for Børge A. Fagerli
  Visning av honnørposter for Børge A. Fagerli
Sider:
  • 1
  • 2
  • ...
  • 10
  • 1  Generelt / Diskutèr artikler / Sv: Linfrøolje ikke fullgod omega-3 kilde! 30. mars 2008, 12:11
    Det er vel liten tvil blant forskere om at det kun er marine kilder som er tilstrekkelig som omega-3 kilde, men at man "klarer seg" med lavere mengder, studiene er utvetydige på dette området og det er et tusentalls studier på de positive effektene av å dekke behovet for omega-3 fettsyrer. Som sagt er det imidlertid forskjell på å "klare seg" og hva som faktisk er optimalt. Ønsker man å holde seg til linfrø- og vegetabilske oljer vil jeg i det minste anbefale at man spiser 100g laks, makrell eller ørret et par ganger i uka.

    JanB: argumentet fra Udo's er at det finnes et optimalt forhold mellom omega 3 og 6 på 1:2, og produktet er derfor sammensatt i dette forholdet. Når det vestlige kostholdet er såpass rikt på omega 6 (forholdet er anslått til å være mellom 1:10-1:25) er det ikke så vanskelig matematikk å se at det kun er mer omega-3 man trenger for å gjenopprette balansen.
    Honnør gitt av : Suppemann, 06. desember 2011, 23:37
    2  Generelt / Loggbok Online / Sv: Espen Bøs Aune Norges Sterkeste Mann 2011!! 23. mai 2011, 08:45
    Helt sinnsyk avslutning det der av en helt sinnsyk mann!  Grin

    Det har vært en hard kamp med mye hinder underveis, sÃ¥ dette var velfortjent! Min jobb har jo vært ganske enkel, Espen gjør alt han fÃ¥r beskjed om, og faktisk har jeg mÃ¥ttet bruke mest tid pÃ¥ Ã¥ holde han tilbake enn Ã¥ pushe han  - et vanvittig konkurranseinstinkt og drive, han er liksom ikke fornøyd hvis det ikke er ny pers pÃ¥ hver treningsøkt  biggrin

    Blir spennende Ã¥ se hvor langt du kan nÃ¥, kompis!  NÃ… kan du vel vurdere Ã¥ gÃ¥ over til bygging? bodybuilder (du kan sikkert fÃ¥ prÃ¥ff-kÃ¥rtet til Stellander hvis du spør pent)
    Honnør gitt av : ubertass, 23. mai 2011, 15:39
    3  Generelt / Loggbok Online / Sv: Espen Bøs Aune Norges Sterkeste Mann 2011!! 23. mai 2011, 08:45
    Helt sinnsyk avslutning det der av en helt sinnsyk mann!  Grin

    Det har vært en hard kamp med mye hinder underveis, sÃ¥ dette var velfortjent! Min jobb har jo vært ganske enkel, Espen gjør alt han fÃ¥r beskjed om, og faktisk har jeg mÃ¥ttet bruke mest tid pÃ¥ Ã¥ holde han tilbake enn Ã¥ pushe han  - et vanvittig konkurranseinstinkt og drive, han er liksom ikke fornøyd hvis det ikke er ny pers pÃ¥ hver treningsøkt  biggrin

    Blir spennende Ã¥ se hvor langt du kan nÃ¥, kompis!  NÃ… kan du vel vurdere Ã¥ gÃ¥ over til bygging? bodybuilder (du kan sikkert fÃ¥ prÃ¥ff-kÃ¥rtet til Stellander hvis du spør pent)
    Honnør gitt av : Espen Bøs Aune, 23. mai 2011, 10:59
    4  Generelt / Diskutèr artikler / Sv: Min vei fra kaos til mestring 03. juli 2010, 18:55
    Ja, jeg føler jeg må svare på tiltale her: dette er absolutt ikke noen form for reklame, for er det noe jeg IKKE trenger så er det flere PT-kunder. Jeg sier faktisk nei til veldig mange, for en periode var jeg på nippet til å møte veggen - jeg brant lyset i begge ender og tok på meg for mange PT-kunder samtidig som jeg skulle administrere og bygge opp MyRevolution.

    Pr i dag har jeg kuttet drastisk ned på antall utøvere jeg jobber med og følger opp videre de mest seriøse og dedikerte som har vært tidligere kunder, eller tar kun nye kunder når det er ledig kapasitet og jeg føler de er kommet så langt på egen hånd at de har behov for mer avanserte opplegg.

    Jeg er i utgangspunktet ikke åpen for å jobbe med jenter med spiseforstyrrelser heller, og har hatt et par tilfeller nå nylig der jeg henviste videre til psykologisk veiledning, for jeg kan bare være en veiviser for et balansert opplegg på trening og kosthold, mens årsaken til problemene er av dypereliggende emosjonell art - en kontrollmekanisme som tas ut på det fysiske plan.

    Disse to historiene ble publisert fordi jeg mener det er mye lærdom i å følge oppsett som tar hensyn til kroppens behov og lytter til signalene, mer intuitive og fleksible tilnærminger. SF innebærer jo å overstyre kroppens behov, så poenget er å illustrere at man ved å samarbeide med kroppen heller enn å tvinge den kan oppnå målene sine. Det er selvfølgelig bare en liten del av puslespillet, for som allerede sagt må personen ØNSKE å oppnå endring først og fremst.

    I tillegg kan deres historie både inspirere og demonstrere for andre at det er mulig å komme seg ut av en SF, eller å lære seg å akseptere at det ikke er noe du ER, det er noe du GJØR.

    Iris skrev et innlegg på bloggen sin som jeg leste, og jeg spurte om det var greit for henne at jeg publiserte det på websida vår fordi jeg syns hun skriver bra. Les bloggen hennes selv, så ser dere hva jeg mener.

    Vil også legge til at Isabella som publiserte den første historien her på TF, er min samboer - og hun hadde ikke en gang fortalt meg at hun publiserte historien før dagen etterpå, nervøs for hva folk ville synes og hva jeg ville si... Syns det står respekt av både hva hun og Iris her har oppnådd, og jeg håper alle kan lese dette for det det er og ikke tillegge det kommersielle interesser - det har aldri har vært intensjonen.

    Så igjen - for de som måtte lese dette, jeg har IKKE behov for flere PT-kunder og hvis du sliter med en SF tar du kontakt med kvalifiserte terapeuter og ikke med meg.
    Honnør gitt av : Andyy, 09. juli 2010, 10:47
    5  Generelt / Diskutèr artikler / Sv: Min vei fra kaos til mestring 03. juli 2010, 18:55
    Ja, jeg føler jeg må svare på tiltale her: dette er absolutt ikke noen form for reklame, for er det noe jeg IKKE trenger så er det flere PT-kunder. Jeg sier faktisk nei til veldig mange, for en periode var jeg på nippet til å møte veggen - jeg brant lyset i begge ender og tok på meg for mange PT-kunder samtidig som jeg skulle administrere og bygge opp MyRevolution.

    Pr i dag har jeg kuttet drastisk ned på antall utøvere jeg jobber med og følger opp videre de mest seriøse og dedikerte som har vært tidligere kunder, eller tar kun nye kunder når det er ledig kapasitet og jeg føler de er kommet så langt på egen hånd at de har behov for mer avanserte opplegg.

    Jeg er i utgangspunktet ikke åpen for å jobbe med jenter med spiseforstyrrelser heller, og har hatt et par tilfeller nå nylig der jeg henviste videre til psykologisk veiledning, for jeg kan bare være en veiviser for et balansert opplegg på trening og kosthold, mens årsaken til problemene er av dypereliggende emosjonell art - en kontrollmekanisme som tas ut på det fysiske plan.

    Disse to historiene ble publisert fordi jeg mener det er mye lærdom i å følge oppsett som tar hensyn til kroppens behov og lytter til signalene, mer intuitive og fleksible tilnærminger. SF innebærer jo å overstyre kroppens behov, så poenget er å illustrere at man ved å samarbeide med kroppen heller enn å tvinge den kan oppnå målene sine. Det er selvfølgelig bare en liten del av puslespillet, for som allerede sagt må personen ØNSKE å oppnå endring først og fremst.

    I tillegg kan deres historie både inspirere og demonstrere for andre at det er mulig å komme seg ut av en SF, eller å lære seg å akseptere at det ikke er noe du ER, det er noe du GJØR.

    Iris skrev et innlegg på bloggen sin som jeg leste, og jeg spurte om det var greit for henne at jeg publiserte det på websida vår fordi jeg syns hun skriver bra. Les bloggen hennes selv, så ser dere hva jeg mener.

    Vil også legge til at Isabella som publiserte den første historien her på TF, er min samboer - og hun hadde ikke en gang fortalt meg at hun publiserte historien før dagen etterpå, nervøs for hva folk ville synes og hva jeg ville si... Syns det står respekt av både hva hun og Iris her har oppnådd, og jeg håper alle kan lese dette for det det er og ikke tillegge det kommersielle interesser - det har aldri har vært intensjonen.

    Så igjen - for de som måtte lese dette, jeg har IKKE behov for flere PT-kunder og hvis du sliter med en SF tar du kontakt med kvalifiserte terapeuter og ikke med meg.
    Honnør gitt av : PG, 03. juli 2010, 19:09
    6  Generelt / Diskutèr artikler / Sv: Min vei fra kaos til mestring 03. juli 2010, 18:55
    Ja, jeg føler jeg må svare på tiltale her: dette er absolutt ikke noen form for reklame, for er det noe jeg IKKE trenger så er det flere PT-kunder. Jeg sier faktisk nei til veldig mange, for en periode var jeg på nippet til å møte veggen - jeg brant lyset i begge ender og tok på meg for mange PT-kunder samtidig som jeg skulle administrere og bygge opp MyRevolution.

    Pr i dag har jeg kuttet drastisk ned på antall utøvere jeg jobber med og følger opp videre de mest seriøse og dedikerte som har vært tidligere kunder, eller tar kun nye kunder når det er ledig kapasitet og jeg føler de er kommet så langt på egen hånd at de har behov for mer avanserte opplegg.

    Jeg er i utgangspunktet ikke åpen for å jobbe med jenter med spiseforstyrrelser heller, og har hatt et par tilfeller nå nylig der jeg henviste videre til psykologisk veiledning, for jeg kan bare være en veiviser for et balansert opplegg på trening og kosthold, mens årsaken til problemene er av dypereliggende emosjonell art - en kontrollmekanisme som tas ut på det fysiske plan.

    Disse to historiene ble publisert fordi jeg mener det er mye lærdom i å følge oppsett som tar hensyn til kroppens behov og lytter til signalene, mer intuitive og fleksible tilnærminger. SF innebærer jo å overstyre kroppens behov, så poenget er å illustrere at man ved å samarbeide med kroppen heller enn å tvinge den kan oppnå målene sine. Det er selvfølgelig bare en liten del av puslespillet, for som allerede sagt må personen ØNSKE å oppnå endring først og fremst.

    I tillegg kan deres historie både inspirere og demonstrere for andre at det er mulig å komme seg ut av en SF, eller å lære seg å akseptere at det ikke er noe du ER, det er noe du GJØR.

    Iris skrev et innlegg på bloggen sin som jeg leste, og jeg spurte om det var greit for henne at jeg publiserte det på websida vår fordi jeg syns hun skriver bra. Les bloggen hennes selv, så ser dere hva jeg mener.

    Vil også legge til at Isabella som publiserte den første historien her på TF, er min samboer - og hun hadde ikke en gang fortalt meg at hun publiserte historien før dagen etterpå, nervøs for hva folk ville synes og hva jeg ville si... Syns det står respekt av både hva hun og Iris her har oppnådd, og jeg håper alle kan lese dette for det det er og ikke tillegge det kommersielle interesser - det har aldri har vært intensjonen.

    Så igjen - for de som måtte lese dette, jeg har IKKE behov for flere PT-kunder og hvis du sliter med en SF tar du kontakt med kvalifiserte terapeuter og ikke med meg.
    Honnør gitt av : ThisIs, 03. juli 2010, 19:04
    7  Generelt / Diskutèr artikler / Sv: 10 vitkige faktorer for bedre fremgang pÃ¥ dietten 05. juni 2010, 13:09
    Nja, jeg holder mer en knapp på mine hemmelige og magiske ritualer i skogen ved fullmåne, der jeg ofrer jomfruer og proteinbarer til skogsguden Pan.
    Honnør gitt av : Figuz, 05. juni 2010, 21:30
    8  Trening / Treningsprogrammer / Sv: Verdiløse øvelser 11. februar 2008, 09:20
    Øvelser der du får maks belastning i den delen av bevegelsen der muskelen er mest kontrahert er omtrent verdiløse. Selv om det subjektivt kjennes bra ut å kunne skvise muskelen skikkelig er det mer egnet til høyrepstrening der målet er såkalt vaskulær okklusjon for å tømme muskelens glykogenlagre og få det til å brenne og svi.

    Når man vil stimulere muskelen til å vokse med en progresjon og tunge vekter bør muskelen være under en viss grad av strekk.

    Øvelser som kjennes bra, men som ikke nødvendigvis er det inkluderer da triceps kickback, cable-cross, tricepsnedpress (med mindre man lener seg forover og omtrent gjør den til en stående smalbenkøvelse da), sidehev med manualer (ja, faktisk), til en viss grad beinspark/leg extension, konsentrasjonscurl (spesielt den stående varianten der man kjører dobbel biceps mellom to kabeltrekk).
    Honnør gitt av : Fenrikflink, 22. mars 2010, 11:29
    9  Kosthold / Kosttilskudd / Sv: Kreatin"test" (Mat og Helse) 11. februar 2008, 20:32
    I sin test av proteintilskudd for en tid tilbake smakte de på hvert enkelt produkt og ga sin subjektive oppfatning, samt refererte næringsinnholdet på etiketten uten å teste om produktene faktisk inneholdt dette (vi vet jo at mange oppgir næringsinnhold både i "dry basis" dvs uten fuktighet, og på råvare - i stedet for i det ferdige produktet).

    Fantastisk journalistikk, og hele bladet er jo gjennomsyret av artikler av samme kompetansenivå.

    Jeg takket nei til et gratis abonnement på Mat & Helse av åpenbare årsaker.
    Honnør gitt av : Beefcake, 17. mars 2010, 09:14
    10  Generelt / Diskutèr artikler / Sv: Health & Fitness Concept - Kosthold 26. januar 2009, 15:48
    Til PT Andreas: Du snakker om forholdet mellom omega-6 og omega-3 fettsyrer, og at mye omega-6 kan skape betennelsesreaksjoner i kroppen. Dette er helt riktig. Du tar imidlertid feil når du sier at planteoljer inneholder så mye omega-6 og at man heller bør spise animalske produkter, smør osv. Det er jo animalske fettyper som har høyt innhold av omega-6 fettsyrer, mens blant annet olivenolje som jeg først og fremst anbefaler har lavt omega-6 innhold og inneholder primært omega-9 og enumettede fettsyrer. Det er varierende innhold av fettsyrer i nøtter og mandler.

    Fettinntaket for en mann på denne dietten kan være over 100g avhengig av sammensetning og antall måltider, og det er da alldeles ikke noe som kan ansees for å være lavt.

    Til slutt dette med at syreinnholdet i frukt er høyt. Fruktene jeg nevner er meget basiske - til og med de mest sure tropiske fruktene inneholder citric acid (sitronsyre er vel det norske ordet) som gjør dem basiske i kroppen, og dermed nøytraliserende hvis man har noia for ph-verdien av et høyt proteininntak.

    Sultskalaen er faktisk et veldig nyttig og effektivt verktøy, og er brukt både innenfor NLP (Nevrolingvistisk Programmering), behavioural psychology/terapi, og sist jeg så det brukt var på Paul McKenna's diettprogram.

    Forøvrig:

    - Druer kan meget fint spises. De har ca 17g karbohydrater per 100g. Ta utgangspunkt i det som listes opp som EKSEMPLER, ikke som en Ja-liste der alt som ikke er med er fyfy... Skulle jeg listet opp all verdens frukt, bær og grønnsaker ville artikkelen blitt temmelig mye lengre, så jeg gir herved tillatelse til å ta egne valg. Som jeg pleier å si når jeg får ulike spørsmål fra folk som vil ha validering på valgene de tar: Det er DIN diett, jeg gir bare retningslinjer, det er opp til hver enkelt hvor nøye de vil følge disse retningslinjene. Jeg setter opp spesifikke retningslinjer basert på ulike vurderinger av hver enkelt, det kan være kjønn, alder, aktivitetsnivå, kroppstype og fettprosent, treningsmål, treningserfaring, intoleranser, fenotype, personlighetstype (som blant annet henger sammen med nevrotransmitterne dopamin, serotonin og noradrenalin - kosthold og trening har stor innvirkning på disse og vice versa)...

    - GI er ikke relevant med mindre du er diabetiker, og enda mindre relevant siden alle måltider er balanserte med både fett, protein og fiber.

    - Studier indikerer at proteinsyntese og FSR er meget kortvarig etter ei treningsøkt, kun 24-48 timer før nivåene er omtrent tilbake til baseline. Hos avanserte utøvere kan det se ut som dette er enda mer kortvarig, helt ned mot 16 timer - les mer her.... Det er altså mulig å oppnå en recomp-effekt (mindre fett mer muskler) ved å fokusere næringsinntaket i perioden etter hver treningsøkt. Det du vil oppdage når du prøver ut konseptet er at du faktisk er oftere og mer sulten etter hver treningsøkt, såfremt den er vekststimulerende nok (belastningsprogresjon, tilstrekkelig høyt volum osv osv). Kroppen er ganske smart i så måte. Jeg kan gå inn på en lengre utredning rundt leptin, de ulike sultsignalene ghrelin, NPY, CCK, PPY osv...men det er tema for andre artikler (publisert her tidligere), men poenget er at økt proteinsyntese + kaloriforbruk vil øke sultfølelse. Når du har mer fett på kroppen til å bufre et kaloriunderskudd, vil dette i seg selv dempe sultfølelse. Du vil altså havne i et moderat netto kaloriunderskudd på uka, med et litt høyere næringsinntak rundt hver treningsøkt. Har du lite fett på kroppen vil du være mer sulten, og det blir automatisk mer kalorier for oppbygging - og her er det mange som faller i fella med "bulk" på 1000-2000kcal over vedlikeholdsnivå, og legger på seg mer fett enn muskler. Det er tross alt en fysiologisk grense for hvor raskt kroppen kan bygge muskelmasse, og brutt ned til daglig kalorioverskudd har det i flere studier blitt estimerat at man kun trenger mellom 50-150kcal over vedlikeholdsnivå. Siden det er vanskelig å forutse variasjoner i forbruk og inntak er det vanlig å gi retningslinjen +500kcal for å "safe" litt. Med dette konseptet vil dette imidlertid bli temmelig automatisk, og dynamisk fra dag til dag (med netto pluss på uka, måneden osv). Dette har jeg også nevnt i artikkelen. Vi kan jo også "hjelpe på" prosessen ved å manipulere måltidssammensetningen - mer fett og protein gir som regel mer metthetsfølelse, mindre fett og mer karbohydrater mer sultfølelse osv.

    Etter mine erfaringer har dette fungert langt bedre for alle som har testet dette ut, inkludert meg selv. Mer våken og energisk, bedre økninger på gymmet med mer fyldig muskulatur, mindre væskeretensjon...og når man i tillegg slipper å gå rundt og se på klokka hele tida, være sulten og/eller stappmett og oppblåst, så er jo den største fordelen at det bare er behagelig.

    Håper dette var oppklarende. Forøvrig vil jeg ikke ha kapasitet til å følge denne diskusjonen på daglig basis, så rett gjerne spørsmålene til meg direkte på mail, eller til tråden vi har på vårt eget diskusjonsforum.

    Mvh Børge A. Fagerli
    Coach MyRevolution Team
    Honnør gitt av : Anger is a Gift, 01. februar 2009, 13:41
    11  Generelt / Diskutèr artikler / Sv: Health & Fitness Concept - Kosthold 26. januar 2009, 15:48
    Til PT Andreas: Du snakker om forholdet mellom omega-6 og omega-3 fettsyrer, og at mye omega-6 kan skape betennelsesreaksjoner i kroppen. Dette er helt riktig. Du tar imidlertid feil når du sier at planteoljer inneholder så mye omega-6 og at man heller bør spise animalske produkter, smør osv. Det er jo animalske fettyper som har høyt innhold av omega-6 fettsyrer, mens blant annet olivenolje som jeg først og fremst anbefaler har lavt omega-6 innhold og inneholder primært omega-9 og enumettede fettsyrer. Det er varierende innhold av fettsyrer i nøtter og mandler.

    Fettinntaket for en mann på denne dietten kan være over 100g avhengig av sammensetning og antall måltider, og det er da alldeles ikke noe som kan ansees for å være lavt.

    Til slutt dette med at syreinnholdet i frukt er høyt. Fruktene jeg nevner er meget basiske - til og med de mest sure tropiske fruktene inneholder citric acid (sitronsyre er vel det norske ordet) som gjør dem basiske i kroppen, og dermed nøytraliserende hvis man har noia for ph-verdien av et høyt proteininntak.

    Sultskalaen er faktisk et veldig nyttig og effektivt verktøy, og er brukt både innenfor NLP (Nevrolingvistisk Programmering), behavioural psychology/terapi, og sist jeg så det brukt var på Paul McKenna's diettprogram.

    Forøvrig:

    - Druer kan meget fint spises. De har ca 17g karbohydrater per 100g. Ta utgangspunkt i det som listes opp som EKSEMPLER, ikke som en Ja-liste der alt som ikke er med er fyfy... Skulle jeg listet opp all verdens frukt, bær og grønnsaker ville artikkelen blitt temmelig mye lengre, så jeg gir herved tillatelse til å ta egne valg. Som jeg pleier å si når jeg får ulike spørsmål fra folk som vil ha validering på valgene de tar: Det er DIN diett, jeg gir bare retningslinjer, det er opp til hver enkelt hvor nøye de vil følge disse retningslinjene. Jeg setter opp spesifikke retningslinjer basert på ulike vurderinger av hver enkelt, det kan være kjønn, alder, aktivitetsnivå, kroppstype og fettprosent, treningsmål, treningserfaring, intoleranser, fenotype, personlighetstype (som blant annet henger sammen med nevrotransmitterne dopamin, serotonin og noradrenalin - kosthold og trening har stor innvirkning på disse og vice versa)...

    - GI er ikke relevant med mindre du er diabetiker, og enda mindre relevant siden alle måltider er balanserte med både fett, protein og fiber.

    - Studier indikerer at proteinsyntese og FSR er meget kortvarig etter ei treningsøkt, kun 24-48 timer før nivåene er omtrent tilbake til baseline. Hos avanserte utøvere kan det se ut som dette er enda mer kortvarig, helt ned mot 16 timer - les mer her.... Det er altså mulig å oppnå en recomp-effekt (mindre fett mer muskler) ved å fokusere næringsinntaket i perioden etter hver treningsøkt. Det du vil oppdage når du prøver ut konseptet er at du faktisk er oftere og mer sulten etter hver treningsøkt, såfremt den er vekststimulerende nok (belastningsprogresjon, tilstrekkelig høyt volum osv osv). Kroppen er ganske smart i så måte. Jeg kan gå inn på en lengre utredning rundt leptin, de ulike sultsignalene ghrelin, NPY, CCK, PPY osv...men det er tema for andre artikler (publisert her tidligere), men poenget er at økt proteinsyntese + kaloriforbruk vil øke sultfølelse. Når du har mer fett på kroppen til å bufre et kaloriunderskudd, vil dette i seg selv dempe sultfølelse. Du vil altså havne i et moderat netto kaloriunderskudd på uka, med et litt høyere næringsinntak rundt hver treningsøkt. Har du lite fett på kroppen vil du være mer sulten, og det blir automatisk mer kalorier for oppbygging - og her er det mange som faller i fella med "bulk" på 1000-2000kcal over vedlikeholdsnivå, og legger på seg mer fett enn muskler. Det er tross alt en fysiologisk grense for hvor raskt kroppen kan bygge muskelmasse, og brutt ned til daglig kalorioverskudd har det i flere studier blitt estimerat at man kun trenger mellom 50-150kcal over vedlikeholdsnivå. Siden det er vanskelig å forutse variasjoner i forbruk og inntak er det vanlig å gi retningslinjen +500kcal for å "safe" litt. Med dette konseptet vil dette imidlertid bli temmelig automatisk, og dynamisk fra dag til dag (med netto pluss på uka, måneden osv). Dette har jeg også nevnt i artikkelen. Vi kan jo også "hjelpe på" prosessen ved å manipulere måltidssammensetningen - mer fett og protein gir som regel mer metthetsfølelse, mindre fett og mer karbohydrater mer sultfølelse osv.

    Etter mine erfaringer har dette fungert langt bedre for alle som har testet dette ut, inkludert meg selv. Mer våken og energisk, bedre økninger på gymmet med mer fyldig muskulatur, mindre væskeretensjon...og når man i tillegg slipper å gå rundt og se på klokka hele tida, være sulten og/eller stappmett og oppblåst, så er jo den største fordelen at det bare er behagelig.

    Håper dette var oppklarende. Forøvrig vil jeg ikke ha kapasitet til å følge denne diskusjonen på daglig basis, så rett gjerne spørsmålene til meg direkte på mail, eller til tråden vi har på vårt eget diskusjonsforum.

    Mvh Børge A. Fagerli
    Coach MyRevolution Team
    Honnør gitt av : Nick95, 27. januar 2009, 13:40
    12  Generelt / Diskutèr artikler / Sv: Health & Fitness Concept - Kosthold 26. januar 2009, 15:48
    Til PT Andreas: Du snakker om forholdet mellom omega-6 og omega-3 fettsyrer, og at mye omega-6 kan skape betennelsesreaksjoner i kroppen. Dette er helt riktig. Du tar imidlertid feil når du sier at planteoljer inneholder så mye omega-6 og at man heller bør spise animalske produkter, smør osv. Det er jo animalske fettyper som har høyt innhold av omega-6 fettsyrer, mens blant annet olivenolje som jeg først og fremst anbefaler har lavt omega-6 innhold og inneholder primært omega-9 og enumettede fettsyrer. Det er varierende innhold av fettsyrer i nøtter og mandler.

    Fettinntaket for en mann på denne dietten kan være over 100g avhengig av sammensetning og antall måltider, og det er da alldeles ikke noe som kan ansees for å være lavt.

    Til slutt dette med at syreinnholdet i frukt er høyt. Fruktene jeg nevner er meget basiske - til og med de mest sure tropiske fruktene inneholder citric acid (sitronsyre er vel det norske ordet) som gjør dem basiske i kroppen, og dermed nøytraliserende hvis man har noia for ph-verdien av et høyt proteininntak.

    Sultskalaen er faktisk et veldig nyttig og effektivt verktøy, og er brukt både innenfor NLP (Nevrolingvistisk Programmering), behavioural psychology/terapi, og sist jeg så det brukt var på Paul McKenna's diettprogram.

    Forøvrig:

    - Druer kan meget fint spises. De har ca 17g karbohydrater per 100g. Ta utgangspunkt i det som listes opp som EKSEMPLER, ikke som en Ja-liste der alt som ikke er med er fyfy... Skulle jeg listet opp all verdens frukt, bær og grønnsaker ville artikkelen blitt temmelig mye lengre, så jeg gir herved tillatelse til å ta egne valg. Som jeg pleier å si når jeg får ulike spørsmål fra folk som vil ha validering på valgene de tar: Det er DIN diett, jeg gir bare retningslinjer, det er opp til hver enkelt hvor nøye de vil følge disse retningslinjene. Jeg setter opp spesifikke retningslinjer basert på ulike vurderinger av hver enkelt, det kan være kjønn, alder, aktivitetsnivå, kroppstype og fettprosent, treningsmål, treningserfaring, intoleranser, fenotype, personlighetstype (som blant annet henger sammen med nevrotransmitterne dopamin, serotonin og noradrenalin - kosthold og trening har stor innvirkning på disse og vice versa)...

    - GI er ikke relevant med mindre du er diabetiker, og enda mindre relevant siden alle måltider er balanserte med både fett, protein og fiber.

    - Studier indikerer at proteinsyntese og FSR er meget kortvarig etter ei treningsøkt, kun 24-48 timer før nivåene er omtrent tilbake til baseline. Hos avanserte utøvere kan det se ut som dette er enda mer kortvarig, helt ned mot 16 timer - les mer her.... Det er altså mulig å oppnå en recomp-effekt (mindre fett mer muskler) ved å fokusere næringsinntaket i perioden etter hver treningsøkt. Det du vil oppdage når du prøver ut konseptet er at du faktisk er oftere og mer sulten etter hver treningsøkt, såfremt den er vekststimulerende nok (belastningsprogresjon, tilstrekkelig høyt volum osv osv). Kroppen er ganske smart i så måte. Jeg kan gå inn på en lengre utredning rundt leptin, de ulike sultsignalene ghrelin, NPY, CCK, PPY osv...men det er tema for andre artikler (publisert her tidligere), men poenget er at økt proteinsyntese + kaloriforbruk vil øke sultfølelse. Når du har mer fett på kroppen til å bufre et kaloriunderskudd, vil dette i seg selv dempe sultfølelse. Du vil altså havne i et moderat netto kaloriunderskudd på uka, med et litt høyere næringsinntak rundt hver treningsøkt. Har du lite fett på kroppen vil du være mer sulten, og det blir automatisk mer kalorier for oppbygging - og her er det mange som faller i fella med "bulk" på 1000-2000kcal over vedlikeholdsnivå, og legger på seg mer fett enn muskler. Det er tross alt en fysiologisk grense for hvor raskt kroppen kan bygge muskelmasse, og brutt ned til daglig kalorioverskudd har det i flere studier blitt estimerat at man kun trenger mellom 50-150kcal over vedlikeholdsnivå. Siden det er vanskelig å forutse variasjoner i forbruk og inntak er det vanlig å gi retningslinjen +500kcal for å "safe" litt. Med dette konseptet vil dette imidlertid bli temmelig automatisk, og dynamisk fra dag til dag (med netto pluss på uka, måneden osv). Dette har jeg også nevnt i artikkelen. Vi kan jo også "hjelpe på" prosessen ved å manipulere måltidssammensetningen - mer fett og protein gir som regel mer metthetsfølelse, mindre fett og mer karbohydrater mer sultfølelse osv.

    Etter mine erfaringer har dette fungert langt bedre for alle som har testet dette ut, inkludert meg selv. Mer våken og energisk, bedre økninger på gymmet med mer fyldig muskulatur, mindre væskeretensjon...og når man i tillegg slipper å gå rundt og se på klokka hele tida, være sulten og/eller stappmett og oppblåst, så er jo den største fordelen at det bare er behagelig.

    Håper dette var oppklarende. Forøvrig vil jeg ikke ha kapasitet til å følge denne diskusjonen på daglig basis, så rett gjerne spørsmålene til meg direkte på mail, eller til tråden vi har på vårt eget diskusjonsforum.

    Mvh Børge A. Fagerli
    Coach MyRevolution Team
    Honnør gitt av : Kengdal, 26. januar 2009, 16:08
    13  Generelt / Diskutèr artikler / Sv: Health & Fitness Concept - Kosthold 26. januar 2009, 15:48
    Til PT Andreas: Du snakker om forholdet mellom omega-6 og omega-3 fettsyrer, og at mye omega-6 kan skape betennelsesreaksjoner i kroppen. Dette er helt riktig. Du tar imidlertid feil når du sier at planteoljer inneholder så mye omega-6 og at man heller bør spise animalske produkter, smør osv. Det er jo animalske fettyper som har høyt innhold av omega-6 fettsyrer, mens blant annet olivenolje som jeg først og fremst anbefaler har lavt omega-6 innhold og inneholder primært omega-9 og enumettede fettsyrer. Det er varierende innhold av fettsyrer i nøtter og mandler.

    Fettinntaket for en mann på denne dietten kan være over 100g avhengig av sammensetning og antall måltider, og det er da alldeles ikke noe som kan ansees for å være lavt.

    Til slutt dette med at syreinnholdet i frukt er høyt. Fruktene jeg nevner er meget basiske - til og med de mest sure tropiske fruktene inneholder citric acid (sitronsyre er vel det norske ordet) som gjør dem basiske i kroppen, og dermed nøytraliserende hvis man har noia for ph-verdien av et høyt proteininntak.

    Sultskalaen er faktisk et veldig nyttig og effektivt verktøy, og er brukt både innenfor NLP (Nevrolingvistisk Programmering), behavioural psychology/terapi, og sist jeg så det brukt var på Paul McKenna's diettprogram.

    Forøvrig:

    - Druer kan meget fint spises. De har ca 17g karbohydrater per 100g. Ta utgangspunkt i det som listes opp som EKSEMPLER, ikke som en Ja-liste der alt som ikke er med er fyfy... Skulle jeg listet opp all verdens frukt, bær og grønnsaker ville artikkelen blitt temmelig mye lengre, så jeg gir herved tillatelse til å ta egne valg. Som jeg pleier å si når jeg får ulike spørsmål fra folk som vil ha validering på valgene de tar: Det er DIN diett, jeg gir bare retningslinjer, det er opp til hver enkelt hvor nøye de vil følge disse retningslinjene. Jeg setter opp spesifikke retningslinjer basert på ulike vurderinger av hver enkelt, det kan være kjønn, alder, aktivitetsnivå, kroppstype og fettprosent, treningsmål, treningserfaring, intoleranser, fenotype, personlighetstype (som blant annet henger sammen med nevrotransmitterne dopamin, serotonin og noradrenalin - kosthold og trening har stor innvirkning på disse og vice versa)...

    - GI er ikke relevant med mindre du er diabetiker, og enda mindre relevant siden alle måltider er balanserte med både fett, protein og fiber.

    - Studier indikerer at proteinsyntese og FSR er meget kortvarig etter ei treningsøkt, kun 24-48 timer før nivåene er omtrent tilbake til baseline. Hos avanserte utøvere kan det se ut som dette er enda mer kortvarig, helt ned mot 16 timer - les mer her.... Det er altså mulig å oppnå en recomp-effekt (mindre fett mer muskler) ved å fokusere næringsinntaket i perioden etter hver treningsøkt. Det du vil oppdage når du prøver ut konseptet er at du faktisk er oftere og mer sulten etter hver treningsøkt, såfremt den er vekststimulerende nok (belastningsprogresjon, tilstrekkelig høyt volum osv osv). Kroppen er ganske smart i så måte. Jeg kan gå inn på en lengre utredning rundt leptin, de ulike sultsignalene ghrelin, NPY, CCK, PPY osv...men det er tema for andre artikler (publisert her tidligere), men poenget er at økt proteinsyntese + kaloriforbruk vil øke sultfølelse. Når du har mer fett på kroppen til å bufre et kaloriunderskudd, vil dette i seg selv dempe sultfølelse. Du vil altså havne i et moderat netto kaloriunderskudd på uka, med et litt høyere næringsinntak rundt hver treningsøkt. Har du lite fett på kroppen vil du være mer sulten, og det blir automatisk mer kalorier for oppbygging - og her er det mange som faller i fella med "bulk" på 1000-2000kcal over vedlikeholdsnivå, og legger på seg mer fett enn muskler. Det er tross alt en fysiologisk grense for hvor raskt kroppen kan bygge muskelmasse, og brutt ned til daglig kalorioverskudd har det i flere studier blitt estimerat at man kun trenger mellom 50-150kcal over vedlikeholdsnivå. Siden det er vanskelig å forutse variasjoner i forbruk og inntak er det vanlig å gi retningslinjen +500kcal for å "safe" litt. Med dette konseptet vil dette imidlertid bli temmelig automatisk, og dynamisk fra dag til dag (med netto pluss på uka, måneden osv). Dette har jeg også nevnt i artikkelen. Vi kan jo også "hjelpe på" prosessen ved å manipulere måltidssammensetningen - mer fett og protein gir som regel mer metthetsfølelse, mindre fett og mer karbohydrater mer sultfølelse osv.

    Etter mine erfaringer har dette fungert langt bedre for alle som har testet dette ut, inkludert meg selv. Mer våken og energisk, bedre økninger på gymmet med mer fyldig muskulatur, mindre væskeretensjon...og når man i tillegg slipper å gå rundt og se på klokka hele tida, være sulten og/eller stappmett og oppblåst, så er jo den største fordelen at det bare er behagelig.

    Håper dette var oppklarende. Forøvrig vil jeg ikke ha kapasitet til å følge denne diskusjonen på daglig basis, så rett gjerne spørsmålene til meg direkte på mail, eller til tråden vi har på vårt eget diskusjonsforum.

    Mvh Børge A. Fagerli
    Coach MyRevolution Team
    Honnør gitt av : ubertass, 26. januar 2009, 15:54
    14  Generelt / Diskutèr artikler / Sv: Børge`s proteinbombe-pizza! 02. desember 2007, 15:20
    Hee1o: Dijonsennep koster vel ca 15-20kr. Du skal ikke bruke hele glasset da Wink

    Gaffel: I Norge er det dessverre dyrt å spise sunt, men sammenligner du med ferdigpizza eller restaurantpizza er det vel bortimot 4-5 ganger så mye protein og en brøkdel av fettinnholdet i denne... jeg klarer en stor Peppe's, men er mett etter 4stk av denne for å si det sånn.
    Honnør gitt av : jente 19, 23. januar 2009, 09:25
    15  Generelt / Diskutèr artikler / Sv: Glem kaloriene 23. oktober 2008, 11:34
    Hrm...skal ikke kommentere denne artikkelen så mye mer, men det er jo imponerende at skribenten har funnet en måte å omgå den termodynamiske loven, og at vi fra nå av kan se bort fra kaloriberegninger.

    Jeg tror vel også at samfunnets stadig økende problem med overvekt og livsstilsrelaterte sykdommer er fordi folk lytter for MYE til kroppens sultsignaler... :p
    Honnør gitt av : VargThor, 23. oktober 2008, 15:24
    Sider:
  • 1
  • 2
  • ...
  • 10
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.
    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!