudd de dagene man kjører kardio, men jeg tror det er best å bare holde seg til en av dem, iallefall i startfasen.

    Angående proteintilskudd vil jeg anbefale Myoshop sine produkter. Man får mye for pengene, rett og slett. Angående kreatin... vel, jeg kan iallefall forklare hvordan jeg ser på kreatin monohydrat, som er den typen jeg bruker, og som de fleste andre bruker, vil jeg tro. Kreatin monohydrat binder sammen vann i kroppen og får deg til å se littegrann tjukkere ut. Dette er ikke fett, men vann som samler seg opp i underhudsvevet ditt. Å bruke kreatin på deff vil jeg egentlig ikke anbefale, men hvis du skal kjøre styrketrening, er det et must. Kreatin får fart på proteinsyntesen i kroppen, og gjør at du kan løfte tyngre og er litt mer utholden, men som sagt får det deg til å se litt kraftigere ut enn ellers. Men husk at om du bruker kreatin monohydrat, lønner det seg i stor grad å drikke mye vann (3-5l per dag).

    Angående måltidserstattere vil jeg heller anbefale deg å spise et skikkelig mellommåltid. Mitt favoritt-mellommåltid:

    1/2 boks Mager Kesam m/ valnøtter og bønner.

    Det er en milliard andre mellomåltid du kan bruke, som f.eks noe så enkelt som et eple. Mettende, of kalorifattig. Frukt er fantastiske greier, egentlig Smiley
    Det finnes meal-replacers fra både Tech Nutrition og Proteinfabrikken, men desse er ikke ment at du skal spise på hele tiden. Dette er rett og slett et mellommåltid i pulverform som du blander ut med vann eller melk. Funker fint, men ikke la det bli en vane. Det aller beste er å ikke gå på noen kosttilskudd. Ingenting vil noengang kunne erstatte et sunt, variert og balansert kosthold når det kommer til trening og mosjonering.

    Selv har jeg ikke gått på noen kosttilskudd de siste 18mdn'ene, men skal begynne på igjen med kreatin monohydrat snart, siden jeg starter et nytt treningsprogram.

    Lykke til Smiley
    11  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: "Fersk" innen trening og trenger litt veilledning... på: 06. februar 2009, 13:42
    Forstår det slik at du vil ned i vekt, så, here goes.

    Fettforbrenning skjer i hovedsak etter kardio-økten. De første 15 timene er etter kardioøkten er de som har økt fettforbrenning, deretter stabiliserer det seg ut. Hovedregelen for deffing og slanking = du må forbrenne med kcal enn du får i deg. Er ingen ekspert, men vil gjette at om du har en kontorjobb og jogger/går tur om kvelden, brenner du rundt 3000kcal per dag, så du må prøve å ligge under dette. Få i deg nok proteiner, og brems ned på karbohydratene rett før sengetid.

    De sier at den idèelle pulssonen for fettforbrenning er rundt 65-75% av maxpuls, så i ditt tilfelle vil den ideelle sonen være rundt 130 - 150, sånn cirka. Etter hvert som du får bedre kondis vil det bli mulig å øke intensiteten og fortsatt ligge i den ideelle sonen, men jeg vil anbefale deg å starte med en halvtime - times rask gange om morgenen eller kvelden. Husk: Spis mye proteiner, mye umettet fett og mye sunne karbohydrater, og legg kcal-inntaket under forbruket, og du vil gå ned i vekt kjemperaskt! Lykke til Smiley
    12  Kosthold / Vektnedgang og Diett / Sv: Fettprosent - hva er "komfort-grensa"? på: 06. februar 2009, 13:36
    Takk for tilbakemelding, men vet ikke om du er klar over at det faktisk er forskjell på fettprosent på jenter og gutter... En gjennomsnittlig slank jente er anbefalt å ligge på mellom 20-25%, under 10% over tid er skadelig for normale kroppsfunksjoner. Se eks. denne tråden: http://www.treningsforum.no/forum/index.php?topic=65950.msg909138
     
    Og ja, vet ikke hvor mye omgang du har hatt med kvinnekjønnet, men ja, vi har faktisk fettet samlet rundt rumpa og låra og kan derfor ha synlige muskler på 15%. Er nok litt andre verdier for gutter. Selv på 25% hadde jeg flat mage. En mann med 25% vil nok mest sannsynlig ha en god ølmuskel på samme prosent.

    Støtter den der. Menn bruker bare 3-4% av fettet sitt til smøring av organer, cellemembraner og lignende støttefunksjoner inne i kroppen, mens kvinner bruker mer enn 20%. Dette betyr at kvinner kan ha over 20% kroppsfett og fortsatt ha synlige muskler/mageruter, mens menn må enda lengre ned (-15%)
    13  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Hvor blir det av alt fettet og sukkeret? på: 05. februar 2009, 18:32
    Jaja, skal iallefall begynne bulken igjen nå! :>
    Sixpack til sommern får bare passere denne sommern her, har mange sommere igjen. er ikke verdt å gå rundt på stranda liten og hengslete. Går heller for å gå rundt på stranda med et godt lag spekk og litt mer muskler denne sommern :>
    Leste gjennom stickyen om HST av Børge Fagerli på HST-delforumet, og ble skikkelig sinpirert til å hive meg på HST-vogna og se hvordan det går :>
    Takker for alle svar ang. spørsmålene mine i denne topicen her Smiley
    14  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Hvor blir det av alt fettet og sukkeret? på: 05. februar 2009, 15:21
    En trillebår bananer går jo lett med på en tung trening, det Wink
    15  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Hvor blir det av alt fettet og sukkeret? på: 05. februar 2009, 15:10
    Vel, var det ikke slik at alle poluysakkarid blir brutt ned til monosakkarid (glykogen), og deretter lagret i glykogenlagrene i leveren? Syns å ha lest i en av de "Myten om ****"-trådene at leveren lagrer 50-150g glykogen under optimale forhold, og dette er energi som blir brukt som brennstoff til cellene ved behov. Men ved middels aktivitet gjennom en hel dag (skoledag), hvor mange % av alle polysakkarid man får i seg blir lagret som glykogen, eller blir ikke brukt som energi? Det blir jo vel mer og mer glykogen i glykogenlagrene utover dagen, så når dagen kommer til en ende, er vel kanskje desse lagrene fulle? Klart man bruker en del for å opprettholde kroppstemperatur og holde maskinen i gang gjennom søvnen, men ikke alt, vel? Er glykogenlagrene tomme om morgenen?

    Man trener kardio om morgenen fordi glykogenlagrene har som regel mye mindre glykogen i seg, og tar derfor energi rett fra fettreservene. Man har òg mindre insulin i kroppen om morgenen, derfor har man mindre forutsetninger til å overføre glukose i blodet (heve blodsukkeret, som er temmelig lavt om morran). Men har hørt noe om at man ikke skal få i seg polysakkarid etter morgenkardio, eller helst ikke andre typer carbs, så hvordan skal man få blodsukkeret opp på et noenlunde stabilt nivå? har forstått det slik at fettforbrenningen er temmelig avhengig av at mengden glukose i blodet ligger på et middels og stabilt nivå.

    Dette er den andre tråden jeg ser fra deg med sykt fokus på minimale effekter. Jeg sier som jeg formante forrige gang: Slutt å overanalyser!

    Vil også påpeke at jeg ikke synes du som 17åring skal være på noen deff i det hele tatt. Spesielt utsagn som at du har lagt på deg 1 kg på en uke ved 500 kcal underskudd minner om spiseforstyrrelser. 1 kg ekstra på en uke er 7000 kcal (mener jeg) i overskudd på en uke. Da snakker vi veldig store mengder frukt, typ lastebillass.

    Som jeg òg har nevnt tidligere har et år med konstant PC-sitting satt sine preg på meg, og jeg vil gjerne ned noen kilo før jeg starter bulken igjen, siden å gå fra en ganske stor fett% til en enda større en vil bli altfor vanskelig å deffe bort når jeg avslutter bulken (Off-topic: Har tenkt å begynne med HST). Jeg har egentlig fått med meg det grunnleggende innen deffing, kcal-underskudd og lignende. Det er derfor jeg overanalyserer og spør om de små detaljene.

    Og hm... denne siste uken har jeg ligget på ca. 3000-4000kcal per dag (veldig sulten :/), derfor har jeg lagt på meg en del. Og, siden det var enten du eller noen andre som spurte: vekten i siggen min stemmer antakeligvis ikke lengre. Tipper jeg ligger rundt 80kg eller litt mer for øyeblikket. Var rundt 68kg uten særlig fett på kroppen for to år siden, nå er jeg 12-15kg tyngre uten noe særlig mer muskelmasse, kanskje ingenting.
    Sider:
  • 1
  • 2
  • ...
  • 40
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!