Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • 2
  • ...
  • 75
  • 1  Trening / Strongman / Sv: Tyngste pullups på: 10. april 2013, 16:25
    Glemte å presisere at jeg mente overhåndsgrep, ofte noe misforståelser rundt dette. Keiko trener vel med underhåndsgrep?
    2  Trening / Strongman / Tyngste pullups på: 10. april 2013, 15:40
    Hadde en tråd om dette på en annen del av dette forumet for en stund tilbake. Spørsmålet er hva som er det tyngste "godkjente" pullups løftet du eller du har sett/hørt om.
    Med litt googling finner jeg ut at verdensrekorden er 402lbs/182kg. Dette jamfør http://challengers.guinnessworldrecords.com/suggestions/18
    For å presisere er dette totalvekt, dvs. kroppsvekt og ekstra belastning.

    Man skulle tro det var noen bedre der ute? Selv har jeg ca 130-140kg som 1rm uten at jeg føler meg spesielt sterk i øvelsen.
    3  Generelt / Loggbok Online / Sv: Fasiten på: 03. juni 2011, 23:44
    I kveld har jeg moret meg en film jeg kjøpte av deg for noen år siden, Einar. Filmen eller DVD'en var fra en benkpresskonkurranse arrangert av en lokal mc klubb i Trondheim, og det
    var et gledelig gjensyn av mange profiler fra styrkeløftmiljøet. Siden dette viser Espen Aune i sine yngre dager vil jeg tro mange hadde satt pris på om du hadde delt noen av klippene fra dette stevnet.
    Er mange år siden jeg har sett denne selv så jeg husket knapt at jeg hadde den. Helt spesielt å se en benkpresskonkurranse hvor tilskuerne sitter og drikker pils og røyker, og løfterne stiller delvis i dongribukse,
    og løfter med en del interessante og kreative teknikker. Tror dog ikke noen av løftene hadde blitt godkjent i en konkurranse av NSF/IPF, men artig læll.
    4  Kosthold / Kosttilskudd / Sv: hei! hva er det beste proteinet og creatinet på markedet? på: 13. mai 2011, 15:28
    Det kommer vel også an på hvordan du forventer at det skal fungere. Husk at kosttilskudd er mat i pulverform, og ikke Magica fra Trylls heksebryggerier i pulverform. :-)
    5  Trening / Strongman / Sv: Captains of Crush hall of fame på: 21. april 2011, 13:33
    Her er det ingen vektklasser... men rangering etter hvor mange reps man klarer. Metall mot metall på alle reps. Pluss minimum åpne til parallelt etter hver rep.

    #4 ----------------------------------------------------------------

    #3 ----------------------------------------------------------------

    2strong, 6rep høyre / 1rep venstre

    #2 ----------------------------------------------------------------
    HITman, 15 reps høyre
    Fenrikflink, 10 reps venstre, 7 reps høyre
    Slapp, 10 rep høyre, 0 rep venstre
    MartinW, 9 rep høyre
    Relax, 5 rep høyre, 1 rep venstre
    Everlast, 6rep høyre
    Stig91, 3 reps Høyre, 1 rep venstre
    Gundersen™ 3 reps høyre
    Øyvind88, 1rep høyere
    Jo1, 1rep venstre
    #1 ----------------------------------------------------------------

    Everlast, 42rep høyre
    Sjulven 6rep venstre / 2rep høyre
    [one], 5 reps H / 2 reps V :-)
    #T ----------------------------------------------------------------


    6  Generelt / Åpent forum / Sv: Flere enn meg som savner Treningsforum fra 2004-2005? på: 18. april 2011, 17:07
    Jeg er helt enig, og har faktisk tenkt samme tanken flere ganger. Samtidig vet jeg at det er lett å tenke at "alt var mye bedre før", og at man gjerne husker det positive framfor det negative.

    Etter min mening var det en mye bedre atmosfære på forumet tidligere. Det virker som om kunnskapsnivået har falt betydelig, og at de som dominerer ofte har mye mindre respekt for hverandres meninger. For egen del har det primært vært det styrkeløftrelaterte som har vært av mest interesse å lese om. Her er i alle fall kunnskapsnivået blitt betydelig dårligere. Jeg husker fra de første årene til treningsforum at flere av de mest profilerte innenfor styrkeløftsporten var blant de mest aktive. Derav både løftere, trenere og styremedlemmer i norges styrkeløftforbund. Du nevner Bamse Bjørn som bidro med mye positivt, og i tillegg må JanB nevnes som et humoristisk bidrag til hverdagen. Hvem av oss som har vært med en stund har vel glemt "Swisslunatic"?

    7  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: søtning til Havregryn på: 09. april 2011, 14:25
    Mitt tips er frosne bær som forøvrig selges i de aller fleste dagligvarebutikker. Er du priviligert med hagebær bør du absolutt plukke inn og fryse dette. Fulle av antioksidanter og søte på smak, og best av alt uten sukker.
    8  Trening / Styrkeløft / Sv: Wraps 2 menter eller 2.5 meter eller hva? på: 08. april 2011, 21:35
    Hei.
    Vet ikke hva som er mest optimalt, men ville bare nevne at dersom du skal løfte for IPF/Norges Styrkeløftforbund kan knebind være maksimalt 2 meter lange.
    9  Trening / Styrkeløft / Sv: Benkpress RM på: 08. april 2011, 21:30
    Det finnes nok dessverre ikke noen universell, 'beste måte' å trene på for å bli sterkere. Hvis dette hadde vært tilfellet hadde vi neppe trengt HST, doggcrap, 5/3/1, H.I.T, Sheiko, Smolov, Dietmar etc.

    Et annet faktum er at det som fungerer best i løpet av en kort periode ikke nødvendigvis er det som fungerer best i løpet av et år. Det kan likevel være greit å ta med seg noen prinsipper fra forskning som går på blant annet hvor lang tid musklene bruker på restitusjon, selv om det også her kan være individuelle forskjeller. I mitt hode er det for eksempel ulogisk å trene en muskelgruppe kun en gang i uken dersom intensjonen er å bli så sterk som overhode mulig. Riktignok er det personer som har blitt sterk på det også, men det er neppe optimalt for majoriteten av de som trener.

    Du ønsker sikkert et konkret svar på spørsmålet, men det kan jeg dessverre ikke hjelpe deg med. Derimot dersom du trener fornuftig, og med utgangspunkt i et treningsprogram hvor du trener benkpress minst to ganger i uken, eventuelt en dag med vanlig benkpress og en med smal benkpress, så bør du øke.
    Treningsprogrammene til Dietmar Wolf som ligger på hjemmesiden til Norges Styrkeløftforbund er gode programmer som vanligvis gir gode resultater. Er du fersk kan det være greit å begynne med 5x5 trening, du finner gode beskrivelser på dette om du søker på dette eller andre forum.
    10  Trening / Styrkeløft / Sv: Benkskjorte - En kort historie på: 30. mars 2011, 01:56
    Jeg har lyst til å kommentere kort med mine synspunkter på denne diskusjonen siden det virker å være et tema som engasjerer mange. Det er på mange måter positivt at personer som ikke har særlig innsikt i styrkeløft/styrkeløftmiljøet velger å engasjere seg såpass i utstyrsdiskusjoner.

    Først om fremst mener jeg at man må tilpasse seg idretten slik den har blitt til, framfor at idretten skal tilpasse seg den enkeltes behov og ønsker.  Styrkeløft er ingen gammel idrett, men har likevel klart å bygge seg opp til å bli en rettferdig og lett målbar idrett som passer for de aller fleste.  Mange her sier at utstyret er rart/kunstig, og at idretten hadde vært perfekt uten bruk av utstyr.  Et av eksemplene som jeg registrerer ofte blir brukt er stavhopp vs. hopp. Dette blir selvfølgelig altfor banalt som eksempel, selv om jeg skjønner at det blir satt på spissen. Et like dårlig eksempel på dette er å sammenligne amatørboksing  vs. proffboksing, med utgangspunkt i at den ene benytter tykkere hansker og hjelm.

    Personlig har jeg et ambivalent forhold til utstyret. Det er for meg som har vært i et styrkeløftmiljø i litt over 10 år en naturlig del av idretten. Utstyret gir utfordring, og det krever på mange måter et samhold siden man ofte må ha bistand for å få det av og på. På den andre siden er det ekstra krevende, smertefullt (no pain, no gain fungerer dessverre ikke her) og det er til dels tidkrevende.
    Gjennom mange år på dette forumet har jeg lenge sett personer som jeg vet ikke har guts til å løfte på stevne klage på idretten styrkeløft. Som regel er det utstyret som er årsaken til klagene. Men dersom gutsen er der hvorfor ikke stille på stevner uten utstyr? Hva med å motivere klubbene til å lage utstyrsfrie norgesmesterskap/regionsmesterskap? Jeg tror det aller meste fungerer bedre enn å sitte her å kritisere i alle fall. Det er innenfor idretten som i det meste i vårt samfunn; nemlig et demokrati. Og ved å engasjere seg er det faktisk mulig å gjøre endringer. Men dette fungerer neppe ved å ytre meningene sine på dette forumet.
    11  Generelt / Åpent forum / Sv: Politihøyskole, benkpresskrav på: 07. mars 2011, 16:42
    Brannvesenet har til sammenligning samme krav til damer/menn. Her er det vel også vanskelig å kunne argumentere for at det skal være en differanse.
    12  Trening / Strongman / Grepstrening på: 23. januar 2011, 14:34
    Er det noen av dere som har testet grepsøvelser? Har testet ut noen øvelser på flere av mine treningskamerater, og blir ofte overrasket over resultatene. Ofte står de ikke i stil med resultatene på hovedøvelsene.

    Hadde vært gøy om dere kunne ha testet styrken i følgende øvelser for å sett hvem som har det sterkeste grepet ;


    PINCHING - med både en og to hender

    ONE HAND VERTICAL BAR LIFT - Her bør man ha et løst endestykke av en olympiastang med lås, eventuelt at man benytter et veggfeste for olympiaskiver.

    One Hand Deadlift using an Olympic Bar (with no hook grip) - Denne står man skrevende over stanga i motsetning til vanlig markløft. Godkjent løft er når stanga ligger vannrett.

    Det er disse tre jeg primært har benyttet. Referanse for øvelsene har jeg funnet på : http://www.davidhorne-gripmaster.com

    Mange av de rekordene som står der tror jeg muligens er mulig å slå for svært sterke som ikke nødvendigvis har trent på grepsrelaterte øvelser. Grepstrening ser ut til å være en liten nisje innenfor treningsverden, og jeg tror det er mange som ikke prøvd de forskjellige øvelsene.
    Jeg har heller ikke funnet video av noen som enarms pincher 2x25kg i en hånd, noe som burde være vanlig, når jeg har sett nesten utrente klare 2x15kg.

    13  Trening / Andre Treningsaktiviteter / Sv: Tyngste chins/hangups på: 11. desember 2010, 12:43
    Det var jeg som startet tråden, og det var som nevnt ikke relativ styrke det var snakk om.

    "Hva er det tyngste som noensinne er blitt gjort i strikt hangups/chins 1 repetisjon?"

    Dersom en person på 250kg klarer en god reps i hangups er det intet mindre enn vanvittig bra.
    Ville f.eks Arild Haugen med 120-130kg ekstra i beltet klart en god reps? Forstår egentlig ikke hvorfor så mange begynner å snakke om relativ styrke i denne sammenhengen, men dere kan jo lage en egen tråd om det.
    14  Trening / Strongman / Sv: Jon Pall Sigmarsson Classic Strongman på: 24. november 2010, 17:49
    Gøy å lese denne tråden. Særlig dette med styrken på arbeidsfolk vs. mannen på gymmet. Tydelig at det er noe som engasjerer folk, og veldig positivt at moderatorene har sluttet å stenge tråder som endrer tema underveis.

    Legger ved en link til et bilde av Jouko Aholas (tidligere wsm vinner 97 & 99) bestefar som visstnok skulle være grisesterk, og som man kan se er dokumentert.

    http://www.dlc.fi/~gold-cam/images/jokke/ukki.jpg Utfordring til Raymond, Gjerdrum mfl.  biggrin
    15  Trening / Styrkeløft / Sv: Psykologisk sperre.....??? på: 03. november 2010, 17:57
    Mentale barrierer vil nok trolig oppstå dersom man selv ikke har tro på at man skal kunne øke. Det psykiske er nok utvilsomt viktig, og det finnes nok metoder for å trene opp selvtilliten til å kunne oppnå progresjon.

    Et eksempel jeg har sett flere ganger er naturlige barrierer basert på runde tall som 100kg i benkpress som for mange føles umulig å oppnå. Kanskje er man fysisk sterk nok til å løfte det, men at det indre roper "nei", og at psyken ikke er like sterk for å nå målet.

    For min egen del hjelper det å se videoer av andre med kanskje likt utgangspunkt, og ikke minst treningskompiser som viser at det går an å løfte den gitte vekta.
    I tillegg vil jeg si at det er lett å trene for tungt i markløft, blant annet på grunn av lang restitusjonstid. Kanskje vil noen lette økter gjøre at 200 kommer opp? 
    Sider:
  • 1
  • 2
  • ...
  • 75
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!