Visning av honnrposter for Hege
Sider:
 • 1
 • 2
 • 3
 • ...
 • 12
 • 16  Treningsforum Crew / Recycle Bin / Sv: Sexysexy 20. mars 2010, 12:18
  Honnr gitt av : Solbækken, 01. april 2010, 22:25
  17  Treningsforum Crew / Recycle Bin / Sv: Sexysexy 31. mars 2010, 13:13
  Hehe.. går an å la noe være igjen til fantasien, men ok.. Wink  Honnr gitt av : Hugenott, 31. mars 2010, 22:37
  18  Treningsforum Crew / Recycle Bin / Sv: Sexysexy 20. mars 2010, 12:18
  Honnr gitt av : ivar.v, 22. mars 2010, 13:18
  19  Treningsforum Crew / Recycle Bin / Sv: Sexysexy 20. mars 2010, 12:18
  Honnr gitt av : Ørjan, 20. mars 2010, 12:51
  20  Treningsforum Crew / Recycle Bin / Sv: Sexysexy 20. mars 2010, 12:18
  Honnr gitt av : Egil Skallagrimsson, 20. mars 2010, 12:24
  21  Kosthold / Oppskrifter / Sv: Sticky: Oppskrifter på Smoothies 06. februar 2009, 18:14
  Jeg er veldig fan av smoothie, og drikker det daglig. Sunt, veldig enkelt, og ikke minst friskt og godt !
  Alt du trenger er en blender. Her er mange gode oppskrifter, du kan bruke friske eller frosne bær.
  Og som væske vann, melk eller youghurt, alt etter smak og behag !  Smiley


  1 banan
  125g blåbær
  75g gojibær
  1/3 ts spirulina
  2ss loppefrø
  (Denne er min favoritt, og jeg drikker den så og si hver dag, full av antoksidanter og vitaminer!)  2 epler
  125 g blåbær


  1 gulrot
  1 appelsin
  1 banan
  1 tørket aprikos


  1 banan
  3 dl lettmelk
  1 ss peanøttsmør
  1 mango
  2 dl tranebærjuice
  1 dl ferskenyoughurt


  1 pære
  1/2 avocado


  125g bjørnbær
  1 banan
  1 ts honning


  150 g jordbær
  1,5 dl ananasjuice
  1oo g jordbæryoughurt


  1/2 ananas
  1 sitron
  1/2 avocado
  1 banan
  presset saft av 2 appelsiner
  25g solsikkefrø


  200g agurk
  250g naturell youghurt
  1 neve hakket mynte
  1 ts honning
  100g brokkoli
  1 eple
  100g agurk


  250g spinat
  25g persille
  2 gulrøtter
  1/3 ts spirulina


  2 appelsiner
  1 rødt eple
  1 pære
  1 ts honning


  2 pærer
  1/2 lime
  1/2 ananas


  100g jordbær
  75 g rips
  1/2 appelsin
  1 dl vann
  1 ts honning


  2 appelsiner
  175g bringebær
  2 dl vann


  6 tørkede aprikoser
  1 stor appelsin
  3 dl vann


  50g agurk
  1 appelsin
  1 dl tranebærjuice
  2 appelsiner
  1 kiwi
  200g jordbær


  1 fersken
  2 plommer
  1 kiwi


  200g brokkoli
  200g druer


  1/2 vannmelon
  125 g jordbær
  2 dl pasjonsfrukjuice


  Honnr gitt av : ankus, 02. januar 2010, 15:05
  22  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Spisedag? 02. desember 2006, 13:45
  En spisedag, er ment som en oppkarbingsdag. Hvis den utføres riktig, er den på langt nær ødeleggende på en diett. I tillegg er den en stor motivasjonsfaktor, når en følger et ellers så strengt kosthold.

  Her er litt lesing :

  "Her er et uttrykk som vi alle vil kjenne oss igjen i: Kroppen din hater deg. Egentlig er det omvendt: Kroppen din liker deg så godt at den gjør alt den kan for å holde deg i live, og de tilpasningene den gjør for å oppnå dette er ikke nødvendigvis i samsvar med dine egne mål om en lavere fettprosent og mer muskler.
  Det idéelle hadde vært hvis du kunne gå på en diett der du fjerner så mye kroppsfett du ønsker mens du beholder all muskelmassen, uten å redusere forbrenningen, ingen hormonelle problemer, og ingen sultfølelse. Dessverre er det ofte flere hinder i veien for dette. De aller fleste menn kan komme seg ned på 12-15% kroppsfett, kvinner på 20-22%, bare ved å følge en fornuftig diett og trene regelmessig. Disse tre kriteriene er de viktigste:

  1. Et kaloriunderskudd. Du må forbrenne mer kalorier enn du inntar.
  2. Nok protein. For aktive vil dette si minimum 2g protein pr kg   kroppsvekt.
  3. Nok fett. Minimum 20% av kaloriinntaket bør komme fra fett, og da spesielt essensielle fettsyrer som for eksempel omega-3 fettsyrer fra fisk


  Det er når man prøver å komme forbi dette punktet at kroppen begynner å protestere: Nivåene av testosteron, veksthormon, tyroidehormon, og alle de andre "gode" hormonene faller dramatisk. Nivåene av kortisol, et nedbrytende hormon, øker tilsvarende. En plagsom sultfølelse. Du blir svimmel og føler deg energiløs hele dagen. Musklene skrumper mer og mer inn, mens fettforbrenningen blir mindre og mindre.


  Som det snart skal vise seg blir alt dette i bunn og grunn kontrollert av det samme systemet - som hovedsakelig ligger i hjernen din. Sa jeg at kroppen din hater deg? Det gjør den, og den vil vinne til slutt. Når du spiser mindre enn vanlig tror den automatisk at du lider hungersnød, ikke at du går på en 8-ukers diett for å se bedre ut i badebukse eller bikini til sommeren. Så hvordan vet hjernen din at kroppen din sulter? Det er et spørsmål som har fascinert vitenskapsmenn i en årrekke, og som vi skal gå inn på her.


  Det hormonelle
  For å si det enkelt - hjernen mottar hele tiden signaler fra kroppen om hvordan den har det; hvor mye du veier, fettprosent, hvor mye du spiser, hvor mye du trener og så videre. Først og fremst skjer dette ved hjelp av hormonelle endringer. Et hormon er et kjemisk signal som frigis fra en type celle ett sted i kroppen for å ha en bestemt effekt på et helt annet sted i kroppen. Samtidig sender hjernen signaler tilbake til kroppen via hormoner og sentralnervesystemet som forteller den hva den skal gjøre. Øke ditt, redusere datt, forandre dutt. Litt forenklet, men nok til at vi forstår sammenhengen. Hele systemet er utrolig komplekst og innviklet, med både langvarige og kortvarige signaler/hormoner - noen får ting til å skje i løpet av sekunder og minutter, andre i løpet av timer eller dager. De aller fleste kjenner sikkert til et av disse hormonene - insulin. Insulin frigjøres av bukspyttkjertelen for å regulere blodsukkernivået og lagre kaloriene etter et måltid bestående av karbohydrater (og til en viss grad proteiner).

  Et annet, og et av de viktigste hormonene for oss som går på diett, heter LEPTIN. Selv om det fantes teorier om eksistensen av leptin helt tilbake på 50-tallet, var det først i 1995 leptin virkelig ble oppdaget i forbindelse med oppdagelsen av OB-genet. Leptin er et proteinhormon, det vil si at det ikke kan inntas oralt fordi alle proteiner nedbrytes raskt i fordøyelsesprosessen. Selv om leptin blir produsert i både muskler, magesekk, og et par andre organer, blir leptin primært produsert i fettcellene. Ja, nettopp - et av de viktigste hormonene i kroppen produseres av fettcellene du nå gjør alt for å redusere størrelsen på!

  Å si at leptin er et av de viktigste hormonene i kroppen er ingen overdrivelse, det viser seg at så og si alle vevstyper i kroppen har leptin-reseptorer (et hormon binder seg til en reseptor for å aktivere den, som igjen får ting til å skje), noe som gir et pekepinn på hvor omfattende effekt dette hormonet kan ha i kroppen. Leptin påvirker hvor mye insulin som frigjøres, det påvirker immunforsvaret (som forklarer hvorfor man lettere blir syk på en diett), det øker forbrenningen av fett i musklene og reduserer bruken av glukose og aminosyrer (muskulatur). Det påvirker også fettcellen direkte ved å gjøre den mer motstandsdyktig mot lagring (insulinresistent). Et signal som forteller hjernen hvor mye fett du har på kroppen er veldig smart. Jo mer fett du har på kroppen, jo mer leptin produseres. Kvinner har 2-3 ganger høyere leptinnivå ved samme fettprosent som menn. Under graviditet spiller leptin en viktig rolle i utviklingen av fosteret, som er en viktig grunn til å ikke gå på diett under et svangerskap.


  Løsningen
  I tillegg til å bli påvirket av total fettprosent, vil også kortvarige endringer i kaloriinntak påvirke leptinnivåene. 4-5 dager på en diett vil i mange tilfeller redusere leptinnivåene med 50%, men du har sannsynligvis ikke redusert kroppsfettet med tilsvarende 50% (ville ikke det vært morsomt?). Etter noen få dagers overspising kommer leptinnivåene tilbake til det normale - det vil si raskere enn du legger på deg kroppsfett igjen. Fettcellen bruker altså leptin for å fortelle om du lagrer eller mobiliserer kalorier. Responsen på leptin er også asymmetrisk - det vil si, kroppen reagerer mer dramatisk og raskere på fallende nivå, enn den gjør på stigende nivå. Kroppen vil at du skal ha rikelig kroppsfett som kriselager for fremtidig hungersnød, og legger dermed forholdene til rette for rask fettlagring etter noen dager på en diett. Å ha "vaskebrettmage" er dessverre ikke en del av overlevelsesbehovet.


  Løsningen ser ut til å være enkel - få leptin av legen din! Dessverre, det er nok ikke så enkelt allikevel. For det første er leptin kun tilgjengelig for forskning, og prisen på en dagsdose er mellom 5000 og 10000kr. Det andre, og det mest avgjørende problemet er at tilførsel av leptin ikke fungerer som man hadde håpet. Den typiske vestlige dietten - mettet fett, raske og prosesserte karbohydrater pluss lite aktivitet - setter opp en situasjon der man har masse fettceller som produserer masse leptin, men leptinreseptorene som hormonet binder til reagerer ikke. Man sier at man er leptin-resistent, på samme måte som man kan bli insulinresistent (type II diabetes). Leptinresistens er delvis genetisk, og delvis som følge av spisevaner. En løsning er å gjøre reseptoren sensitiv igjen, og blant annet fiskeolje har denne egenskapen. Generelt er det ved normale leptinnivå kroppen fungerer best, overvekt = høyere leptinnivå har bare en liten effekt på forbrenning og hormoner, men det er heller ikke situasjonen vi befinner oss i.


  Som tidligere nevnt er det når leptinnivåene faller under det normale at de mest negative tilpasningene skjer, og det er heller regelen enn unntaket når fettprosenten begynner å bli lav. Når du reduserer kaloriene, karbohydratinntaket, eller begge deler under en diett, faller blodsukker og insulin raskt. Dette er bra, fordi det øker mobiliseringen av fettreservene. En økning av adrenalin og noradrenalin vil også øke mobiliseringen og forbrenningen av fett. Etter hvert som lagrene av glykogen i lever og muskulatur gradvis tømmes, blir fett brukt mer effektivt som energi av musklene. Når du har mer frie fettsyrer (FFA) flytende rundt i blodomløpet, spares glukose og aminosyrer (muskulatur). Cellene blir mer insulinresistente, som er bra på en diett når du vil ha minst mulig lagring av kaloriene. Dessverre følger også de tidligere nevnte negative tilpasningene med: reduksjonen av leptin og det medfølgende "kræsjet" av testosteron, veksthormon, tyroidehormon, og forbrenning, økningen av kortisol og sultfølelse, og en generell følelse av å være svak og utmattet. Proteinsyntesen reduseres, og sjansene øker for at muskulatur nedbrytes.


  Hva du kan gjøre
  I motsetning til hva man skulle tro, er det ikke fett, men glukose (et karbohydrat) som har den høyeste effekten på leptin. Når du drar lagret glukose ut av fettcellene (diett) går leptin ned, når du lagrer glukose i fettcellene (overspising eller oppkarbing) går leptin opp. Det er det siste vi kan utnytte bevisst når vi setter opp en diett! Ved å øke inntaket av karbohydrater dramatisk vil du kunne reversere alle disse negative tilpasningene til en viss grad (avhengig av varighet). Alle hormonene øker, insulin tvinger kortisol ned igjen, glykogenlagrene i muskulatur og lever fylles opp igjen, proteinsyntesen øker slik at du kan legge på deg muskler igjen; du er rett og slett i en oppbyggende fase. Det jeg med veldig mange ord har prøvd å gjøre her, er å argumentere for en diett som har innebygde faser med såkalt "oppkarbing". Dette er en slags spisedag, men kanskje ikke slik de fleste har brukt den med masser av godteri og junkfood. For å minimere fettlagringen er det viktig å ha et minimalt fettinntak under denne perioden, men et skyhøyt karbohydratinntak. Det er mulig å få i seg opptil 1000-1200g karbohydrater i løpet av 24-30 timer, og allikevel fortsette å forbrenne fett! Ikke fullt så morsomt som å bare spise akkurat det du vil, men du verden så mye mer effektivt det er! Når du så går tilbake på dietten igjen, er kroppen mer eller mindre normalisert, og i en tilstand som er mye bedre egnet for å forbrenne fett igjen - akkurat som i starten av dietten da du hadde den beste framgangen. Det er viktig å påpeke at oppkarbing ikke er aktuelt for menn over 20% kroppsfett, eller for kvinner over 28% kroppsfett.

  Menn mellom 15-20% kroppsfett, kvinner mellom 22-28% kroppsfett - oppkarbing 1 gang hver 10-14 dag.

  Menn mellom 10-15% kroppsfett, kvinner mellom 18-22% kroppsfett - oppkarbing 1 gang hver uke.

  Menn og kvinner som skal lavere enn dette, oppkarbing 1-2 ganger pr uke, eller oppkarbing av lengre varighet.

  Sistnevnte er en litt mer spesiell situasjon, der målet antakelig er en bodybuilding eller fitnesskonkurranse, og dette emnet er en artikkel i seg selv så det får bli en annen gang.


  Oppkarbing - hva og hvordan
  To kriterier er de viktigste for en oppkarbing. Det første er å starte oppkarbingen rett etter ei vekttreningsøkt. Muskulaturen er da klar for å ta opp mest glykogen, og flere av karbohydratene du inntar vil gå dit. Det andre er type og mengde karbohydrater. Mengde er mest kritisk, så det skal vi ta for oss først. Etter flere dager med trening og lavt karbohydratinntak er muskulaturen ganske så tom. Forskning har vist oss at det optimale området er 12g til 16g karbohydrater per kg kroppsvekt i løpet av 24-30 timer! En person som veier 80kg vil da kunne innta mellom 950g og 1300g karbohydrater i løpet av dette tidsrommet. I tillegg til dette skal du ha rundt 2g protein pr kg kroppsvekt (160g for en person på 80kg), og ca 40-50g fett er også tillatt En- og flerumettet fett ser ut til å gi et bedre resultat, men mettet fett (junk food) gir deg litt mer spillerom.


  Jeg vil spesielt bemerke at kvinner generelt ser ut til å ha nok med rundt 7-9g karbohydrat per kg kroppsvekt på oppkarbingen. Dette fordi kvinner har mindre muskelmasse i tillegg til å beholde en større andel av glykogenlagrene ved høyrepstrening.


  Du ser sikkert raskt at dette er en sinnsyk mengde mat og kalorier, så hva er det som forhindrer deg i å legge på deg igjen? Svaret ligger i noe som kalles næringspartisjonering. Kort sagt styrer du hvor kaloriene går hen ved å først gå på en lavkarbodiett sammen med trening, der glykogenlagrene gradvis tømmes. Førsteprioritet for kroppen i denne oppkarbingsperioden er å fylle opp glykogenlagrene igjen, fettlagring blir nedprioritert. Denne effekten varer i de 24-30 timer som er basis for anbefalingene, og kroppen lar deg i denne perioden få lov til å fortsette å forbrenne fett mens du spiser disse enorme mengdene mat.


  Typen karbohydrat ser faktisk ikke ut til å spille noen rolle, så lenge mengden er høy nok, men det er et par unntak. Et høyt inntak av fruktose eller sukrose (sukker, som er 50% fruktose) gir ikke de beste resultatene. Fruktose blir først og fremst lagret i leveren, og ikke i muskulaturen. Dessverre begrenser dette noe av matutvalget, siden mye av typisk junkfood inneholder store mengder sukker. Du bør også unngå fruktjuice og -nektar og en del tørkede frukter som rosiner, fiken og dadler på grunn av det høye fruktoseinnholdet. Moderasjon er som vanlig nøkkelen, og sukkerinntak i området 100g (50g fruktose) er tillatt.


  Før trening er det imidlertid meget viktig å få i seg en liten mengde (ca 10g) fruktose sammen med litt protein. Spis for eksempel et eple og drikk en liten proteinshake (20g). Dette lille måltidet er viktig for oppkarbingen, da det oppregulerer enzymene forbundet med fordøyelse og opptak av karbohydrater, samt skifter hele systemet over til en oppbyggende tilstand.


  De første to måltidene etter vekttreninga kan du innta ved hjelp av karbohydratdrikker med 1 times mellomrom. Maltodextrin, dextrose/glukose, og/eller Vitargo som i vår CreaForce er å anbefale. 1,0-1,5g karbohydrater pr kg kroppsvekt er målet på hver shake, med ca en tredjedel så mye protein. Veier du 80kg vil det si to shaker på 80-120g karbohydrater + 25-40g protein i hver. De resterende måltidene kan du fokusere på pasta,ris, kornprodukter, og poteter, men også litt smågodt (gelegodteri), frokostblandinger, riskaker, frukt, bagels, melk. Spe gjerne på med flere karbo+proteinshaker, det er lettere å få i seg kalorier i væskeform. Hvis du startet oppkarbingen etter vekttreningsøkta kl seks på fredags ettermiddag, har du til ca kl ni-ti lørdags kveld på å få i deg all maten. Minus de to shakene på totalt 250-300g, har du nå ca 700-1000g igjen. Fredag har du tid til 2-3 måltider før du legger deg, og mellom 6-8 måltider i løpet av lørdagen. Det vil si at du bør få i deg 70-100g karbohydrater i hvert måltid, eventuelt litt mer i 3-4 måltid, og så litt mindre mellommåltider.


  Ikke fortvil om du ikke skulle få i deg nok karbohydrater, hvis du ikke gidder å telle antall karbohydrater, eller hvis du ikke "får lov" til å spise akkurat de smultringene du hadde så veldig lyst på akkurat nå. Noen få kompromisser her og der er tillatt, du vil allikevel føle deg merkbart bedre (om enn noe oppblåst) etter denne overspisingen. Selv om du legger på deg 2-3kg på denne korte perioden, er det kun væske og glykogen som etterfylles i kroppen, og det vil stabilisere seg så snart du går over på dietten igjen. Et potensielt problem er at 24 timer overspising for noen lett kan bli 24 dager med overspising, så her gjelder det å være målrettet og disiplinert!

  De første dagene etter oppkarbingen er du mye mer energisk, sterkere på treningene, du føler deg varmere i kroppen, og fettforbrenningen er mye mer effektiv. Du kan nå fortsette dietten med fornyet kraft, vel vitende om at det ikke er lenge til du med god samvittighet kan få stappe i deg massevis av mat igjen!"
  Honnr gitt av : etn91, 18. november 2009, 11:51
  23  Treningsforum Crew / Recycle Bin / Sv: Sexysexy 30. juni 2009, 22:28


  Honnr gitt av : streetball, 18. juli 2009, 16:21
  24  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: RAW FOOD - Den ALTERNATIVE Livsstilen! 10. juli 2009, 15:41
  Det er vell ikke særlig naturlig? I følge din definisjon selvsagt, ifølge "min" definisjon er jo "alt" naturlig.
  Sommerferie nå.. kjedelig til deg? Wink


  Modern nutritional science believes frozen foods are just as good as fresh as far as nutritional value is concerned. The claim is that the freezing process itself does not destroy nutrients.

  However, let’s freshen up on some physics. What happens to water when it is frozen? Does it increase in volume or decrease? If you answered increase, you’re correct. Produce such as fruits and vegetables mostly consists of water. Water makes up over 90 percent of the weight of most fruits and vegetables.

  First, we should note that freezing does not affect foods with low water content—nuts, seeds, dried legumes and dried fruits. In nature, seeds and nuts remain fertile no matter how cold it gets. The more water a raw food contains, the more it is adversely affected by freezing.

  Water and other natural substances are stored in the rigid cells that offer support and structure to fruits and vegetables. When you freeze fruits and vegetables, you are in actuality freezing the water contained in the plant cells. Since freezing expands water, the walls of the cells rupture in a small explosion. You see a sure indication that cell walls are weakened or collapsed in the mushy texture of watery produce when it is thawed. Fruits like tomatoes, which are especially water-filled, are susceptible to this reaction, which is precisely why they are not usually frozen. This is why once-frozen strawberries or peaches are often served slightly frozen, so you wouldn’t see how badly freezing affects the quality of fruits. It is worth mentioning that raw food is rapidly destroyed when cell walls are burst, whether by cooking, blending, juicing, mashing or freezing. Oxidation occurs when cell contents are exposed to the air. But with blending, juicing and mashing time can be on your side and you can minimize oxidation by consuming your raw food creation as soon as possible.

  There’s another problem with freezing. Fresh produce contains enzymes which are very good news to raw food people. However, these very enzymes will cause browning, loss of nutrients, flavor changes and color changes in frozen fruits and vegetables. For this reason, blanching–the exposure of vegetables to boiling water or steam for a brief period–is used in commercially frozen fruits and vegetables to kill enzymes (or to “inactivate” them, as it is usually said.

  Other measures to prevent or slow down enzyme activity include treatment with ascorbic acid, soaking in diluted vinegar solutions, or coating the fruit with sugar and lemon juice. Obviously, none of these methods are appropriate for the raw foods lifestyle. Of course if you only freeze left over fruits and vegetables, as opposed to buying them already frozen, you can avoid some of these problems; however, the weakened or collapsed cell walls problem, discussed above, would not go away.Yet foods like banana ice cream and fruit smoothies are still considered healthy in the raw foods diet in the context that frozen foods have similar nutritional qualities as lightly steamed foods. Frozen foods should be used in moderation if at all. They are extremely beneficial and valuable in the transition period. Whether you continue to consume frozen foods as time goes on is strictly up to you. Personally.  Hvordan lager du kaker som isje er stekt? - oppskrift?


  Kakebunn:
  250 gr mandler og
  100 gr hasselnøtter
  25 dadler (alternativt svisker/aprikoser) bløtlagt i 1-2 timer eller over natten
  ½ dl kokosolje f. eks Cocosa x- virgin

  Blåbærsjokolade krem:
  500 gr frosne blåbær
  4 dl cashewnøtter uten salt
  1-2 ss rå kakao pulver finmalt
  1,5 dl mørk eller lys agave nektar
  125 gram rå kakaosmør smeltet

  Mal nøttene, bland i bløtlagt frukt og kokosolje. Alt moses sammen med en stavmikser eller blender eller kjøkkenmaskin. Deigen trykkes ned i en rund form.

  Mos cashewnøttene i en blender eller liknende. Smelt kakaosmøret i vannbad. Bland kakaosmør cashewnøtter, agave og rå kakao pulver sammen med en stavmikser eller kjøkkenmaskin. Ha i de halvfrosne blåbærene.

  Legg blåbærkremen over bunnen, pynt med f. eks rå kakao nibs, frosne blåbær eller gojibær.

  Sett hele kaken i fryseren til den stivner. Tin den litt før du serverer kaken.
  Honnr gitt av : MarreLom, 10. juli 2009, 15:55
  25  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: RAW FOOD - Den ALTERNATIVE Livsstilen! 10. juli 2009, 15:41
  Det er vell ikke særlig naturlig? I følge din definisjon selvsagt, ifølge "min" definisjon er jo "alt" naturlig.
  Sommerferie nå.. kjedelig til deg? Wink


  Modern nutritional science believes frozen foods are just as good as fresh as far as nutritional value is concerned. The claim is that the freezing process itself does not destroy nutrients.

  However, let’s freshen up on some physics. What happens to water when it is frozen? Does it increase in volume or decrease? If you answered increase, you’re correct. Produce such as fruits and vegetables mostly consists of water. Water makes up over 90 percent of the weight of most fruits and vegetables.

  First, we should note that freezing does not affect foods with low water content—nuts, seeds, dried legumes and dried fruits. In nature, seeds and nuts remain fertile no matter how cold it gets. The more water a raw food contains, the more it is adversely affected by freezing.

  Water and other natural substances are stored in the rigid cells that offer support and structure to fruits and vegetables. When you freeze fruits and vegetables, you are in actuality freezing the water contained in the plant cells. Since freezing expands water, the walls of the cells rupture in a small explosion. You see a sure indication that cell walls are weakened or collapsed in the mushy texture of watery produce when it is thawed. Fruits like tomatoes, which are especially water-filled, are susceptible to this reaction, which is precisely why they are not usually frozen. This is why once-frozen strawberries or peaches are often served slightly frozen, so you wouldn’t see how badly freezing affects the quality of fruits. It is worth mentioning that raw food is rapidly destroyed when cell walls are burst, whether by cooking, blending, juicing, mashing or freezing. Oxidation occurs when cell contents are exposed to the air. But with blending, juicing and mashing time can be on your side and you can minimize oxidation by consuming your raw food creation as soon as possible.

  There’s another problem with freezing. Fresh produce contains enzymes which are very good news to raw food people. However, these very enzymes will cause browning, loss of nutrients, flavor changes and color changes in frozen fruits and vegetables. For this reason, blanching–the exposure of vegetables to boiling water or steam for a brief period–is used in commercially frozen fruits and vegetables to kill enzymes (or to “inactivate” them, as it is usually said.

  Other measures to prevent or slow down enzyme activity include treatment with ascorbic acid, soaking in diluted vinegar solutions, or coating the fruit with sugar and lemon juice. Obviously, none of these methods are appropriate for the raw foods lifestyle. Of course if you only freeze left over fruits and vegetables, as opposed to buying them already frozen, you can avoid some of these problems; however, the weakened or collapsed cell walls problem, discussed above, would not go away.Yet foods like banana ice cream and fruit smoothies are still considered healthy in the raw foods diet in the context that frozen foods have similar nutritional qualities as lightly steamed foods. Frozen foods should be used in moderation if at all. They are extremely beneficial and valuable in the transition period. Whether you continue to consume frozen foods as time goes on is strictly up to you. Personally.  Hvordan lager du kaker som isje er stekt? - oppskrift?


  Kakebunn:
  250 gr mandler og
  100 gr hasselnøtter
  25 dadler (alternativt svisker/aprikoser) bløtlagt i 1-2 timer eller over natten
  ½ dl kokosolje f. eks Cocosa x- virgin

  Blåbærsjokolade krem:
  500 gr frosne blåbær
  4 dl cashewnøtter uten salt
  1-2 ss rå kakao pulver finmalt
  1,5 dl mørk eller lys agave nektar
  125 gram rå kakaosmør smeltet

  Mal nøttene, bland i bløtlagt frukt og kokosolje. Alt moses sammen med en stavmikser eller blender eller kjøkkenmaskin. Deigen trykkes ned i en rund form.

  Mos cashewnøttene i en blender eller liknende. Smelt kakaosmøret i vannbad. Bland kakaosmør cashewnøtter, agave og rå kakao pulver sammen med en stavmikser eller kjøkkenmaskin. Ha i de halvfrosne blåbærene.

  Legg blåbærkremen over bunnen, pynt med f. eks rå kakao nibs, frosne blåbær eller gojibær.

  Sett hele kaken i fryseren til den stivner. Tin den litt før du serverer kaken.
  Honnr gitt av : Eneres, 10. juli 2009, 15:42
  26  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Protein-myten 06. juli 2009, 22:52
  Eating red meat or processed meat can increase your chance of having colorectal cancer//, said a new study in the Journal of the National Cancer Institute.

  Colon and rectum together form the colorectal area. That is why often colon cancer is also called colorectal cancer. Cancer of the colorectal happens when there is growth of abnormal or malignant cells within the lining of colon or rectum.

  The study called European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition have investigated the medical health records of 4,78,040 men and women in the age group of 25 to 70 years across the 10 European countries. The study, which looked into the dietary habits of the people, was conducted for ten years before the results were summed up.

  The results of the study had showed that the risk of developing colorectal or bowel cancer is positively related to eating red and processed meat. The risk could be as much as 30% more in people consuming red meat than those who don’t. The result also showed that eating of fish reduces the risk of having bowel cancer in people when compared to those who did not ate even a serving per week.

  Reference: British Medical Journal news, June 2005  Dr. Robert M. Kradjian, M.D., from the Seton Medical Center, wrote an excellent summary of the health consequences of dairy consumption for the American Fitness Professionals and Associates Newsletter.

  Dr. Julian Whitaker, M.D., founder and editor of the most widely read health newsletter in the world, Health & Healing, discusses a variety of health issues related to dairy consumption, debunking myths and offering a succinct indictment of dairy consumption.

  Robert Cohen, Executive Director of the Dairy Education Board and author of Milk: The Deadly Poison, has an entire Web site devoted to exposing the ill health effects of dairy consumption. Especially useful are the links for "Scientific Evidence" and "Ailments and Illnesses." www.notmilk.com

  For a short presentation of the evidence that milk causes, rather than prevents, osteoporosis, check out PCRM's presentation of the issue, http://www.strongbones.org/

  Statistikk:
  http://www.vegsource.com/harris/b_cancer.htm  http://health101.org/cow.gif
  http://www.agmates.com/blog/wp-content/uploads/2008/10/man-sucking-udder-200.jpg


  Meet your meat:

  http://www.youtube.com/watch?v=VIjanhKqVC4#noexternalembed&feature=PlayList&p=FFB13244B003D716&playnext=1&playnext_from=PL&index=36
  Honnr gitt av : Eneres, 06. juli 2009, 22:54
  27  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Protein-myten 01. juli 2009, 16:41
  Når det gjelder livsstilen og leve på rå mat. Så er det for det meste dem som er interessert i helsegevinstene framfor muskelbygging, som vender om til den (jeg synser kanskje litt her, men jeg snakker bare ut i fra mitt personlige valg, samt venner/bekjente som har endret kosthold) Og rå mat, er da så mangt mer enn bare salat og tomat. Det igjen bekrefter bare hvor lite vedkommede vet om denne livsstilen.

  Men hvis noen går rundt og tror at det er sunt å spise mengder kjøtt og beabeid mat, med den vitenskapen forskning/ stuider som vises i dag, så vil jeg kalle det bra naivt. Vi blir bombadert daglig med slike rapporter og studier, - det er så iøyefallende, at det går inn an å unngå å se dem. - Wake up and smell the coffee!  Thumbsup


  http://www.healingcancernaturally.com/meat-and-colon-cancer-link.html


  Colon cancer is one of the world's top killers, but if you're a vegetarian, you have reason to breathe a sigh of relief. Meat-eaters, take note. The recent study by the European Prospective Investigation of Cancer and Nutrition (EPIC) study chillingly confirms what previous smaller studies have shown for years: Consumption of animal products are likely to cause colorectal (colon and rectal) cancer.

  The massive EPIC study is the biggest ever into diet and cancer. It involved 406,323 people from nine countries over a period of 15 years. The results of the study were presented recently in Lyon, France, at the European Conference on Nutrition and Cancer.

  The study cited preserved meats, such as cured ham, hot dogs, bacon and salami, as major culprits for colorectal cancer, and indicated that red meat was also a high risk factor. People who consumed preserved meats were found to have a 50 percent greater chance of developing colorectal cancer than those who ate no preserved meats. Red meat produced the same harmful bacteria in the colon as is found in tobacco.

  But don't head out for chicken wings yet. Previous studies have also linked consumption of chicken, dairy and eggs to the development of colorectal cancer. A 1990 survey and 1991 follow-up study in the Spanish Island of Majorca found that consumption of chicken, red meat, dairy and eggs increased the risk of developing colorectal cancer.

  Another 1991 Swedish study indicated an association between meat consumption and colorectal cancer, and a 1992 study in northeast Italy found that "frequent consumption of refined starchy foods, eggs and fat-rich foods such as cheese and red meat is a risk factor for colorectal cancer." All studies were published in the International Journal of Cancer.

  Researchers at Harvard Medical School and at the Harvard School of Public Health in 1990 found a clear association between animal fat intake and colon cancer rates. The authors of the study also reported that in the Nurse's Health Study of 121,700 female registered nurses 30 to 55 years of age found that, women who consumed beef, lamb, or pork as a main dish at least once a day were 2.5 times more likely to be diagnosed with colon cancer than women who consumed meat as a main dish less than once a month.

  The American Cancer Society (ACS) states that "a diet mostly from animal sources" is a risk factor for colorectal cancer. The ACS recommends that people choose foods from plant sources and limit their intake of high-fat foods, particularly from animal sources.

  The National Cancer Institute in the United States also says that "colorectal cancer seems to be associated with diets that are high in fat and calories and low in fiber" and that "eating vegetables and fruits is associated with a decreased risk of cancers of the ... colon [and] rectum..."  Stored Protein Diseases:
  http://www.healingcancernaturally.com/stored-protein-diseases.html  Akkurat før og under tiden til slaktning, foregår det store biokjemiske forandringer i dyret. Giftige biprodukter blir tvunget inn i kroppen, og derved gi gift-smerter til hele besetningen.
  Ifølge Encyclopedia Brittanica vil kroppsgifter, som inkluderer urinsyre og andre giftige slaggprodukter som viser seg i blod og celler.
  Protein, som kommer fra nøtter, lentiles, erter, korn og meieriprodukter sies det er langt renere enn kjøtt som inneholder ca. 56% urent vann. Akkurat som dyr, blir vi gjennom intens frykt og redsel offer for biokjemiske forandringer i farlige situasjoner. Hormonnivået i dyrets blod, spesielt adrenalinet forandres radikalt når de ser andre dyr slite for livet og friheten. Dette hormonet forblir i kjøttet og overføres som gift til mennesket som spiser det. Ifølge et næringsstoff-institutt i America: Dyrets kjøtt er fult av giftig blod og andre avfalls-bi-produkter.


  * Kreft
  En nylig undersøkelse blant 50.000 vegetarianere (adventister) ga resultater som sjokkerte en hel verden som studerer kreft. Studiet viste tydelig at denne gruppen hadde forbausende lite tilfeller av kreft, sammenlignet med tilsvarende gruppe av alder og kjønn. Resultatet viste samtidig at levealderen til adventistene var lengre enn sammenlignbare grupper. En nylig undersøkelse blant mormoner viste også at de hadde under 50% av krefttilfeller til normale grupper. Mormoner spiser som kjent meget lite kjøtt.
  Hvorfor får kjøtt-etere mer kreft? En grunn kan være at kjøtt, som ligger lenge før det blir konsumert, får en grå-grønn farve. Køttindustrien prøver å rette på dette ved å tilføre nitrat, og andre presseringsstoffer. Dette gjør at kjøttet ser mer rødt ut, men i de senere år har man funnet ut at dette har vist seg å være kreftproduserende.
  Som dr. William Lijinsky, en kreft-spesialt ved Oak Ridge National Laboratory sier: ”Jeg gir ikke nitratfarget mat til min katt en gang.”
  Britiske og Amerikanske forskere, som har studert tarm-bakterier i kjøtt-etere og vegetarianere, har funnet store forskjeller. Bakteriene i kjøtt-eternes tarmer reagerer spesielt på saftene, som viser seg å være kreftfremkallende. Dette kan være grunnen til at det er langt mer kreft i maver i områder som Nord-Amerika og Vest-Europa i forhold til det vegetariske India. I USA er for eks. mavekreft den nest mest forekommende kreftårsak. Bare slått av lungekreft. Mennesker i Scotland, som spiser 20% mer kjøtt enn englenderne, er et av de land i verden med høyest andel av mavekreft.


  * Kjemisk mat
  Det å spise kjøtt er ofte kalt for: ”Det å spise toppen av matkjeden.” I naturen er det en lang kjede av konsumenter: Planter, som spiser sollys, luft og vann. Dyr spiser planter, store dyr og mennesker spiser mindre dyr. Over hele verden har de behandlet jorden med gift (gjødsel og pesticider). Denne giften er blitt lagret i kroppen til de dyr som spiser planter og gress. F. eks. har de sprayet med innsektsdrepende middel, som DDT, et meget giftig stoff som vitenskapen har funnet, som kan gi kreft, sterilitet og leversykdommer. DDT er nå heldigvis blitt forbudt.
  Det viser seg at de som står øverst på denne matkjeden, mennesket, vil absorbere mest av de skadelige stoffene, som ikke kan brytes ned. De har funnet ut at kjøtt inneholder 13 ganger mer DDT enn grønnsaker, frukt og gress. Iowa State Universitet kunne via eksperimenter finne ut at DDT, som ble funnet i mennesket kom fra kjøtt.
  Men giftpåvirkning av kjøtt, stopper ikke her. Våre dyr som vi skal spise blir behandlet med kjemiske midler for å øke vekten på dyrene, for å få dem fete, og for å få den riktige farven etc. For å få det riktige kjøttet på en mest mulig økonomisk måte blir dyrene tvangsforet, sprøytet med hormoner, for å hjelpe vekstøkning, de får antibiotika, beroligende stoffer og kjemiske blandinger. The New York Times skriver: ”Men av langt større betydning av potensielle skadevirkninger for forbrukernes helse, er de skulte smittestoffene, bakterielignende, som salmonella og rester av pesticider, nitrater, nitriter, hormoner, antibiotika og andre kjemikalier” (18. juli 1971) Mange av disse stoffene er blitt bekreftet gir kreft, og det er også vist at mange dyr omkommer selv, før de rekker å komme til slakteriet.
  Nå som bondegårder er blitt omgjort til kjøttfabrikker, så mister dyrene muligheten til å se dagslys – og mange dyr må leve under grusomme forhold inntil de skal møte en grusom død. Spesielt gjelder dette for de stakkars hønene, som skal verpe egg eller gi kylling-kjøtt.
  Chicago Tribune kom med en artikkel hvor de skriver at eggene er klekket ut på toppen, og hvor kyllingene blir stimulert, dopet, og tvangsforet, de spiser i deres knøttsmå bur, hvor de ikke får fysisk trening eller frisk luft. Etter som de vokser flyttes de nedover, en etasje ad gangen, inntil de kommer helt ned til slaktning. En slik unaturlig livsform skaper ikke bare en kjemisk ubalanse, men dessverre også ondartede kreft-tilfeller og andre unødige misdannelser.


  * Dyre-sykdommer
  Et annet farlig problem med kjøtt-etere er at dyr er ofte skadet med farlige uoppdagede sykdommer eller rett og slett unngått av kjøttprodusentene og inspektørene. Ofte, når et dyr har en ondartet svulst eller kreft, så vil ofte den skadde delen bli skjært bort og resten solgt som kjøtt. Eller enda verre, det skadde kjøttet kan bli malt opp sammen med annet kjøtt, og gjort om til pølser eller karbonadekjøtt. Et sted i USA, hvor det er rutinemessige kontroller av kjøtt, ble det oppdaget at 25.000 kuer med øyekreft hadde blitt solgt som vanlig kjøtt. Vitenskapen har også funnet ut at dersom lever er infisert med en sykdom, og det blir gitt som for til fisk, vil fisken få kreft.
  En kjent vegetarisk doktor, dr. J. H. Kellogg uttalte engang da han spiste sin vegetarmat: ”Det er godt og kunne spise din man uten å bekymre seg om hvordan maten har avgått med døden.

  * Hjerte-sykdom;
  Kanskje det største og greieste argumentet for ikke å spise kjøtt, er den klare og vel-dokumenterte sammenhengen mellom det å spise kjøtt og hjerte-sykdommer.
  I Amerika, det landet i verden hvor det spises mest kjøtt, vil hver annen person, som spiser kjøtt enten dø av hjerte-sykdom eller av blodproblemer, samtidig, som disse sykdommene nesten er fraværende, hos mennesker som spiser minimalt med kjøtt.
  The Journal of the American Medical Assosiation, rapporterte i 1961 at ”en vegetariansk diett kan forhindre 90 – 97% av hjerte-sykdomer (Thromboembolic disease and coronary occlusions).
  Hva er det som er så skadelig for hjerte-systemet? Det dyriske fettet, sånn som kolesterål, kan ikke s bra nedbrytes i menneskekroppen. Dette fettet begynner å legge seg inne i blodåreveggene.
  Ved gjenttatt avlagring på denne måten, vil åpningen i blodbanen bli mindre og mindre, for år som går, ’og det vil igjen slippe mindre og mindre blod igjennom. Denne farlige tilstanden blir kalt atherosclerose. Dette medvirker en stor påkjenning på hjertet, som stadig må pumpe hardere og hardere for å få blodet rundt gjennom fortettede blodårer. Som et resultat kan man få høy blodtrykk, slag, og hjerte-attack. Nylig har også nå forskere og vitenskapsmenn på Harvard funnet ut at blodtrykket hos vegetarianere, er betydelig lavere enn hos en sammenlignbar gruppe av kjøtt-spisere. Under Korea-krigen, ble 200 amerikanske soldater med en gjennomsnittsalder på 22 år undersøkt etter deres død. Omtrent 80% hadde hardere blodårer tettet med rester fra kjøtt-spising. Koreanske soldater i samme alder, ble også undersøkt, og der fant de ikke slike problemer med blodårene. Koreanerne var i det vesentlige vegetarianere.

  Det er nå erkjent at Den Amerikanske Nasjonens nr. 1 dødsårsak, er hjerte-sykdom, og den har nådd til epidemiske proporsjoner. Flere og flere leger (inkl. the American Hearth Assosiation) oppfordrer sine pasienter med hjerteproblemer til en sterk reduksjon av kjøtt-mat, ja ofte til og med oppfordrer til totalt avhold. Vitenskapen har nå erkjent at tøffheten og fibrene til en vegetarkost, reduserer kolesterolnivået.
  Dr. U. D. Register, formann i the Department of Nutrition ved Loma Linda Universitet i California, beskriver erfaringer, hvor et kosthold med bønner, erter, etc. reduserer kolesterolnivået, selv med store mengder av smør.


  * Putrefaction - forråtnelse
  Så fort et dyr er drept, begynner roteiner i kroppen å koagulere, og selvdestruerende enzymer blir frigjort (i motsetning til planter, som har rigide cellevegger, og et enklere sirkulasjonssystem).
  Snart vil det utvikle et denaturerende stoff, som kalles ptomain. På grunn av disse ptomainene som blir frigjort rett etter døden, vil dyrekjøtt, fisk, egg ha en felles prosess – en ekstremt rask
  dekompostering og forråtnelse. I løpet av den tiden det tar fra dyret er slaktet, plassert i et fryselager, ”eldet”, transportert til slakteren, kjøpt, brakt hjem, preparert og spist, kan man tenke seg hvordan forråtnelsesprosessen har kommet i gang i ens middag. Kjøttet går meget langsomt gjennom menneskets fordøyelsessystem, som vi har sett ikke er laget til å fordøye det. Det tar kjøttet omtrent opptil 5 dager å få det ut av kroppen sammenlignet med vegetarkost, som tar omtrent 1,5 dg, og i denne tiden har kjøttet konstant kontakt med fordøyelsesorganene. Den vanen som er gjort av mennesket ved å spise kjøtt i sin komposteringsprosess produserer gifter til tarmsystemet og sliter ut tarmtrakten altfor tidlig. Rått kjøtt, som hele tiden er i en forråtnelsesprosess kan smitte kokkens hender og alt han kommer i berøring med. En engelsk offiser innen helsesystemet advarte husmødre, etter at de hadde funnet giftige bakterier, og ba dem behandle kjøttet som om det skulle være ekskrementer. Ofte er kjøtt, selv om det er kokt giftig, spesielt om det er rått, barbekjuet, ristet eller stekt på spyd, ikke bra å konsumere. Dette er stadige kilder til infeksjoner.

  * Nyre-sykdom, gikt, leddsmerter og revmatisme;
  Noe av det verste en kropp blir infisert med via kjøtt-spising er urin og urinsyre (deler av nitrogen). En biffsteak inneholder f. eks. omtrent 14 gram urinsyre pr. pund. En amerikansk doktor undersøkte kjøtt-etere, for å finne ut forholdet med urinsyre, og fant at kjøtt-etere måtte bruke 3 ganger så lang tid på å bli kvitt giften i binyrene enn en vegetarianer. Så lenge menneskene er unge, har de ikke så store problemer med dette, og binyrene klarer å motstå skader og sykdommer, men jo eldre binyrene blir jo vanskeligere blir det å rydde opp, og sykdommer forekommer ofte. Når binyrene ikke lenger klarer å takle de ekstraordinære problemene med syren, blir den deponert rundt omkring i kroppen. Så blir det absorbert av muskler, som en svamp og urinen vil bli hardere og til slutt krystallisere seg. Når dette skjer i leddene, vil smerter oppstå og det utvikles gikt, arthrites (leddsmerter) og revmatisme. Når dette samler seg opp i nervebaner vil andre problemer dukke opp, som neuritis og sciatica.. Nå når flere og flere doktorer opplever dette vil de be pasienten om å slutte med å spise kjøtt. Helt eller i alle fall å redusere det så mye som mulig.

  * Dårlig eliminering
  Siden vår kropp ikke er laget for å fordøye kjøtt, blir dårlig eliminasjon et naturlig resultat, og det er med på å lage et stressende mageproblem. Kjøtt, som er ekstremt fattig på fiber, har den store svakhet at det bidrar til en langsom prosess (4 ganger så sent som en vegetativ kost) og fører ofte til forstoppelse.
  Honnr gitt av : Eneres, 05. juli 2009, 23:06
  28  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Protein-myten 01. juli 2009, 23:58
  Ja, så må man jo og se på sosial-dynamikken her på forumet, der meste parten er muskelbyggere og vektløftere. Som mange vet er dette veldig konservative idrettsgrener. "Hold deg til det som vi vet funker, gjør du noe annet så er FEIL" Jeg sier ikke at noen av partene har rett, for det har jeg hverken kompetanse eller ork til. Men sånn som trådstarter har fremlagt ting så blir det altfor useriøst til at jeg kan ta det seriøst. Raw-food funker sikkert helt fint, men sånn som min livssituasjon er nå, der jeg trenger rask tilførsel av energi spiser jeg heller ferdig prossesert mat. Jeg lever heller lykkelig nå og dør når jeg er 70, hva skal man leve lengre etter? Man sitter jo bare og råtner vekk uansett Wink
  Joda, jeg vet at jeg kaster stein i glasshus her. Jeg har vært medlem nok lenge til at jeg har fått med meg at majoriteten sverger til biff, kylling, proteintilskudd og/eller gainer. Jeg har faktisk gjort det til en viss grad selv. Men jeg synes bare enkelte er så ensporet og trangsynt, at det er på grensa til litt latterlig. En må da kunne være litt
  åpen til å fordøye litt annet informasjon også.
  Det er mange seriøse, meget flinke utøvere og medlemmer her på forumet. når dem kaster seg med i en diskusjon, så er dem meget sakelig, dem kommer med gode argumenter, og viser til fakta. I motsetning til flere av dem som har slengt seg med her, som nesten ikke har orka å ta seg tid til å lese hva som står en gang. Og avslutter diskusjonen (gjerne før den har starta) med å kalle "samtalepartneren" for evneveik, sinnsvak, idiot eller hjernedø.  Jeg bare påpeker at det sjelden blir en bra diskusjon ut av det. Og at kunnskapsnivået nødvendigvis heller ikke er det.


  Men Hege, som jeg har påpekt: Alt kjøtt er ikke likt. Vi må definere hva slags kjøtt vi snakker om. F.eks. en av studiene du refererte til snakket om "preserved meat", altså pølser, hamburgere osv. Hormonkyllinger fra USA ville heller ikke jeg gaflet i meg i mengder av. Kjøtt er et definisjonsspørsmål. Og hva med at kjøttspisere steker sitt kjøtt i diverse frityroljer og margarin som er framstilt med kjemikalier, og dynker det med dressing med ymse innhold. Her kan det være flere faktorer. Angående tarmkreft og rødt kjøtt så er argentinere kjent for å spise mye rødt kjøtt, men har likevel lavere forekomster av tarmkreft:
  Jeg er bra sikker på at det sto henvist til hvilket kjøtt det var snakk om. Men jeg kan jo si at det er rødt kjøtt og behandla kjøtt det hovedsaklig var snakk om.

  Og hormonkyllinger fra USA? Du mener du tror at vår "5 kilos" kylling som ligger i butikken ikke er fullpakka av hormoner?

  http://www.cancerproject.org/survival/cancer_facts/meat.php

  Colorectal Cancer

  As with breast cancer, frequent consumption of meat, particularly red meat, is associated with an increased risk of colon cancer.24,25 Total fat and saturated fat, which tend to be substantially higher in animal products than in plant-derived foods, and refined sugar, all heighten colon cancer risks. At Harvard University, researchers zeroed in on red meat, finding that individuals eating beef, pork, or lamb daily have approximately three times the colon cancer risk, compared to people who generally avoid these products. 25,26 A review of 32 case-control and 13 cohort studies concluded that meat consumption is associated with an increase in colorectal cancer risk, with the association being more consistently found with red meat and processed meat.12 And, in the recently published Cancer Prevention Study II, involving 148,610 adults followed since 1982, the group with the highest red meat and processed meat intakes had approximately 30 to 40 percent and 50 percent higher colon cancer risk, respectively, compared to those with lower intakes.27 In this study, high red meat intake was defined as 3 ounces of beef, lamb, or pork for men and 2 ounces for women daily, the amount in a typical hamburger. High processed meat intake (ham, cold cuts, hot dogs, bacon, sausage) was defined as 1 ounce eaten 5 or 6 times a week for men, and 2 or 3 times a week for women—the amount in one slice of ham. In addition, earlier studies have also indicated that those consuming white meat, particularly chicken, have approximately a threefold higher colon cancer risk, compared to vegetarians.28

  Secondary bile acids are probably part of the problem. In order to absorb fat, the liver makes bile, which it stores in the gallbladder. After a meal, the gallbladder sends bile acids into the intestine, where they chemically modify the fats eaten so they can be absorbed. Unfortunately, bacteria in the intestine turn these bile acids into cancer-promoting substances called secondary bile acids. Meats not only contain a substantial amount of fat; they also foster the growth of bacteria that cause carcinogenic secondary bile acids to form.

  Cooking methods that promote the formation of HCAs are believed to play a significant role in colorectal cancer risk. A case-control study in North Carolina that analyzed meat intake by level of doneness, cooking method, and estimated intake of HCAs in 620 colon cancer patients and 1038 controls, found that not only was red meat intake positively associated with colon cancer risk, but also pan-frying was the riskiest way to prepare meat due to high HCA formation.29 Confirmation of the link between frying and colorectal cancer risk was adduced in the review mentioned above, where high frying temperature was found to increase colon cancer risk almost twofold, and rectal cancer risk by 60 percent.12

  Prostate Cancer

  Prostate cancer is one of the leading cancers among men in the U.S., and researchers have explored a number of possible dietary factors contributing to prostate cancer risk. These include dietary fat, saturated fat, dairy products, and meat, as well as dietary factors that may decrease risk, such as the consumption of carotenoids and other antioxidants, fiber, and fruit. As with breast cancer risk, a man’s intake of dietary fat, which is abundant in meat and other animal products, increases testosterone production, which in turn increases prostate cancer risk. One of the largest nested case-control studies, which showed a positive association between prostate cancer incidence and red meat consumption, was done at Harvard University in an analysis of almost 15,000 male physicians in the Physicians’ Health Study.30 Although this study primarily analyzed plasma fatty acids and prostate cancer risk, the authors found that men who consumed red meat at least five times per week had a relative risk of 2.5 for developing prostate cancer compared to men who ate red meat less than once per week. The most comprehensive dietary cohort study on diet and prostate cancer risk reported on nearly 52,000 health professionals in Harvard’s Health Professionals Follow-Up Study, which completed food frequency questionnaires in 1986.31 The report, based on 3 to 4 years of follow-up data, found a statistically significant relationship between higher red meat intake and the risk of prostate cancer, with red meat as the food group with the strongest positive association with advanced prostate cancer. These and other study findings suggest that reducing or eliminating meat from the diet reduces the risk of prostate cancer.32.

  Honnr gitt av : Coincidence theorist, 02. juli 2009, 20:35
  29  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Protein-myten 01. juli 2009, 16:41
  Når det gjelder livsstilen og leve på rå mat. Så er det for det meste dem som er interessert i helsegevinstene framfor muskelbygging, som vender om til den (jeg synser kanskje litt her, men jeg snakker bare ut i fra mitt personlige valg, samt venner/bekjente som har endret kosthold) Og rå mat, er da så mangt mer enn bare salat og tomat. Det igjen bekrefter bare hvor lite vedkommede vet om denne livsstilen.

  Men hvis noen går rundt og tror at det er sunt å spise mengder kjøtt og beabeid mat, med den vitenskapen forskning/ stuider som vises i dag, så vil jeg kalle det bra naivt. Vi blir bombadert daglig med slike rapporter og studier, - det er så iøyefallende, at det går inn an å unngå å se dem. - Wake up and smell the coffee!  Thumbsup


  http://www.healingcancernaturally.com/meat-and-colon-cancer-link.html


  Colon cancer is one of the world's top killers, but if you're a vegetarian, you have reason to breathe a sigh of relief. Meat-eaters, take note. The recent study by the European Prospective Investigation of Cancer and Nutrition (EPIC) study chillingly confirms what previous smaller studies have shown for years: Consumption of animal products are likely to cause colorectal (colon and rectal) cancer.

  The massive EPIC study is the biggest ever into diet and cancer. It involved 406,323 people from nine countries over a period of 15 years. The results of the study were presented recently in Lyon, France, at the European Conference on Nutrition and Cancer.

  The study cited preserved meats, such as cured ham, hot dogs, bacon and salami, as major culprits for colorectal cancer, and indicated that red meat was also a high risk factor. People who consumed preserved meats were found to have a 50 percent greater chance of developing colorectal cancer than those who ate no preserved meats. Red meat produced the same harmful bacteria in the colon as is found in tobacco.

  But don't head out for chicken wings yet. Previous studies have also linked consumption of chicken, dairy and eggs to the development of colorectal cancer. A 1990 survey and 1991 follow-up study in the Spanish Island of Majorca found that consumption of chicken, red meat, dairy and eggs increased the risk of developing colorectal cancer.

  Another 1991 Swedish study indicated an association between meat consumption and colorectal cancer, and a 1992 study in northeast Italy found that "frequent consumption of refined starchy foods, eggs and fat-rich foods such as cheese and red meat is a risk factor for colorectal cancer." All studies were published in the International Journal of Cancer.

  Researchers at Harvard Medical School and at the Harvard School of Public Health in 1990 found a clear association between animal fat intake and colon cancer rates. The authors of the study also reported that in the Nurse's Health Study of 121,700 female registered nurses 30 to 55 years of age found that, women who consumed beef, lamb, or pork as a main dish at least once a day were 2.5 times more likely to be diagnosed with colon cancer than women who consumed meat as a main dish less than once a month.

  The American Cancer Society (ACS) states that "a diet mostly from animal sources" is a risk factor for colorectal cancer. The ACS recommends that people choose foods from plant sources and limit their intake of high-fat foods, particularly from animal sources.

  The National Cancer Institute in the United States also says that "colorectal cancer seems to be associated with diets that are high in fat and calories and low in fiber" and that "eating vegetables and fruits is associated with a decreased risk of cancers of the ... colon [and] rectum..."  Stored Protein Diseases:
  http://www.healingcancernaturally.com/stored-protein-diseases.html  Akkurat før og under tiden til slaktning, foregår det store biokjemiske forandringer i dyret. Giftige biprodukter blir tvunget inn i kroppen, og derved gi gift-smerter til hele besetningen.
  Ifølge Encyclopedia Brittanica vil kroppsgifter, som inkluderer urinsyre og andre giftige slaggprodukter som viser seg i blod og celler.
  Protein, som kommer fra nøtter, lentiles, erter, korn og meieriprodukter sies det er langt renere enn kjøtt som inneholder ca. 56% urent vann. Akkurat som dyr, blir vi gjennom intens frykt og redsel offer for biokjemiske forandringer i farlige situasjoner. Hormonnivået i dyrets blod, spesielt adrenalinet forandres radikalt når de ser andre dyr slite for livet og friheten. Dette hormonet forblir i kjøttet og overføres som gift til mennesket som spiser det. Ifølge et næringsstoff-institutt i America: Dyrets kjøtt er fult av giftig blod og andre avfalls-bi-produkter.


  * Kreft
  En nylig undersøkelse blant 50.000 vegetarianere (adventister) ga resultater som sjokkerte en hel verden som studerer kreft. Studiet viste tydelig at denne gruppen hadde forbausende lite tilfeller av kreft, sammenlignet med tilsvarende gruppe av alder og kjønn. Resultatet viste samtidig at levealderen til adventistene var lengre enn sammenlignbare grupper. En nylig undersøkelse blant mormoner viste også at de hadde under 50% av krefttilfeller til normale grupper. Mormoner spiser som kjent meget lite kjøtt.
  Hvorfor får kjøtt-etere mer kreft? En grunn kan være at kjøtt, som ligger lenge før det blir konsumert, får en grå-grønn farve. Køttindustrien prøver å rette på dette ved å tilføre nitrat, og andre presseringsstoffer. Dette gjør at kjøttet ser mer rødt ut, men i de senere år har man funnet ut at dette har vist seg å være kreftproduserende.
  Som dr. William Lijinsky, en kreft-spesialt ved Oak Ridge National Laboratory sier: ”Jeg gir ikke nitratfarget mat til min katt en gang.”
  Britiske og Amerikanske forskere, som har studert tarm-bakterier i kjøtt-etere og vegetarianere, har funnet store forskjeller. Bakteriene i kjøtt-eternes tarmer reagerer spesielt på saftene, som viser seg å være kreftfremkallende. Dette kan være grunnen til at det er langt mer kreft i maver i områder som Nord-Amerika og Vest-Europa i forhold til det vegetariske India. I USA er for eks. mavekreft den nest mest forekommende kreftårsak. Bare slått av lungekreft. Mennesker i Scotland, som spiser 20% mer kjøtt enn englenderne, er et av de land i verden med høyest andel av mavekreft.


  * Kjemisk mat
  Det å spise kjøtt er ofte kalt for: ”Det å spise toppen av matkjeden.” I naturen er det en lang kjede av konsumenter: Planter, som spiser sollys, luft og vann. Dyr spiser planter, store dyr og mennesker spiser mindre dyr. Over hele verden har de behandlet jorden med gift (gjødsel og pesticider). Denne giften er blitt lagret i kroppen til de dyr som spiser planter og gress. F. eks. har de sprayet med innsektsdrepende middel, som DDT, et meget giftig stoff som vitenskapen har funnet, som kan gi kreft, sterilitet og leversykdommer. DDT er nå heldigvis blitt forbudt.
  Det viser seg at de som står øverst på denne matkjeden, mennesket, vil absorbere mest av de skadelige stoffene, som ikke kan brytes ned. De har funnet ut at kjøtt inneholder 13 ganger mer DDT enn grønnsaker, frukt og gress. Iowa State Universitet kunne via eksperimenter finne ut at DDT, som ble funnet i mennesket kom fra kjøtt.
  Men giftpåvirkning av kjøtt, stopper ikke her. Våre dyr som vi skal spise blir behandlet med kjemiske midler for å øke vekten på dyrene, for å få dem fete, og for å få den riktige farven etc. For å få det riktige kjøttet på en mest mulig økonomisk måte blir dyrene tvangsforet, sprøytet med hormoner, for å hjelpe vekstøkning, de får antibiotika, beroligende stoffer og kjemiske blandinger. The New York Times skriver: ”Men av langt større betydning av potensielle skadevirkninger for forbrukernes helse, er de skulte smittestoffene, bakterielignende, som salmonella og rester av pesticider, nitrater, nitriter, hormoner, antibiotika og andre kjemikalier” (18. juli 1971) Mange av disse stoffene er blitt bekreftet gir kreft, og det er også vist at mange dyr omkommer selv, før de rekker å komme til slakteriet.
  Nå som bondegårder er blitt omgjort til kjøttfabrikker, så mister dyrene muligheten til å se dagslys – og mange dyr må leve under grusomme forhold inntil de skal møte en grusom død. Spesielt gjelder dette for de stakkars hønene, som skal verpe egg eller gi kylling-kjøtt.
  Chicago Tribune kom med en artikkel hvor de skriver at eggene er klekket ut på toppen, og hvor kyllingene blir stimulert, dopet, og tvangsforet, de spiser i deres knøttsmå bur, hvor de ikke får fysisk trening eller frisk luft. Etter som de vokser flyttes de nedover, en etasje ad gangen, inntil de kommer helt ned til slaktning. En slik unaturlig livsform skaper ikke bare en kjemisk ubalanse, men dessverre også ondartede kreft-tilfeller og andre unødige misdannelser.


  * Dyre-sykdommer
  Et annet farlig problem med kjøtt-etere er at dyr er ofte skadet med farlige uoppdagede sykdommer eller rett og slett unngått av kjøttprodusentene og inspektørene. Ofte, når et dyr har en ondartet svulst eller kreft, så vil ofte den skadde delen bli skjært bort og resten solgt som kjøtt. Eller enda verre, det skadde kjøttet kan bli malt opp sammen med annet kjøtt, og gjort om til pølser eller karbonadekjøtt. Et sted i USA, hvor det er rutinemessige kontroller av kjøtt, ble det oppdaget at 25.000 kuer med øyekreft hadde blitt solgt som vanlig kjøtt. Vitenskapen har også funnet ut at dersom lever er infisert med en sykdom, og det blir gitt som for til fisk, vil fisken få kreft.
  En kjent vegetarisk doktor, dr. J. H. Kellogg uttalte engang da han spiste sin vegetarmat: ”Det er godt og kunne spise din man uten å bekymre seg om hvordan maten har avgått med døden.

  * Hjerte-sykdom;
  Kanskje det største og greieste argumentet for ikke å spise kjøtt, er den klare og vel-dokumenterte sammenhengen mellom det å spise kjøtt og hjerte-sykdommer.
  I Amerika, det landet i verden hvor det spises mest kjøtt, vil hver annen person, som spiser kjøtt enten dø av hjerte-sykdom eller av blodproblemer, samtidig, som disse sykdommene nesten er fraværende, hos mennesker som spiser minimalt med kjøtt.
  The Journal of the American Medical Assosiation, rapporterte i 1961 at ”en vegetariansk diett kan forhindre 90 – 97% av hjerte-sykdomer (Thromboembolic disease and coronary occlusions).
  Hva er det som er så skadelig for hjerte-systemet? Det dyriske fettet, sånn som kolesterål, kan ikke s bra nedbrytes i menneskekroppen. Dette fettet begynner å legge seg inne i blodåreveggene.
  Ved gjenttatt avlagring på denne måten, vil åpningen i blodbanen bli mindre og mindre, for år som går, ’og det vil igjen slippe mindre og mindre blod igjennom. Denne farlige tilstanden blir kalt atherosclerose. Dette medvirker en stor påkjenning på hjertet, som stadig må pumpe hardere og hardere for å få blodet rundt gjennom fortettede blodårer. Som et resultat kan man få høy blodtrykk, slag, og hjerte-attack. Nylig har også nå forskere og vitenskapsmenn på Harvard funnet ut at blodtrykket hos vegetarianere, er betydelig lavere enn hos en sammenlignbar gruppe av kjøtt-spisere. Under Korea-krigen, ble 200 amerikanske soldater med en gjennomsnittsalder på 22 år undersøkt etter deres død. Omtrent 80% hadde hardere blodårer tettet med rester fra kjøtt-spising. Koreanske soldater i samme alder, ble også undersøkt, og der fant de ikke slike problemer med blodårene. Koreanerne var i det vesentlige vegetarianere.

  Det er nå erkjent at Den Amerikanske Nasjonens nr. 1 dødsårsak, er hjerte-sykdom, og den har nådd til epidemiske proporsjoner. Flere og flere leger (inkl. the American Hearth Assosiation) oppfordrer sine pasienter med hjerteproblemer til en sterk reduksjon av kjøtt-mat, ja ofte til og med oppfordrer til totalt avhold. Vitenskapen har nå erkjent at tøffheten og fibrene til en vegetarkost, reduserer kolesterolnivået.
  Dr. U. D. Register, formann i the Department of Nutrition ved Loma Linda Universitet i California, beskriver erfaringer, hvor et kosthold med bønner, erter, etc. reduserer kolesterolnivået, selv med store mengder av smør.


  * Putrefaction - forråtnelse
  Så fort et dyr er drept, begynner roteiner i kroppen å koagulere, og selvdestruerende enzymer blir frigjort (i motsetning til planter, som har rigide cellevegger, og et enklere sirkulasjonssystem).
  Snart vil det utvikle et denaturerende stoff, som kalles ptomain. På grunn av disse ptomainene som blir frigjort rett etter døden, vil dyrekjøtt, fisk, egg ha en felles prosess – en ekstremt rask
  dekompostering og forråtnelse. I løpet av den tiden det tar fra dyret er slaktet, plassert i et fryselager, ”eldet”, transportert til slakteren, kjøpt, brakt hjem, preparert og spist, kan man tenke seg hvordan forråtnelsesprosessen har kommet i gang i ens middag. Kjøttet går meget langsomt gjennom menneskets fordøyelsessystem, som vi har sett ikke er laget til å fordøye det. Det tar kjøttet omtrent opptil 5 dager å få det ut av kroppen sammenlignet med vegetarkost, som tar omtrent 1,5 dg, og i denne tiden har kjøttet konstant kontakt med fordøyelsesorganene. Den vanen som er gjort av mennesket ved å spise kjøtt i sin komposteringsprosess produserer gifter til tarmsystemet og sliter ut tarmtrakten altfor tidlig. Rått kjøtt, som hele tiden er i en forråtnelsesprosess kan smitte kokkens hender og alt han kommer i berøring med. En engelsk offiser innen helsesystemet advarte husmødre, etter at de hadde funnet giftige bakterier, og ba dem behandle kjøttet som om det skulle være ekskrementer. Ofte er kjøtt, selv om det er kokt giftig, spesielt om det er rått, barbekjuet, ristet eller stekt på spyd, ikke bra å konsumere. Dette er stadige kilder til infeksjoner.

  * Nyre-sykdom, gikt, leddsmerter og revmatisme;
  Noe av det verste en kropp blir infisert med via kjøtt-spising er urin og urinsyre (deler av nitrogen). En biffsteak inneholder f. eks. omtrent 14 gram urinsyre pr. pund. En amerikansk doktor undersøkte kjøtt-etere, for å finne ut forholdet med urinsyre, og fant at kjøtt-etere måtte bruke 3 ganger så lang tid på å bli kvitt giften i binyrene enn en vegetarianer. Så lenge menneskene er unge, har de ikke så store problemer med dette, og binyrene klarer å motstå skader og sykdommer, men jo eldre binyrene blir jo vanskeligere blir det å rydde opp, og sykdommer forekommer ofte. Når binyrene ikke lenger klarer å takle de ekstraordinære problemene med syren, blir den deponert rundt omkring i kroppen. Så blir det absorbert av muskler, som en svamp og urinen vil bli hardere og til slutt krystallisere seg. Når dette skjer i leddene, vil smerter oppstå og det utvikles gikt, arthrites (leddsmerter) og revmatisme. Når dette samler seg opp i nervebaner vil andre problemer dukke opp, som neuritis og sciatica.. Nå når flere og flere doktorer opplever dette vil de be pasienten om å slutte med å spise kjøtt. Helt eller i alle fall å redusere det så mye som mulig.

  * Dårlig eliminering
  Siden vår kropp ikke er laget for å fordøye kjøtt, blir dårlig eliminasjon et naturlig resultat, og det er med på å lage et stressende mageproblem. Kjøtt, som er ekstremt fattig på fiber, har den store svakhet at det bidrar til en langsom prosess (4 ganger så sent som en vegetativ kost) og fører ofte til forstoppelse.
  Honnr gitt av : Stormbringer, 01. juli 2009, 18:30
  30  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Protein-myten 01. juli 2009, 16:41
  Når det gjelder livsstilen og leve på rå mat. Så er det for det meste dem som er interessert i helsegevinstene framfor muskelbygging, som vender om til den (jeg synser kanskje litt her, men jeg snakker bare ut i fra mitt personlige valg, samt venner/bekjente som har endret kosthold) Og rå mat, er da så mangt mer enn bare salat og tomat. Det igjen bekrefter bare hvor lite vedkommede vet om denne livsstilen.

  Men hvis noen går rundt og tror at det er sunt å spise mengder kjøtt og beabeid mat, med den vitenskapen forskning/ stuider som vises i dag, så vil jeg kalle det bra naivt. Vi blir bombadert daglig med slike rapporter og studier, - det er så iøyefallende, at det går inn an å unngå å se dem. - Wake up and smell the coffee!  Thumbsup


  http://www.healingcancernaturally.com/meat-and-colon-cancer-link.html


  Colon cancer is one of the world's top killers, but if you're a vegetarian, you have reason to breathe a sigh of relief. Meat-eaters, take note. The recent study by the European Prospective Investigation of Cancer and Nutrition (EPIC) study chillingly confirms what previous smaller studies have shown for years: Consumption of animal products are likely to cause colorectal (colon and rectal) cancer.

  The massive EPIC study is the biggest ever into diet and cancer. It involved 406,323 people from nine countries over a period of 15 years. The results of the study were presented recently in Lyon, France, at the European Conference on Nutrition and Cancer.

  The study cited preserved meats, such as cured ham, hot dogs, bacon and salami, as major culprits for colorectal cancer, and indicated that red meat was also a high risk factor. People who consumed preserved meats were found to have a 50 percent greater chance of developing colorectal cancer than those who ate no preserved meats. Red meat produced the same harmful bacteria in the colon as is found in tobacco.

  But don't head out for chicken wings yet. Previous studies have also linked consumption of chicken, dairy and eggs to the development of colorectal cancer. A 1990 survey and 1991 follow-up study in the Spanish Island of Majorca found that consumption of chicken, red meat, dairy and eggs increased the risk of developing colorectal cancer.

  Another 1991 Swedish study indicated an association between meat consumption and colorectal cancer, and a 1992 study in northeast Italy found that "frequent consumption of refined starchy foods, eggs and fat-rich foods such as cheese and red meat is a risk factor for colorectal cancer." All studies were published in the International Journal of Cancer.

  Researchers at Harvard Medical School and at the Harvard School of Public Health in 1990 found a clear association between animal fat intake and colon cancer rates. The authors of the study also reported that in the Nurse's Health Study of 121,700 female registered nurses 30 to 55 years of age found that, women who consumed beef, lamb, or pork as a main dish at least once a day were 2.5 times more likely to be diagnosed with colon cancer than women who consumed meat as a main dish less than once a month.

  The American Cancer Society (ACS) states that "a diet mostly from animal sources" is a risk factor for colorectal cancer. The ACS recommends that people choose foods from plant sources and limit their intake of high-fat foods, particularly from animal sources.

  The National Cancer Institute in the United States also says that "colorectal cancer seems to be associated with diets that are high in fat and calories and low in fiber" and that "eating vegetables and fruits is associated with a decreased risk of cancers of the ... colon [and] rectum..."  Stored Protein Diseases:
  http://www.healingcancernaturally.com/stored-protein-diseases.html  Akkurat før og under tiden til slaktning, foregår det store biokjemiske forandringer i dyret. Giftige biprodukter blir tvunget inn i kroppen, og derved gi gift-smerter til hele besetningen.
  Ifølge Encyclopedia Brittanica vil kroppsgifter, som inkluderer urinsyre og andre giftige slaggprodukter som viser seg i blod og celler.
  Protein, som kommer fra nøtter, lentiles, erter, korn og meieriprodukter sies det er langt renere enn kjøtt som inneholder ca. 56% urent vann. Akkurat som dyr, blir vi gjennom intens frykt og redsel offer for biokjemiske forandringer i farlige situasjoner. Hormonnivået i dyrets blod, spesielt adrenalinet forandres radikalt når de ser andre dyr slite for livet og friheten. Dette hormonet forblir i kjøttet og overføres som gift til mennesket som spiser det. Ifølge et næringsstoff-institutt i America: Dyrets kjøtt er fult av giftig blod og andre avfalls-bi-produkter.


  * Kreft
  En nylig undersøkelse blant 50.000 vegetarianere (adventister) ga resultater som sjokkerte en hel verden som studerer kreft. Studiet viste tydelig at denne gruppen hadde forbausende lite tilfeller av kreft, sammenlignet med tilsvarende gruppe av alder og kjønn. Resultatet viste samtidig at levealderen til adventistene var lengre enn sammenlignbare grupper. En nylig undersøkelse blant mormoner viste også at de hadde under 50% av krefttilfeller til normale grupper. Mormoner spiser som kjent meget lite kjøtt.
  Hvorfor får kjøtt-etere mer kreft? En grunn kan være at kjøtt, som ligger lenge før det blir konsumert, får en grå-grønn farve. Køttindustrien prøver å rette på dette ved å tilføre nitrat, og andre presseringsstoffer. Dette gjør at kjøttet ser mer rødt ut, men i de senere år har man funnet ut at dette har vist seg å være kreftproduserende.
  Som dr. William Lijinsky, en kreft-spesialt ved Oak Ridge National Laboratory sier: ”Jeg gir ikke nitratfarget mat til min katt en gang.”
  Britiske og Amerikanske forskere, som har studert tarm-bakterier i kjøtt-etere og vegetarianere, har funnet store forskjeller. Bakteriene i kjøtt-eternes tarmer reagerer spesielt på saftene, som viser seg å være kreftfremkallende. Dette kan være grunnen til at det er langt mer kreft i maver i områder som Nord-Amerika og Vest-Europa i forhold til det vegetariske India. I USA er for eks. mavekreft den nest mest forekommende kreftårsak. Bare slått av lungekreft. Mennesker i Scotland, som spiser 20% mer kjøtt enn englenderne, er et av de land i verden med høyest andel av mavekreft.


  * Kjemisk mat
  Det å spise kjøtt er ofte kalt for: ”Det å spise toppen av matkjeden.” I naturen er det en lang kjede av konsumenter: Planter, som spiser sollys, luft og vann. Dyr spiser planter, store dyr og mennesker spiser mindre dyr. Over hele verden har de behandlet jorden med gift (gjødsel og pesticider). Denne giften er blitt lagret i kroppen til de dyr som spiser planter og gress. F. eks. har de sprayet med innsektsdrepende middel, som DDT, et meget giftig stoff som vitenskapen har funnet, som kan gi kreft, sterilitet og leversykdommer. DDT er nå heldigvis blitt forbudt.
  Det viser seg at de som står øverst på denne matkjeden, mennesket, vil absorbere mest av de skadelige stoffene, som ikke kan brytes ned. De har funnet ut at kjøtt inneholder 13 ganger mer DDT enn grønnsaker, frukt og gress. Iowa State Universitet kunne via eksperimenter finne ut at DDT, som ble funnet i mennesket kom fra kjøtt.
  Men giftpåvirkning av kjøtt, stopper ikke her. Våre dyr som vi skal spise blir behandlet med kjemiske midler for å øke vekten på dyrene, for å få dem fete, og for å få den riktige farven etc. For å få det riktige kjøttet på en mest mulig økonomisk måte blir dyrene tvangsforet, sprøytet med hormoner, for å hjelpe vekstøkning, de får antibiotika, beroligende stoffer og kjemiske blandinger. The New York Times skriver: ”Men av langt større betydning av potensielle skadevirkninger for forbrukernes helse, er de skulte smittestoffene, bakterielignende, som salmonella og rester av pesticider, nitrater, nitriter, hormoner, antibiotika og andre kjemikalier” (18. juli 1971) Mange av disse stoffene er blitt bekreftet gir kreft, og det er også vist at mange dyr omkommer selv, før de rekker å komme til slakteriet.
  Nå som bondegårder er blitt omgjort til kjøttfabrikker, så mister dyrene muligheten til å se dagslys – og mange dyr må leve under grusomme forhold inntil de skal møte en grusom død. Spesielt gjelder dette for de stakkars hønene, som skal verpe egg eller gi kylling-kjøtt.
  Chicago Tribune kom med en artikkel hvor de skriver at eggene er klekket ut på toppen, og hvor kyllingene blir stimulert, dopet, og tvangsforet, de spiser i deres knøttsmå bur, hvor de ikke får fysisk trening eller frisk luft. Etter som de vokser flyttes de nedover, en etasje ad gangen, inntil de kommer helt ned til slaktning. En slik unaturlig livsform skaper ikke bare en kjemisk ubalanse, men dessverre også ondartede kreft-tilfeller og andre unødige misdannelser.


  * Dyre-sykdommer
  Et annet farlig problem med kjøtt-etere er at dyr er ofte skadet med farlige uoppdagede sykdommer eller rett og slett unngått av kjøttprodusentene og inspektørene. Ofte, når et dyr har en ondartet svulst eller kreft, så vil ofte den skadde delen bli skjært bort og resten solgt som kjøtt. Eller enda verre, det skadde kjøttet kan bli malt opp sammen med annet kjøtt, og gjort om til pølser eller karbonadekjøtt. Et sted i USA, hvor det er rutinemessige kontroller av kjøtt, ble det oppdaget at 25.000 kuer med øyekreft hadde blitt solgt som vanlig kjøtt. Vitenskapen har også funnet ut at dersom lever er infisert med en sykdom, og det blir gitt som for til fisk, vil fisken få kreft.
  En kjent vegetarisk doktor, dr. J. H. Kellogg uttalte engang da han spiste sin vegetarmat: ”Det er godt og kunne spise din man uten å bekymre seg om hvordan maten har avgått med døden.

  * Hjerte-sykdom;
  Kanskje det største og greieste argumentet for ikke å spise kjøtt, er den klare og vel-dokumenterte sammenhengen mellom det å spise kjøtt og hjerte-sykdommer.
  I Amerika, det landet i verden hvor det spises mest kjøtt, vil hver annen person, som spiser kjøtt enten dø av hjerte-sykdom eller av blodproblemer, samtidig, som disse sykdommene nesten er fraværende, hos mennesker som spiser minimalt med kjøtt.
  The Journal of the American Medical Assosiation, rapporterte i 1961 at ”en vegetariansk diett kan forhindre 90 – 97% av hjerte-sykdomer (Thromboembolic disease and coronary occlusions).
  Hva er det som er så skadelig for hjerte-systemet? Det dyriske fettet, sånn som kolesterål, kan ikke s bra nedbrytes i menneskekroppen. Dette fettet begynner å legge seg inne i blodåreveggene.
  Ved gjenttatt avlagring på denne måten, vil åpningen i blodbanen bli mindre og mindre, for år som går, ’og det vil igjen slippe mindre og mindre blod igjennom. Denne farlige tilstanden blir kalt atherosclerose. Dette medvirker en stor påkjenning på hjertet, som stadig må pumpe hardere og hardere for å få blodet rundt gjennom fortettede blodårer. Som et resultat kan man få høy blodtrykk, slag, og hjerte-attack. Nylig har også nå forskere og vitenskapsmenn på Harvard funnet ut at blodtrykket hos vegetarianere, er betydelig lavere enn hos en sammenlignbar gruppe av kjøtt-spisere. Under Korea-krigen, ble 200 amerikanske soldater med en gjennomsnittsalder på 22 år undersøkt etter deres død. Omtrent 80% hadde hardere blodårer tettet med rester fra kjøtt-spising. Koreanske soldater i samme alder, ble også undersøkt, og der fant de ikke slike problemer med blodårene. Koreanerne var i det vesentlige vegetarianere.

  Det er nå erkjent at Den Amerikanske Nasjonens nr. 1 dødsårsak, er hjerte-sykdom, og den har nådd til epidemiske proporsjoner. Flere og flere leger (inkl. the American Hearth Assosiation) oppfordrer sine pasienter med hjerteproblemer til en sterk reduksjon av kjøtt-mat, ja ofte til og med oppfordrer til totalt avhold. Vitenskapen har nå erkjent at tøffheten og fibrene til en vegetarkost, reduserer kolesterolnivået.
  Dr. U. D. Register, formann i the Department of Nutrition ved Loma Linda Universitet i California, beskriver erfaringer, hvor et kosthold med bønner, erter, etc. reduserer kolesterolnivået, selv med store mengder av smør.


  * Putrefaction - forråtnelse
  Så fort et dyr er drept, begynner roteiner i kroppen å koagulere, og selvdestruerende enzymer blir frigjort (i motsetning til planter, som har rigide cellevegger, og et enklere sirkulasjonssystem).
  Snart vil det utvikle et denaturerende stoff, som kalles ptomain. På grunn av disse ptomainene som blir frigjort rett etter døden, vil dyrekjøtt, fisk, egg ha en felles prosess – en ekstremt rask
  dekompostering og forråtnelse. I løpet av den tiden det tar fra dyret er slaktet, plassert i et fryselager, ”eldet”, transportert til slakteren, kjøpt, brakt hjem, preparert og spist, kan man tenke seg hvordan forråtnelsesprosessen har kommet i gang i ens middag. Kjøttet går meget langsomt gjennom menneskets fordøyelsessystem, som vi har sett ikke er laget til å fordøye det. Det tar kjøttet omtrent opptil 5 dager å få det ut av kroppen sammenlignet med vegetarkost, som tar omtrent 1,5 dg, og i denne tiden har kjøttet konstant kontakt med fordøyelsesorganene. Den vanen som er gjort av mennesket ved å spise kjøtt i sin komposteringsprosess produserer gifter til tarmsystemet og sliter ut tarmtrakten altfor tidlig. Rått kjøtt, som hele tiden er i en forråtnelsesprosess kan smitte kokkens hender og alt han kommer i berøring med. En engelsk offiser innen helsesystemet advarte husmødre, etter at de hadde funnet giftige bakterier, og ba dem behandle kjøttet som om det skulle være ekskrementer. Ofte er kjøtt, selv om det er kokt giftig, spesielt om det er rått, barbekjuet, ristet eller stekt på spyd, ikke bra å konsumere. Dette er stadige kilder til infeksjoner.

  * Nyre-sykdom, gikt, leddsmerter og revmatisme;
  Noe av det verste en kropp blir infisert med via kjøtt-spising er urin og urinsyre (deler av nitrogen). En biffsteak inneholder f. eks. omtrent 14 gram urinsyre pr. pund. En amerikansk doktor undersøkte kjøtt-etere, for å finne ut forholdet med urinsyre, og fant at kjøtt-etere måtte bruke 3 ganger så lang tid på å bli kvitt giften i binyrene enn en vegetarianer. Så lenge menneskene er unge, har de ikke så store problemer med dette, og binyrene klarer å motstå skader og sykdommer, men jo eldre binyrene blir jo vanskeligere blir det å rydde opp, og sykdommer forekommer ofte. Når binyrene ikke lenger klarer å takle de ekstraordinære problemene med syren, blir den deponert rundt omkring i kroppen. Så blir det absorbert av muskler, som en svamp og urinen vil bli hardere og til slutt krystallisere seg. Når dette skjer i leddene, vil smerter oppstå og det utvikles gikt, arthrites (leddsmerter) og revmatisme. Når dette samler seg opp i nervebaner vil andre problemer dukke opp, som neuritis og sciatica.. Nå når flere og flere doktorer opplever dette vil de be pasienten om å slutte med å spise kjøtt. Helt eller i alle fall å redusere det så mye som mulig.

  * Dårlig eliminering
  Siden vår kropp ikke er laget for å fordøye kjøtt, blir dårlig eliminasjon et naturlig resultat, og det er med på å lage et stressende mageproblem. Kjøtt, som er ekstremt fattig på fiber, har den store svakhet at det bidrar til en langsom prosess (4 ganger så sent som en vegetativ kost) og fører ofte til forstoppelse.
  Honnr gitt av : Coincidence theorist, 01. juli 2009, 16:46
  Sider:
 • 1
 • 2
 • 3
 • ...
 • 12
 • Ønsker du å bli litt sunnere? Da bør disse matvarene stå på handlelisten.

  Effektiv beintrening

  Trening30.07.202069

  Ikke skipp unna beintreningen. Dette er øvelsene du bør gjøre.
  Disse kraftplantene og grønnsakene har mest proteiner i seg.
  Det er viktig med riktig påfyll av protein og energi. Se hva du bør spise til lunsj!
  Kan du spise sent på kvelden og hvor mye?