Jeg har kommet over noe informasjon som har fått meg til å sperre opp øynene. Sitter og googler litt å prøver å lære, men føler jeg går meg vill i informasjonen. Så slo det meg at det sikkert sitter en del personer her med mye kompetanse på området.
Så vidt jeg har skjønt så har hjernen en øvre grense for insulin og nedre grense for glukagon. Og hjernen stimulerer enten insulin eller glukagon i henhold til hva vi har spist, eller ikke spist, med mål om å holde et stabilt blodsukker. Det vil si å holde blodsukkeret innenfor innenfor øvre og nedre grenser for insulin og glukagon.
Det som skremmer meg er den innvirkningen raffinerte karbohydrater skal ha på blodsukkerbalansen, og hvilken effekt det vil ha over tid hvis kostholdet består av mye raffinerte karbohydrater. Tydeligvis gjør raffinerte karbohydrater at du topper øvre grense for blodsukker, og det produseres for mye insulin, slik at du fort raser ned og havner under nedre grense igjen. Med andre ord vil man over tid ha et system i overarbeid pga raffinerte karbohydrater. Stemmer dette?
Har jeg grunn til å bekymre meg for dette? Så vidt jeg vet er jeg ikke i fare for å utvikle diabetes. Så som normalt menneske, vil jeg holde meg innenfor øvre og nedre grense med blodsukkeret mitt med inntak av mye raffinerte karbohydrater?
Videre lurer jeg på hvilke effekter det har både fysisk og psykisk å ha et system som feilproduserer mengde insulin og glukagon som følge av "sjokkene" for mye raffinerte karbohydrater tydeligvis gir?