spor!
stå på med disse ideene dine! hva med å lage smultringer?
Morroklumpen!
På bestilling presanterer jeg:
Den lysebrune protein dama.
En saga i fire deler:
Del 1:
"Hasselmarengs"
Forvarm ovn til ca 120 grader- varmluft.
ca 60 g eggehvite
20 g sukrinmelis
30 g malte hasselnøtter
Stivpisk eggehviter med melis, vend forsiktig inn hasselnøtter. Stek i form med samme diameter som det du skal lage resten av kaka i. Ca 120 grader i ca 1 time, varmluft. Har du ikke varmlufts alternativ må du regne med lenger tid.
Del2:
"Sukkerbunn"
Forvarm ovn til ca 180 grader.
Sukkerbunn del 1:
2 egg S/M
20 g sukrin melis (2 toppa ss)
40 g kokosmel (ca 4 toppa ss)
2 g fiberhusk (en liten ts)
30 g proteinpulver ( 15 g Dalblad Toffee og 15 g Nectar Vanilla bean torte)
60 g skyr vanilje (ca 3 toppa ss)
1 ts malt vaniljestang
1 ts bakepulver
Ca 0,5 dl vann
Egg og sukrin piskes til eggedosis, bland så i resten av det tørre, skyr og veske
Sukkerbunn del 2:
100 g eggehvite ( ca 3 hviter)
Piskes stivt.
Bland de stive hvittene og den andre røra forsiktig sammen.
Stekes ca 20 min midt i ovnen.
Del 3:
"Marsipanlokk"
70 g mandelmel (etter å ha siktet bort grove biter)
40 g sukrin melis
30 g eggehvite
Bland mandelmel og melis. Tilsett så eggehvite litt etter litt, slik at det ikke blir for fuktig. Elt sammen og kjevle det ut et par mm tykt på bakepapir.
Del 4:
Fyll:
ca 150g soyafløte piskes til krem (brukte organic cremovita, men smaksmessig anbefales den ikke til dette)
ca 100 g Lerum, bringebær/eple syltetøy uten tilsatt sukker.
Så settes det sammen.
Del sukkerbunnen i 3.
Smør syltetøy på bunnen.
Legg på hasselmarengsen.
Smør syltetøy på.
Legg på midten av sukkerkaka.
Smør syltetøy på.
Legg ett lag krem på.
Smør syltetøy på toppen og legg den på.
Smør så et lag krem på hele kaka.
Legg så marsipanlokket på.
(Burde jo så pyntes, men det gjorde ikke jeg.)
ca:
51 g karb.
108 g prot.
58 g fett
Terningkast 3.
Funksjonell mat har "forbedret" mandelmelet, hvilket førte til at marsipanen ikke smakte like godt som den har gjort tidligere og den ble lysebrun istedet for hvit. Soyafløten som smakte ypperlig i is med proteinpulver var ikke like god på smak bare som krem.Med den gamle typen mandelmel og en annen type sunn krem ville sikkert kaka scora mye høyere, ellers var det var mye arbeid.Ikke har jeg noen gang smakt ordentlig "hvit dame" så selv om denne hadde smakt veldig godt med nevnte forbedringer så vet jeg ikke helt hvordan den kommer oppimot "the real deal"