Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • 2
  • ...
  • 20
  • 1  Generelt / Diskutèr artikler / Sv: Pauluns top 10 verstinger på: 29. april 2007, 18:13
    Kilde;http://www.ajcn.org/cgi/content/full/81/2/341?maxtoshow=&HITS=10&hits=10&RESULTFORMAT=&fulltext=cave+man+diet&andorexactfulltext=and&searchid=1&FIRSTINDEX=0&sortspec=relevance&resourcetype=HWCIT

    Acid-base balance
    After digestion, absorption, and metabolism, nearly all foods release either acid or bicarbonate (base) into the systemic circulation (146, 147). As shown in Table 5Go, fish, meat, poultry, eggs, shellfish, cheese, milk, and cereal grains are net acid producing, whereas fresh fruit, vegetables, tubers, roots, and nuts are net base producing. Legumes yield near-zero mean acid values, which reflects an overlapping distribution from slightly net acid producing to slightly net base producing. Not shown in Table 5Go are energy-dense, nutrient-poor foods such as separated fats and refined sugars that contribute neither to the acid nor the base load. Additionally, salt is net acid producing because of the chloride ion (146). The typical Western diet yields a net acid load estimated to be 50 mEq/d (148). As a result, healthy adults consuming the standard US diet sustain a chronic, low-grade pathogenic metabolic acidosis that worsens with age as kidney function declines (146, 149). Virtually all preagricultural diets were net base yielding because of the absence of cereals and energy-dense, nutrient-poor foods—foods that were introduced during the Neolithic and Industrial Eras and that displaced base-yielding fruit and vegetables (147). Consequently, a net base-producing diet was the norm throughout most of hominin evolution (147). The known health benefits of a net base-yielding diet include preventing and treating osteoporosis (150, 151), age-related muscle wasting (152), calcium kidney stones (153, 154), hypertension (155, 156), and exercise-induced asthma (157) and slow the progression of age- and disease-related chronic renal insufficiency (158).
    2  Generelt / Diskutèr artikler / Sv: Pauluns top 10 verstinger på: 25. april 2007, 20:47
    Kan ikke du starte med å dokumentere at kroppen tar fra skjellettet ved små forandringer i blodets pH ? Det ville være en god start fremfor å bare gjenta argumentet ditt. Jeg er i utgangspunktet enig med deg, men du overdramatiserer veldig slik jeg ser det.


    "Hearthburn" har ingenting med dette å gjøre egentlig, jeg har hatt det selv nemlig og ble nesten lagt inn for det også. Du vet hvordan det er når en på 30 år kommer pesende inn og klager på vondt i brystet, spesielt på venstre side og nedover i armer. Vi kan si det slik at jeg kom raskt først i køen da....

    Uansett, heartburn er enkelt at magesyre kommer oppover, og dette kan forårsakes av en rekke ting; alt fra feil på lukkemusklen til at man av en rekke årsaker produserer mer magesyre enn vanlig. Men det er jo ikke dermed sakt at man, på bakrgunn av økt magesyre produksjon, sørger for å senke hele kroppens pH av den grunn ? Dette vil jo være ganske så lokalt.

    Jada, det er oppregulering av magesaften som skaper heartburn, men du har kanskje merket deg at det er ph-sur mat som skaper dette problemet? Og angående at ph-sur mat ikke påvirker resten av kroppen, hvordan forklarer du at man ved å spise mye ph-sur mat, vil oppleve smerter i bein og muskler stort sett over hele kroppen. Det er hva jeg har opplevd etter et par uker på et ensidig, surt kosthold.

    Hvis man tar en runtur på google med søket "food affecting ph-balance" får man 51000 treff. Her er noen interessante artikler (jeg har ingen peiling på hvor seriøse og sanne disse artiklene er);


    http://ezinearticles.com/?id=416389 En artikkel om kreft og ph-balanse.
    http://www.janethull.com/askdrhull/category.php?id=23 Svar på spørsmål fra en dokter om ph-balanse.
    http://www.womentowomen.com/digestionandgihealth/phbalance.asp

    Må være voldsomt mange på bærtur, hvis det er som dere sier, at maten ikke kan påvirke ph-balansen andre steder enn magesaften.
    3  Generelt / Diskutèr artikler / Sv: Pauluns top 10 verstinger på: 24. april 2007, 19:47
    Sitat
    Moreover, no food is acidic or alkaline enough in a mixed diet to produce long-lasting changes in the body's acid-base balance.

    Her sies det jo indirekte, at mat kan påvirke ph-balansen. Dessuten, kan en "mixed diet" bety en sunn diet med masse fiber, protein og stivelse. Bytt ut det med en diet som består av masse brus, pizza, sjokolade og proteinpulver, samt en multivitamin og se hvordan personen føler seg etter en uke. Det var nemlig slik jeg spiste i mine yngre dager, da jeg var ukevis på LAN med ett utrolig dårlig kosthold. Hva tror du skjedde? Jeg fikk heartburn som svidde så utrolig at jeg trodde jeg hadde hjerteinfarkt. Ja, jeg er enig i at V.M og andre her kanskje overdimensjonerer litt, men det blir idiotisk å si at kosthold ikke har noe med ph-balanse å gjøre.

    Ingen her er dumme nok til å tro at hele kroppen har en bestemt syre/base balanse. Poenget som vil fram her, er at om man ikke har et variert kosthold og spiser ensidig usunn mat (pizza, brus, loff, masse sukker osv), vil skape forstyrrelser i ph-balansen som blant annet fører til heartburn og en rekke andre plager. Dette er ikke bare fordi et slik kosthold er fattig på fiber, vitaminer, mineraler og essensielle fettsyrer, men fordi det forstyrrer ph-balansen.
    4  Generelt / Diskutèr artikler / Sv: Pauluns top 10 verstinger på: 20. april 2007, 19:25
    Vel, Stallo, mulig jeg tar feil. For meg er det ihvertfall naturlig å anta at det er den lave ph-verdien i magesaften som skaper acid-reflux (heartburn), siden normale personer har ikke plager med dette når de ligger (magesaften går opp mot halsen) eller har oppstøt. Dessuten så ser du i artikkelen under "treatment", at det står dette;
    "Water

    Some have suggested that drinking a large glass of water dilutes the low pH (acidic) levels in the stomach and allows the pain to temporarily subside."

    Dessuten er det jo også syre-basert mat som skaper denne plagen.
    5  Generelt / Diskutèr artikler / Sv: Pauluns top 10 verstinger på: 20. april 2007, 01:05
    For en usaklig diskusjon, fra begge sider!

    Akkurat det om at mat ikke påvirker ph-verdien i magesaften er helt feil! Hva tror dere "heartburn" kommer ifra? Det er på grunn av at ph-verdien i magesekken synker, som igjen kan påvirke til store smerter i brystet, haken og ryggsøylen (merk; dette har ingenting med hjerte å gjøre). Mat som alkohol, kaffe, cola osv skaper lavere ph-verdi i magesekken og utgjør derfor en trussel om man inntar for mye. Les mer her; http://en.wikipedia.org/wiki/Heartburn

    Det stemmer at kroppen regulerer ph-problemene bra selv, men det går også en grense for hva den klarer. Derfor er det helt rett å si at man ikke skal få i seg for mye av mat som påvirker ph-verdien i magesekken og kroppen negativt.
    6  Generelt / Diskutèr artikler / Sv: Studier med Periodisk Faste Protokollen på: 08. mars 2007, 18:56
    Cassandra Forsythe er nok en ganske sta dame, ja. Hun ignorerer jo totalt insulins/karbohydraters anabole egenskaper i kroppen.

    Hypertrophy and strength aren't hindered when carbohydrate intake is limited. That's a common thought, but is just not true, nor holds any substantial evidence.


    Tatt fra http://www.t-nation.com/readTopic.do?id=1138762, Low-carb roundtable.
    7  Kosthold / Vektnedgang og Diett / SV: slankemetoden: PLUSS på: 17. september 2006, 05:34
    meningen med denne kuren er vel at du skal spise masse , for å ha et "lager av mat" i tarmen... Slik at du kan "sulte deg" i noen uker, men alikevel ha nok næring i kroppen.

    Bare husk at den "halvfordøyde " maten i tarmen gjærer , og det er ikke så heldig ...


    Hva i all verden baserer du en sånn uttalelse på? Opptaket av mat i tarmen, skjer innen noen timer, litt avhengig av hva som skal brytes ned.
    Jada, kroppen har gode matlager i kroppen, men de finner du ikke i tarmen. Glykogenlageret tømmes fort ved mangel på mat og da er er det protein- og fettlageret som er energikilden.

    Pluss dietten skal man holde seg langt vekke fra. Den legger opp til potensielle metabole problemer, skade på celler, mental helse og en rekke andre problemer. Skal man absolutt prøve en radikal diett, så for all del prøv Warrior diet. Gjort rett, så vil det gå helt fint.

    Faste på 15 timer er mulig å gjøre, uten at det lager problemer, men faste/ sulting over flere dager er å tære på kroppen og kan føre med seg store metabole problemer i ettertid. Å sulte er ingen god slankemetode. At en person faktisk vil ty til noe så radikalt som "Pluss dietten" for å slanke seg, er et tegn på at personen lider av spiseforstyrrelser.
    8  Kosthold / Kosttilskudd / SV: surrete snakk på forumet om kvalitet på tilskudd! på: 29. juli 2006, 01:00
    Til tross for innlegget over, må jeg kommentere labrapporten til på TN sitt Prozyme.

    http://www.tn.no/assets/bilder/nyheter/PI_analyse.jpg

    4,5g fett (og 4,2 aske)...

    Syntes det avviker veldig fra det TN gir ut om innhold av produktet.

     Næringsinnhold     100 gram    
     Energi     370 kcal / 1572 kJ    
     Protein     90 g    
     Karbohydrat     0,6 g    
     Fett     0,9 g    
    9  Kosthold / Kosttilskudd / SV: surrete snakk på forumet om kvalitet på tilskudd! på: 29. juli 2006, 00:42
    1. At kreatin monohydrater er det beste og det mest dokumenterte kreatintilskuddet, er et velkjent faktum.
    2. Hvis man er redd for at kvaliteten på produktet ikke er bra nok, holder man seg rett og slett til kreatin merket med CREAPURE (dvs det er produsert av et selskap som er kjent verden over for sin kvalitetssikring av produkter).
    10  Kosthold / Kosttilskudd / SV: Den perfekte pre/post-workout shake på: 28. juli 2006, 12:43
    Bare til dere som elsker karbohydrater rett før trening; det vil blokkere for at veksthormon skal bli skilt ut og det er nettopp gjennom tung styrketrening at store mengder blir skilt ut.

    Growth Hormone and Blood Sugar

    The most important point in regards to growth hormone (GH) and diet is that "Growth hormone levels increase significantly when insulin levels are low" (Jamieson, p. 85). "More precisely, the cause of growth hormone inhibition is not high insulin levels but rather high blood sugar (which, because insulin is secreted to bring down blood sugar level, overlaps in time with high insulin levels)" (Faigin, p.201).

    To explain further, "… glucose inhibits the secretion of growth hormone by acting on specific areas of the hypothalamus. Consequently, during the day, when food is consumed periodically, growth hormone secretion by the pituitary is suppressed, and insulin release by the pancreas is increased" (Dean).

    But it should be noted that it is not just any food that causes a rise in blood sugar and the consequent insulin release, but primary carbohydrates. And some kinds of carbs cause a greater blood sugar increase than others. This issue is discussed in the article *The Glycemic Index.

    I won't repeat all the details of that article here, but the important point is that low glycemic foods will not increase blood sugar as much as high glycemic foods. And eating a large amount of carbs at once will cause a greater increase in blood sugar levels than eating a small amount of carbs. Also, eating fat with carbs will blunt the rise in blood sugar.

    What this means is, consuming a large amount of high glycemic carbs by themselves could completely halt growth hormone release. Or more generally, a high carbohydrate, low fat diet is absolutely devastating to growth hormone levels. This is one of the reasons why many people trying to lose weight on such a diet "plateau" after a period of time. Their inability to continue to lose weight is partly due to suppressed GH levels.

    Moreover, a study comparing a group of boys consuming meals composed of high-glycemic index (GI) foods verses low GI foods found, "There were higher levels of the hormones insulin, noradrenaline, and cortisol after the high-GI meals" (Brand-Miller, p.230). So a rapid rise in blood sugar and insulin can lead to a rise in cortisol, with its attendant catabolic and lipogenic properties.

    However, "… we need insulin to promote the benefits of growth hormone. Studies show that GH fails to cause growth in animals lacking a pancreas and it also fails if carbohydrates are restricted from the diet" (Jamieson, p.56). The reason for his could be that a strict low carb diet would lead to chronically low insulin levels, and insulin, as indicated above, is needed to drive amino acids into the muscle cells.

    Moreover, IGF-1 is produced in the body through the combined actions of GH and insulin. And IGF-1 "… is at least as powerful an anabolic agent as either of its parents" (Faigin, p. 90). But a low carb diet would lead to a reduction in IGF-1 levels. So a low carb diet is not the answer either. In fact, this relationship of insulin, growth hormone, and IGF-1 is one reason why those following a low carb diet also often plateau after a period of time.

    There is a relationship with thyroid hormone here as well. "Raising GH has a profound effect on normalizing thyroid function … " (Jamieson, p.100). However, "Studies also show that diets that continuously restrict carbohydrate (like the Atkin's diet, for instance) cause a reduction in T3, and that administering carbohydrate can restore T3 levels after they have declined" (Faigin, p.139). This reduction in T3 is another reason people will often plateau on low carb diets.

    So an ideal GH enhancing diet would include some carbs, but not an excessive amount. And the focus would be on low glycemic carbs.
    Av Gary F. Zeolla.
    11  Trening / Forum for nybegynnere / SV: Egg ? på: 26. juli 2006, 22:24
    Egg inneholder en hel god del med sunne næringsstoffer. Se her:

    http://www.egg.no/Article.aspx?artid=9471&bgstyle=ruler&mnu1id=4501&mnu2id=4509&mnu3id=&mnu4id=
    12  Kosthold / Kosthold og Ernæring / SV: Antioksidanter på: 26. juli 2006, 13:59
    Hvis du skal ta tilskudd av noe, så er den universale antioksidanten R-ALA å anbefale. For mer informasjon: http://www.r-lipoic.com/
    13  Trening / Skader og Smerter / SV: Vonde skuldrer av benkpress på: 22. juli 2006, 00:33
    Nå skal det være sagt, at når jeg skriver at man skal ha albuene mot kroppen, snakker jeg utifra benkpress, tatt med bredt grep.

    Det er klart man belaster triceps og skuldre mer om man har albuene omtrent helt inntil kroppen, som i smalbenk. Men når man benkpresser naturlig med bredt grep og har albuene mer innover kroppen, tror jeg det er både rett teknikk og bedre for å stimulere bryst.

    Jeg vet også om en EMG-studie, der det ble målt aktivering av bryst med bredt, mellom-bredt og smalt grep i armhevninger. Smalest grep aktiverte brystet mest og her er jo albuene naturlig rettet mot kroppen.
    14  Generelt / Diskutèr artikler / SV: Vi tester proteinbarer på: 21. juli 2006, 16:45
    Jeg fatter ikke at powerbar fra  Fitness Nutrition Formula fikk så dårlig karakter, den smaker helt utrolig bra!  Grin

    Noen som vet om en nettbutikk som selger de? For på norkost sin nettside finner jeg dem ikke.

    15  Trening / Skader og Smerter / SV: Vonde skuldrer av benkpress på: 20. juli 2006, 20:30
    Så lenge du ikke har en EMG-studie å vise til, så har jeg ingen grunn til å tro deg. Jeg trente benkpress med albuene utover i to år og la nesten ingen masse på bryst, men fikk grove skuldre og triceps. Det var først da jeg tok i bruk riktig teknikk (albuene innover) at jeg begynte å legge skikkelig masse på bryst.
    Sider:
  • 1
  • 2
  • ...
  • 20
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!