for Darkforce
  Visning av honnørposter for Darkforce
Sider:
  • 1
  • 2
  • 1  Bilder / Bilder av Styrkeløftere / Siders er tilbake.. 03. desember 2007, 18:42
    I går så var Brian Siders tilbake på ett USAPL styrkeløft stevne i Scranton Pennsylvania, der ble det tre nye verdensrekorder på han og det så ut til å være mer å hente også.. Grin
    Det ble ny rekord i total pluss to rekord i benk( både singel og treløft rekord).
    I knebøy så tok han 432,5 og misset såvidt ett forsøk på 1003lb(455kg) da han flyttet foten på toppen av løftet.
    Han fikk også ny rekord i benkpress med 777 lbs(352,5kg) og misset et forsøk på 793 lbs(360kg).
    I markløft klarte han 392,5kg
    Dette gav han en total på 2602lbs som gir 1182,5kg og ny rekord i IPF. Ikke lenge før han tar 1200 sammenlagt og han tar nok rekorden i knebøy snart også.
    Her ligger det filmer av de gjeldende løftene pluss det ikke godkjennte siste løftet i knebøy.
    http://www.powerliftingwatch.com/node/6620#comment
    Honnør gitt av : Ivrig pingle, 03. desember 2007, 18:43
    2  Kosthold / Kosthold og Ernæring / SV: Transfettsyrer. 15. mai 2006, 15:57
    Man deler gjerne fett inn i tre typer: mettet(ingen dobbeltbindinger), enumettet( 1 dobbeltbinding) og flerumettet(flere dobbeltbindinger).

    Fett er en spesiell type estere som er bundet opp glyserol og tre fettsyrer, de er upolare og ikke vannløselige.
    Den strukturelle forskjellen mellom mettet og umett fett er hvordan karbonatomene binder seg til andre karbonatomer på, karbonatomene vil ha fire bindinger til seg for å være fornøyd  Smiley Dette kan gjøres på flere måter men når det er snakk om fett så er det antall hydrogen som er bundet til karbonet som er viktig

      R1-CH2-CH2-CH2-R2

    Her er det et utdrag fra en mettet fettsyre, det vil si at karbonatomene har så mange hydrogenatomer bundet til seg som mulig(2 siden hvert karbon er bundet til 2 andre karbon som til sammen gir fire bindinger).

       R1-CH=CH-CH2-R2]
    Her har man innført en dobbeltbinding slik at det er bundet et mindre hydrogen til hvert av karbonene som har dobbeltbinding.

    Bokstaven R her skal bare indikere at dette er et lite utdrag.

    Hva er så transfett??
    Molekylet ovenfor( det med fet skrift) kan forekomme i to former, såkalt cis og trans isomerer, de har da samme molekylformel men hydrogene er plassert forskjellig i rommet. cis er betegnelse for samme side mens trans betyr at de er på forskjellig side.
     
          H
       R-C=C-CH2-R Trans form           
               H

          H   H
       R-C=C-CH2-R  cis form

    Cis formen er den som forekommer i størst grad naturlig og umettede fettsyrer som inneholder denne formen er bra for kroppen i moderate mengder. Trans fett har vist seg å øke den dårlige kolestrolen (LDL) og mange mener at man skal holde inntak av denne formen til et minimum.
     Â   
    Hvordan får man så trans fett??
    Trans fett kan bli laget som en bieffekt av at man herder fett for å gi det bedre holdbarhet og konsistens.Herding er en prosess der man tilfører hydrogengass under høy temperatur og trykk sammen med en katalysator, det som skjer da er at man bryter dobbeltbindinger og setter på hydrogenatomer. Problemet blir da at at en viss del vil sette seg slik at man får trans form istedenfor cis formen, eksempler på dette er frityrolje som inneholder en stor andel med trans formen.
    Dette gjøres blant annet for å endre holdbarhet og konsistens ( f.eks laging av margarin fra planteolje som gjør at margarinet blir fast ved normal temperatur.)
    Honnør gitt av : Kengdal, 16. mai 2006, 10:09
    3  Kosthold / Kosthold og Ernæring / SV: Transfettsyrer. 15. mai 2006, 15:57
    Man deler gjerne fett inn i tre typer: mettet(ingen dobbeltbindinger), enumettet( 1 dobbeltbinding) og flerumettet(flere dobbeltbindinger).

    Fett er en spesiell type estere som er bundet opp glyserol og tre fettsyrer, de er upolare og ikke vannløselige.
    Den strukturelle forskjellen mellom mettet og umett fett er hvordan karbonatomene binder seg til andre karbonatomer på, karbonatomene vil ha fire bindinger til seg for å være fornøyd  Smiley Dette kan gjøres på flere måter men når det er snakk om fett så er det antall hydrogen som er bundet til karbonet som er viktig

      R1-CH2-CH2-CH2-R2

    Her er det et utdrag fra en mettet fettsyre, det vil si at karbonatomene har så mange hydrogenatomer bundet til seg som mulig(2 siden hvert karbon er bundet til 2 andre karbon som til sammen gir fire bindinger).

       R1-CH=CH-CH2-R2]
    Her har man innført en dobbeltbinding slik at det er bundet et mindre hydrogen til hvert av karbonene som har dobbeltbinding.

    Bokstaven R her skal bare indikere at dette er et lite utdrag.

    Hva er så transfett??
    Molekylet ovenfor( det med fet skrift) kan forekomme i to former, såkalt cis og trans isomerer, de har da samme molekylformel men hydrogene er plassert forskjellig i rommet. cis er betegnelse for samme side mens trans betyr at de er på forskjellig side.
     
          H
       R-C=C-CH2-R Trans form           
               H

          H   H
       R-C=C-CH2-R  cis form

    Cis formen er den som forekommer i størst grad naturlig og umettede fettsyrer som inneholder denne formen er bra for kroppen i moderate mengder. Trans fett har vist seg å øke den dårlige kolestrolen (LDL) og mange mener at man skal holde inntak av denne formen til et minimum.
     Â   
    Hvordan får man så trans fett??
    Trans fett kan bli laget som en bieffekt av at man herder fett for å gi det bedre holdbarhet og konsistens.Herding er en prosess der man tilfører hydrogengass under høy temperatur og trykk sammen med en katalysator, det som skjer da er at man bryter dobbeltbindinger og setter på hydrogenatomer. Problemet blir da at at en viss del vil sette seg slik at man får trans form istedenfor cis formen, eksempler på dette er frityrolje som inneholder en stor andel med trans formen.
    Dette gjøres blant annet for å endre holdbarhet og konsistens ( f.eks laging av margarin fra planteolje som gjør at margarinet blir fast ved normal temperatur.)
    Honnør gitt av : Haalvor, 15. mai 2006, 16:38
    4  Kosthold / Kosthold og Ernæring / SV: Transfettsyrer. 15. mai 2006, 15:57
    Man deler gjerne fett inn i tre typer: mettet(ingen dobbeltbindinger), enumettet( 1 dobbeltbinding) og flerumettet(flere dobbeltbindinger).

    Fett er en spesiell type estere som er bundet opp glyserol og tre fettsyrer, de er upolare og ikke vannløselige.
    Den strukturelle forskjellen mellom mettet og umett fett er hvordan karbonatomene binder seg til andre karbonatomer på, karbonatomene vil ha fire bindinger til seg for å være fornøyd  Smiley Dette kan gjøres på flere måter men når det er snakk om fett så er det antall hydrogen som er bundet til karbonet som er viktig

      R1-CH2-CH2-CH2-R2

    Her er det et utdrag fra en mettet fettsyre, det vil si at karbonatomene har så mange hydrogenatomer bundet til seg som mulig(2 siden hvert karbon er bundet til 2 andre karbon som til sammen gir fire bindinger).

       R1-CH=CH-CH2-R2]
    Her har man innført en dobbeltbinding slik at det er bundet et mindre hydrogen til hvert av karbonene som har dobbeltbinding.

    Bokstaven R her skal bare indikere at dette er et lite utdrag.

    Hva er så transfett??
    Molekylet ovenfor( det med fet skrift) kan forekomme i to former, såkalt cis og trans isomerer, de har da samme molekylformel men hydrogene er plassert forskjellig i rommet. cis er betegnelse for samme side mens trans betyr at de er på forskjellig side.
     
          H
       R-C=C-CH2-R Trans form           
               H

          H   H
       R-C=C-CH2-R  cis form

    Cis formen er den som forekommer i størst grad naturlig og umettede fettsyrer som inneholder denne formen er bra for kroppen i moderate mengder. Trans fett har vist seg å øke den dårlige kolestrolen (LDL) og mange mener at man skal holde inntak av denne formen til et minimum.
     Â   
    Hvordan får man så trans fett??
    Trans fett kan bli laget som en bieffekt av at man herder fett for å gi det bedre holdbarhet og konsistens.Herding er en prosess der man tilfører hydrogengass under høy temperatur og trykk sammen med en katalysator, det som skjer da er at man bryter dobbeltbindinger og setter på hydrogenatomer. Problemet blir da at at en viss del vil sette seg slik at man får trans form istedenfor cis formen, eksempler på dette er frityrolje som inneholder en stor andel med trans formen.
    Dette gjøres blant annet for å endre holdbarhet og konsistens ( f.eks laging av margarin fra planteolje som gjør at margarinet blir fast ved normal temperatur.)
    Honnør gitt av : ARH, 15. mai 2006, 15:57
    5  Konkurranser / Konkurranser og stevner / SV: Battle of Vikings 2006 11. mai 2006, 19:34
    legger med en link fra gulesider med kart over Eide, ligger litt utafor Molde.

    Kart over Eide

    Bare så synd dette er alt for tungt for lille meg men de som skal delta ønsker jeg lykke til selv om det er en stund til Weightlifter
    Honnør gitt av : Egil Skallagrimsson, 11. mai 2006, 19:42
    6  Trening / Forum for nybegynnere / SV: Farlig start pÃ¥ slankekur? 11. mai 2006, 16:27
    Hestekur som du kaller det er ikke veien å ta hvis du vil gå ned, du vil få mye mer igjen med å ta slankingen over en lengre periode med jevn nedgang rundt 0,5-1kg pr. uke. Jeg ser ikke bort ifra at du vil gå ned ganske mye i begynnelsen, problemet er bare det at mye av det du mister vil komme iform av muskeltap noe som er det motsatte av det du vil.
    Etter en periode så vil du sannsynligvis nesten stoppe opp i vektnedgang med dette opplegget da kroppen går i "forsvars modus" mot deg, kroppen ser ikke på dette som slanking men heller at du ikke har tilgang på nok energi for å få kroppen til å fungere som den skal, den vil da sette ned forbrenningen. Kroppen vil da bare bruke energi på det mest nødvendige og du vil føle deg tom for krefter og du kan da bli urolig i kroppen og problemer med å sove( dette burde være en indikasjon for deg at det du gjør ikke er bra). Du vil rett og slett få problemer med å fungere normalt i hverdagen og skulle du etter en slik slankekur gå tilbake til normale rutiner så vil du etter all sannsynlighet ha så dårlig forbrenning at det vil være stor fare for at du vil legge på deg igjen.
    Kostholdet ditt er veldig mangelfullt og dårlig.. Du bør legge til 2 måltider til, legge til mye mer proteiner og hvis dette er fine rundstykker så vil dette inneholde raske karbohydrater som ikke er spesiellt nyttige(raske karbohydrater kan tas etter trening da man trenger påfyll av energi).
    Det jeg kan gi deg som et siste tips er LES RUNDT PÅ FORUMET, her finnes det mye bra informasjon skrevet av personer med mye kunnskap og erfaring på disse områdene, skal du lykke så vil det gi deg en mye større sjangs for at du vil bli fornøyd med sluttresultatet.
    Lykke til:)
    Honnør gitt av : Down and coming, 11. mai 2006, 16:36
    7  Treningsforum Crew / Recycle Bin / SV: En fotballspiller bør ta 200 i knebøy. 03. mai 2006, 10:17
    Jeg trener på Impuls Lerkendal og der trener også hele Rosenborg, de tar bøy en gang iblant men da er det snakk kvart bøy eller i beste fall litt lengre ned men langt fra dype bøy. Tror ingen av Rosenborg spillerne er gode for 150kg en gang, det meste jeg har sett de har kjørt kvart bøyene på er 170-180kg med rundt 5 reps.
    Honnør gitt av : HITman, 05. mai 2006, 13:25
    8  Generelt / Antidoping / SV: ADN VS TIL 02. mai 2006, 10:29
    SKEPTISK
    Tromsø-spillerne bruker et proteintilskudd som Olympiatoppen anbefaler dem å slutte med - fordi det kan være forurenset og føre til positive dopingprøver.

    henning.olsen@vg.no camilla.vesteng@vg.no - VG papirutgave, 3 dager gammel

    Tromsø får sportsdrikk, energibarer og proteintilskudd fra firmaet Proteinfabrikken AS i Sandefjord.

    Tirsdag var firmaets salgssjef, kroppsbygger Thomas Stellander, i Tromsø for å holde ernæringsforedrag for spillerne.

    - Til alle forhandlere må vi vise et godkjenningsbevis, som viser at alle produkter er dopingfrie. Vi får proteiner levert fra Tine Meierier, det er like rent som å kjøpe gaudaost i butikken, sier Stellander.

    - Vi bruker det du ser overalt i andre idrettsmiljøer. Vi prøver bare å bli flinkere. Det burde Olympiatoppen og alle glede seg over, sier Tromsøs sportssjef Steinar Nilsen til VG.

    Sjeflege Lars Engebretsen i Olympiatoppen har ingen problemer med sportsdrikken eller energibarene.

    -Men proteintilskudd fra Proteinfabrikken ville vi ikke rådet utøvere til å bruke av frykt for at de kunne blitt dopingtatt, sier Engebretsen.

    - En utøver som mottar stipend fra Olympiatoppen ville blitt bedt om å slutte med å bruke det. Dersom vedkommende ikke sluttet, ville det endt med at han / hun hadde mistet stipendet, sier Engebretsen.


    Restriktivt

    Etter at Stian Grimseth og Fritz Aanes ble dopingtatt etter å ha brukt forurenset kosttilskudd under Sydney-OL i 2000, har Olympiatoppen innført en meget restriktiv holdning.

    På sine hjemmesider garanterer Proteinfabrikken at firmaets produkter er produsert i Norge og ikke inneholder «substanser som kan gi et positivt utslag på dopingtester».

    - Alle store aktører på det norske markedet hevder dette. Jeg ville ikke stolt på det om jeg var topputøver, sier Lars Engebretsen.

    - Vi har gjort undersøkelser som viser at mellom 0 og 20 prosent av alt kosttilskudd du kjøper i butikkene, er forurenset på en slik måte at det gir utslag i dopingtester, fortsetter han.


    Daglig leder i Proteinfabrikken, Bjørn Hansen, er overrasket over påstandene fra Olympiatoppen og Anti-doping Norge.

    - Det er overraskende fordi produktet kommer fra norsk melk. Proteindrikken er så solid, godt norsk som geitosten. Det er synd for norske idrettsutøvere at de blir villedet. Det grunnleggende poenget vårt er å ivareta enhver utøvers sikkerhet, sier Hansen.

    Også Antidoping Norge er skeptisk til Tromsøs bruk av proteintilskudd.

    - Vi stiller oss undrende til om dette er lurt av klubben og er usikre på hvilken signaleffekt dette kan ha, sier spesialrådgiver Andreas Høistad.



    Synes Olympiatoppen med lege Lars Engebretsen i spissen kommer med mye rart her, skulle likt å sett de undersøkelsene som sier at opp mot 20% av alt kosttilskudd skal inneholde ulovlige substanser.... 
    Honnør gitt av : HITman, 02. mai 2006, 16:44
    9  Kosthold / Oppskrifter / SV: "sixpack" ØL 24. januar 2006, 14:06
    Blid og blid.. man kan i alle fall bli blind Wink Jeg tror forresten at motgiften ved inntak av metanol er etanol (vanlig alkohol som sprit f.eks.).
    Ser at du også bruker betegnelsen motgift ( du er ikke den eneste, har lest flere artikler av både forskere og leger som bruker den betegnelsen), i mine øyner så er det feil bruk av ordet motgift.
    Kan forklare litt nærmere, det er egentlig ikke "selve" metanolen som er farlig men når den blir brutt ned inne i kroppen til formalaldehyd og maursyre i leveren ved hjelp av enzymet alkohol-hydrogenase. Det som skjer når man gir en med metanol forgiftning etanol så vil etanol reagere først i alkohol-hydrogenase og omdannes til eddiksyre dette gjør at metanol vil forbli metanol og ikke gå over til formalaldehyd og maursyre.
    For å bli kvitt metanolen så blir det gitt dialyse. Derfor synes jeg at betegnelsen motgift blir feil siden etanol og fomepisol( 4-metylpyrazol) bare utsetter nedbrytingen av metanol ( dette er grunnen til at mange ikke merker noe før neste dag og da tror de bare at de er fyllesjuke..)
    Det skal også sies at nå brukes ikke etanol lengre men et stoff som kalles fomepisol som virker på samme måte men som er mer skånsom mot kroppen enn vanlig sprit.
    Kan også nevne at metanol kalles tresprit siden den i gammle dager ble laget ved tørrdestillasjon av tre uten tilgang på oksygen.
     Drikke
    Honnør gitt av : Vidis, 24. januar 2006, 17:55
    10  Bilder / Bilder av Kroppsbyggere / SV: kommer ikke over hvor stor denne fyren er. 20. januar 2006, 21:26
    Grin

    For å få linker til å funke med tegn som f.eks smileys så må du legge til litt mer kode enn vanlig.
    tekst[/url  husk å sett på en ] på slutten for at det skal funke
    Honnør gitt av : Blomsterpotte, 21. januar 2006, 11:37
    11  Helse & Velvære / Helse og Livsstil / SV: Frie radikaler 02. desember 2005, 21:16
    Frie radikaler er molekyler som har uparrede elektronpar, dette gjør at de veldig lett reagerer med andre stoffer.
    Frie radikaler blir dannet i kroppen men blir for det meste nøytralisert av antioksidanter men frie radikaler er også godt for noe. hvite blodceller bruker blant annet frie radikaler til å ødelegge bakterier og virus celler, et enzym i leveren bruker også frie radikaler til å bryte ned forskjellige giftige stoffer.
    oksidatgivt stress dannes når det ikke er nok antioksidanter til å nøytralisere de frie radikalene som dannes i kroppen, dette er gjerne knyttet til oksygenatomer som har frie elektroner i den ytterste orbitalen, oksidativt stress ser ut som om det kan ha skyld i diverse hjerte og karsykdommer blant annet men dette er noe som det forskes på.
    Honnør gitt av : HITman, 05. desember 2005, 18:07
    12  Helse & Velvære / Helse og Livsstil / SV: Frie radikaler 02. desember 2005, 21:16
    Frie radikaler er molekyler som har uparrede elektronpar, dette gjør at de veldig lett reagerer med andre stoffer.
    Frie radikaler blir dannet i kroppen men blir for det meste nøytralisert av antioksidanter men frie radikaler er også godt for noe. hvite blodceller bruker blant annet frie radikaler til å ødelegge bakterier og virus celler, et enzym i leveren bruker også frie radikaler til å bryte ned forskjellige giftige stoffer.
    oksidatgivt stress dannes når det ikke er nok antioksidanter til å nøytralisere de frie radikalene som dannes i kroppen, dette er gjerne knyttet til oksygenatomer som har frie elektroner i den ytterste orbitalen, oksidativt stress ser ut som om det kan ha skyld i diverse hjerte og karsykdommer blant annet men dette er noe som det forskes på.
    Honnør gitt av : Vidis, 03. desember 2005, 21:32
    13  Helse & Velvære / Helse og Livsstil / SV: Frie radikaler 02. desember 2005, 21:16
    Frie radikaler er molekyler som har uparrede elektronpar, dette gjør at de veldig lett reagerer med andre stoffer.
    Frie radikaler blir dannet i kroppen men blir for det meste nøytralisert av antioksidanter men frie radikaler er også godt for noe. hvite blodceller bruker blant annet frie radikaler til å ødelegge bakterier og virus celler, et enzym i leveren bruker også frie radikaler til å bryte ned forskjellige giftige stoffer.
    oksidatgivt stress dannes når det ikke er nok antioksidanter til å nøytralisere de frie radikalene som dannes i kroppen, dette er gjerne knyttet til oksygenatomer som har frie elektroner i den ytterste orbitalen, oksidativt stress ser ut som om det kan ha skyld i diverse hjerte og karsykdommer blant annet men dette er noe som det forskes på.
    Honnør gitt av : Styrke loggen, 03. desember 2005, 21:15
    14  Helse & Velvære / Helse og Livsstil / SV: Frie radikaler 02. desember 2005, 21:16
    Frie radikaler er molekyler som har uparrede elektronpar, dette gjør at de veldig lett reagerer med andre stoffer.
    Frie radikaler blir dannet i kroppen men blir for det meste nøytralisert av antioksidanter men frie radikaler er også godt for noe. hvite blodceller bruker blant annet frie radikaler til å ødelegge bakterier og virus celler, et enzym i leveren bruker også frie radikaler til å bryte ned forskjellige giftige stoffer.
    oksidatgivt stress dannes når det ikke er nok antioksidanter til å nøytralisere de frie radikalene som dannes i kroppen, dette er gjerne knyttet til oksygenatomer som har frie elektroner i den ytterste orbitalen, oksidativt stress ser ut som om det kan ha skyld i diverse hjerte og karsykdommer blant annet men dette er noe som det forskes på.
    Honnør gitt av : _Fade_, 03. desember 2005, 07:41
    15  Helse & Velvære / Helse og Livsstil / SV: hva er Sprit?? 28. november 2005, 09:05
    95,6% for å være pirkete Tongue , men har vært med å laga 100% sprit Smiley Da brukes det en mer avansert form for destillasjon kalt rektifikasjon. For å få 100% må du også tilsette ett kjemikal som gjør at alkoholen får ett lavere kokepunkt enn den har i utgangspunktet.

    Riktig med 95,6% men for å få laget absolutt alkohol (blir ikke 100% men 99,9%). Problemet som gjør at du ikke får mer enn 95,6% etanol ved destillasjon er at ved denne sammensetningen så dannes det en såkalt azeotrop som har et kokepunkt som er lavere enn kokepunket for etanol.
    Hvordan fikse dette, jo man må få vekk vannet på en annen måte. Dette finnes det flere løsninger på, lag en ny azeotrop( f.eks bensen som binder seg til vann slik at man kan destillere på nytt er vel noe slik cato har gjort. ), man kan tørke stoffet ved å tilsette stoffer som gjør at de små vannmolekylene kan sette seg fast inne i gitterstrukturene til disse stoffene( her kan man bruke zeolitter).

    Men ja når spriten så kommer ut i luften så vil den reagere med vann i lufta og prosenten synker til 95,6 og ja jeg studerer kjemi....
    Honnør gitt av : ARH, 01. desember 2005, 21:05
    Sider:
  • 1
  • 2
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.
    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!