Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 31  Generelt / Konkurranseforum / Sv: 3.12 Spørsmål 2 på: 03. desember 2011, 17:05
    En måte å trene på som dynamisk justerer belastningen du bruker og tar høyde for blant annet din restitusjonskapasitet, treningsåleranse og fremgangskurve
    32  Generelt / Konkurranseforum / Sv: 3.12 Spørsmål 1 på: 03. desember 2011, 17:04
    Betaling kan utsettes helt til slutten av februar 2012!
    33  Generelt / Konkurranseforum / Sv: 2.12 Spørsmål 3 på: 03. desember 2011, 17:03
    Spis mesteparten av dagens fettrasjon tidlig, karb etter behov og mest karb til kvelds
    34  Generelt / Konkurranseforum / Sv: 2.12 Spørsmål 2 på: 03. desember 2011, 17:02
    kr495,00  Smiley
    35  Generelt / Konkurranseforum / Sv: 2.12 Spørsmål 1 på: 02. desember 2011, 13:06
    Maximus/Medius/Minimus
    36  Generelt / Konkurranseforum / Sv: 1.12 Spørsmål 3 på: 02. desember 2011, 13:05
    Desember 2003
    37  Generelt / Konkurranseforum / Sv: 1.12 Spørsmål 2 på: 02. desember 2011, 13:04
    Et treningsprogram utviklet av MyRevolution grunder Børge Fagerli:)
    38  Generelt / Konkurranseforum / Sv: 1.12 Spørsmål 1 på: 01. desember 2011, 12:08
    50-50 Smiley
    39  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Program og restitusjonsdager på: 30. mai 2010, 16:59
    Midt i blinken av hva jeg spurte etter, Arn Smiley

    Ang. de forskningsstudiene, orker du linke de? Virket interessant, spesielt det med reps-variasjonen for hver trening i uka, noen kjente programmer for dette?
    40  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Program og restitusjonsdager på: 30. mai 2010, 16:07
    Her kan jeg ta litt feil, og det er nok litt forenkling av saken, men Arnold var da langt fra rein når han drev på. Og etter som jeg har skjønt det, de eneste som trenger opp til en uke med restitusjon er nettopp brukere. Da de er i stand til å slite ut musklene så til de grader mer en oss som ikke jukser.

    Det du sier er altså at jo mer du sliter ut muskulaturen, jo lengere restitusjonstid trenger muskelen? Det virker jo veldig logisk, nærmest selvsigende Smiley

    Men spørsmålet blir hvilken treningsmetode påvirker muskelen best til å bygge muskelmasse mest effektivt? Er det da fullkroppstrening eller en 2-splitt som ikke inneholder flere øvelser på samme muskelgruppe, men trenes flere ganger i uken som gir raskest vekst i muskelmasse? Eller å konsentrere på færre muskelgrupper per trening og virkelig slite de ut og gi de flere dager på å ordentlig bygge seg opp igjen før man trener muskelgruppen på nytt?

    Det virker ganske riktig der endresaa sa, og jeg har hatt formeninger tidligere om at volumbygging trenes best ved færre sett, flere reps og flere øvelser tidligere. Men stadig ser jeg nye innlegg om folk som vil ha programtips for å øke i muskelmasse, og stronglifts 5x5 anbefales i hytt og pine, noe som gjør meg litt forvirra? 8-)
    41  Trening / Styrkeløft / Sv: øvelse fordeling på: 29. mai 2010, 23:10
    * sorry, misforstod, fjerna det jeg skrev  :Smiley
    42  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Program og restitusjonsdager på: 29. mai 2010, 22:41
    Heihei folkens, relativt ny til forumet her, så kan si litt om meg selv  Smiley

    Er 18 år, trent i ca. 2.5 år nå og gradvis økt i intensitet og seriøsitet. Har kjørt litt forskjellige "programmer" gjennom tidene. Grunnen jeg sier "programmer" er vel fordi jeg heller har følgt en og en treningsstil til jeg har nådd målene mine, som type 4x4 eller 3x10, framfor kjente eller ordentlige program som DC, RYP eller StrongLifts 5x5.

    Men for å komme til saken. Har snoket en del rundt i det siste og lest meg opp på diverse program i søken på et nytt for meg selv. Og det er her jeg blir forvirret. Det ene treningsprogrammet motsier det andre, og jeg ender opp med å ikke vite helt hva jeg skal tro. Virker som mesteparten av grunnlagene til hvorfor de og de programmene funker, er basert på subjektiv erfaring heller enn vitenskapelig?

    Et eksempel er når jeg leser om folk som vil bygge masse. Her sier et program eller en gruppe folk at du skal trene hele kroppen, helst med baseøvelser, 3 dager i uka, for å bygge best mulig. Altså ca 48 timer restitusjon mellom hver gang du trener samme muskelgruppe. Hører også at man skal trene tungt (5 rep-ish?) for å gi musklene så og si mest mulig stress og signaler om å bygge seg opp igjen. (Her er det vel StrongLifts 5x5-programmet som treffer best?)

    Går jeg videre, sier andre folk at for å bygge best mulig skal man trene kunn enkelte muskelgrupper av gangen, gjerne 3- eller 4-splittprogram. Man gjør flere øvelser per muskelgruppe per trening, og trener flere reps per sett (type 10 reps-ish?). Her har jeg hørt argumentet om at hvis du trener flere reps (mellom 8-12), og i flere sett, så trener du volum ved å slite ut muskelfibrenes oksygentilførsel i blodtilførselen, noe som tvinger muskelens blodceller og muskelfibre til å vokse for å frakte mer oksygen. I motsetning til stronglifts-programmet, kreves det betraktelig lengre restitusjonspause (her finner jeg mellom 3 dager helt opp til en uke før man skal trene samme muskelgruppe igjen) for å få nok tid til å bygge seg opp igjen. (Her treffer vel type Arnold-trening best?)

    Så det jeg lurer på her... Hva er riktig? Hva er forskjellen?  Tongue

    Hvorfor sier noen at du skal trene tungt og ofte, mens andre sier at du bør slite muskelen helt ut og vente lenge for at den skal bygge seg opp igjen, når begge parter har bildebevis på at de har blitt store av hvert sitt program?

    Det virker jo tydeligvis som begge måtene funker, ihvertfall så lenge du holder riktig kosthold, men hva mener dere er riktigst å trene og restituere for å bygge masse mest effektivt?

    Blir spennende å se hva folk svarer!  Smiley
    43  Bilder / Bilder av Diverse / Problemer med å se bilder på: 23. mai 2010, 14:41
    Heisann  Smiley

    Helt fersk til forumet, men har reket rundt her i noen dager nå. Så har det seg slik at jeg ikke klarer å se det meste av bilder her inne. klarer det ellers over alt med denne nettleseren (google chrome), og kan også finne noen bilder her inne som funker.

    Nedenfor fant jeg et eksempel på hva "feilmeldingen" til bildet er. Har jo selvfølgelig snusa litt rundt på internett og forumet her for å prøve å finne en løsning på problemet, men var ikke så lett. Vet noen av dere hvordan jeg får fiksa dette?

    På forhånd takk  Cheesy


    Sider:
  • 1
  • 2
  • 3
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!