Vis innlegg
Sider:
 • 1
 • 1  Trening / Treningsprogrammer / Treningen etter større opphold. på: 07. november 2017, 16:41
  Jeg har litt nedsatt pust, noe emfysem, og trener på fysikalske da jeg får rekvisisjon. Men det var ei pause på ca 6 mnd, da det var oppussing der og jeg også har tatt en nase-polypp operasjon. Jeg trenet ikke den perioden. Når jeg kom tilbake på trening, gikk det relativt bra. Da polyppen var borte fikk jeg også bedre pust generelt. Apparatøvelsen gikk også lettere. Men på tredemølle, blir jeg fort slapp nesten giddesløs, akkurat som kroppen ikke helt følger med. Men når jeg er ferdig med treningen, merker jeg ikke noen smerter i kroppen og føler meg mer vel. Før ble jeg også litt svimmel etter treningen, men det blir jeg ikke mer. Noen som kan tilføye noe her.
  2  Trening / Andre Treningsaktiviteter / Hvilken sykkel skal jeg velge ?? på: 28. juni 2017, 18:57
  Jeg skal kjøpe ny sykkel da jeg akter å delta på letter og korte landeveisritt. Jeg har da 2 sykler, men de er billigsykler, og passer ikke til sykkelritt. Jeg må da ha omtrent sykkel for nybegynnere, og har lest at det må være racersykkel likevel. Men jeg ser på XXL og andre plass at det snakkes om landeveissykkel og cyclocross sykkel. Hvilken av disse 2 typer skal jeg ha ?
  3  Helse & Velvære / Helse og Livsstil / Grunn til at treningen går tregere ? på: 28. mars 2017, 19:12
  Jeg har litt lungesvekkelse, og trener på helsestudio 2 ganger i uka. Jeg har brukt samme program i flere år, men i det siste så har jeg økt med 10-15 % med roing og beinpress. Men etter det føler jeg at det blir tyngre på tredemølla. Lurer på hvorfor, kanskje det er en sammenheng her ? Men jeg har også for noen uker siden operert betente polypper og gikk da på antibiotika, kanskje det også har spilt inn etter en tid ?
  4  Helse & Velvære / Helse og Livsstil / For mye kreatinin ? på: 02. mars 2017, 12:54
  Jeg fikk følgende sms fra legen i dag, hvor det stod : Blodprøven viste høg kreatinin/nyreprøve ; 122, fortsatt utslag på sukker. Undersøkelsen er tatt i forbindelse med at jeg har revmatisme/polymyalgi. Jeg trener 2-3 ganger i uken i treningssenter. Før sukkernivået, det vet jeg om, det bruker å være litt høyt av og til, men jeg har ikke sukkersyke. Men kreatinin vet jeg lite om. Hva er grunn til at det er høyt, og hva kan jeg gjøre for å redusere det ? Og har kreatinin-nivået noe å gjøre med smertene jeg av og til har p.g.a. revmatisme ? Kanskje passer annet treningsopplegg ? Jeg har lest litt på nettet, men skal høre med legen neste gang, og går også til fysioterapeut som jeg kan nevne det til.
  5  Trening / Skader og Smerter / Isjias eller ... på: 13. august 2016, 23:14
  Jeg har trent fast i 4 år, minst 2 ganger uken. Jeg er 65 år. I sommer fikk jeg smerter i kroppen. Vært med legen flere ganger og vi diskuterte fibromyalgi og isjias, uten at det ble noe resultat ut av det. Men jeg er kvitt mye av smertene da jeg har begynt med naturmedisinen Gurkemeie. Men så var det dette med isjias da. Jeg har alltid vært plaget en del med korsryggen, og føttene under kneet da. I føttene er det nummenhet, prikking, stramming, smerter og nesten følelsesløst. Det varierer en del da, ofte bra. Må ofte bare bevege beina, og gangen er litt usymmetrisk og rar, etter min mening. Har hatt noe av de samme følelsene i føttene tidligere også, men det har ikke blitt gjort noe. No lurer jeg på om hvilken behandling som tilbys på dette området. En fastlege kan ikke gjøre så mye. Jeg tenker på fysioterapi, kiropraktor, eventuelt alternativ behandling. I fysioterapien er det jo flere typer. Manuell fysioterapeut, psykomotorisk fysioterapeut og idretts-fysioterapeuter. Jeg vet ikke om noen av dere har noe forslag hva som er best behandlingsform? Jeg har funnet øvelser for korsrygg, føtter og isjias på YouTube som jeg regelmessig utfører, men det tar vel tid før eventuelt bedring kjennes ? Men jeg må vel ha rekvisisjon fra fastlegen for å få gratis fysioterapi eller kiropraktor ? Alternativ behandling må en ihvertfall punge ut selv.
  6  Trening / Forum for nybegynnere / Er dette riktig øvelse for meg ? på: 27. september 2015, 20:16
  Jeg har noe nedsatt lungefunksjon, og var på Glittreklinikken for bl.a. opptrening. Da tok jeg øvelsen som heter NEDTREKK. Jeg gjorde det på den måten fysioterapauten i Molde lærte meg, nemlig nedtrekk bak ryggen. Da funker det best sa han. Men fysioterapauten på Glittreklinikken sa at det måtte jeg ikke gjøre for da kunne jeg ødelegge ryggen. Så jeg lurer på hva som er riktig ??
  7  Trening / Forum for nybegynnere / Tror jeg er overtrent ? på: 13. juli 2015, 17:49
  Hva skal man gjøre når man er overtrent, tror jeg er det ? Jeg trener i helsestudio og på tredemølla går det nå tregere. Jeg klarer ikke samme stigning. Jeg blir fort støl i beina eller gangsperr som det kanskje heter, og da går også pusten raskere, beina vil liksom ikke fremover. Noen med peiling på dette, og hvordan skal jeg trene i en slik situasjon ?
  8  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Tregere etter et års trening på: 26. januar 2013, 09:49
  jeg kan holde på like lenge på mølla, men med mindre stigning og mindre fart.
  9  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Ned i vekt samt muskelbygging på: 24. januar 2013, 21:28
  når man trener mye, går man ofte ikke ned i vekt, da man får muskler som er tyngre enn det fettet man tar av seg.
  10  Trening / Forum for nybegynnere / Tregere etter et års trening på: 24. januar 2013, 16:45
  Min trening  består av tredemølle og apparater, og jeg har noe nedsatt lungefunksjon, og har trent lite før. Nå har jeg trent et år tre ganger uken, og nå går det ikke så fort på tredemøllen. Fysioterapauten sier at jeg har fått mer muskler, og det er årsaken. Er det slik at jeg har fått nye større muskler og at jeg må trene opp disse ? Men når det gjelder utholdenhet er jeg bedre nå.
  11  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: 55% karbohydrater, 30% fett og 15% proteiner ? på: 31. mai 2012, 11:18
  Takk for bra svar, men det er jo ikke usunt med brød, hvis det er ekstra grovt, det gir vel næring, og er ikke å forakte for slankere heller kanskje ?
  12  Kosthold / Kosthold og Ernæring / 55% karbohydrater, 30% fett og 15% proteiner ? på: 31. mai 2012, 10:44
  Man skal ha i seg 55% karbohydrater, 30% fett og 15% proteiner, men hvordan i all verden skal man vite at man får i seg dette ? Eller kanskje det er mer summa det kroppen skal totalt ha ?
  Sider:
 • 1
 • Slik finner du treningsmotivasjonen etter et opphold.
  Kalkun på nyttårsaften er en tradisjon. Godt Nytt År!
  Hvis du vil forbrenne fett er tredemølle og sykkel gårsdagens nyheter.

  Slik kommer du i form i 2020

  Trening28.12.20192075

  Følg disse 6 rådene for hva du må eller bør gjøre.

  Kardio eller styrketrening først?

  Trening23.12.2019352

  Hva bør du trene først for optimal effekt?