Visning av honnrposter for Johnny Puma
Sider:
 • 1
 • 1  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Kompakte, sterke "små"-muskler 20. januar 2012, 15:59
  Så til poenget:
  Hva slags grep bør jeg gjøre for at musklene skal bli sterke og kompakte? Det er spesielt bryst, rompe og lår jeg ønsker å få mindre.

  Hvis du tenker på å trene styrke så er det ikke mulig å "trene slik at musklene blir mindre". Hvis du har et annet fokus, så tren noe annet, f.eks. løp 5 ganger i uka.

  Kan du spesifisere hva sine "andre mål" er? En kroppsform? En idrett?
  Honnr gitt av : Ulrik91, 21. januar 2012, 00:11
  2  Trening / Forum for ungdom / Sv: benkpress-test på vg1 35x35kg? 21. september 2010, 00:09
  Men så har det seg slik at på vg1 er det en god del tester i gymmen og bla benkpresstest, hvor kravet for karakteren 6 er 35x35kg. Det jeg klarer med 35 kg er for øyeblikket 20 repitisjoner.
  og her er en del spørsmål jeg gjerne kunne trengt svar på :

  hvordan skal man trene for å oppnå slik utholden styrke?
  kan man kombinere slik trening med trening for max styrke?

  For å svare på det siste spørsmålet først..: JA, det kan du. Du kan faktisk glemme alt annet enn maks styrke, men kjør et høyrepsett en gang i blant for moro skyld.

  Jeg har trent sammen med mange skiløpere, og de har alltid vært opptatt av det man noe kryptisk kalte "utholdende styrke". Av en eller annen grunn hadde noen fått det for seg at dette fenomenet kunne oppnås ved å trene ca. 15 repitisjoner. Dette var lenge en etablert sannhet i skimiljøet, men jeg har alltid argumentert mot dette. Hvis du skal kunne utføre 15 reps må du fjerne altfor mye vekter til at det blir effektiv styrketrening.

  Og ganske riktig; i dag er denne myten avlivet. De aller fleste skiløpere i dag trener maksstyrke med få reps, dvs. 4-8 pr. sett. Man har etter hvert skjønt at dersom man er dobbelt så sterk i armene kan man bruke halvparten så mye kraft på hvert dobbeltak og likevel få samme effekt. Derfor klarer man også flere repitisjoner før man får syre.

  Det samme prinsippet kan du benytte deg av. Hvis du fortsetter å trene maksstyrke vil 35 kg bli lettere og lettere, og etterhvert klarer du 35 x 35 kg uten problemer.

  (For the record; "utholdende styrke" er nok en reell parameter, men den trener man ikke ved å ta 15 reps i benk. Da snakker vi 1 time dobbeltak på rulleski...)
  Honnr gitt av : Peblo, 21. september 2010, 00:14
  3  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Vil alle musklene gå tapt ved deff? 11. juni 2010, 15:53
  Greia er at jeg veide 80 KG, mye del fett 11. mai 2010. Så startet jeg trening igjen, med to tjukke gainere om dagen og litt mat ved siden av. Nå veier jeg 106KG. Dvs omtrent bare muskel gain. Fettprosenten er fremdeles typ den samme. Ganske høy også. Det jeg lurer på, er om jeg fortsetter på dette planet og fortsetter å få masse muskler, og deretter skal slanke meg, vil alt gå tapt da? Eller brenner kroppen av så og si nesten bare fett ved slanking?

  Vel, du bør absolutt ikke fortsette som du har gjort, da veier du 260 kg til jul.

  Du har 10 ganger bedre framgang ift. muskeløkning enn den nest beste på dette forumet, så jeg forstår ikke helt hvorfor du stiller spørsmål her inne? Det blir som om Stephen Hawking ber en norsk 3.klasse om råd i fysikkspørsmål.
  Honnr gitt av : Beefcake, 15. juni 2010, 12:05
  4  Trening / Forum for ungdom / Sv: Finere brystmuskler 11. juni 2010, 20:33
  Hei, jeg syns at brystvortene mine er litt langt nede og lurer på hvilke øvelser jeg kan trene for å "skyve" dem opp litt?

  Bilde: http://tinypic.com/view.php?pic=f9qus6&s=6

  Det kan du glemme. Styrketrening utvikler musklene, brenner fett, og that's it.
  (Andre ting trening ikke kan gjøre er f.eks. å flytte ørene bakover, få en 3. arm til å gro ut eller få beina til å bli lengre.)
  Honnr gitt av : thy, 11. juni 2010, 20:39
  5  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Tabletter for å bygge muskler/bli større. 17. februar 2010, 20:10
  Karbonadedeig er også ett "avfallsprodukt"
  De maler ikke opp indrefileten hvis det er det du tror.. det er kjipt kjøtt som ikke kan selges som hele stykker, samt avskjær fra diverse deler av dyret. Skal du ha "prima vare" så må du velge filet, mørbrad ol.

  Det er mørhetsgraden som er avgjørende for hva kjøttet kan brukes til; som oftest i sammenheng med hvor mye muskelen har blitt brukt. F.eks. er musklene som brukes til å bevege halen fryktelig seige, det samme gjelder muskler på dyrets frampart som brukes når dyret spiser. (Nakke/hals) Dette blir til grytekjøtt, koteletter eller kjøttdeig.

  Filetene, som brukes til å bevege bakbeina fram og til siden er derimot svært møre og blir brukt som biffkjøtt. Det er tilsammen 2x5 biffstykker som utgjør 11% av dyrets slaktevekt.

  I Norge har vi tradisjon for å prioritere melkeproduksjon framfor kjøttproduksjon. Dette medfører mye slakt av eldre melkekuer som hverken oppnår kravene til kjøttfylde eller størrelse, alt dette kjøttet males opp til pølser, kjøttdeig eller karbonadedeig. Det er vel derfor kjøttdeig-tradisjonen er såpass sterk hos oss.
  Honnr gitt av : Iceberg, 22. februar 2010, 15:14
  6  Generelt / Åpent forum / Sv: 11.september på norske jord 20. februar 2010, 10:24
  For det første; det er liten vits å trykke disse tegningene når en vet det provoserer og at noen kan føle seg tråkket på av det.

  "Liten vits"!? Hva mener du med det? Trykkingen av disse tegningene er faktisk noe av det viktigste vi gjør i et samfunn som skal være sekulært og fritt. Gir vi grupper særbehandling fordi de lettere føler seg støtt er vi på ville veier.

  Jeg lurer på om muslimene begynner å bli litt usikre på om denne profeten deres virkelig eksisterer? De oppfører seg ihvertfall som en tenåring som er usikker på sin egen seksualitet.
  Honnr gitt av : Vadtrudne gîfr, 20. februar 2010, 12:21
  7  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Flere ting som hjelper til muskelbygging? 22. november 2009, 22:00
  Er det flere ting enn mat, søvn, trening med vekter etc som kan hjelpe for muskelbygging?

  Ja, det er en ting til, men den anbefales ikke av helsemessige årsaker...

  Forresten, hvordan er det mulig å stille et slikt banalt spørsmål med det nivået du holder styrkemessig? Hva er det egentlig du lurer på!?
  Honnr gitt av : A. Holstad, 23. november 2009, 15:40
  8  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Tips til brysttrening. 03. november 2009, 18:04
  did what?

  Sorry, er ikke helt med nå Tongue

  Poenget er at brystmusklene (som alle andre muskler unntatt tunga) er festet i to punkter. Og under belastning blir strekket likt i hele muskelen som i en strikk.

  Dvs. at det ikke er mulig å trene pectoralis major mer inne ved den ene festet ("kløfta") enn andre steder langs muskelen.
  Honnr gitt av : Evis, 03. november 2009, 22:59
  9  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Nybegynner, nytt treningsprogram 22. oktober 2009, 08:10
  Jeg har ingen veldig fast kostholds plan, men jeg spiser vanligvis en porsjon havregrøt til frokost, i tillegg noen brødskiver, og får i meg et par egg gjennom dagen, og spiser vanlig middag.

  Tar også 90+ protein, vanligvis 1-2 shaker hver dag, kanskje flere på dager jeg trener.

  benpress maskin 3x12
  leg curl 3x12
  vertical traction 3x12
  brystpress 3x12
  biceps øvelse på sånn kabel maskin 3x12
  triceps pressdown 3x12
  roing biceps 3x12
  "sit ups" crunch maskin 3x30

  Som sagt, jeg er helt nybegynner, så jeg har få forutsetninger for å bedømme noe om dette programmet, har bare hørt at de "nybegynner programmene" man får på treningsenterene ofte ikke er spesielt bra?


  Ut ifra dette øvelsesutvalget så sitter du bare på treningsstudioet og smådytter på vekter som står i låst bane inne i maskinene. Altså omtrent slik 70 år gamle kjerringer trener på treningsstudio.  Du er 17 år, så du trenger et helt annet opplegg med frie vekter.

  (Egentlig helt utrolig at man på treningsstudioer setter opp det samme programmet til bestemor som sliter med hofta og unge hormontroll av noen gutter som nesten ikke klarer å sitte stille...)

  Noen forslag..:

  - Bytt ut "beinpress" med knebøy.
  - Bytt ut "leg curl" med utfall.
  - Bytt ut "chest press" med benkpress.
  - Bytt ut "biceps på en sånn maskin" med biceps curl med manualer eller EZ-bar.
  - Bytt ut "triceps pressdown" med franskpress.
  - "Roing" bør foregå med manual i en arm eller en stang i begge.

  Hvis du aldri har trent med frivekter før så må du begynne med lave vekter og jobbe inn teknikken. Vær forberedt på at du må gå baklengs i trapper i 2-3 dager etter den første knebøy-treninga.

  Og jeg trenger vel ikke fortelle en 17-åring at man kan finne masse(!) instruksjonsvideoer på youtube!?  biggrin
  Honnr gitt av : martiiin, 24. oktober 2009, 02:46
  10  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Trene tre dager på rad. Nok hvile? 19. oktober 2009, 23:13
  Knebøy, strakmark osv. gidder ikke skrive alt.

  Men å trene knallhard styrke 4 dager i uka gidder du!?  biggrin
  Honnr gitt av : KristianO, 20. oktober 2009, 13:22
  11  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Trene tre dager på rad. Nok hvile? 19. oktober 2009, 23:13
  Knebøy, strakmark osv. gidder ikke skrive alt.

  Men å trene knallhard styrke 4 dager i uka gidder du!?  biggrin
  Honnr gitt av : PhilLynott, 20. oktober 2009, 01:39
  12  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Smalbenk - hvor smalt? 11. september 2009, 21:53
  Hvor smalt skal man gå i smalbenk? Tidligere har jeg brukt skulderbredde, men jeg ser at noen bruker et litt bredere grep. Noen også litt smalere, de holder tomlene ut akkurat sånn at de treffer hverandre.

  Og skal man gå helt ned, så stanga treffer kassa?

  Bruk skulderbredde. Holder du smalere blir det hardt for håndleddene, dessuten kommer du til å få problemer med balansen som igjen betyr at du må løfte betraktelig lettere.
  Honnr gitt av : henrikhardcoar, 11. september 2009, 21:54
  13  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Hva er det som gjør at man blir stor av høyt volum? 08. september 2009, 11:58
  Kroppsbyggere generelt trener høyt volum (både de som trener rent og de som doper seg). Men hva er poenget med høyt volum? Hvorfor blir man stor av høyt volum?

  Se på overkroppen (spesielt rygg, biceps og skuldre) på turnere, ryggen på svømmere, underarmene på mekanikere, snekkere o.l., leggene på syklister og fotballspillere, ryggen på klatrere - det er definitivt ikke trening med vekter på 85% av 1RM og trege negativer som har gitt disse personene størrelse i disse muskelgruppene. Det er MYE trening med generelt lave/middels belastninger, samt innslag av tunge belastninger i ny og ne, som er grunnen til at disse personene besitter så stor muskelmasse i disse muskelgruppene.

  Musklene er en del av kroppen som øker og minker i volum alt etter hvor mye kroppen har bruk for dem. Hvis du ikke bruker musklene dine i det hele tatt vil muskelmassen bli mindre fordi kroppen ikke ønsker å drasse på mer masse enn den har bruk for. Det er bare bortkastet energi.

  Så grunnen til at de gruppene du nevner har store muskler er at de blir belastet over tid med en kraft som er "over snittet" i forhold til aktivitet som gir "normal" muskelmasse. Denne effekten ser du best dersom du studerer utøverne på et friidrettsstevne. Sprinterne og kasterne trener med stor kraft, noe som utvikler muskelmassen deres. 10.000-meterløperne derimot har tynne bein. Dette er fordi de ikke bruker særlig stor kraft, men gjentar en moderat kraft tusenvis av ganger. F.eks. kan en utrent utøver henge med 10000-meterfeltet i 100 meter, noe som viser at man egentlig ikke trenger særlig mer kraft enn normalt. Det man trenger er utholdenhet, og det utvikler ikke musklene.

  Bilmekanikere, tømmerhoggere og svømmere utvikler muskler fordi de trener med en kraft som er litt over snittet i 6-8 timer hver dag. Så hvis du ikke har så mye tid å bruke på å treningen din tror jeg du bør holde deg til tung styrketrening 5-10 timer i uka. (Hvis muskelmasse er målet.)
  Honnr gitt av : paramora, 08. september 2009, 16:32
  14  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Hva er det som gjør at man blir stor av høyt volum? 08. september 2009, 15:30
  http://www.forskning.no/artikler/2009/juni/223524 Har jo ikke direkte overføringsverdi til kroppsbygging da, men synes uansett dette er interessant. Det er mengden trening, dvs stor mengde med lett belastning som gjorde de beste til beste. Se på f.eks flere av de beste styrke- og vektløfterne vi har, de trener stort sett lett (i belastningsprosenter), men MYE og OFTE. Ift kroppsbygging trener jo flere av proffene svært hyppig og har mange sett og totale reps pr økt, ift intensitet vil du jo tåle hardere belastning om du bruker endel dopingmidler, men for de om stiller rent vil jeg anta at myetrening et godt stykke unna failure med fokus på hyppig og mye stimuli av muskulaturen kan gi meget gode resultater Smiley

  Dette er jo sant, og hvis jeg hadde 800 timer pr. år disponibel til trening måtte nok jeg også gire ned litt på innsatsen på gymet.

  Treningsintensitet er jo forøvrig et evig stridstema, på den ene siden går enkelte forskere ut og sier at dersom du ikke trener hard intervall for bedre utholdenhet så kan du like godt holde deg hjemme. Deretter går den nybakte olympiske mester i langrenn, Frode Estil, ut og sier at han nærmest aldri har trent annet enn rolig langkjøring i hele sitt liv.

  Personlig tror jeg at dette varierer mye med grunnlaget til utøveren og personlige egenskaper, kroppstype osv. En nybegynner vil nok kunne "booste" formen sin atskillig mer med intervall, mens viderekommende vil ha behov for å roe ned treninga til fordel for mengde. Utøvere som trener hardt kombinert med stor mengde vil befinne seg i overhengende fare for å bli overtrent. (F.eks. Marit Bjørgen)

  Leser du anbefalingene til f.eks. Jørgen Aukland vil du finne en god miks av begge typer trening.
  Honnr gitt av : paramora, 08. september 2009, 16:32
  15  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Plutselig vektøkning 01. september 2009, 23:12
  Piratequeen: Takk for svar Smiley Kan godt legge ut gårsdagens inntak.

  M1: 09.40: Pannekake av 1 eggehvitte, 20g melk, 5g protein, litt pålegg & 1 sviske, grønn te
  + 1 Kiwi & trippel espresso m/en skvett extralett melk

  M2: 12.15: 80g Cottage, 5g pean.sm/litt kokos/funlight, en skive mango & 15g skinke, grønn te
  + 1 Eple

  *Trening* 0,8l vann
  Etter; 65g Banan & 10g rosiner

  M3: 17.54: Pannekake (samme som frokost), pålegg, 10g skinke & grønn te
  + En skive mango & 10g rosiner (måtte bare ha litt mer karbo)

  MM: 18.50: 10g Protein & grønn te

  M4: 21.15: 85g Cottage, 5g pean.sm/litt kokos/funlight, 20g skinke & litt mango

  Ja, her har du grunnen til at du får "spisekick" svart på hvitt. Du spiser karbohydrater en gang for dagen, og da kun i små mengder etter trening. Du nekter i praksis kroppen din alt som heter fett. (Kroppen din trenger fett gjennom kostholdet.) 20 gram melk!!?? Jeg drikker 2 liter hver dag og har nesten ikke fett på kroppen.

  Kroppen din sier stopp til slutt og gir deg desperate signaler om at den trenger næring. Er det ikke mye bedre å faktisk gi kroppen din det den trenger hver dag istedet for å tyne den i lange perioder, for så å gi etter med en orgie!?

  Hvem er det forresten som har satt opp denne dietten til deg? Hvis du trener ofte kan den være direkte farlig, iallefall vil den gjøre deg slapp og ukonsentrert, og all trening vil være fullstendig bortkastet. Ikke vil dietten hjelpe deg å gå ned i vekt heller, noe du sikkert har funnet ut selv iom. dette innlegget.

  Jeg håper du innser alvoret i at du faktisk går opp i vekt på en sånn diett. Kroppen din er sannsynigvis på vei inn i en "shut-down" der den etter hvert får problemer med å utføre vitale funksjoner og du kan oppleve organsvikt. Jeg vil anbefale deg å ta kontakt med din fastlege snarest, og da er det viktig at du er 100% ærlig i forhold til trening, diett osv...Lykke til!
  Honnr gitt av : Kikki, 01. september 2009, 23:23
  Sider:
 • 1
 • Supersunn taco

  Kosthold21.01.2021124

  Bytt ut den tradisjonelle tacoen med en av disse supersunne variantene!

  TOPP-3 for å BYGGE bryst

  Trening01.01.202157

  Her får du 3 kanonøvelser så du aldri igjen skal ha problemer med å bygge bryst.

  7 øvelser for muskuløse triceps

  Trening26.12.202053

  Vil du har større armer? Dette er 7 supre øvelser.
  Her har du treningstips og kostholdsråd som kan gi deg et push bak, inn i det nye året.

  Bananpannekake

  Kosthold23.11.20202213

  Perfekt å starte dagen på!