Vis innlegg
Sider:
 • 1
 • 2
 • ...
 • 45
 • 1  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Forskningsbaserte grunnprinsipper på: 29. mars 2015, 20:30
  Siff/Verkoshansky er et greit sted å begynne, som sagt over. Det er litt å begynne fra "scratch", da. Du finner neppe det du søker etter på ett sted. Du bør kanskje spesifisere litt hva du er ute etter, og hva du skal bruke det til.

  Flere av vi som poster her, og på de aller fleste andre fora, baserer oss på alt fra personlig erfaring til Pubmed og alt derimellom.

  Amerikanerne har lenge vært svært vitenskapelige ifm. vektløfting (Olympic Lifting). Mye å hente der, om man leter. Det er jo mye samme materie, i det minste mye overlapping.

  De aller fleste nettstedene tilknyttet BB er først og fremst ute etter å selge kosttilskudd. Det er imidlertid mange gode artikler å hente på mange av disse stedene om man tar seg tid til å lete gjennom alt mulig rart.

  Når det gjelder BB kommer man aldri utenom empiri. For better and worse.
  2  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Flere repetisjoner eller tyngre vekt? på: 14. mars 2015, 17:53
  Høres ut som old school bodybuilding.

  I grunnen, ja. Er vel en grunn til at jeg vender tilbake til varianter av det Smiley

  Vil si at to av de som har vært mest "øyeåpnere" for meg innen BB, av de jeg har lest, er Fred Hatfield og Dante Trudel. Høres kanskje ut som motsetninger ved første øyekast, men det er langt mer som overlapper der enn man kanskje skulle tro.
  3  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Flere repetisjoner eller tyngre vekt? på: 14. mars 2015, 17:38
  Tunge øvelser gjør nok det men det er en helt annen sak.

  Lest ørtentusen artikler som tyder på at det stemmer, men konklusjonen har også vært at effekten er såpass kortvarig at det egentlig ikke spiller noen rolle i den store sammenhengen. Jeg går bare på hukommelsen her, vel å merke Smiley
  4  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Flere repetisjoner eller tyngre vekt? på: 14. mars 2015, 17:34
  Har prøvd alt fra 3x3 til 10x10 og det meste i mellom. Min erfaring er lik mange andres:

  "Ramp up" (øke vekt per sett og slutte tungt) med rundt en 6+ reps, etterfulgt av noen sett på kanskje 8-12 (med en annen øvelse, fortrinnvis),
  kanskje til og med et "pinesett" eller to på 15 for å toppe det hele har funket bra for meg. Evt. bare avslutte med drop sets etter å ha rampet opp.

  Flere veier til Rom, men jeg har en tendens til å komme tilbake til et oppsett lignende dette.
  5  Trening / Styrkeløft / Sv: Den store markløftteknikkevalueringstråden på: 14. mars 2015, 17:14
  Hei. Jeg har ingen video for øyeblikket, men jeg undrer litt over benstilling, grep og trykk.
  Jeg er 197cm, jeg har "lange ben og kort rygg" og har også blitt fortalt at det er et godt utgangspunkt for markløft selv om man skulle tro det motsatte.
  Etter utallige forsøk på forskjellige benstillinger og grepsbredder, forskjellige dybder og "sittinger" slik som  en tidligere video her viste, så har jeg nå funnet en veldig behagelig stilling.

  Jeg trosser all logikk ut i fra det man kan lese og lære, og gjøre meg så lang som mulig.. Beinbredden er smal (to knyttnever mellom anklene), og jeg sitter ikke like dypt som før..  Beina mine blir til èn søyle, og trykket er mye større slik.
  Hvor er logikken i det? Og hvorfor lærer man ikke som slikt? Hadde jeg løfta "etter boka" så hadde jeg måttet halvert vekten..

  Husker jeg så Janne Virtanen løfte på en lignende måte en gang, og jeg tenkte at han da så ut som et nek.. Akkurat som jeg gjør nå..

  Min erfaring er mye av det samme som din (om jeg nå forstår deg rett). Jeg er litt lavere, 195 cm. Prøvd sumo, lavere og høyere "sitt" og alle mulige beinstillinger.

  Det tyngste jeg har klart er med ganske så smal beinstilling og relativt høy "sitt". Kanskje ikke noe å anbefale for alle, men så er nå også en rygg som tåler det meste noe jeg later til å være født med. Nok av skader opp gjennom årene, men aldri noen problemer der.

  6  Treningsforum / Informasjon om Treningsforum / Sv: Egen tråd for de over 40? på: 09. mars 2015, 20:14
  Man kunne jo evt. opprette et eget over x-alder-underforum. Over 40, 45, 50, ikke vet jeg. Men ikke lukket for noen aldersgruppe, etter min mening. Aner ikke hvordan et slikt forum ville bli trafikkert/kommentert her. Andre sites har prøvd lignende ting, med alt fra ganske så vellykkede til ganske så tamme resultater Smiley
  7  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Splitt/fullkropp. Tren nå det som funker for dere på: 28. februar 2015, 20:15
  Utrolig at denne krangelen fortsatt pågår.

  Ingen trener en enkelt muskelgruppe én gang i uka. Bryst en gang i uka? Triceps involvert. Samme med delts. Ryggdag? Lykke til med å unngå biceps og rear delts. Eller traps og korsrygg, for den del.

  Alt hva Bill Starr foreslår er jo en slags splitt, etter mine begreper (og jeg har lest ham siden midten av 80-tallet). Skulle ønske jeg hadde begynt der.

  Jeg hadde min beste fremgang ved å fokusere på baseøvelser, generelt sett. Det er der du vokser, og hva nybegynnere og de fleste bør fokusere på.

  Men å fokusere på skulderbredde ved å kjøre side laterals? Eller pecs ved å kjøre flies eller lignende, eller å fokusere på en muskelgruppe i en periode? Det funker. Å late som noe annet er uredelig, og å fokusere på "purisme" på den ene eller andre siden fører bare til en ting: Å forvirre.
  8  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Markløft fot stilling på: 28. februar 2015, 18:47
  Det viktigste er at du er "tight", som man sier, i hele kroppen. Innled løftet med hælene godt plantet i bakken, først av alt, og få en "drive" oppover fra det. Tenk at øvre rygg skal oppover. Og fokuser langt, langt mer på korsrygg enn mage.
  Bra fotstilling er det som føles riktig for deg. Litt under hoftebredde (men bare litt) funker for meg.

  Og kudos for at du kjører mark, og for at du øver teknikk Smiley
  9  Trening / Treningsprogrammer / Sv: jeg klarer ikke å bestemme meg! - Hvilket treningsprogram!? på: 27. september 2014, 19:46
  Du kan lese deg ihjel om HST, RYP og 5x5 her. Det er egentlig bare å velge ett, holde deg til det, og lære å trene. 5 x 5 høres greit ut for deg. Går utmerket å legge til litt curls og franskpress der, om du vil.

  Resultatene er uansett de samme i begynnelsen. Hold deg unna HIT og Doggcrapp (særlig det siste) om du ikke har trent i en god del år.
  10  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Treningsprogram - Når skal man ha rest day? på: 28. mai 2014, 23:24
  Tror du er noe uklar i formuleringene dine, Reagan.

  Tror du er inne på noe der Smiley

  Og posterior, la nå tvilen komme tiltalte til gode Smiley

  Poenget står likevel, tror jeg. På et slags vis. Muligens. Skal du trene shrugs, gjør dem på ryggdagen, og gjør det tungt. Ellers dropp dem fra skulderdagen.

  11  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Tøying og muskelmasse på: 20. mai 2014, 19:46
  Så hva med å tøye ut rett etter en oppvarming da? Altså før man starter å trene.

  Vel, "common knowledge" er at å tøye for mye før trening svekker styrken. Sikkert helt greit å tøye moderat, om man føler at man trenger det.

  Poenget i annet enn høyst moderat tøying før styrketrening ser jeg imidlertid ikke. Bra oppvarming er derimot en annen ting.

  Oppvarming før styrketrening = meget gradvis legge vekt til den øvelsen du skal trene. Enkelt sagt Smiley

  Om fleksibilitet er målet, så tren fleksibilitet.

  Er styrke målet, så tren styrke. Men ikke nødvendigvis samtidig Smiley

  12  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Treningsprogram - Når skal man ha rest day? på: 20. mai 2014, 19:23
  Hva har å trene shrugs med å trene anterior delts å gjøre? Nå er jeg virkelig forvirret her, folkens Smiley

  Og jeg har da aldri sagt noe negativt om å trene shrugs, det er en øvelse jeg har trent i tiår.

  Jeg forstår bare ikke hvorfor man trener slike lette shrugs med hantel etter skuldertrening, i stedet for virkelige, tunge shrugs med en markløft-tilnærming og med stang på ryggdagen.

  Noe er lost in translation her Smiley
  13  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Treningsprogram - Når skal man ha rest day? på: 19. mai 2014, 23:17
  Jeg får iallefall større underarmer av å ta markløft enn å ta bycep-curlz

  Det gjør da alle.
  14  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Treningsprogram - Når skal man ha rest day? på: 19. mai 2014, 22:19
  Jeg antar at du selv ser at skuldre dagen før triceps vil overlappe, men så har du også to hviledager etterpå.

  Tar du skulderpress dagen før smalbenk får jo flere muskler brynt seg godt, og det spørs jo veldig om du får maks ut av smalbenk, for eksempel. Om det er en form for franskpress el. som er hovedøvelse for tri kan det gå helt fint.

  Om en kardiodag er en "hviledag" kan jo være en diskusjon i seg selv, men du får jo egentlig bare prøve. Så lenge du i utgangspunktet får nok næring og søvn kan det jo gå fint, til og med positivt i den store sammenhengen, ettersom bedre kapasitet kardiomessig også kan virke positivt inn på hele systemet. Blir det for mye, lider fremgangen.

  Balansegang Smiley

  Synes programmet i det hele ser greit ut. Ser imidlertid ikke noen grunn til å trene traps med delts - om det nå er noen grunn til å trene traps i det hele tatt. Det må i så fall være på ryggdagen, i form av "ekte" shrugs. Om du nå trenger det, hvis du trener ting som mark og roing. Disse lette hantelshrugsene jeg ser folk trene etter delts ser jeg null poeng i.

  Om det er et armfokusert program... Tja. Du trener armer, og det er jo en forutsetning om maks armer er målet, selv om de indirekte får mye trening av andre ting, og vil bli mye stimulert av det.

  Det der med 70 % "base-" og 30 % "tilleggssøvelser" for bygging har jo vært et slags prinsipp siden 60-tallet. Man har jo gått mye fram og tilbake siden det, men det ser ut til å ha tålt tidens tann Smiley
  15  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: DIPS;) på: 03. mai 2014, 21:18
  Det SFV sier. Len deg framover for mer pecs, ikke gå for dypt. Hvor dypt man kan gå er jo meget individuelt, men kjenn dine egne grenser her. Ikke ta noen sjanser med dips med vekt.
  Sider:
 • 1
 • 2
 • ...
 • 45
 • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

  5 digge middager med cottage cheese

  Kosthold09.08.2021270

  Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
  Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
  Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

  5 fordeler med stående leggpress

  Trening28.06.202153

  Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!