Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • 2
  • ...
  • 50
  • 1  Generelt / Saker fra media / Sv: Neuromuskulær Trening på: 04. november 2008, 09:24
    Tror denne skal virke:
    http://www.fysioterapeuten.no/xp/pub/venstre/fag_vitenskap/fagartikler/232143

    Legger også med link til en artikkel som er ment som oppklaring og svar på den ovenstående artikkelen, et svar som samstemmer godt med mitt syn:
    http://www.fysioterapeuten.no/xp/pub/venstre/fag_vitenskap/fagartikler/226997
    2  Generelt / Saker fra media / Sv: Neuromuskulær Trening på: 04. november 2008, 00:33
    Kom over dette gamle innlegget..
    Har et synspunkt som er det samme nå som i 2006: Om forfatterne hadde satt seg skikkelig inn i begrepet koordinasjon, ville de ganske kjapt funnet ut at de ikke var inne på noe nytt, men at de faktisk bare har kommet med diverse øvelsesforslag for trening av koordinasjonen. Det finnes mange varianter av denne typen trening, og de øvelsene har jo vært brukt i rehabilitering og skadeforebygging i veldig mange år av fysioterapeuter, fysiske trenere etc etc. All fysisk trening og bevegelse innebærer aktivering av BÅDE nerver og muskler, ergo er neuromuskulær trening et litt teit begrep på det som faktisk er koordinasjonstrening for å forbedre knefunksjonen.
    3  Trening / Skader og Smerter / Sv: Vondt i kneet! på: 25. mars 2008, 20:33
    Høres ut som "Runner's knee", eller løperkne som det heter på norsk. Kan ha flere årsaker. Søk litt rundt på google, så finner du nok en masse tips du kan prøve deg fram med. Imidlertid får du nok raskere hjelp med en dyktig terapeut.
    4  Generelt / Diskutèr artikler / Sv: Skuldre - til glede og besvær på: 17. februar 2008, 04:28
    Det er vel ikke så nøye. Han har tydeligvis hatt det litt travelt med skulderanatomien i denne artikkelen, dvs antakelig hoppet over noen setninger. Litt synd siden han tross alt er fagmann... Men selve budskapet kommer jo greit frem.
    5  Trening / Treningsprogrammer / Sv: Verdiløse øvelser på: 17. februar 2008, 04:21
    Isolasjonsøvelser kan man kjøre med god samvittighet, men ta det for det det er. Tviler på at det er særlig mange som bruker dem som hovedøvelser uansett. At KUN basisøvelser og flerleddsøvelser er det som gir styrkeøkning og muskelvekst er nok en liten overdrivelse. Kan vi ikke gjøre et forsøk her inne, gjerne med et par unge ivrige individer på 18 - 20:
    Tren KUN konsentrasjonscurl og kickbacks på den ene armen, 3 x 8 reps max hver man - ons - fredag (altså 3 ggr i uka) i 12 uker. Absolutt ingen annen styrketrening unntatt dette, spesielt ikke på den andre armen! La oss se hva som skjer...!! Husk før du setter igang: Mål omkrets av begge overarmer på morgenen etter en hviledag, mål omkrets omtrent 15 cm opp fra spissen av albuen i slapp tilstand med armen hengende rett ned, og i full kontrahert tilstand med ca 110grader bøy i albuen. Må måles hver uke på samme dag! Ikke endre på kostholdet.
    Noen som melder seg frivillig til dette eksperimentet?
    6  Trening / Treningsprogrammer / Sv: Verdiløse øvelser på: 15. februar 2008, 10:02
    Hantelpress med hammergrep, militærpress med underhåndgrep på EZ-stang ... det er fremdeles et par flerleddsløsninger.

    Hvilken av de øvelsene tar ikke på mine vonde skuldre?Globale og semiglobale øvelser (altså flerleddsøvelser) er fine nok de, til sitt bruk. Men det betyr ikke at endel mer lokale øvelser skal kastes over båten.
    7  Generelt / Diskutèr artikler / Sv: Skuldre - til glede og besvær på: 15. februar 2008, 08:39
    Artikkelen er helt grei og enkel, men veldig kortfattet om skulderfunksjon/anatomi og hva man bør/ikke bør gjøre når man trener skuldrene. Når forfatteren skriver at  "jeg pleier sjelden å anbefale under 10 reps .....", så kan vi vel være ganske så sikre på at det er subjektivt! Tror ikke noen tar skade av å lese artikkelen.
    8  Trening / Treningsprogrammer / Sv: Verdiløse øvelser på: 14. februar 2008, 14:39
    Ja det er den øvelsen han mener,åltså hvorfor i heiteste bruke tid på slike meningsløse lette pingleøvelser når man kan kjøre fex smalbenk eller dips og samtidig innvolvere et tonn mer muskler????de som tror at det og isolere småmuskler har noe for seg har ikke lest spesielt mye om trening de siste par åra....konklusjonen blir da at istedet for tre sett med tricepress så kjør tre sett ekstra med dips så skal du få se store triceps

    For mine skuldre er dips virkelig ikke noe alternativ. Heller ikke smalbenk har jeg noen voldsomt deilige følelser for. Øvelsene jeg står igjen med er hovedsaklig tricepsnedpress og franskpress, og begge er etter min mening ypperlige tricepsøvelser, selv om man du sikkert vil argumentere lenge for at smalbenk og dips er det eneste som gjelder.
    9  Trening / Kampsport og Selvforsvar / Sv: video: MMA Match Lesnar vs. Mir -- Lesnar imponerer litt på: 13. februar 2008, 20:05
    Mir imponerte med en leglock etter å ha ligget under og blitt bombardert hele kampen fram til da. Både han og Nog beviste at BJJ fortsatt kan vinne kamper for deg når mye butter imot, også i UFC!
    10  Trening / Treningsprogrammer / Sv: Verdiløse øvelser på: 13. februar 2008, 19:28
    Øvelser der du får maks belastning i den delen av bevegelsen der muskelen er mest kontrahert er omtrent verdiløse. Selv om det subjektivt kjennes bra ut å kunne skvise muskelen skikkelig er det mer egnet til høyrepstrening der målet er såkalt vaskulær okklusjon for å tømme muskelens glykogenlagre og få det til å brenne og svi.

    Når man vil stimulere muskelen til å vokse med en progresjon og tunge vekter bør muskelen være under en viss grad av strekk.

    Øvelser som kjennes bra, men som ikke nødvendigvis er det inkluderer da triceps kickback, cable-cross, tricepsnedpress (med mindre man lener seg forover og omtrent gjør den til en stående smalbenkøvelse da), sidehev med manualer (ja, faktisk), til en viss grad beinspark/leg extension, konsentrasjonscurl (spesielt den stående varianten der man kjører dobbel biceps mellom to kabeltrekk).

    Hva er galt med tricepsnedpress? Tenker vi på samme øvelse  -stående i nedtrekksapparat, holde overarmer i ro mens man strekker ut albuene?
    11  Trening / Skader og Smerter / Sv: Gjenopptrening meniskskade på: 15. januar 2008, 23:23
    Kom deg til fysioterapeut så fort som mulig etter en slik operasjon, der vil du få både opptrening og svar på dine spørsmål. Som regel kan du belaste fullt inntil smertegrensen allerede første dagen etter de fleste meniskoperasjoner.
    12  Trening / Skader og Smerter / Sv: Tøying/stretching av rygg på: 14. januar 2008, 18:44
    Det er ikke akkurat slik at leddene i ryggen faller fra hverandre og blir helt løse om man tøyer mye. Sjelden at tøyning av rygg gir ryggplager, selv om det heller ikke alltid løser ryggproblemer. Kombinerer man tøyning av rygg + stab.trening kan det gi gode resultater. For å diskutere om man bør / ikke bør tøye rygg, er det viktig at man vet EFFEKTEN av tøyning, og selvfølgelig at man kan skille mellom forskjellige årsaker til ryggplager, altså om det foreligger spesiell indikasjon/kontraindikasjon for tøyning. Det er da bl.a. viktig å skille mellom instabilitet pga hypermobilitet i ledd/ligamenter og instabilitet pga muskulær dysfunksjon.....  Jeg mener at man kan, om man har lyst og synes det gjør godt, tøye korsrygg dersom ikke spesielle grunner for det motsatte foreligger. Man ikke blir spesielt slarkete eller instabil med det første, selv om det i utgangspunktet ikke er noe i veien med mobiliteten.
    13  Generelt / Diskutèr artikler / Sv: Knær foran tær? på: 13. januar 2008, 04:59
    Ikke alltid. For lange personer vil det bli svært vanskelig å utføre knebøy om man kun skal tenke på kneets posisjonering. Ikke enig? Smiley

    Er nok ikke helt enig, siden jeg snakker om "knær OVER tær"-regelen og ikke "knær FORAN tær"! Knær OVER tær handler om hvorvidt man har sideveis stabilitet i kneet, og har således ikke direkte noe med om man har tyngdepunktet foran eller bak... At knærne kommer FORAN tærne på enkelte langbeinte får man vel alltids tåle, selv om det beste er å strebe mot å ikke komme så veldig langt foran. Lange personer, dvs de med lange bein, bør forøvrig være ekstra påpasselig med teknikken, bl.a. for å unngå valgusstress og vingling(holde knær OVER tær). Man bør i alle tilfeller ta utgangspunkt i "idealteknikken", men tilpasse den til hver enkelts kropp og anatomi. Det gjelder både knær OVER og FORAN tær!
    14  Generelt / Diskutèr artikler / Sv: Knær foran tær? på: 11. januar 2008, 16:05
    regner det var dette han mente. hvis han ikke var under intrykk at gutten hadde planer om å legge seg på rygg under løfting.

    Knær OVER tær er en velkjent "regel" som er ment å sikre stabilitet under knebøy og lignende øvelser. Knærne skal være rett over tærne når du ser ned på de, hvis ikke kan det fort hende at du tar knebøy med kalvbeinte knær eller at de vingler og sjangler. Treneren din er nok ikke så dum som du tror.
    15  Generelt / Diskutèr artikler / Sv: Knær foran tær? på: 11. januar 2008, 15:47
    er ikke helt nytt for meg. så over et program en forball trener hadde laget for en kunde.
    stod: PS HUSK KNÆR OVER TÆR REGLEN! stussa litt over det da. godt å få noe bekreftet her.

    Hva mener du egentlig med dette? Det er jo en ganske så stor forskjell på knær FORAN tær som artikkelen tar for seg, og knær OVER tær som du nevner.
    Sider:
  • 1
  • 2
  • ...
  • 50
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!