Vis innlegg
Sider:
 • 1
 • 2
 • ...
 • 8
 • 1  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: BILLIG og GOD mat, hvor og hva? på: 14. desember 2011, 21:38

  Rema 1000 har billig svinekjøtt, 20 kr for en pakke på 200g

  Laksefileet, 45 kr for 500g laks (er ikke alle som har det, men er sånn "sommervare" fra grill koleksjonen deres Smiley

  Rema 1000 har uten tvil den billigste kvalitetsmaten for en kroppsbygger.

  300 g svinekjøtt, 18 kroner
  4 laksefileter (enten 400 eller 600 gram totalt) med skinn (som er lett å ta av) 38 kroner
  1 kg kyllingfilet 85 kroner
  Kjøttdeig 400 gram ca. 25 kroner (husker ikke nøyaktig).

  Det er stort sett dette det går i hos undertegnede. Spiser ca. 1 kg kjøtt hver dag, over 3-4 middagsmåltider med råvarene over.
  2  Trening / Styrkeløft / Hvor selges wrist wraps i Bergensområdet? på: 05. desember 2011, 20:47
  Trenger et par ganske kjapt, trenger ikke være godkjent for styrkeløft så lenge de funker bra Wink Trenger de kjapt så kan ikke bestille fra nett!

  Thanks,
  "Big Kris"
  3  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Onani etter trening på: 18. september 2011, 20:32
  Det ideele er å onanere/bli opphisset før trening uten å få orgasme, slik at man er ekstra tent uten de fysiologiske konsekvensene en (eller flere) ejakulasjon fører til.

  Forøvrig bør du ikke onanere da det kan føre til dårligere syn og økt hårvekst i håndflatene.
  4  Kosthold / Oppskrifter / Sv: Toro ferdiggryteretter og kcal. på: 18. september 2011, 16:25
  Herregud, er du helt hysterisk på kcal eller? LAG SKIKKELIG MAT!
  5  Trening / Andre Treningsaktiviteter / Sv: 4km warm up på: 24. mai 2011, 22:42
  Trenger oppvarming for 4 km. Anyone?
  Rask gange i ca. 5 mins. Lett tøyning av muskulatur i underkroppen (ca. 10 min på dette). Jogge rolig tempo i ca. 5 mins. Tøyning av muskulatur i underkroppen (ca. 10 mins, noe hardere denne gangen). Så kan du kjøre rolig jogg i ca. 3-4 mins før du kjører noen drag ala 30 sek, med ca. 1 min pause. Avslutt oppvarmingen med rolig nedjogging 2-3 mins.. Avslutt slik at du har ca. 3-4 mins til start.
  6  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Dine favoritt motivasjons videoer! på: 23. mai 2011, 16:40
  Dette er nok en av de beste motivasjonsvideoene jeg har sett. Får lyst å forbedre seg som person etter å ha sett den:

  http://www.youtube.com/watch?v=1TeQpXPY9nQ#noexternalembed
  7  Generelt / Åpent forum / Sv: Sjekking av pupillrefleks på utesteder på: 28. april 2011, 20:14
  Jepp, men razzia er liksom noe annet som du sier.Man kan bli nektet inngang KUN på grunnlag av pupillerefleks? Skal jo som regel urinprøve til før man kan konkludere med noe som helst? what

  De fleste uteplassene har private eiere, og kan dermed nekte inngang av hvem de vil, uansett om de er påvirket eller ikke. I tillegg så har de selvsagt ikke lovt å slippe inn personer som er synlig ruset, av samme grunn som de ikke har lov å servere alkohol til slike personer (De kan miste skjenkebevilgningen hvis de gjør det).

  Så kort fortalt, om dørvakten ser ekstra nøye på pupillene dine før han slipper deg inn/nekter deg inngang så har han selvsagt ikke brutt noen lov.
  8  Trening / Forum for ungdom / Sv: Utførelse av skråbenk på: 25. april 2011, 17:33
  Som ved alle andre øvelser, er det viktigste (og kanskje det mest neglisjerte) at utførelsen står til kroppens bevegelighet. I dette tilfellet vil det si at dersom du har god nok mobilitet i skulderleddet til å la stangen touche brystkassen kan du selvsagt gjøre dette. Hvis ikke går du så langt ned mobiliteten tillater (og med perfekt teknikk).

  Problemer med dette tipset/tankemåten:

  1. Din egen kunnskap om kroppen din kan være ufullstendig og dermed føre til at feil teknikk utføres.

  2. Du kan ha feil kunnskap om kroppen din og/eller riktig teknikk som medfører økt fare for skade (enten akutt eller feilbelastning over lang tid).

  3. Tankemåten over tar også høyde for at du har nok selvinnsikt og kan hindre at egoet tar overhånd (altså kjøre for tunge vekter).
  9  Generelt / Loggbok Online / Sv: Fasiten på: 23. april 2011, 21:05
  Hadde vært morsomt (og bra for deg) om du testet f.eks. 20-reps i knebøy, eller maksreps på kroppsvekt etc. Hvor mange push-ups, dips og chins tar du forresten? Change it up a bit, you know...

  Smiley
  10  Trening / Skader og Smerter / Sv: Ryggproblemer - Hva gjør jeg nå ? på: 17. april 2011, 14:18
  Hei,

  Det er vanskelig å stille en korrekt og presis diagnose uten å gjøre en fullstendig undersøkelse av deg, men jeg skal prøve å komme med noen innspill. Det hadde vært bra om du kunne beskrive om du har merket noen forskjell på kraft eller følelse i beina/korsrygg etter smertene kom. Har du merket nummenhet, nedsatt kontroll/styrke eller andre forandringer fra korsryggen og nedover til føttene?

  Du beskriver at mulig skademekanisme kommer etter et løft du foretok, men at smertene ikke kom før dagen etter. Smertene var da stort sett konstante uavhengig av bevegelsen du utførte (bortsett fra noe verre når du roterte mot venstre). At smertene kom såpass konstant indikerer at det har skjedd noe akutt (mulig forårsaket av løftet du foretok dagen før). Mulige diagnoser kan være prolaps eller akutt lumbago (dette er en uspesifikk diagnose som bare indikerer at man har fått akutte ryggsmerter). Jeg ville gjerne utført en rekke tester for å se på bevegelsen i ryggsøylen, nevrologiske undersøkelser for å kartlegge evt. funn, samt se på muskelstyrke og -kontroll.

  Når du beskriver at smertene er konstante og at det verker hele tiden (og at smertene ikke forandrer seg nevneferdig utifra hvilken bevegelse du utfører) er dette noe jeg blir ekstra oppmerksom på. I slike tilfeller vil vi gjerne at legen (primærkontakten) henviser til evt. MR for å utelukke andre potensielle diagnoser. Derfor vil jeg råde deg til å ta kontakt med lege, eller aller helst manuellterapeut / kiropraktor som også har autoritet til å henvise videre til slike radiologiske undersøkelser.

  Lykke til videre!
  11  Trening / Olympisk vektløfting / Sv: HER SNAKKER VI TRYKK I BØY :D på: 10. april 2011, 23:37
  Det er vel mer for å rette ut ubalansen i ryggvirvlene. Ligament styret som er inni skivene har en tendens til å skiftes rundt under stort trykk, og ved å strekke vil man gjennopprette balansen.

  Gjør det selv etter hver rygg / ben økt. Er rimelig godt å få strekt ut!

  Dette var ekstremt dårlig forklart. Ligamentene har heller ingenting med dette å gjøre.

  Det som er grunnen til at man er kortere på kvelden enn morgenen (og da også sannsynligvis etter tung knebøy/mark eller andre "komprimerende" øvelser) er at væskemengden i mellomvirvelskivene (som er brusk) synker og avstanden mellom virvlene minker. Vi har mange virvler (22 for å være presis + de sammenvokste sakral-virvlene) og legger man da sammen hele forminskningen kan man godt få 1-2 cm totalt.

  For å forklare dette; brusk har meget dårlig sirkulasjon, og ingen kapillærer i seg (blodtilførsel). Brusk ernæres gjennom diffusjon fra omgivelsene, det vil si at økt press/kompresjon på brusk presser ut væsken (tenk på en svamp), mens traksjon (minket press) gjør at væsken siver inn igjen. Når man da har stått/gått/sittet en hel dag er det ikke rart at det er minsket væske i brusken (på grunn av kompresjon). Når man så ligger flatt i sengen over natten blir det mindre belastning --> væskemengden stiger.

  Om disse forandringene blir permantene etter tung knebøy / markløft vet jeg ikke, men det har jeg MEGET LITEN tro på, da kroppen er god på å tilpasse seg. Riktignok vil jeg påpeke at skader på mellomvirvelskivene/brusk kan gi permantene skader/sekveler. Det er jo heller ikke uvanlig at vektløftere/styrkeløfter på toppnivå har hatt ryggskader som igjen kan føre til permanente forandringer.
  12  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Progresjon Styrketrening - Hvor mye? på: 29. mars 2011, 21:58
  I henhold til Stronglifts 5x5 er det absolutt viktigste at teknikken blir jobbet godt inn på de lettere vektene. Når vektene øker og man begynner å slite mer er det lett å la det gå utover teknikken, noe som ikke er heldig. Dette betyr dog ikke at du ikke kan få "slitereps" eller at det kan bli tungt, det betyr bare at du (som sannsynligvis nybegynner) holder fokuset selv om vektene øker.

  Videre vil jeg si at 5 kg økning i bøy og mark er greit, blir dette for tungt kan du f.eks. ta 3x8 på samme vekt neste trening i stedet for 5x5 (får da trening på flere reps på samme vekt). I benk og militærpress kan det være greit å øke med 2,5 kg, spesielt på sistnevnte. Videre er det viktig å huske at progresjon kan komme på flere måter; kortere pauser, flere reps, "striktere" teknikk etc.
  13  Generelt / Loggbok Online / Sv: Vebjørn Varlid sin veg mot 200kg i støyt på: 29. mars 2011, 12:21
  Bra løfting, alltid kult å lese om mengdetrening Wink

  Men det er alltid like forvirrende når folk blandet 3x8 og 8x3 (3 set åtte reps skal skrives 3x8).
  14  Trening / RYP / Sv: Hvilepause FØR RYP? på: 21. mars 2011, 18:05
  Hvis du føler deg klar for å begynne programmet er det ingen grunn til å vente.
  15  Trening / Forum for ungdom / Sv: mat på skolen på: 14. mars 2011, 20:38
  Som flere av de forrige innleggene, så er det absolutt beste å lage en ekstra porsjon middagsmat og ta med (varme i mikroen). Dette er kanskje litt vanskelig å få gjort på barneskolen, men på videregående + høyere utdanninger er mikro blitt ganske standard. I tillegg kan det være lurt å ha med ekstra snacks som man tar et par timer tidligere, f.eks. frukt + kokte egg.

  Jeg har kjørt kylling + ris til alle mine skolemåltider i 1.5 år nå, og det er helt nødvendig for å få i meg all næringen + kcal jeg trenger i løpet av dagen. Det jeg gjør:

  Kjøp 1 kg kyllingfilet på Rema 1000 (koster ca. 100 kroner). Denne pakken inneholder 6-8 fileter.
  Stek alle filetene samtidig når du kommer hjem, kok opp nok ris til alle porsjonene.
  Fordel filetene i bokser som tåler mikro (viktig å kjøpe gode bokser som ikke avgir plast-stoffer under oppvarming). Jeg liker f.eks. å spise 2 direkte, fordele 2 i en boks og 1 i henholdsvis 2 bokser (2 i disse også hvis det var 7 eller 8 fileter i pakken). Da får du 4 gode, store måltider for ca. 25-35 kroner per porsjon. Bruker du bare 1 filet per pakke så blir det ca. 15 kroner for hvert måltid. Billig, sunt og ikke minst enkelt.
  Sider:
 • 1
 • 2
 • ...
 • 8
 • Kan du spise sent på kvelden og hvor mye?
  Dette programmet er perfekt for hjemmetrening eller hvis du har dårlig tid.

  Hvordan få mer ut av markløft?

  Trening27.05.202040

  Slik får du mer ut av markløft.
  Dette er miniguiden på hvordan du skal holde deg slank.
  Da kan denne metoden være noe for deg.