Skrevet av Emne: Knasing i albue (ikke vanlig knekking)  (Lest 5834 ganger)

Utlogget Enkeltbekkasin

  • Nykomling
  • *
  • Innlegg: 1
  • Honnør: 0
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 1

Knasing i albue (ikke vanlig knekking)
« : 29. april 2013, 12:52 »
Hei,

Jeg er en kar på 26 år som trener styrke, og tror jeg har pådratt meg en slitasjeskade i venstre albue. Jeg har vært hos lege og fysioterapeut, men føler ikke at de forstår problemet og kan gi gode råd for behandling.

Symptomer:
- Kan ikke strekke venstre arm helt ut, Kjenner at det "stopper", og det er ubehagelig. Begynte å kjenne dette for 5-6 måneder siden mens jeg trente, og etter å ha trent. For tre måneder siden begynte det å gjøre veldig vondt å løfte. Jeg har ikke trent armer/overkropp etter dette.
- Kan heller ikke bøye armen helt inn. Jeg når et punkt hvor det helt klart er noe som stopper bevegelsen i leddet.
- Det kommer "knaselyder" (krepitasjoner) fra albuen når jeg løfter noe (hva som helst, til og med en blyant). Jeg mener IKKE standard knekking i leddet. Det kommer ikke noe "smell" eller knekk som når man "knekker" i knokene. Dette er knasing, som høres mer ut som overflater inni leddet som gnisser imot hverandre. Lyden blir høyere desto mer jeg strammer musklene i armen samtidig som jeg beveger albueleddet. Lyden kommer både ved fleksjon og ekstensjon av leddet.
- Moderate smerter i albueleddet ved anstrengelser, f.eks skuldertrening, benkpress, og spesielt franskpress. Dette har pågått en stund under trening, men ble verre for tre måneder siden.
- Det gjør svakt vondt å spenne musklene i armen uten å bevege albueleddet.
- Ingen hevelser.
- Det gjør ikke vondt å klemme/presse på albueleddet. Kjenner heller ingen unormalheter ved klemming på leddet eller andre steder på armen.
- Det kommer også mer "knekkelyder" fra venstre håndledd enn normalt, og svak smerte ved anstrengelser. Disse symptomene startet også for tre måneder siden.

Annet:
- Jeg har ikke hatt noen tidligere skader eller operasjoner i armen.
- Jeg tar ingen kosttilskudd, protein etc. eller dop
- Jeg trener forholdsvis tungt, men ikke tyngre enn at jeg kan ta 10 reps i alle øvelser. Trodde ikke det skulle gi skjelettskader...

Jeg lurer på:
- Hva dette er
- Om det finnes behandling. Tabeletter/kosttilskudd? Armøvelser? Operasjon?
- Hvilken konsekvens dette får for videre styrketrening og hverdagslig belastninger. Jeg ønsker veldig gjerne å kunne fortsette trening, men det aller viktigste er jo å i det minste fungere normalt.
- Om dette er starten på et større problem i fremtiden

Min samtale med legen etter første legetime 3-4 uker etter knasingen startet:

Han:
"Røntgen viste normale forhold i albueledd. over håndleddet var det en liten hevelse i bløtdelene. Dette kan f eks sees ved senebetennelser. Du kan forsøke å avlaste med en håndleddsstøtte og smøre rikelig med ibux gel, 10 cm stripe mogen og kvelde, Fås uten resept på apotek."

Jeg:
"Hei igjen, Takk for raskt svar. Jeg er litt overrasket over at det ikke ble funnet noe i albueleddet i og med at det er her jeg merker mest at noe er galt. Jeg har nå hatt fri fra trening i 5-6 uker. Mener du det er greit å starte opp trening igjen selv om det knaser i leddet, og det noen ganger låser seg? I mitt hodet er knaselyder et tegn på slitasje ved bevegelse og belastning..."

Han:
"Knasing i ledd er oftest leddkapselen som "knaser". tilsvarer å "knekke fingre". Om problemene vedvarer ber jeg deg bestille ny time. "

Som tidligere påpekt er ikke denne knasingen synonymt med "knekking" i ledd. Jeg føler meg ikke klokere på dette, og det frister ikke å kaste bort tid og penger på en ny legetime. Fysioterapeuten ga heller ingen svar.

Jeg vil veldig gjerne trene videre, men vet fortsatt ikke hva dette er, og vet ikke konsekvensen av å belaste leddet. Etter å avstå fra trening har jeg mistet muskelmasse, styrke og lagt på meg. Jeg vil komme i gang igjen.
Jeg tror ikke dette er betennelse, fordi jeg synes det ikke er vondt nok for det, og har ingen hevelser. Jeg har nå latt armen hvile i tre måneder uten at noe har endret seg i særlig grad.

Er det noen her som har noen råd eller har opplevd noe lignende?

Northsteel

  • Gjest
Sv: Knasing i albue (ikke vanlig knekking)
« #1 : 29. april 2013, 12:58 »
1. Snakk men en spesialist, ikke en allmennlege som vet ingen ting om alt.

2. Begynn å ta omega 3, jeg merker det fort i leddene hvis jeg ikke tar tilskudd meg omega 3. Ta 3 ganger anbefalt dose den første uken.

Gå til:  

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!