Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • ...
  • 44
  • 45
  • 661  Generelt / Åpent forum / Sv: ORDDELING! på: 23. oktober 2009, 19:20
    http://folk.uio.no/tfredvik/amo/
     Smiley
    662  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Trenger råd fra ectomorphs som har trent lenge på: 23. oktober 2009, 16:57
    "Kvalifiserer" vel til ecto ut fra kroppsfasong ol. fra naturens side selv... Dette blir mye gjentagelse av hva andre har sagt her (mange bra svar også), men om jeg skulle gått tilbake i tid og gitt meg selv råd ville det vel blitt noe sånt:

    Spis mer! Både kalorier totalt og protein spesielt. Gjelder selvsagt uansett uansett kroppstype eller hva man nå måtte kalle det, men enkelte av oss må vel være litt ekstra "fikserte" på dette om det skal ligne på noe resultatmessig... Selvsagt mat i utgangspunktet, men skole/jobb/livet generelt gjør gjerne proteinpulver/MRP (måltidserstattere)/balanserte gainers til en nødvendighet. Tupperware er en fin ting, tilbered mat i stort og ta med deg, og så har du også lett tilgjengelig hjemme om du kokkelerer litt.

    Ikke sett deg selv i bås som en "hardgainer". Har lest en del Stuart McRobert og annen hardgainer-litteratur, og selv om det er mye bra der så sier kroppsfasongen ikke nødvendigvis noe særlig om hva musklene responderer best på.

    Såkalt "Total Body Training" - dvs. trene hele kroppen per økt kun med utvalgte basisøvelser, f.eks man/ons/fre, der man ser på direkte bicepstrening ol. som noe dill - kan gi gode resultater så lenge man trener progressivt og spiser bra, men:


    Få heller på plass en bra splitt. Ikke for mange muskelgrupper per trening. Ikke vær så redd for å trene relativt ofte så lenge frekvensen per muskelgruppe er fornuftig og hver trening ikke drar ut for mye i tid.

    Du skal selvsagt fokusere på basisøvelsene, men ikke dropp "tilleggsøvelser" som curls, diverse extensions, side laterals/skulderhev, flye-type øvelser (om de passer for deg), osv. osv.

    Om du har en kroppsbygning som gjør at det som noen vil kalle for "pyseøvelser" eller "unødvendige øvelser" viser seg å stimulere DINE muskler bedre enn en del basisøvelser kan, så behold dem. Tren dem konsekvent og bli så sterk du bare kan i dem innen 6-12 (eller deromkring) reps!

    Ikke bruk samme vekt per sett, bruk sk. "ramping" der du jobber oppover i vekt innen den repetisjonsratioen du har satt deg fore, med 1-2 topp-sett per øvelse.


    Skal ikke skryte på meg ekspertise jeg ikke har her, men siden du spør etter (noenlunde) ecto med litt erfaring: Har i hvert fall gått gradene opp gjennom årene fra lang og veeeldig tynn (184 cm 64 kg) til å se litt mer normal ut (195 cm 110 kg akkurat nå - begynte igjen for ca 1 1/2 år siden etter en laaang pause, variert opp gjennom med ca. 120 kg som maks på 90-tallet), så du får ta det for hva det er verdt Smiley
    663  Kosthold / Kosttilskudd / BulkPowders UK - erfaring med å handle hos dem? på: 23. oktober 2009, 11:45
    Noen som har handlet hos disse? http://www.bulkpowders.co.uk/

    Selger bl.a 80% whey-konsentrat opp til 20 kg. Ikke smakssatt, man kjøper smakstilsetning separat. Synes det ser lovende ut, men fint å høre om andre har erfaringer med dem. Selv med toll osv. blir det OK pris om man handler litt stort.
    664  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Hvor mye tåler en step-benk? på: 11. oktober 2009, 00:34
    Jeg hadde 250kg totalt på en step-boks nå på fredag, gikk helt greit det. Ikke sikkert det er samme typen men har inntrykk av at den jeg brukte er ganske vanlig.

    Høres jo bra ut. Takk!
    665  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Hvor mye tåler en step-benk? på: 10. oktober 2009, 22:35
    Kanskje et dumt spørsmål, men: Slike step-benker som man bruker i aerobic-klasser - hvor mye vekt tåler en slik før den gir etter?

    Gymmet jeg trener på for tiden har ikke all verdens utstyr, men det finnes et knebøystativ som har to sånne støttestenger i lårhøyde. Dersom jeg plasserer en step-benk på gulvet, blir det perfekt høyde for lock outs i benk, rack pulls (markløft fra omtrent knehøyde) ol.

    Tåler slike benker noen hundre kilo? Med kroppsvekt pluss det som er på stangen blir det jo fort litt. Har ikke peiling på hva disse er laget for å tåle.
    Sider:
  • 1
  • ...
  • 44
  • 45
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!