Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • 2
  • ...
  • 10
  • 1  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Hvordan bør protein/fett/karbohydrater fordeles under en deff? på: 07. februar 2016, 00:43
    Det er ikke noe fasit på dette, og mange foretrekker forskjellige ting. Du ser ikke noe om vekt, kjønn og alder. Ikke at dette er et must å vite om du allerede vet ca hva forbrenningen din er. Syns dog du høres ganske realistisk ut, og tror at å starte med 2400 kan være en god start. Du vil trolig måtte senke kaloriene noe i starten, men det er lettere å starte for høyt enn for lavt.

    Det viktigste er at du spiser minimum 1.6 g protein per kilo kroppsvekt for å dekke proteinbehovet i forhold til styrketrening og muskelmasse. Jeg vil vel anta at det ligger på mellom 2-2.5 g/kg kroppsvekt med høyden din. Protein metter dog relativt bra, noe som gjør at en del velger å ha inntaket høyt på en diett.
    Fordelingen mellom karbs og fett er svært varierende. Det sies at man bør ha minst 0.5 g/kg kroppsvekt av fett for at de viktigste prosessene i kroppen skal fungere optimalt, men det skal nevnes at fett er mettende, så det er ikke noe i veien for å ha et høyere inntak. At man må gå på lavkarb for å miste fett, er bare tull. En ketose-diett kan fungere bra det også, men det er på ingen måte nødvendig for å gå ned i vekt.

    Fordelingen din ser helt ok ut. Dersom du blir sulten, kan du feks prøve å legge til litt fett og redusere litt karbs. Går du ikke ned i vekt, kan du redusere karbs, men helst ikke protein eller fett. Jeg syns du har et veldig bra utgangspunkt. Mange setter opp et elendig forslag. Husk å spise grønnsaker!
    2  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Egg og banan, med eller utenom proteinshaken på: 25. januar 2016, 14:26
    ja
    3  Kosthold / Kosttilskudd / Sv: Når skal man ta creative monohydrate? på: 20. januar 2016, 23:30
    Når du enn vil. Mange tar det før trening, men det har trolig lite å si når på dagen du tar det.
    4  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Kosthold på dager man ikke trener? på: 11. januar 2016, 19:29
    Om du spiser 1 eller 10 måltid om dagen spiller ingen rolle. Det som teller er det totale kaloriinntaket og om proteinbehovet er dekket. Følg det spisemønsteret som passer deg best. Martin Berkhan bruker periodisk faste hele året med god muskeløkning. Han spiser 2-3 måltider om dagen., der han gjerne spiser 100 g protein i ett måltid. Kroppen tar opp all mat uansett. Samtidig har man de som sverger til 6-7 måltider om dagen, men har like gode resultater. Det er bevist med forskning at måltidsfrekvens er tilnærmet irrelevant.
    5  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Jeg var en feiting på 100kg! Nå vil jeg bli biff!! på: 05. desember 2015, 20:49
    Du skal bli PT men vet ikke at PROTEINER er nesten det vikigste for å øke forbrenningen din å og øke muskelmassen ?

    20 % proteiner ? Det er ALT for lite. 40/40/20 er det normale for å gå ned i vekt. Noen responder bedre på lavkarbo osv men burde vel prøve å gå i riktig vei for å finne ut hva som fungerer for deg ?

    Kjempebra at du har gått ned i vekt men om du nå vil gå ned videre og faktisk bygge muskler så må du nesten øke proteininntaket ditt betraktelig.

    20% av 2800 kalorier er 140g proteiner, noe som tilsvarer 2g protein per kg kroppsvekt. Ved å øke proteininntaket betraktelig, hva skal han øke til da? 4g per kg kroppsvekt?
    6  Kosthold / Vektnedgang og Diett / Sv: Hvem PAL faktor er riktig? Og spiser jeg riktig i såfall. på: 29. november 2015, 17:49
    Tja... kan jo si at noen kalkulatorer regner ut kaloriforbruket ditt når du er helt innaktiv. Den jeg brukte på meg selv stemmer ganske bra på meg, den viser 3000 på deg med moderat trening, 3-5 ganger i uka. Så du bør prøve å starte på et sted mellom 2500-3000 kalorier. Jeg vet ikke hvor mange kalorier det er i det du pleier å spise, men det ser kanskje litt lite ut. Du kan jo prøve å regne det ut og se hva det ligger på. Det er dumt å starte på for lavt antall kalorier, for når vektnedgangen stagnerer når du er på et veldig lavt antall kalorier, vil det bare være verre for deg psykisk å redusere kaloriene ytteligere. Med et lite kaloriunderskudd kan du også klare å bygge muskler samtidig som du mister fett. Det er ikke enkelt, men med tung trening og et lite underskudd, kan du klare det. Sliter du med at du er sulten, kan du erstatte melk med mat.
    7  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Dårlig kosthold, trege eller raske proteiner? på: 19. november 2015, 11:07
    Det er ikke noe som heter "raske" eller "trege" proteiner. Gainer er for så vidt bare sukker og litt proteiner. Ikke til å anbefale.

    Vil det si at teorien om at kaseinprotein tas opp tregt bare er bs? De fleste anbefaler jo å spise noe som inneholder kaseinprotein i siste måltidet. Og at myseprotein er en form for rask protein. Eller?
    8  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Periodisk faste på: 06. november 2015, 17:19
    drgs: Hva da med type periodisk faste der man faster 1-2 hele dager i uken? Mister man liksom muskelmasse da? Gjerne utdyp hvorfor man mister muskelmasse av å legge seg etter trening på tom mage.
    Hvis du har prøvd det, så vet du jo hvordan det fungerer - poenget er, som du selv sier, å spise så mye som mulig etter trening, samtidig som det skal passe hver enkelts hverdag.

    Men et annet spørsmål: Siden Leangains anbefaler å trene tungt og fullkropp eller to-split, vil det jo også bli en del treningsfri dager. På disse dagene skal man spise minimum 35% av dagens kalorier. Vil ikke dette påvirke hormonene som skaper sult? Siden kroppen skal venne seg til å bli sulten på de tidspunkt man vanligvis spiser. Da vil det bli nesten annenhver dag med det største måltidet på morgenen og kvelden.
    9  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Periodisk faste på: 31. oktober 2015, 12:58
    Jeg tenker på daglig faste. Spisevindu fra 12.30-20.30. Treningen slutter kl 9. Så da må jeg enten spise 21.30, eller vente til 12.30 neste dag. Vil det være smart å spise etter trening selv om det er løping og ikke styrke?
    10  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Periodisk faste på: 29. oktober 2015, 22:48
    Jeg liker å prøve ut nye ting når det gjelder trening og kosthold, så har startet med å gi dette et forsøk nå. Dersom jeg har en sen fotballtrening som slutter etter spisevinduet, hva gjør jeg da? BØR jeg absolutt få i meg noe mat etter trening eller går det greit å vente til dagen etterpå? Blir jo da rundt 14-15 timer før jeg spiser igjen.
    11  Kosthold / Vektnedgang og Diett / Sv: Cheatday, verdt det ? på: 25. oktober 2015, 19:49
    Når man popper popcorn i kjele er det naturlig å ha en del olje for at det ikke skal brenne seg. Man må da regne med at man får i seg en del av dette også, men selvfølgelig ikke alt. Litt vanskelig å regne ut. Jeg tenker at det er gode, komplekse karbohydrater man får i seg via popcorn, i tillegg til fiber og noe vitaminer/mineraler. I tillegg til at jeg elsker popcorn, har jeg også lest flere steder at popcorn anbefales som snacks dersom man skal kose seg Smiley

    Det er mange forskjellige meninger angående cheatmeals. Noen mener det er veldig bortkastet med tanke på at man legger seg i kcaloverskudd og får i seg ekstra kalorier når målet er å gå ned i vekt. Men i artikkelen til TN som jeg linket til tidligere i tråden, presenterer dem gode grunner til at det faktisk kan være en fordel. Jeg tør ikke svare på om det ene eller det andre er korrekt. Men om man skal ha en cheatday, er det ikke noe i veien for å gå i litt kalorioverskudd, selv om overskuddet ikke trenger å være på 3000 kalorier.
    12  Kosthold / Vektnedgang og Diett / Sv: Cheatday, verdt det ? på: 25. oktober 2015, 01:19
    Hvis du er på diett for å gå ned i vekt, ville jeg absolutt ikke spist alt jeg kom over kun fordi det er lørdag. Spis noe godt, noe med en del karbohydrater. Det finnes mange alternativer som er mer "sunne". Popcorn er "sunnere" enn feks sjokolade med tanke på type karbohydrater. Men du trenger heller ikke styre unna all usunn mat. Spis i moderate mengder. Hold deg til for eksempel pizza og sjokolade. Kos deg i moderate mengder Smiley
    13  Kosthold / Vektnedgang og Diett / Sv: Cheatday, verdt det ? på: 23. oktober 2015, 22:52
    Veldig informativ artikkel:

    https://www.tn.no/drivkraft/artikler/leptin-det-magiske-hormonet
    14  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Noen idè til en 1000 kcal frokost? på: 29. september 2015, 19:19
    Nøtter er sunt, godt, og kaloririkt! Én neve nøtter inneholder 1-200 kalorier!
    15  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Tips til å bygge opp! på: 29. september 2015, 19:16
    Vil absolutt anbefale deg å finne en god PT som har erfaring fra å trene styrke på fotballspillere. Da blir du anbefalt litt diverse trening som vil være til god hjelp for spesielt fotball. Mye vanlige styrkeøvelser, men også litt andre ting. Har hvert fall sett dette der jeg trener, og det virker som et veldig bra opplegg. Det vil koste litt, men jeg er helt sikker på at det er verdt det, om du finner riktig PT!
    Sider:
  • 1
  • 2
  • ...
  • 10
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!