Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • 2
  • 1  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Ned i muskelmasse med samme styrke? på: 18. januar 2011, 23:14
    Heei .

    Jeg har søkt råd hos de mest lærde kroppsbyggerne jeg kjenner , men har ikke fått noe konsist svar. Jeg lurer på om det er mulig å gå ned i muskelmasse men holde sånn nogenlunde på styrken? Skal etter flere års vanskøttelse av kondis begynne å trene mer aktiv kardio, og da vil naturlig nok muskelmassen i bena gå ned. Er det noen måte å kompromisse mellom god kondisjon og omtrent samme styrke i bena?
    2  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Sommerformen!! :-) på: 10. april 2010, 16:16
    hvis du satser på kroppsbygging hvorfor kjører 5x5 ? Toppidrettsutøvere trener 5x5 for å øke mest mulig styrke uten å legge på seg masse muskler
    3  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Dårlig framgang på bryst, hjelp! på: 25. mars 2010, 18:16
    Folk er vel forskjellige. De gangene jeg har tatt 2 uker fri så har jeg mistet 1-2 cm på armene, 5 kg i vekt og 10-15 kg i baseøvelsene. Kanskje ha noe med genetikken å gjøre? Kroppen min vil ned i vekt fra naturens side. Derfor tar jeg aldri lenge fri, går heller litt ned på vektene og gir kroppen deload på den måten. Har stor tro på aktiv restitusjon fremfor passiv. Ellers er det vel sånn at man mister muskler utrolig raskt, men kan også bygge det tilbake utrolig raskt.. iallefall etter min erfaring.
    Da er mitt spørsmål til deg : er du hundre prosten clean ?
    4  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Dårlig framgang på bryst, hjelp! på: 24. mars 2010, 16:12
    Si at jeg tar 1-2 uker fri, når jeg starter igjen, så mener du at jeg skal ta en 20kg lettere på stanga. F.eks på tung dag, hvor jeg vanligvis bygger meg opp til 85kg i benken (5x5). Så skal jeg bygge meg opp til 65 istedet. Og heller øke med, ja si 2,5-5kg i uka eller annenhver uke?

    Den øvelse du ga link til bildet har jeg ikke prøvd før, har prøvd den i stående stilling, om du skjønner hva jeg mener. Kunne sikkert testet den ut Wink

    Takk for hjelp!
    Det er nettopp det jeg mente ja Wink
    5  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Dårlig framgang på bryst, hjelp! på: 23. mars 2010, 09:53
    dette finnes det en universal oppskrift på : pause 1-2 uker , start på nytt med 20 kg mindre på stanga og bygg deg oppover. Lite motiverende , MEN DET FUNKER . lykke til
    6  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Ang form på biceps? på: 23. mars 2010, 09:48
    Hammer curls er tingen !
    7  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Spørsmål om program på: 23. mars 2010, 09:46
    Jeg har sett nybegynnere som øker effektivt i månedsvis bare på å trene mark , bøy , benk og roing.
    8  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Vektøkning på: 23. mars 2010, 09:43
    Alt av fisk , spesielt laks er meget bra "byggemat" siden det inneholder både rikelig med proteiner , og sunne fettsyrer.  Spis værtfall en næringsrik  middag pr dag , pluss frokost , lunsj , ettermiddagsmat og kveldsmat .
    9  Trening / Kroppsbygging og Fitness / NTNU har alltid rett ? på: 21. mars 2010, 11:53
    Jeg leste for noen dager siden en utskrift fra NTNU's nettside , der sto det at for å øke i styrke uten å øke muskelmasse bør man kjøre tunge sett 5x5 eller 4x4 . Derretter stor det av for å øke i muskelmasse og styrke bør man ligge på 10-12 reps helst 5 set til utmattelse . Stemmer dette fult ut ?
    10  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Spørsmål til de drevne ! på: 16. mars 2010, 09:42
    For det første har min vekt svært lite å gjøre med denne diskusjonen ei heller alder. Du argumenterer på en slik måte at jeg ikke tar deg seriøs. Men spør og du skal få svar.

    Høy rep har mange fordeler i forhold til restitusjon av ledd og sener. Tar og copy/paster i fra Børge Fagleri:

    "Du vil både kunne restituere sener og ledd fra tunge belastninger og allikevel oppleve en muskulær treningsverk som vil utfordre smerteterskelen til hvem som helst! Som studiene til Wernbom viser kan man forvente en dramatisk treningseffekt, men kanskje enda viktigere en "priming" effekt som gir grunnlag for bedre resultater videre i treningsfasen. "

    Det å kjøre høyrep vil passe fint inn i en periodisering, dietmar har noe høyrep i sine program og han har vell strengt tatt coachet en del sterke folk.

    Samtidig burde det ikke være noe mål i seg selv å trene til full utmattelse på hver eneste øvelse og hvert eneste sett.
    Så i hovedsak en bytte mellom en lett og en tung økt hvis man trener samme muskelgruppe to ganger i uken ?
    11  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Spørsmål til de drevne ! på: 16. mars 2010, 09:40
    Nå har visst dette blitt en diskusjon om repetisjoner Smiley - men om trådstarter er interessert i erfaringer fra andre: Hver 5. dag har funket bra for meg opp gjennom årene.

    Fred Hatfield laget for ca 100 år siden (dvs det var vel rundt -87, tror jeg) et system han kalte for ABC - det går meget forenklet ut på at optimal frekvens ikke er det samme for alle muskler/muskelgrupper, og så kommer individuelle forskjeller i tillegg... La oss si at optimal frekvens for *deg* er forside lår hver 5. dag, delts hver 3. dag, triceps hver 4. dag osv.

    Så legger man ut fra en mal opp et program hvor dette legges inn. Det funker bra og er faktisk mindre komplisert enn det høres ut, men ærlig talt så blir man litt smågal av en slik tilnærming etter hvert. Bare som et eksempel på hvor overkomplisert det kan gjøres om man virkelig vil Smiley

    Det med å trene hver muskelgruppe en gang per uke vel for et *relativt* "nytt" konsept å regne innen kroppsbygging, det "begynte" vel mer el. mindre med Dorian Yates og tok av for alvor tidlig på 90-tallet, gjorde det ikke? (No disrespect to Jones, Mentzer ol)

    På den annen side har visstnok Ronnie Coleman trent (omtrent uten unntak) 2 ggr/uke hele sin karriere, og det kan jo se ut som om det har funket for ham Wink

    To andre tilnærmingsmåter som ser ut til å fungert for mange:

    1: "Dele" hver muskelgruppe i to. Dvs for ex: Dag 1 (la oss si mandag), bryst, skrå-øvelser. Dag 2 (la oss si tors), bryst 2, flat/decline-øvelser. Samme for rygg, f.eks dag en er basert på roing, mark, dag 2 er nedtrekk foran, chins, pullover i maskin...

    2: Direkte/inndirekte. Meeeget enkelt forklart: Om du kjører bryst på mandag og triceps senere i uken, så inkluderer du smalbenk i tricepsøkten, kanskje dips.

    Ta dette for det du synes det er verdt for deg. Og, jeg antar at du er mest opptatt av å bygge masse - det er ofte greit å gjøre slike ting 110% klart på fora hvor kroppsbyggere, styrkeløftere, vektløftere, strongmen, kampsportutøvere, fitness-utøvere osv osv osv er blant de som bidrar. Ikke beregnet som noen kritikk av trådstarter, bare en generell observasjon Smiley
    Takk for nyttig innspill Wink
    12  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Spørsmål til de drevne ! på: 16. mars 2010, 09:37
    Først og fremst betyr ikke dine personlige resultater noe som helst. Det er bare ekstremt usaklig argumentasjon. Gener er ALT.

    For det andre snakker du om muskelbygging eller trening for maksimal styrke? Du vet vel at det er en forskjell?
    hvis gener er ALT hvorfor har vi denne diskusjonen da ? For alt vi vet så har bare halvparten av folkene her inne GENENE , og resten kan bare gi opp .
    13  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Spørsmål til de drevne ! på: 16. mars 2010, 09:33
    Var vel kanskje en grunn til at TS spurte om tips fra de drevne?


    stemmer jo det ; )
    14  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: 5x5 vri ! på: 08. mars 2010, 22:52
    korfor sløse du tiå te forumet og legtge det ut i det formatet da? høres jo helt sykt ut..

    Jeg skal trene 15ganger i uka men det er ikke slik skal trene altså.. Bare et eksempel. Men har noen tips til det?
    neei nå får du gi deg. ha deg i gymmet og ta ut aggresjone der istede ! prøvde bare å formulere spørsmålet på en lettfattelig måte uten å ta med alle de særegenhetene jeg har lagt til i mitt program.
    15  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Spørsmål til de drevne ! på: 08. mars 2010, 21:23
    så konklusjonen å trekke ut fra dette er : finn ut hva som passer for deg , men tren gjerne samme muskelgruppe flere ganger i uken ! (?)
    Sider:
  • 1
  • 2
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!