Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • 2
  • ...
  • 4
  • 1  Trening / Andre Treningsaktiviteter / Sykling og styrketrening for føtter, hvordan bør jeg tilpasse dette? på: 17. mai 2010, 15:50
    Hei!

    Jeg trener styrke 3-4 ganger per uke gjennom hele året. Nå i sommersesongen sykler jeg i tillegg 2, av og til 3 ganger per uke, hender jeg tar en joggetur/intervall på mølla istedet. Minst 1 fridag per uke.

    Om sommeren trener jeg styrke man-ons-fre.

    Er godt fornøyd med muskelmassen i føttene.Tror jeg skal greie over 150 kg i knebøy rimelig greit, men har aldri makset. (Tar over 200kg 1rm i markløft). har kjørt 5x5 og en periode 5x3 i knebøy. (opp til 145 kg på det meste, med belte. Går helt ned selv om teknikken min helt sikkert har forbedringspotensiale Smiley )

    Noen tips om hvordan jeg bør legge opp styrketrening for føtter for å opprettholde styrke/muskelmasse (kan godt øke styrke, men har lite behov for øke muskelmassen) og samtidig kombinere dette med sykling?

    Jeg hadde mye bedre utholdenhet både på løping og sykling for 2-3 år siden da jeg tok 50 kg mindre i knebøy. Ønsker å bli bedre på utholdenhetsøvelser igjen uten at det går på bekostning av styrke og muskler.

    Noen tips til program? Tenker da særlig på bein og muskelgupper som er av betyning for sykling. Jeg sykler gjerne tirsdag, torsdag eller i helgene.
    2  Generelt / Diskutèr artikler / Sv: TFs benkpressprogram på: 19. april 2010, 12:56
    Om du blar gjennom sidene her vil du finne flere forslag.. Her har du uansett ett:

    Mandag

    Markløft: 5*5
    Benkpress
    Militærpress: 4x4-6 (hold deg 2 reps unna failure)
    Sidehev: 2x6-10
    Foroverbøyd sidehev: 3x8-10 (tungt)
    Tåhev: 3*10-15


    Onsdag

    Benkpress
    Smale dips: 2x6-10
    Foroverbøyd roing: 4x6-10
    Chins: 2*6-10



    Fredag

    Knebøy: 5*5
    Benkpress
    Stangcurl: 3x6-10/push down: 2*8-12 (supersett)
    Franskpress: 2*8-12/skrå hantelcurl: 2x6-10 (supersett)
    Rumensk markløft: 4x6-10

    Har nå begynt med treningsforums benkpressprogram i kombinasjon med dette opplegget.

    Ser splitten grei ut?

    Benkpressprogrammet går over 12 uker så det er kanskje en fordel å bytte på resten av programmet en gang i løpet av perioden?

    3  Kosthold / Oppskrifter / www.hverdagskupp.no på: 12. desember 2009, 18:45
    dinside.no har en artikkel om denne siden i dag:

    http://www.dinside.no/830761/naa-slipper-du-aa-lese-tilbudsavisene

    http://www.hverdagskupp.no

    "Hverdagskupp gir deg oversikt over de beste tilbudene hos norske dagligvarekjeder."

    Kan sikkert være av interesse for folk som hamstrer proteinrik føde Smiley
    4  Trening / Styrkeløft / Sv: Iforms benkpressprogram, valg av støtteøvelser og knebøy/markløftprogram osv på: 12. desember 2009, 13:58
    Ser ut som de to svarene jeg fikk forsvant herifra, er det noe virus ute og går på forumet?

    Uansett så er jeg fortsatt interessert i anbefalinger på valg av støtteøvelser og trening av knebøy, markløft osv. Er fast bestemt på å fortsette selve benkpressprogrammet ihht excel diagram framover, men det gjelder kun benkpress. Sikkert mange som lurer på hvorfor jeg på død og liv skal prioritere benkpressprogrammet, men det er rett og slett fordi det er der jeg føler meg svakest. Første gang jeg begynte å trene benkpress regelmessig var for 2 år siden (har trent en god del før det, men kjørte stort sett bare med hantler og pushpressmaskin), og trente igrunnen bare hardt hele tida. Økte bra i starten men stagnerte og trente feil med alt for høy belastning og "rumpesprett" og det gikk ihvertfall et år med relativt mye trening uten fremgang i benken.
    5  Trening / Styrkeløft / Sv: Benkpressprogrammet, er ikke dette for mye? på: 12. desember 2009, 13:49
    2 nedtrekk versjoner istedet for chins/pull ups
    2 versjoner av en form for roing
    ingen markløft
    2 biceps øvelser etter 4 øvelser som tar godt på bicep, i et program som fokuserer på BENKPRESS.
    =
    BULLSHIT program, men alt kan fungere er jo bare til å prøve. Har aldri prøvd programmet så kan ikke uttale meg egentlig men pytt pytt.


    Selve programmet gjelder egentlig bare benkpress, mens resten tror jeg forslag iform sin journalist har funnet på. Virker vel litt mer som bodybuilderprogram på dag 2 og 4? Kjører selv benkpressprogrammet med like øvelser som i artikkelen på dag 1 og 3, men har satt opp egne program på dag 2 og 4. Har hittil kjørt bendag på dag 2 og rygg/biceps (inkl markløft først) på dag 4, men vurderer å bytte ut med en splitt så jeg får trent knebøy og markløft 2 ganger per uke, f.eks. lett og tung. Det er også mulig jeg kutter ned til 3 styrkedager utover vinteren, men da må jeg nok kombinere en benkpressdagene med ben/rygg.

    Benkpressprogrammet har ihvertfall fått mye skryt rundt omkring. Jeg økte 7,5 kg på periode 1 hvis det står at man ikke skal forvente noen stor økning i styrke. Er spent på hvor lenge jeg klarer å kjøre periode 2 (5x5 mandag og 6x6 torsdag) med 2,5 kg økning hver uke.
    6  Kosthold / Kosttilskudd / Sv: Proteinbar som måltidserstatter, anbefalinger? på: 10. desember 2009, 17:55
    Betal med kort, det tok en knapp uke før jeg fikk varene. Bestilte vel en søndag, fikk varene lørdag. Men dette avhenger nok av lagerstatus som alle andre steder..
    7  Kosthold / Kosttilskudd / Sv: Proteinbar som måltidserstatter, anbefalinger? på: 09. desember 2009, 20:14
    Swebar jordbær var også god, men holder en knapp på lakris og banansjokolade.
    8  Kosthold / Kosttilskudd / Sv: Proteinbar som måltidserstatter, anbefalinger? på: 09. desember 2009, 17:26
    gymgrossisten

    http://www.gymgrossisten.com/6/no/artiklar/bars/index.html

    NB! Frakfritt over 500 kr
    9  Kosthold / Kosttilskudd / Sv: Proteinbar som måltidserstatter, anbefalinger? på: 09. desember 2009, 15:20
    Lakrisen var også veldig god (det er lakrissjokolade egentlig) Synes faktist de er så gode at jeg i hele tatt lurer på om det er en proteinbar. Så jeg kommer nok til å kjøpe et større parti med swebar om det ikke kommer noen andre anbefalinger som er konkurransedyktige både i smak og pris.
    10  Kosthold / Kosttilskudd / Sv: Proteinbar som måltidserstatter, anbefalinger? på: 07. desember 2009, 20:07
    Nå har jeg smakt swebar sjokolade og banansjokolade, og begge smakte meget godt, men mulig jeg holder en knapp på banan. Har også en jordbær og lakris jeg skal teste. Jeg ser ihvertfall ingen grunn til å kjøpe noen dyrere barer, swebar koster 11 kr stk/212 kr for 20 pk. Så liten vits i å anbefale noen til 20-30 kr + dersom det ikke er snakk om mye større barer, men mulig det finnes noen andre i samme prisklasse eller lavere som er enda bedre?
    11  Kosthold / Kosttilskudd / Sv: Proteinbar som måltidserstatter, anbefalinger? på: 06. desember 2009, 19:19
    2good proteinbarene er de beste jeg har smakt. og jeg har vell smakt de fleste tror jeg.. Dalblads sin banan/sjokolade kommer på en fin aenplass Smiley

    Link? pris?
    12  Kosthold / Kosttilskudd / Sv: Proteinbar som måltidserstatter, anbefalinger? på: 06. desember 2009, 17:53
    Selv om beef jerky har 40g protein/100g så synes jeg en kilospris på 790 kr er vel drøyt....

    Jeg fikk noen swebar i posten i går, skal teste de ut nå til uka. Det var i forbindelse med diverse annet jeg kjøpte hos gymgrossisten jeg slengte med noen forskjellige smaksvarianter med swebar. 11 kr stk/212 kr for 20 pk. En god del billigere en de som blir nevnt her fra TN og PF. (289kr for 12 pk)

    Flere anbefalinger/erfaringer? Gjerne noe rimelig men godt Smiley
    13  Trening / Styrkeløft / Sv: Iforms benkpressprogram, valg av støtteøvelser og knebøy/markløftprogram osv på: 06. desember 2009, 14:50
    Har alltid kjørt benk dagen før bein eller ryggdag, samt begrenet antall støtteøvelser. Før jeg begynte med dette programmet kunne jeg kjøre både benk, skråbenk, flies, skulderpress og sidehev på samme økt. Har i ettertid skjønt at dette var overkill for meg.

    Jeg har kjørt sittende skulderpress med hantler under periode 1. Det merkes godt at man har kjørt 5x10 med benkpress først. (i periode 2 blir det en dag med 5x5 og en dag 6x6 på benkpress) Men har hatt bra framgang her også synes jeg. Har gjerne tatt en uke med 3x6, så en uke 3x8 før jeg økte med 2 kg per hantel og ny uke med 3x6 osv. Mulig jeg bør gå over til stående militærpress (med stang) en periode? Er forøvrig lei av sidehev, så kanske jeg bør bytte det også?

    Jeg burde kanskje byttet ut frankspress med smalbenk? hva med dips? Synes det kan gjøre vondt i skuldrene med dips etter hard benkøkt.

    Ellers tenkte jeg litt på kanskje kjøre en dag med tung bøy, lett mark og omvendt en annen dag. Trenger i så fall tips til oppsett.
    14  Trening / Styrkeløft / Iforms benkpressprogram, valg av støtteøvelser og knebøy/markløftprogram osv på: 06. desember 2009, 13:21
    Har nå kjørt ferdig periode 1 (grunnlagsfase) av Iforms benkpressprogram: htp://www.iform.no/pub/art.php?id=40

    Har fulgt benkpressdagene omtrent slavisk (normalt mandag og torsdag), og beindag (knebøy, utfall + div) på tirsdag, rygg og biceps fredag (markløft, nedtrekk, roing, bicepscurl)

    Dag 1 benkpress: 
    Benkpress(som i programmet)
    Skrå flyes 2x6-8
    Franskpress 3x6-8

    Dag 3 benkpress:
    Benkpress(som i programmet)
    Skulderpress 3-4x6-8
    sidehev 2-8-10

    Har økt ca 7,5 kg i maks under grunnlagsfasen, men gikk på kreatin ved siste test. Men tidligere spratt jeg med rompa da jeg skulle makse, så teknikken er mye bedre nå.

    Jeg ønsker å fortsette benkpressprogrammet ihht program, men vurderer å bytte ut støtteøvelsene for å få litt variasjon. Trenger tips.

    Jeg vil fortsette å kjøre 4 treninger per uke, men vurderer et program der jeg får kjørt knebøy og markløft 2 ganger per uke (mer styrkeløftrettet trening, men raw. bruker forresten belte i knebøy og markløft da..). Vurderer også å gå over til 3 styrkeøkter per uke senere i vinter for å prioritere kondisjonstrening (langrenn, sykling, jogging)

    Kom med tips! Jeg ønsker å prioritere styrke foran muskeløkning.
    15  Kosthold / Kosttilskudd / Proteinbar som måltidserstatter, anbefalinger? på: 06. desember 2009, 12:25
    Er ute etter billige og gode proteinbarer velegnet som måltidserstattere. Mange av mine arbeidsdager er uforutsigbare, og det er derfor vanskelig å planlegge hvor mye mat jeg trenger. Har ikke tenkt å basere meg på proteinbarer, men det vil være en nødløsning når jeg er tom for annen mat for å unngå pølser osv på bensinstasjon. Noen tips? Kom gjerne også med link Smiley
    Sider:
  • 1
  • 2
  • ...
  • 4
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!