Vis innlegg
Sider:
 • 1
 • 2
 • ...
 • 279
 • 1  Trening / Skader og Smerter / Sv: Sene som "rykker til" på: 14. mai 2013, 01:16
  Det du beskriver som en sene er faktisk en nerve som heter ulna. Jeg har samme problemet, bare det at jeg har hatt det så lenge at nerven er blitt forstørret pga inflammasjon og friksjon. Nerven ligger å gnisser og kommer borti bein/brusk eller annet fiksfaks som er i albuen. Jeg har hatt dette i over 4 år og er såpass plaget med smerter at jeg ikke kan trene noe spesielt hardt, så jeg skal derfor opereres. Det er et veldig lite inngrep som gjøres, der de flytter litt på nerven og den banen den ligger i slik at den får en fri og glatt passasje. Grunnen til at jeg vet at du har samme problemet er pga symptomene og det at du kjenner det ut i lillefinger og ringfinger når du trykker på den. Anbefaler at du tar en tur til legen og forklarer symptomene(ALLE) og blir henvist til ortoped. Kan godt hende du slipper å operere siden du ikke har smerter, men det er greit å få snakket med noen som har mye kunnskap om dette.
  Dette kalles forresten for Cubital Tunnel Syndrome, eller ulnarkompresjon på norsk, der ulnarnerven kommer i klem i tunellen som heter Cubital ved albue. Det er ganske likt Carpal Tunnel Syndrome, bare at da blir ulnarnerven komprimert oppe ved håndleddet.

  Mvh JC
  2  Generelt / Loggbok Online / Sv: Bergan01, Jr nm 2012 på: 08. oktober 2012, 16:23
  Rå form Bergan Smiley
  3  Generelt / Loggbok Online / Stoned's vei tilbake fra langvarig skademareritt! på: 06. oktober 2012, 02:49
  Hei igjen! lenge siden sist. Jeg har nå blitt 23 år, og har ikke trent skikkelig styrke på 2,5 år pga skader. Først klarte jeg å skade albue slik at brusk gnisser mot ulnanerven i albuen, som har gjort at den har blitt 3x forstørret og lager mye smerter selv med lite aktivitet, dette har jeg ikke fått gjort noe med enda pga ortopeden sier at de opererer ikke for nerveskade med mindre jeg har mindre følighet i fingre osv.
  Ca 1 år etter dette var jeg så dum å trene dips med 90 kg ekstra vekt(+ kroppsvekt 100kg). På siste repetisjonen var det noe som skjedde i skulderen, og siden har jeg vært plaget med en ustabil skulder og mye MYE smerter i skulder, utstående skulderblad,nakke  kragebein osv. Skuldera hang plutselig 3-4 cm lengre ned enn den friske skuldera. Har vært hos 3 fysioterapeuter, 1 naprapat, 4 ortopeder(!!!) og 1 kiropraktor. Etter 2,5 år med smertehelvette og lite/dårlig trening har jeg nå blitt operert for en skade som heter inferior labrum tear. Hvis man googler skaden finner man den ikke. Ortopeden som opererte meg er en av norges beste på skulderstabilisering og han hadde aldri sett en slik skade før. Nå er det snart 5 uker siden operasjonen, og jeg er enda ganske handicappet, men alt føles ut som det skal bli bra. Etterhvert kan jeg begynne å trene som før igjen(bare litt smartere). Har akkurat begynt med litt lett rotatorcufftrening og stretching. Som sagt har jeg vært hos 4 ortopeder. Alle har flirt av meg og sagt at dette er noe medfødt bla bla hypermobile ledd, skjev rygg/bekken som har forplantet seg opp osv. Ingen har trodd meg når jeg har sagt det var en seriøs skade. Jeg var i MR, men skaden vistes ikke der pga labrum vises ikke i sin helhet med mindre man tar MR med kontrastvæske. Jeg fikk aldri tatt MR med kontrastvæske, men fikk kranglet meg fram til en diagnostisk artroskopi. Takk gud for det. Jeg skal tilbake i KONGEFORM! Gleder meg til det.  4  Trening / Skader og Smerter / Sv: Operere ustabil skulder? på: 30. august 2011, 19:58
  Tusen takk for godt svar. Smiley Jeg er bare så sinnsykt lei av å vente i smerter, og da blir det fort til at man tenker det enkleste alternativet(operasjon). Jeg skal ta rådet ditt til meg og oppsøke en ny ortoped istedet. Jeg kommer til å oppdatere her etterhvert hvis det er av interesse for noen.
  5  Trening / Skader og Smerter / Operere ustabil skulder? på: 29. august 2011, 23:33
  Jeg fikk etter mange år med alt for hard trening svi da det plutselig smalt i skuldra når jeg utførte dips med 80kg i beltet. Dette er over ett år siden nå, og skulderen er ustabil, jeg har smerter foran,på siden/bak, oppå skuldre + det svir mye ved skulderblad. Det kjennes ut som skulderen skal rives av når jeg trener roing/nedtrekk og det samme når jeg trener pressøvelser(skulderen faller ned). Jeg har vondt hele tiden, og kroppsvekten har gått fra 100 til 80 kg på grunn av manglende trening. Jeg har prøvd uttallige rehabiliteringsøvelser der jeg trener rotatorcuff, øvelser som holder skulderbladet på plass ++, men det blir rett og slett ikke bedre. Derfor har jeg kommet fram til at jeg trenger operasjon. Jeg har vært hos fysioterapeut, kiropraktor osv og alle sa at jeg må komme meg til en med mer peiling for å få utredet mer. Jeg kom meg til en ortoped etter flere måneder med venting. Det virket ikke som han tok det seriøst, da han for det meste lo og tullet. Han sa at det var ingenting han kunne gjøre for å få skulderen i orden igjen, men at han skulle henvise meg til MR for å se mer. Jeg venter nå på MR(slutten av september), men har allerede bestemt meg for å operere hvis det er mulig. Jeg har ikke hatt mer kontakt med den ortopeden pga jeg har flyttet.

  Det jeg lurer på er om noen her kanskje har opplevd lignende skader og kan komme med råd om hvilke sykehus, ortopeder osv som er dyktig i slike operasjoner? Jeg er veldig redd for å bli ufør pga jeg elsker treningen over alt på jord, og det har vært helt forferdelig å ikke kunne løfte jern nå i over ett år.
  6  Trening / Skader og Smerter / Vondt på innside overarm ved armhule på: 22. november 2010, 15:47
  Jeg har i lang tid hatt vondt oppe på indre side av overarm, ved armhule. Det er en irriterende smerte som kommer og går.
  Hva kan dette være? Biceps?
  7  Generelt / Åpent forum / Sv: Markløft fail! på: 23. september 2010, 18:34
  Se på han bak til venstre som blir så redd at han nesten springer ut.
  Hehe, pussy.
  8  Trening / Skader og Smerter / Sv: Spør en fysioterapeut! på: 29. august 2010, 17:33
  Til STONED.

  Hei.

  Det du beskriver er smerte i eksentrisk muskelaktivitet, som kan bli en utrolig stor belastning for muskulaturen. Derfor må jeg undersøke for å bli klokere. Men jeg kan synse litt rundt kirurgiske inngrep. Her har jeg mye erfaring (operert 20 ganger selv, både med og uten infeksjon).
  Det er alltid en risiko for å få infeksjon, og dette gjelder ved alle inngrep. Men dette er lite sannsynlig. Rundt 1-2 % av alle operasjoner ender i en infeksjon, og en del av disse kunne aldri unngås.

  Det er altså en risiko, men selv føler jeg at den er svært liten. Dersom plagene er store nok, og du har forsøkt det som er av alternativer (opptrening av fysioterapeut, betennelsesdempende medikamenter, ESWT trykkbølgebehandling etc) bør du bli henvist til en ortoped. Dette dersom plagene er større enn det du "kan leve med", eller de begrenser deg fra å gjøre aktiviteter du ikke ønsker å slutte med.

  Hvordan de opererer avhenger av hva som er galt, som må undersøkes. Det kan også hende de finner noe annet når de åpner opp, slik at de kan gjøre noe annet enn planlagt når de er i gang. Dette kan ortopeden best svare på.

  Håper dette var noe å tygge på!

  Med vennlig hilsen

  Patrick Jensen
  Patrick@fysiooslo.no


  Tusen takk for svar!
  Jeg skal prate med lege slik at jeg blir henvist til ortoped.


  Hva kan skje hvis de blir infeksjon når man opererer? Kan jeg ende opp med bare 1 fungerende arm?
  9  Helse & Velvære / Helse og Livsstil / Sv: Mindre mage!!!!!!! Hjelp å få? på: 22. august 2010, 12:42
  Tror jeg har begge de sistnevnte Cheesy
  10  Trening / Skader og Smerter / Sv: Spør en fysioterapeut! på: 22. august 2010, 00:02
  Hei!
  Jeg er veldig plaget med høyre arm, det vil si biceps, og triceps, pluss øverst på underarm(indre side).
  For 1,5 år siden var det en som skrapet opp min nye bil med vilje og dette endte selvfølgelig med slagsmål, og siden jeg var rimelig beruset slo jeg ikke en rett høyre, men med armen nesten strak, og med tilfart fra siden, hvis du skjønner.(er dårlig til å forklare)
  Og siden jeg slo så dårlig fikk senene inni armen alt for stor belastning.
  Jeg husker at jeg våknet neste dag og kunne ikke strekke armen ut, men det gikk over etter en stund. Jeg tok 1 måned treningsfri, men hadde fortsatt "betennelsessmerter"
  Jeg begynte etter en liten stund å trene lett igjen, men måtte kutte ut franskpress og  bicepscurl.
  Har siden dette vært plaget med vondt hver gang jeg trener tungt, og det føles som at både underarm og overarm er konstant betent.
  Jeg har vært hos fysioterapeut, kiropraktor og akupunktør uten hell.
  Også har jeg undersøkt ALBUEN i MR, men det er mulig at problemet er lengre opp, og lengre ned enn albuen.

  men til poenget: Jeg merker vondt, når jeg trener F.EKS nedpress for triceps, og det er hvis jeg holder igjen på tur opp, slik at armen ender over 90 grader, da hører og kjenner jeg en knepping i en sene inni armen, kjennes ut som det er nederst på triceps, eller inni albu/underarm, er vanskelig å lokalisere.
  Samme skjer hvis jeg trener biceps, og armen ender over 90 grader.
  Derfor har jeg bare trent med halve repetisjoner med lave vekter det siste året, men er allikevel plaget.

  Dette ble veldig langt, men håper så inderlig at du kan hjelpe meg.
  Har liksom lagt styrkekarrieren min på hylla etter dette Sad
  Det jeg vurderer er å få tatt en ny MR, av både overarm og underarm, og kanskje operere, men jeg er veldig redd for å operere.
  Har hørt at det fort kan skje noe feil, og at man i verste fall kan bli invalid, og hvis det er alternativet, kan jeg lstedet leve med smerter resten av livet.
  Kanskje du kan fortelle meg hvordan de opererer, hvis det er mitt siste håp. Hva gjør de for å fixe dette liksom?

  Mvh Jørgen

  Setter ufattelig stor pris på svar.
  11  Generelt / Loggbok Online / Sv: Espen Bøs Aune's treningslogg på: 16. august 2010, 15:42
  Bra du trives her i nord Espen Wink Og Grattis med 2. plass Smiley
  12  Bilder / Bilder av Medlemmene / Sv: Rumpebølgen - The Contest! på: 02. juni 2010, 13:19
  Missy får min stemme! Cheesy sykt bra jobba
  13  Generelt / Loggbok Online / Sv: Stoned 20 år 170kg lett benkpress raw og reint s. 130 :) på: 23. april 2010, 16:40
  Jævlig skuff, men jeg satser på at du gjør comeback om ett års tid, da du har innsett at fotball ikke er din greie og du er lei av å være tynn og svak Wink Hehe, lykke til uansett Smiley

  Hehe det er mulig det blir som du sier Smiley men så lenge jeg trives med det jeg gjør og slipper skader så er jeg fornøyd. Smiley men for all del, er mange skader i fotball å.
  takker Smiley
  14  Generelt / Loggbok Online / Sv: Stoned 20 år 170kg lett benkpress raw og reint s. 130 :) på: 22. april 2010, 23:23
  Plages såpass mye med skader i overkropp at jeg har bestemt meg for å begynne med fotball igjen, som jeg drev med for 5-6 år siden Smiley Blir vel litt styrketrening på si, men ikke mye. Må nok ned noen kg for å klare å holde følge med resten.
  Så min karriere innen styrke er nok over.. hehe Smiley
  15  Generelt / Loggbok Online / Sv: Stoned 20 år 170kg lett benkpress raw og reint s. 130 :) på: 16. april 2010, 17:06
  Ser nå ut som at formen er bra fordet!

  Takker Smiley Ja er nærmere "sommerformen", men har mistet litt masse og styrke.
  Har fått noe drit i skulderen å. Plages som faen med skader. :/
  Sider:
 • 1
 • 2
 • ...
 • 279
 • Bygg mer muskler og bli sterkere i vanlig benkpress med gulvpress.

  Et varmt bad forbrenner fett

  Trening03.03.2021397

  Se her hvor mye du kan forbrenne ved å ligge å kose deg i badekaret eller jacuzzien.
  Se video.

  Kakene som bygger muskler

  Kosthold26.01.20211427

  Kaker er ikke lengre ensbetydende med masse sukker.

  5 øvelser med strikk

  Trening25.01.2021434

  Disse øvelsene kan du gjøre når som helst, hvor som helst.