Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • 2
  • ...
  • 14
  • 1  Generelt / Loggbok Online / Sv: Tetra i junaiten NY FILM s.104 på: 18. februar 2012, 21:17
    Så da veldig lett ut det 100kg rykket! Gratulerer.

    Årsaken til du at skraper i leggene er sannsynligvis at du bruker ryggen for tidlig. Nå synes jeg det så "riktig" ut i klippet, men du skriver jo at det bare skjer innimellom. Ikke godt med sår der nei.

    Hadde samme problemet selv tidligere, og det som funket for meg er at jeg kun tenker på å presse fra med beina helt til jeg er i posisjon for andredraget.

    Har ikke sluttet med strømper fordi dog Wink
    2  Trening / Styrkeløft / Sv: Hvorfor er Norge gode i styrkeløft, men ikke vektløfting? på: 18. februar 2012, 20:21
    Interessant tema, og enig i det meste som er sagt her.

    Jeg tror terskelen for at en vanlig gymrotte starter med Styrkeløft er betraktelig lav ettersom idretten består av øvelser han er vant med allerede. Les benkpress, og delvis markløft. Det finnes vel knapt et treningssenter i landet som ikke har en benk og knebøystativ, noe som gjør at man kan trene øvelsene stort sett over alt. Selv om utstyret er dårlig i forhold til konkurransestandard, ser jeg ikke for meg at det er noen begrensende faktor.

    Man kan spørre seg hvor mange sentre som har platting, olympiske stenger og bumperskiver? Nå har ikke jeg vært på mange sentre rundt i landet, men det er vel relativt sjeldne varer vil jeg tro. Gløshaugen her i Trondheim? Selvsagt er det mulig å trene rykk og støt med "vanlig" utstyr. Men det blir liksom ikke det samme med en stang som knapt roterer, samtidig som man er livredd for å miste den i bakken hvorpå den mest sannsynlig vil fortsette ned i kjelleren. Been there done that. Her er det en stor forskjell mellom å trene styrkeløft og vektløfting på vanlige sentre.

    Så om det hadde vært standard med platting og olympisk stang, tror jeg dette hadde vært et steg i riktig retning hva rekruttering angår. Infrastruktur, rett og slett. Har et inntrykk av at dette er forholdsvis vanlig på sentre i f.eks USA.

    Men alt dette reflekteres vel igjen av den generelle interessen og markedet. Ser ut som Crossfit bidrar til en oppsving for vektløfting disse dager, og det er bra. Ellers skulle det vært mer fokus på styrketrening generelt i gymfaget på skolen (uten at jeg har oversikt over det i dag). Slik hadde hvertfall den jevne mann og kvinne i det minste vært klar over hva benkpress, markløft, knebøy, rykk og støt er for noe.

    Ellers hadde det vært interessant og sett noe statistikk på hvor mange som driver med vektløfting i forhold til befolkningstallet blant de forskjellige landene. Lurer på om det egentlig er så lite i Norge som vi tror sånn relativt? Antallet utøvere hadde vel automatisk steget med en større innbyggertall, og dermed større sjanse for at noen ville ha hevdet seg. Forsøkte å finne noe statistikk over vektløftere i Sverige, men det lyktes dessverre ikke. Greit at vektløfting er stort i Kina, men det er nå mange mennesker der og.




    3  Trening / Strongman / Sv: Norges Sterkeste Mann 2012 på: 16. desember 2011, 10:40
    Et par forslag:

    1. Ballbasseng ambolt

    Utøveren hopper fra en liten platting og ned i et ballbasseng. Blant ballene er det skjult en 100kg ambolt som utøveren må dykke ned for å finne. Når han får fatt på ambolten må denne presses opp på plattingen han hoppet fra. Dette måles da på tid.

    2. Rævkrok

    Rett og slett god gammeldags rævkrok.

    4  Trening / Strongman / Sv: Strongman på TV-tråden! på: 18. november 2011, 10:16
    Er satt opp sending kl 23 på Eurosport i kveld:

    "Giants live i Kiev, Ukraina"

    Får håpe Karlsen er kommentator.


    5  Trening / Olympisk vektløfting / Sv: Pat Mendez ny pers i rykk!! på: 13. november 2011, 16:15
    Pat Mendez forsvant under en konkurranse på oppvarmingen i USA når dopingkontrollen kom, dette vil se at han forsvant før dopingkontrollen fikk mulighet til å innkalle han til en test. Det vil også si at USA ikke vil ha noe med Pat Mendez å gjøre på landslaget.


    Ettersom han var med på VM, er han da også på landslaget til USA?
    6  Trening / Strongman / Sv: Strongman på TV-tråden! på: 29. oktober 2011, 18:24
    Nok en knall sending Smiley

    Den isfeiringa til Wildauer var konge!
    7  Trening / Strongman / Sv: Strongman på TV-tråden! på: 15. oktober 2011, 13:08
    Strongman på Eurosport nå kl.23.00. Giants Live fra Polen. Send meg noen vittige spørsmål på sms dere som kjenner meg så tar jeg de på lufta :-D


    Det var en veldig bra sending, satt og småflira hele tiden Smiley
    8  Generelt / Loggbok Online / Sv: André trener. Går ned en vektklasse. på: 11. august 2011, 20:55
    Hei,

    Fremgang og fremgang, fru Blom. Smiley Maksløftet da jeg startet den tråden var vel 112,5 kg uten belte (hadde ikke prøvd med belte). Noen dager/uker etter siste innlegg i tråden ble posta, så løfta jeg 135 kg med belte og lavstangbøy. Jeg hadde naturligvis håpet på noe enklere fremgang enn det jeg til tider har hatt i knebøy. Jeg tar det ikke veldig tungt at jeg ikke har økt all verden, for jeg vet jo at jeg ikke har trent noe bra. Jeg har testa litt forskjellige rep ranges og antall sett, stangplassering etc, men når det har begynt å bli tungt har jeg feiga ut. Virker ikke som at jeg har ork til å grinde meg gjennom mange tunge sett i knebøy, slik som det er helt greit å gjøre i benkpress.

    Jeg har nå begynt med Dietmar nybegynnerprogram, noe jeg trolig skulle gjort for 6 måneder siden (da hadde jeg riktignk vært noen erfaringer fattigere i dag). Dette tror og håper jeg at jeg skal klare å holde meg til. Mer volum, ikke færre sett à 5 reps på 90% av maks, lissom. En dag i uka med styrkeløftbøy, en dag med nakkebøy, og en dag med nakkebøy med stopp i bunnen. Merka det da jeg en periode i vår bare trente nakkebøy at jeg tok i mye mer med fremside lår, slik som du nevnte i styrkeløftforum-tråden.

    Jeg skal nå ned til 89,5 kg i kroppsvekt, og så skal jeg bruke det neste året på å trene meg opp til 150 kg i knebøy (først med belte, og så uten) og forhåpentligvis 200 kg i markløft med en kroppsvekt under 93 kg.  Første delmål er imidlertid rett og slett å slå de gamle personlige rekordene i knebøy og markløft (135 kg og 182,5 kg). Med en kroppsvekt på rundt 90 kg blir det hhv. 1,5 og 2 ganger kroppsvekt. Ingenting ute i den store verden, men mer de fleste utrente "mannen i gata". Smiley

    Bra oppsummert.

    Det løsner nok skal du se. Ser ut som vi er ganske jamsterke ettersom jeg har pers på 146kg på 115kg kroppsvekt. Så vi må nok se oss grundig slått av alle forumets 16-åringer, uansett hvor bittert det føles!

    Trente kun frontbøy i hele vinter/vår, ettersom jeg fikk et kneproblem etter en latterlig slalom"hendelse" i desember. Synes at jeg fikk veldig god kontroll på denne med skikkelig muskelkontakt gjennom hele løftet, i motsetning til vanlig knebøy.

    Kjørte et såkalt "russerprogram" gjennom mai-juni, og tok ny pers i front med 120kg. Kun 5 kg bedring fra desember i fjor, men betraktelig bedre teknikk. Så det går da hvertfall fremover selv om det går sakte hehe.

    Har gjenopptatt vanlig knebøy (nakkebøy) nå i de siste ukene, og det kjennes ut som jeg har fått  gevinst fra frontbøyen hva holdning gjelder.

    Forsøker også å komme meg ned til 105kg. Er på 110 om dagen sammenlignet med 117 på det meste i vinter.

    Vi må bare være tålmodige Wink


    9  Generelt / Loggbok Online / Sv: André trener. Går ned en vektklasse. på: 08. august 2011, 21:46
    Er du fornøyd med fremgangen i knebøy siden den gangen du lagde den teknikktråden i Styrkeløftforumet?
    10  Trening / Olympisk vektløfting / Sv: EM 2011, Kazan/ Russland på: 04. april 2011, 10:02
    Ser på IWF sin liste over utestengte utøvere at en " Andrei Ariamnau BLR" var utestengt til 04-12-2010.

    Er dette samme Andrei Aramnau som er i 105kg klassen, og er det derfor han ikke var med i VM i fjor? Ser også at han er diskvalifisert fra EM-resultatene samme år.
    11  Trening / Olympisk vektløfting / Sv: Film fra NM 2011 på: 10. mars 2011, 09:42
    Bra løfting Curling!

    Men er det noen grunn til å legge ut film av seg selv under ny bruker?   Wink
    12  Trening / Strongman / Sv: Strongman på TV-tråden! på: 04. mars 2011, 21:05
    Fra Göteborg på Eurosport, nå!!(kl 21)
    13  Generelt / Loggbok Online / Sv: André trener. På vei mot 150 kg i benkpress. på: 27. januar 2011, 18:28
    Takker =)

    Jeg kommer nok ikke til å legge sjela mi i vektløfting, for jeg kommer ikke til å bytte fra noe jeg er moderat god til (benkpress og til en mindre grad de to andre styrkeløftøvelsene, som jeg forhåpentligvis kommer til å bli en del bedre i med litt mer trening) med noe jeg ikke helt vet om jeg får til i det hele tatt. Men jeg kommer til å fortsette med vektløftingøvelsene for moro skyld, og så får vi se hva det blir til når jeg får øvd meg litt mer =)

    Ja, jeg var innom Atletklubben en gang i høst, samtidig som en amerikaner også var der. Var vel i slutten av august/begynnelsen av september en gang, men så ble det ikke noe mer etter det. Går litt i bølgedaler denne interessen for vektløfing. Men så ble jeg invitert ned på Nidelv litt før jul, og så tok jeg turen ned dit for et par uker siden.

    Så dere hadde stevne nå i helga som var. Var du med der? Hvem er du? =)

    Ja, det var Nordenfjeldsk mesterskap i helga som var. Jeg deltok ikke pga et kneproblem jeg pådro meg rett før jul, men assisterte som skivegutt og musikkansvarlig hehe. Det ser endelig ut til å være på bedringens vei nå om dagen.

    Har trent nøyaktig ett år i klubben, så jeg er relativt fersk kan du si. Men jeg stortrives i miljøet og med sporten.

    Mener jeg hilste/pratet så vidt med deg da du var der. Han amerikaneren var innom flere ganger, men tror ikke jeg har sett han siden september nå. 

    Jeg er han i blått i denne filmen mekket av treningskameraten min Smiley

    -http://www.youtube.com/watch?v=SlAxKNponzs
    14  Generelt / Loggbok Online / Sv: André trener. På vei mot 150 kg i benkpress. på: 27. januar 2011, 15:58
    Bra rykkteknikk, og synd med 100kg vendingen! Det frister ikke med vektløfting?

    Men si meg, var du innom TAK en gang i løpet av det siste året? Synes det er noe kjent med deg.
    15  Generelt / Loggbok Online / Sv: Driller's Method - vektløfting fra og med 2010 på: 10. januar 2011, 10:24
    Lite logging om dagen? Smiley

    Ja Stian, jeg har vært sløv her  Wink


    Nå er det ganske nøyaktig ett år siden jeg meldte meg inn i vektløfterklubben. Kan si at både livet og treningen har tatt en ny "vending" siden den gang! (nogen som tog an!)

    Beste løft siden den gang:

    Knebøy: 146kg
    Frontbøy: 115kg
    Støt: 106kg
    Rykk: 95kg
    Mark: 170kg, og 180 med reimer

    Er veldig fornøyd med fremgangen i knebøy. I rykk har jeg fått 100kg over hodet flere ganger, men dessverre vært litt for mye frempå. De som er inne i vektløfting ser at det er sinnsykt liten forskjell mellom rykket og støtet. Normalt så burde jeg klart 120kg i støt med 95 i rykk. Drar på meg 110kg lett, men sitten blir ikke stram nok og i ubalanse.  Sliter rett og slett mye med vendingsteknikken og overstøtet. Disse skal få mye fokus frem mot våren.

    Var og er veldig svak i beina fra naturen side.

    Kroppsvekten er 115kg, så jeg er på ingen måte noen eksepsjonell løfter. Men vektløfting er noe jeg trives med, og det har da vært fremgang.

    Her er en snutt med knebøy fra 120-146kg. På 140kg trodde jeg det ble for tungt, og skulle til å droppe stanga bakover. Slapp høyre arm, men så kjente jeg at det kunne gå "læll". Ble et snodig løft hehe Wink. Jeg er Kjetil

    http://www.youtube.com/watch?v=1y-DqTky01U#noexternalembed
    Sider:
  • 1
  • 2
  • ...
  • 14
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!