Hvorfor kan ikke mennesker som tåler gluten helt fint, spise gluten? Kan vi ikke heller si at glutenallergikere ikke bør spise gluten? Blir det samme når folk sier at mennesker ikke bør drikke melk. Hvorfor bør ingen mennesker drikke melk selv om det er mange mennesker som ikke tåler melk i store mengder?
Hadde det ikke vært for korn med gluten og melk, så ville ikke nordmenns forfedre overlevd i så stor grad som de har gjort. Overgangen fra "hunter gatherer"-samfunn til jordbrukssamfunn gjorde jo at befolkningen i Europa vokste kraftig i sin tid.
Hvilke målbare gevinster kunne f.eks. jeg fått av å slutte å spise gluten? Og eventuelt også melk.
Sukker, pga karbohydrat i korn spaltes raskt (stivelse)
Det er unaturlig å spise mye karbohydrat evolusjonært og genetisk sett
Fattig på næringsstoffer, og de som er har lav biologisk tilgjengelighet
Mennesker har ikke evne til å nøytralisere forsvarsmekanismen til korn.. nemlig antibeitestoffer (gjelder ikke for tofrøbladete planter, men korn er enfrøbladet plante)
Genetisk mistilpasning mellom næringsbehovet vårt å næring som finnes i korn.
Korn har større mengde lektiner (en type protein) som mange tåler ganske dårlig
10 000 år siden jordbruksrevolusjonen.. 5500 år siden den kom til norden.. vi har ikke tilpasset oss enda og dette menes å være en av grunnene til at vi ligger på verdenstoppen i utbredelse av sykdommer som hjerteinfarkt, MS, diabetes og revmatisme som i mange tilfelle skyldes for stort korn inntak.. å endre genene for sykdommer som oftest inntreffer etter man får barn og i tillegg involverer et høyt antall gener tar tid!
Problemet med melk er at det ikke er den konsum varen det burde være.. pasteurisert.. homogenisert (bruker å anbefale skummet / fløte - de er ikke homogenisert!) industrielt fremstilt, påvirket av hormoner. Melk fra eldre dager var mindre bearbeidet og inneholde flere "gode" bakterier og flere intakte enzymer som gjorde at vi tålte den bedre..!
Så derfor er de fleste bedre passet med å spise mer grønnsaker, nøtter, frukt, fisk og andre animalske produkter og melkeprodukter tåles bedre om de er syrnet.