Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • 2
  • 1  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Hjelp til kostholdsplan og treningstips. på: 30. januar 2013, 19:01
    Er i gang med å skulle flytte ut hjemmefra for første gang, og vet det fort kan bli den typiske "grandis"-løsninga litt ofte når man kommer sliten hjem fra jobb osv.
    Og uka mi er ganske full og byr ikke på de beste muligheter for oppvarming av mat alltid, derfor lurer jeg på om noen har tips til å løse kabalen.
    Kan nevne at jeg ikke har noen planer om å bygge eller deffe, har trent både styrke og kondisjon tidligere, bør komme i gang litt med begge deler igjen, men dette er bare på mosjonist-stadiet!

    Uken min ser slik ut:
    Mandag: Jobb 7-15.30. Ikke noe som skjer etter det fast.
    Tirsdag: Jobb 7-15.30, rett på skole fra 16.30-20.00 etter det. Må få i meg middag mellom dette, og rekker ikke hjem.
    Onsdag: Jobb 7-15.30. Ikke noe spesielt etter jobb her heller.
    Torsdag: Jobb 7-15.30, skole likt som tirsdag her.
    Fredag: Foreløpig fri hver fredag, men muligens det blir vanlig jobb her og.
    Annenhver lørdag. Skole 8.30-15.00.
    Søndag: Ikke noe.

    Ser jo her at jeg helt klart kan få tid til noe trening også Wink Men vil i første omgang spise sunn mat som ikke koster så mye med tanke på at jeg flytter ut.
    Jeg jobber som elektriker, og tilgangen på oppvarming av mat osv er dårlig. Må derfor spise frokost før jeg drar, spiser lunsj i bilen, og dagene på skolen blir middagen også i bilen/på skolen, men denne må jo være med meg hele dagen.
    Kan også ta med at jeg er jævlig kresen i matveien.. Spiser IKKE noe mat som holder til i havet. Liker kjøtt, men synes mye fugl osv kan bli tørt. Men spiser det. Ellers er jeg ikke noe storeter av grønt heller, men liker det meste vanlige der. Spør hva jeg liker evt, så kan jeg svare. Masse nytt man kan prøve, som man kanskje liker også Smiley

    Det jeg spiser nå ca er:
    Frokost: Müsliblanding (god dag) med litt 4-korn blanding oppi, og noen ganger med litt syltetøy. Fyller ca en tallerken, vet ikke i gram jeg, men trenger en del mat og spiser mye. Er i aktivitet på jobb også så.
    Lunsj: Shake laget av jordbær, 1/2 banan, nøttemix, 1/2 beger biola og litt vann
    + 1/2 beger biola med 1/2 banan, nøttemix og litt müsli.

    Middag: Det som serveres Tongue Spiser rimelig ofte kjøttmåltid her hjemme. Prøver i blant å ta med rester på skolen, men ikke all middagsmat som er god kald.

    Håper noen kunne tatt seg bry med å lage et opplegg for meg, jeg har ikke noe problem med rutiner og lage det samme alltid liksom. Om jeg har fast opplegg hver uke, så blir jeg ikke lei det liksom. Og kan variere med middagen i helgen Smiley

    Takker for hjelp!
    2  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Oppskrift på proteinpannekake! på: 03. januar 2009, 18:48
    Lagde dette nå og det var utrolig digg med syltetøy på Cheesy Tusen takk!
    3  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Hjelp med matplan :) på: 03. januar 2009, 17:02
    Hei, er en gutt på 18 år, har trent siden april 2007. Har spist mye kylling til middag og lunsj, men føler at jeg har stagnert ganske mye på trening i det siste.

    Så tenkte å endre litt på kostholdet.. Meningen med treningen min er å øke litt i volum (har ingen planer om å bli skikkelig stor, men se veltrent og sterk ut) også vil jeg ha mer markerte muskler og lite fett på kroppen samt bli sterkere.

    Jobber som elektriker (lærling) og er ikke noe stort problem å ta seg en matbit rundt klokken 9, lunsj 11 og kanskje en liten matbit 13.30-tiden, men kan ikke spise i 15 minutter og slikt når det ikke er lunsj Wink

    Kan noen sette opp et fornuftig matopplegg til meg? Med hvor mye av hva og når jeg skal spise Smiley? Jeg takler ikke fisk eller mat fra havet i det hele tatt, så ikke kom med de forslagene, men er åpen for å prøve det meste egentlig Smiley Helst ikke så altfor dyr og vanskelig mat Smiley

    Takker for all hjelp!
    4  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: SKOLEMAT på: 23. august 2008, 18:46
    Frokost: 4 brødskiver (toast) med ost og skinke + liten tallerken havregryn med proteinpulver eller bare en shake.

    Lunsj: Kyllingsalat med havregryn og druer. Tar 1/2 boks Terina kylling (hermetisk) og en del salat også slenger jeg oppi litt havregryn og en del druer. Skal vel begynne med en boks mager kesam med fun light saft snart. Noen ganger har jeg med ca. 3 brødskiver med pepperoni-ost (17% fett, og 17% proteiner også tror jeg?)

    Etter jobb: Tallerken havregryn med proteinpulver som regel. Dette er ofte rett før trening også.

    Etter trening: Proteinshake

    Middag: Det som er til middag Smiley Men er ofte kylling eller liknende.

    Kveldsmat: Boks mager kesam med saft og en shake kanskje?

    Ser dette bra ut? Setter pris på andre forslag og tips Wink
    Ser dette bra ut?
    5  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: SKOLEMAT på: 21. august 2008, 17:39
    Frokost: 4 brødskiver (toast) med ost og skinke + liten tallerken havregryn med proteinpulver eller bare en shake.

    Lunsj: Kyllingsalat med havregryn og druer. Tar 1/2 boks Terina kylling (hermetisk) og en del salat også slenger jeg oppi litt havregryn og en del druer. Skal vel begynne med en boks mager kesam med fun light saft snart. Noen ganger har jeg med ca. 3 brødskiver med pepperoni-ost (17% fett, og 17% proteiner også tror jeg?)

    Etter jobb: Tallerken havregryn med proteinpulver som regel. Dette er ofte rett før trening også.

    Etter trening: Proteinshake

    Middag: Det som er til middag Smiley Men er ofte kylling eller liknende.

    Kveldsmat: Boks mager kesam med saft og en shake kanskje?

    Ser dette bra ut? Setter pris på andre forslag og tips Wink
    6  Kosthold / Oppskrifter / Sv: Sticky: Oppskrift på tunfisk på: 15. august 2008, 19:18
    Problemet var ikke smaken, problemet var magen etter noen minutter..
    7  Kosthold / Oppskrifter / Sv: Sticky: Oppskrift på tunfisk på: 03. august 2008, 15:10
    Prøvde meg med en boks tunfisk i vann nå (har ikke spist fisk siste 3-4 årene eller lengre kanskje, men bestemte meg for å prøve tunfisk nå). Vannet ut mange ganger for å få vekk smaken, men ble veldig tørt da. Tok på litt sursøt chilisaus, krydder, men ble ikke godt fordi det var så tørt, så tok på litt vann, så litt blåbærsaft og til slutt litt olje (alt for at det skulle gli lettere ned, brakk meg nesten for hvert svelg!).. Fikk til slutt i meg hele boksen på tvang, så følte jeg meg ikke helt bra, det gikk 2 minutter og jeg kastet opp Sad

    Vet ikke om det var alt det andre, eller bare at jeg ikke klarer fisk jeg. Tenkte hele tiden at jeg spiste kylling for det psykiske!
    8  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Matplan for å vokse på: 03. august 2008, 12:17
    Hehe, det går bra Smile Takker for svaret uansett Wink
    9  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Matplan for å vokse på: 03. august 2008, 12:02
    Jo, takk, men hvis du ser på linken i tråden min, så er det den samme.
    10  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Matplan for å vokse på: 03. august 2008, 11:47
    Hei, har lest den matplanen http://www.treningsforum.no/forum/index.php?topic=36676.0

    Tenkte å starte serriøst med kostholdsplan nå, og denne har jeg hørt mye bra om, men mange mener også at det er for mye kalorier.

    Litt info om meg og hva jeg vil: Er 17 1/2 år, trent siden april, men trent litt styrke før også (ikke nok Sad) Er i elektrolæra, så trenger en del styrke, spesielt i ryggen iogmed at jeg har lang rygg i forhold til bein.
    Trener mest baseøvelser og målet er å bli sterkere og større.
    Hvis det er noen flere opplysninger dere trenger, så spør, hvis det er til hjelp Smiley

    Kan noen slenge opp en ordentlig kostholdsplan som er detaljert?

    Forresten, er ganske kresen på mat, klarer ikke fisk (men har lyst til å prøve tunfisk), kylling (spesielt kyllingkjøttdeig) er godt og liker det meste av kjøtt egentlig. Havregryn har jeg spist i alle år fra jeg var liten, så det går ned Smiley

    Jeg tar i tillegg proteintilskudd og skal prøve med kreatin og litt sånn nå, noen tips til hva jeg bør bestille?

    Samtidig kan jeg spørre om mer, så jeg slipper å spamme Wink Til frokost idag spiste jeg omelett med 4 egg og smeltet norvegia lettere gulost på, 2 speileegg med smeltet norvegia lettere gulost, to brødskiver K4-sportsbrød (kan gjerne bytte ut brødet hvis noen har gode forslag til godt brød), også spiste jeg en tallerken med ca. 2-3 dl havregryn og mye melk + 1/2 liter melk. Dette er noe jeg aldri rekker å lage utenom helger da, iogmed at jeg starter på jobb 7.. På jobb har jeg laget kyllingsalat med 1/2 boks Terina kylling (hermetisk) og 1/2 pose Dole lettvint-salat.

    Noen som har forslag til gode pålegg og sånt også? Er pepperoni-ost på tube (Kavli tror jeg) greit? 16 gram proteiner og 17% fett tror jeg..

    Dere skjønner sikkert at jeg ikke er helt sikker på alt selv, så hvis noen hadde giddet å legge ned litt tid så jeg får noen gode ideer til hvordan jeg kan få i meg nok mat Smiley
    Takker for alle seriøse svar  Smile
    11  Kosthold / Kosttilskudd / Sv: Proteinpulver, karbohydratpulver og kreatin på: 31. juli 2008, 15:59
    Spørsmål angående det opplegget ditt Ajaxx Smiley Er 1. til frokost, 2. til lunsj, 3. rett etter jobb, 4. etter trening, 5. middag?? og 6. kveldsmat?

    Noen fler som har noen gode kostholdsplaner? Smile
    12  Kosthold / Kosttilskudd / Sv: Proteinpulver, karbohydratpulver og kreatin på: 30. juli 2008, 21:53
    Takk for forslaget, den med tunfisk tror jeg blir vanskelig.. Får ikke i meg noe fisk =/ Klarer ikke.. Har ikke prøvd tunfisk, men frister så lite når det lukter kattemat Tongue Får heller spise kylling da Smiley
    13  Kosthold / Kosttilskudd / Sv: Proteinpulver, karbohydratpulver og kreatin på: 30. juli 2008, 21:49
    Okei, takker for alle svar Smiley Smaken på produktet teller mye det også Wink Skal få det i meg Tongue Tror nok ikke jeg klarer å få i meg alt det som står i det programmet, men skal prøve å få til det meste Smiley
    Jeg veier 71 kg og er 1,83 høy ca. er ikke sånn supertynn, men er ikke feit heller akkurat. Eneste er vel bare litt småslapt fett på magen Tongue hehe.

    Legger ut hele da, så dere kan komme med noen synpunkter Wink

    Veier du 70-80kg, så prøv og spis omtrent som dette:


    Frokost:
    Havregryn 120 gram (3dl)
    1 banan
    en liten håndfull mandler
    Proteinshake med 30 gram pulver
    2 spiseskjeer tran


    Lunch:
    1 kyllingfilet eller 130 gram kjøtt/fisk
    80 gram (1dl tørrvare) ris
    en liten håndful mandler
    +grønnsaker


    Mellommåltid:
    1 proteinshake med 30 gram pulver, og 2 spiseskjeer olivenolje oppi.
    1 frukt
    4 brødskiver fullkornsbrød med valgfritt pålegg

    Før trening:
    20 gram proteinpulver
    20 gram karbohydratpulver


    Etter trening:
    40 gram proteinpulver
    80 gram karbohydratpulver


    Middag:
    1 kyllingfilet eller 150 gram magert kjøtt/fisk
    100 gram (1,25 dl tørrvare) ris
    +grønnsaker


    Kveldsmat:
    1 proteinshake med 30 gram pulver
    1 spiseskje tran


    Dette gir ca: 240 gram proteiner, 80 gram fett, 430 gram karbohydrater og 3500kcal


    Ekstra tilskudd
    5 gram kreatin før og etter trening. På treningsfrie dager 5 gram om morgenen.
    Zma før leggetid
    Spiser du variert med frukt og grønt, er det unødvendig med multivitaminer.

    Hvis dere synes det er rart/teit å ta med en plastboks med mat i på skolen eller på jobb, så kan lunsjen byttes ut med 3-4 brødskiver fullkornsbrød og en boks makrell i tomat. eller 3-4 brødskiver med dobbelt lag ost og kjøttpålegg eller egg.
    14  Kosthold / Kosttilskudd / Sv: Proteinpulver, karbohydratpulver og kreatin på: 30. juli 2008, 21:24
    Takk for svar Smiley Fant et matprogram her for litt siden.

    Skriver ikke opp hele programmet, men dette er resultatet Smile
    Dette gir ca: 240 gram proteiner, 80 gram fett, 430 gram karbohydrater og 3500kcal

    Ekstra tilskudd
    5 gram kreatin før og etter trening. På treningsfrie dager 5 gram om morgenen.
    Zma før leggetid
    Spiser du variert med frukt og grønt, er det unødvendig med multivitaminer.

    Så skal spise mye proteiner og slikt Wink
    15  Kosthold / Kosttilskudd / Proteinpulver, karbohydratpulver og kreatin på: 30. juli 2008, 21:14
    Hei, har trent noen måneder nå og tar Whey tech (PF sitt) hver gang etter trening, men det er forsåvidt det jeg tar også. Tenker å starte med et ganske seriøst kosthold og i tillegg kanskje proteinpulver, karbohydratpulver og kreatin:)

    Kan noen komme med anbefalinger til alle de tre typene, og hvilke som er best med hensyn på pris og effekten Wink
    Legg gjerne med linker;)

    Kan noen også forklare hva som er best av myseproteiner og alt det der?  biggrin

    Takker for all hjelp  Smile
    Sider:
  • 1
  • 2
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!