Skrevet av Emne: Øker ikke i kroppsvekt!  (Lest 4261 ganger)

Utlogget Pans

  • Treningsnarkoman
  • *******
  • Innlegg: 2 034
  • Honnør: 309
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 2 034

Sv: Øker ikke i kroppsvekt!
« #15 : 27. november 2010, 17:29 »
"Klarer ikke å legge på meg samme hvor mye jeg spiser" blablabla... Spis mer da, pingle!! Wink
"There Can Be Only One" - Bill K

Utlogget Bluebearworkout

  • Global Moderator
  • *****
  • Innlegg: 2 906
  • Honnør: 358
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 2 906

  • I haven't hit the pinnacles I plan to reach.
Sv: Øker ikke i kroppsvekt!
« #16 : 27. november 2010, 18:30 »
Hvorfor ikke? Hvem/hva har bestemt at det ikke er meningen å spise?

Naturen har bestemt. Smiley Mennesker er ikke skapt for å spise korn!

Utlogget Andre

  • Treningsnarkoman
  • *******
  • Innlegg: 2 672
  • Honnør: 300
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 2 672

Sv: Øker ikke i kroppsvekt!
« #17 : 27. november 2010, 23:25 »
Naturen har bestemt. Smiley Mennesker er ikke skapt for å spise korn!

Hvorfor kan ikke mennesker som tåler gluten helt fint, spise gluten? Kan vi ikke heller si at glutenallergikere ikke bør spise gluten? Blir det samme når folk sier at mennesker ikke bør drikke melk. Hvorfor bør ingen mennesker drikke melk selv om det er mange mennesker som ikke tåler melk i store mengder?

Hadde det ikke vært for korn med gluten og melk, så ville ikke nordmenns forfedre overlevd i så stor grad som de har gjort. Overgangen fra "hunter gatherer"-samfunn til jordbrukssamfunn gjorde jo at befolkningen i Europa vokste kraftig i sin tid.

Hvilke målbare gevinster kunne f.eks. jeg fått av å slutte å spise gluten? Og eventuelt også melk.

Utlogget Bluebearworkout

  • Global Moderator
  • *****
  • Innlegg: 2 906
  • Honnør: 358
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 2 906

  • I haven't hit the pinnacles I plan to reach.
Sv: Øker ikke i kroppsvekt!
« #18 : 27. november 2010, 23:56 »
Hvorfor kan ikke mennesker som tåler gluten helt fint, spise gluten? Kan vi ikke heller si at glutenallergikere ikke bør spise gluten? Blir det samme når folk sier at mennesker ikke bør drikke melk. Hvorfor bør ingen mennesker drikke melk selv om det er mange mennesker som ikke tåler melk i store mengder?

Hadde det ikke vært for korn med gluten og melk, så ville ikke nordmenns forfedre overlevd i så stor grad som de har gjort. Overgangen fra "hunter gatherer"-samfunn til jordbrukssamfunn gjorde jo at befolkningen i Europa vokste kraftig i sin tid.

Hvilke målbare gevinster kunne f.eks. jeg fått av å slutte å spise gluten? Og eventuelt også melk.

Sukker, pga karbohydrat i korn spaltes raskt (stivelse)
Det er unaturlig å spise mye karbohydrat evolusjonært og genetisk sett
Fattig på næringsstoffer, og de som er har lav biologisk tilgjengelighet
Mennesker har ikke evne til å nøytralisere forsvarsmekanismen til korn.. nemlig antibeitestoffer (gjelder ikke for tofrøbladete planter, men korn er enfrøbladet plante)
Genetisk mistilpasning mellom næringsbehovet vårt å næring som finnes i korn.
Korn har større mengde lektiner (en type protein) som mange tåler ganske dårlig
10 000 år siden jordbruksrevolusjonen.. 5500 år siden den kom til norden.. vi har ikke tilpasset oss enda og dette menes å være en av grunnene til at vi ligger på verdenstoppen i utbredelse av sykdommer som hjerteinfarkt, MS, diabetes og revmatisme som i mange tilfelle skyldes for stort korn inntak.. å endre genene for sykdommer som oftest inntreffer etter man får barn og i tillegg involverer et høyt antall gener tar tid!

Problemet med melk er at det ikke er den konsum varen det burde være.. pasteurisert.. homogenisert (bruker å anbefale skummet / fløte - de er ikke homogenisert!) industrielt fremstilt, påvirket av hormoner. Melk fra eldre dager var mindre bearbeidet og inneholde flere "gode" bakterier og flere intakte enzymer som gjorde at vi tålte den bedre..!

Så derfor er de fleste bedre passet med å spise mer grønnsaker, nøtter, frukt, fisk og andre animalske produkter og melkeprodukter tåles bedre om de er syrnet.

Gå til:  

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!