Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 93
  • 16  Trening / Strongman / Sv: Bøs Vs. BAS på: 06. juni 2012, 12:23
    Når både BØS og BAS går over til bygging må det bety et voldsomt tap for strongman-sporten. Det var det første jeg tenkte på.
    17  Trening / Strongman / Sv: Norges Sterkeste Mann 2012 på: 26. mai 2012, 00:51
    Tror kanskje at "vanlige-ikke-styrketrenende-folk" er litt "redd" for å ta med familien sin til et sted hvor det kun er svære, brautende karer.. Litt satt på spissen og det er jo ikke sånn, men. Smiley
    Kanskje. Å legge opp til at NSM arrangeres utendørs tror jeg gjør terskelen lavere, og er dessuten mye triveligere enn en mer eller mindre mørk hall. Om NSM fortsatt skal arrangeres på våren/forsommeren er det jo en ypperlig tid å stå ute på. Og hvorfor ikke sette NSM til første halvdel av juni, fremfor en måned tidligere. Da har kanskje folk for alvor våknet opp av vinterdvalen.
    18  Trening / Strongman / Sv: Norges Sterkeste Mann 2012 på: 21. mai 2012, 23:31
    Kunne jo tatt det enda litt lengre sør?..

    Stemmer for et arrangement i Kvamshallen i Gudbrandsdalen! Home of Jostein Ødegården. Et fåtall/ingen utøvere, men veldig mange interesserte i dalen. Bygda ligger i tillegg midt mellom Trondheim og Oslo.
    Jeg er veldig med på denne. NSM kan godt legges til et sted ingen har hørt om, men gjerne nokså nærme siviliserte strøk. Legger du konken til ei bygd med 600 innbyggere, kommer 500 av dem. Både NSM og VPC på Gol har fungert bra, til tross for at dette er en liten plass langt fra store byer.
    19  Trening / Strongman / Sv: Norges Sterkeste Mann 2012 på: 16. mai 2012, 19:55
    Mitt råd nå er at Svend og arrangørene i NSM i større grad lytter til grasrota. Dette med tidsbruk på NSM klaget flere over i fjor på samme måte som i denne tråden, men på tross av dette ble årets show enda mer langtekkelig. Det er noe veldig, veldig galt når selv de mest entusiastiske strongman-fansa vurderer å droppe neste års arrangement fordi alt annet enn dem selv blir prioritert først. Utover dette har NSM forlengst utspilt sin rolle som familiearrangement. Da måtte en beregnet maksimalt 3 timer, inkludert pause. Sist NSM som var familievennlig var kanskje da det ble arrangert i Dyreparken i -05? Men en bør faktisk tilbake til liknende opplegg. Potesiale ligger i at dette er moro - og utholdene - for både store og små.

    Utover dette må NSM-arrangørene nå tenke kvalitet fremfor kvantitet. Selv Telemarkshallen er for stor og upersonlig for et arrangement som Norges sterkeste mann. Telenor Arena blir i så måte noe utopisk, men Svend skal selvsagt ha kreds for forsøket på å gjøre arrangementet størst mulig. Han har fått til veldig mye i form av mediedekning og sponsorer, men årets "show" blir en publikumsfiasko nettopp fordi publikum ble sviktet allerede i fjor.
    Som nevnt tidligere her, var NSM på Gol legendarisk. Det er slik strongman skal være; tett, intimt, litt "underground". Det artige å se er dessuten at lokale show trekker en lokalbefolkning som ellers ikke ville kommet til Telenor Arena eller andre steder uten personlighet. Denne fordelen børe en benytte seg av hvert år, og gjerne rulere geografisk. For eksempel burde NSM snart legges til Trondheim som har forstret mange strongmen og har et stort treningsmiljø forøvrig. Dette mener jeg selv om Trondheim er 50 mil fra mitt hjem. Finner man en kul, utendørs plass å arrangere her, kan det være starten på en fornyet tillit til NSM som et arrangement der en får konsentrerte doser med strongman til en fornuftig pris. Gode sitteplasser, samt brukbare kioskmuligheter er en selvfølge.

    Og til sist synes jeg det er et poeng at arrangørene etter endt konnkurranse kan la utstyr og seg selv være tilgjengelige for dem som vil prøve og snakke. På Gol i -08 var vi en god gjeng sammen med Egil som løftet litt stein etter konken, men når dette blir stuet bort forsvinner noe av det sosiale og miljøskapende ved å komme på slike arrangementer.
    Det kan bli spennende å se hva Svend får til neste år hvis han nå i større grad lytter til grasrota. TV og liveshow forstås som en kompromissløsning, men jeg råder Vikingen til å satse mer mot live-publikumet. Det er helt tydelig at dette er viktigste vekstfaktor for sporten, ikke TV-visningene isolert sett.
    20  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Er frokost dagens viktigste måltid? på: 01. april 2012, 02:07
    Artig med alle mulige påståelige utsagn i frokost-debatten. Værst er kanskje offisielle ernæringsråd som bastant omtaler frokosten som det viktigste. "Break fast". Bryt fasten liksom, som om dette var helt nødvendig. Her lærer man etter prinsippet "Spis frokost som en konge, lunsj som en prins og kvelds som en fattigmann".
    Det de fleste frokost-tilhengere glemmer å ta for seg er at om man faktisk spiser kvelds som en fattigmann, ja så er det kanskje ikke så rart at sulten melder seg tidlig neste dag. Har man derimot for vane å spise seg fra sans og samling engang etter kl. 18 - ja så har man mye å gå på til langt utpå neste dag.
    Folk som ikke tåler en dag uten frokost har etter min mening oftest et blodsukker-problem. Hvis kroppen ikke greier å moblisere fra egne lagre fordi frokosten uteblir, bør de sjekke seg. Faktisk er det mest naturlige at kroppens sanser skjerpes ved sult, ikke hodepine og konsentrasjonsmessig kollaps.

    Videre glemmer frokost-tilhengere at det er forskjell på om man benytter karbohydrater eller fett som sin primære energikilde. Fett-spisere vil ofte greie seg mye bedre uten frokost da blodsukker-problematikk langt på veg er utelukket.

    Dessuten er det slik at ikke alle dager er like. Treningsfri vs. trening fordrer ulike matvaner. Om man har gått gjennom en helg med treningsfri og samtidig proppet mat er det ikke rart om frokosten på mandag føles overflødig. Har man derimot trent ei hel uke - med den tyngste økta på fredag ettermiddag - føles kanskje frokosten på lørdagen mer essensiell.

    Frokost-spørsmålet er nyansert, ingen entydige fasitsvar kan gis, men dagens offisielle dogmer må avlives.
    21  Trening / Strongman / Sv: Arild haugen mot NY maraton på: 01. april 2012, 01:18
    tror du tar litt feil der, jeg mener at Espen maxa rundt 280kg i bøy i 2007 mens han idag maxer 340kg.
    Greit nok, men ser en på Espen sin styrke fra 2007 (http://www.iform.no/pub/art.php?id=901) sammenliknet med i dag, ser man at grunnstyrken var lagt den gangen, og at de siste fem årene har grafen flatet ut. Men for all del - slikt er ikke annet enn forventet. En kan lese at Espen tok 350 kg i markløft og 250 i benkpress allerede i 2007, så der har han nærmest stagnert. Selvsagt betrakter jeg han som en langt bedre utøver totalt sett i dag, og med 10 år i strongmansirkuset må man være som veteran å regne blandt en sverm av døgnfluer. Espen har jammen holdt koken, og jeg vil tippe det kreves stor treningsvilje når man ikke lengre kan høste merkbar framgang fra uke til uke.

    Apropos knebøy... Noen som vet hva Arild hadde som maks i knebøy uten drakt?

    Han vant stort sett alle øvelser der det ble konkurrert i bøy i strongmansirkuset. Rart at alle snakker om hvor rå han var i markløft..? Det jeg tror han var råest i var nemlig bøy, kanskje sterkest av alle strongmangutta?
    (Siden denne tråden skal handle om Arild): Helt enig med deg. Beinstyrken til Arild har vært myteomspunnet. Han viste hva han var god for i WSM 08, og det er synd vi ikke fikk se flere bøy-øvelser av mannen. Haugen leverte dessuten best i frontbøy i en internasjonal konk fra 2006 (http://www.youtube.com/watch?v=CEPdRy0KPRA#noexternalembed Fra 1:06)  - en god stund før han var på topp. Jeg vil tippe at Arild på sitt beste må ha vært god for kanskje 350 kg i rawbøy.
    22  Trening / Strongman / Sv: Arild haugen mot NY maraton på: 30. mars 2012, 23:37
    Se eksempelvis espen som brukte 10 år på å vinne NSM da
    Tilfeldigheter gjorde at Espen vant i fjor, og ikke før, eller seinere. Han har vært jevnt med i toppen de siste årene.
    Espen er ikke så veldig mye sterkere nå enn han var i 2007, så de fem første åra skjedde det nok aller mest.
    23  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Megareksi på: 21. februar 2012, 22:54
    Altså det er ingenting som heter megareksi, det heter konkurranseinnstinkt.
    Jeg tror du har rett.

    Megarexi bygger på et ønske om å bli størst og/eller sterkest mulig, noe som faktisk er helt naturlig hos en mann. Menn verdsetter musklene sine, samtidig vil kvinnfolka allerhelst ha muskuløse menn. Ergo er ikke dette sykelig, men naturlig.
    Jeg ser selvsagt den at alle ting kan gå ut av proposjoner, men når journalisten spør om folk som bruker hele fritiden sin til treningsrelatert engasjement er det faktisk ikke så sykelig om denne personen ellers er i arbeid og fungerer som en alminnelig samfunnsborger. Man skal huske på at trening også er sosialt, og i en hverdag hvor de fleste har stillesittende jobber er det ikke rart at man kan få litt maur i blodet utpå kveldinga - for å si det mildt.

    Menn som ønsker stadig større muskler er altså syke, men transseksuelle (menn som aldri blir feminine nok) har bare en annerledes legning?
    24  Generelt / Antidoping / Sv: Razzia i Trondheim på: 21. februar 2012, 19:55
    Og om du ikke finner det du synes er "best" i folk, når de skuffer deg, synes du de bokstavelig talt bør avlives? Du har tidligere sagt at folk som driver hor bør drepes*. De fleste i et noenlunde oppegående samfunn er glade for at det ikke er dine holdninger som avgjør folks skjebne.
       
    Dette er et forum for alle, også for kristenekstreme og bolere.

    *
    Maken til hummer og kanari-blanding da, mann Smiley  Her trekker du fram noe helt annet for å svekke min kredibilitet. Jeg tipper du var ganske enig med meg i det jeg sa om TF, men mitt syn på hor var altså det beste du kunne hoste opp som forsvar. Gratulerer.
    25  Trening / Strongman / Sv: Arild haugen som strongman igjen på: 21. februar 2012, 19:41
    Mine tanker om slike som Arild for en del år tilbake:

    Steike, han var svær! Sinnsykt rått. Nå må jeg bare ta meg sammen her for å ikke ligge så langt etter. Kan han, så kan jeg. Hva spiser`n egentlig? Jaja, ganske vanlig mat igrunn. Han må jo ha noen sinnsyke gener da. Være så svær i en alder av 18 liksom. Lenge har han trent a tru? To år ja, heh. Ikke værst å bli så svær på den korte tida ass. Jeg har jo bare trent 1 år, så kanskje jeg kan nærme meg han etterhvert. Får spise godt i kveld, trene steinhardt i morra. Må vel teste ut noen proteinpulver óg nå da.

    Doping? Nei, ingen som har sagt noe om det. Tror jeg ikke.
    26  Generelt / Antidoping / Sv: Razzia i Trondheim på: 21. februar 2012, 19:21
    Mye rart i denne tråden. Og mange tenåringer?

    Det er ikke treningsforum.no sitt ansvar å fortelle de yngste medlemmene at julenissen ikke eksisterer, at bibelen bare er oppspinn eller at for å delta i mr.o så må man dope seg til det ugjenkjennelige.

    Dette er en plass hvor vi alle skal trives. Også vi som skjønner det opplagte.
    Hvem er det da sitt ansvar? Treningsforum "dekker" kraftsport, men viser bare en halv sannhet. Byggerprofiler fremstilles som vellykkede, oppriktige mennesker, men bak fasaden ligger juks og ofte ulykkelighet. På toppen av det hele mener TF at de er mot doping, men holder altså kjeft om dopingens realiteter. Hvilken falskhet å servere uvitende ungdommer.
    Jeg gikk fire år, fra jeg var 18 til 22, og trodde at byggere var reine. Dette sa dem jo selv, og iform, TF osv. fortalte heller ikke sannheten. Bare et svært tabu. Feighet.
    Kall meg gjerne dum, men jeg var vant til å tro det beste om folk.

    Treningsforum har et ansvar. Når kommer profilene og historiene (på forsiden!) som viser dopingens skyggesider?
    27  Generelt / Antidoping / Sv: Razzia i Trondheim på: 21. februar 2012, 17:18
    Oii!
    "Hyggelig" med et lite personangrep. Jeg synes det er utidig, men om du føler det nyttig, så må du vel få lov til å gjøre det!

    Hva jeg gjør med mitt eget liv, er min og mine nærmestes sak. Om det er noen trøst så har det tross dine antagelser blitt opplevd som meningsfyllt, og jeg har hverken interesse eller behov for å dvele ved alt en måtte ha gjort galt i løpet av livet.....og akkurat den delen av livet du sikter til har ikke en gang vært noen viktig del av det.
    Livet går videre for min del, og det går godt!

    Nå veit jeg heller ikke helt hvem som i størst grad kvalifiserer til å være pysete i denne sammenhengen.....men det er vel en grunn til at ditt forbilde løven i stor grad lar løvinnene stå for det reelle arbeidet, men selv stort sett henvises til å være navnløse brautende pøbler.

    Og hva akkurat det ene "blekksprutbeinet" angår, så vil det nok glede deg at ryktene sier at det beinet har fått på seg fotlenke.
    Personangrep var det ikke. Det jeg kom med var en sterk oppfordring til dere som har hatt en fot innenfor. Angi langerne én gang for alle. Vi er altså vitne til norgeshistoriens største dopingaksjon, og dem som kan bidra til å knuse syndikatet må ta ansvar. Hvis vi er imot doping kan vi ikke sitte apatiske på sidelinjen og tro at politiet løser dette alene. Flere hundre mennesker leser denne tråden kontinuerlig nå. NRK og andre medier overvåker tråden. Den som vet noe må gå ut med informasjonen.
    Vi er vel enige om at blekkspruten har flere enn ett bein? Greier en å få fatt på alle åtte er det ikke lenge igjen før hele dyret sitter i saksa.
    Forøvrig høster du stor respekt i å innrømme tidligere dopingbruk, spesielt når "alle" vet hvem du er.
    28  Generelt / Antidoping / Sv: Razzia i Trondheim på: 21. februar 2012, 14:43
    Dersom utøveren er dopet synes vi det er synd
    Det er her det brister. Det er her man må bruke en smiley som denne:  woot

    Treningsforum kan ikke være imot doping da hele siden er prisgitt dopingsyndikatet. Man blir bombardert av steroidemisbrukere hver gang man klikker seg inn her. Treningsforum er en av norges viktigeste grunner til at steroidebruken øker. Akseptér det eller ikke.
    29  Generelt / Antidoping / Sv: Razzia i Trondheim på: 20. februar 2012, 23:54
    Det sier seg vel selv at dette er ikke noe de skriver på nettet...
    Hvis det gikk an å legge fra seg pyseholdningen kunne det norske folk knekt dette I DAG. Det er NÅ snuten er på saken. Reprisalier sier du? Feighet sier jeg. Flertallet er imot doping, denne kampen kan man vinne om blekkspruten spises ytterst fra beina og innover mot det stygge hodet.
    Kom igjen eks-bolere, gjør alvor av deres "nye liv".
    30  Generelt / Antidoping / Sv: Razzia i Trondheim på: 20. februar 2012, 23:39
    etter mitt dopingmissbruk.
    Hvem handlet du AAS av? Fram med navnene. Samme gjelder deg, Lars Helge. Slutt med dette hemmelighetskremmeriet. La oss ta rotta på dop-blekkspruten nå som sjansen er der.
    Sider:
  • 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 93
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!