Skrevet av Emne: Tilberedning av seifilet  (Lest 3289 ganger)

Utlogget oyval

  • Forumavhengig
  • ******
  • Innlegg: 699
  • Honnør: 13
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 699

Tilberedning av seifilet
« : 07. februar 2005, 19:38 »
Hvordan tilbereder man egentlig sei-filet?

Jeg kjøpte en sånn firkantet frossen-utgave idag. Jeg prøvde å steke den, men hele greia bare falt ifra hverandre og det var masse som svidde seg i panna... Finnes det en hemmelig fremgangsmåte som gjør livet lettere for en fersk sei-spiser?

Utlogget xander

  • Erfaren bruker
  • ****
  • Innlegg: 260
  • Honnør: 9
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 260

SV: Tilberedning av seifilet
« #1 : 07. februar 2005, 20:15 »
aldri tilbredet sei faktisk, men laks spiser jeg mye! da steker jeg den bare kjapt på hver side sånn at varmen "lukkes" inni og så steker jeg den hardt på skinnsia og pakker den inn i aluminiumsfolie og lar den steke i sin egen varme på kjøkken benken. da blir den skikkelig digg. husk salt og pepper! og kjøp fersk isteden, mye bedre smak!

Utlogget oyval

  • Forumavhengig
  • ******
  • Innlegg: 699
  • Honnør: 13
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 699

SV: Tilberedning av seifilet
« #2 : 07. februar 2005, 20:22 »
Det finnes mye god mat på butikken.. Men sei er billig, egentlig bare derfor jeg kjøpte det. Bryr meg egentlig ikke så mye om hvordan det smaker, men skulle gjerne slippe alt det peset med å tilberede den.

Utlogget Big T

  • Erfaren bruker
  • ****
  • Innlegg: 447
  • Honnør: 14
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 447

  • Lead with speed, follow with power
SV: Tilberedning av seifilet
« #3 : 07. februar 2005, 20:23 »
Jeg pleier å dele den opp i 7 biter også rulle den i mel, pepper og salt. Også steker jeg den og helt til sist tar jeg oppi en boks tomater så blir det litt fiskegryte lignende. Godt og veldig sunt!
Mvh Big T

Utlogget oyval

  • Forumavhengig
  • ******
  • Innlegg: 699
  • Honnør: 13
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 699

SV: Tilberedning av seifilet
« #4 : 07. februar 2005, 20:28 »
Jeg pleier å dele den opp i 7 biter også rulle den i mel, pepper og salt. Også steker jeg den og helt til sist tar jeg oppi en boks tomater så blir det litt fiskegryte lignende. Godt og veldig sunt!

Det hørtes lurt ut. Tror jeg dropper tomatene men. Jeg spiser det med bare rå brokkoli.

Utlogget xander

  • Erfaren bruker
  • ****
  • Innlegg: 260
  • Honnør: 9
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 260

SV: Tilberedning av seifilet
« #5 : 07. februar 2005, 20:38 »
rå brokkoli? blir du ikke litt "rar" i magen da?

Utlogget oyval

  • Forumavhengig
  • ******
  • Innlegg: 699
  • Honnør: 13
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 699

SV: Tilberedning av seifilet
« #6 : 07. februar 2005, 20:40 »
Blir man det? Spiste det for første gang i dag og har ikke merket noe spes.
Spiser den rå fordi det er enklest egentlig, men hvis man blir dårlig i magen av det så må jeg jo slutte..

Utlogget Bav

  • Forumavhengig
  • ******
  • Innlegg: 676
  • Honnør: 16
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 676

SV: Tilberedning av seifilet
« #7 : 08. februar 2005, 14:20 »
Seibiff holder seg fast i fisken ved steking. Koster 20,- for en pakke med 6 biffer og en liten posjon med løk. Billig, sunt og godt!

Utlogget oyval

  • Forumavhengig
  • ******
  • Innlegg: 699
  • Honnør: 13
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 699

SV: Tilberedning av seifilet
« #8 : 08. februar 2005, 14:54 »
Hvordan er det med næringsinnholdet i den? Driver å setter opp deffe-plan og kan ikke legge inn mer karbs..

Utlogget Bav

  • Forumavhengig
  • ******
  • Innlegg: 676
  • Honnør: 16
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 676

SV: Tilberedning av seifilet
« #9 : 08. februar 2005, 17:39 »
Nill karbs i hverfall. Ørlite i løken kanskje. Ellers består den utelukkende av protein. 18 gr. pr 100 gr vare, tror jeg.

Utlogget Big T

  • Erfaren bruker
  • ****
  • Innlegg: 447
  • Honnør: 14
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 447

  • Lead with speed, follow with power
SV: Tilberedning av seifilet
« #10 : 08. februar 2005, 18:11 »
Om jeg ikke tar helt feil så inneholder den også en del kreatin, men det er jeg ikke helt sikker på.
Mvh Big T

Utlogget Melissa

  • Superavhengig
  • ******
  • Innlegg: 1 183
  • Honnør: 82
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Kvinne
  • Innlegg: 1 183

SV: Tilberedning av seifilet
« #11 : 08. februar 2005, 21:41 »
Hvordan tilbereder man egentlig sei-filet?

Jeg kjøpte en sånn firkantet frossen-utgave idag. Jeg prøvde å steke den, men hele greia bare falt ifra hverandre og det var masse som svidde seg i panna... Finnes det en hemmelig fremgangsmåte som gjør livet lettere for en fersk sei-spiser?

Den faller alltid fra hverandre hos meg også!  what Det går vel ikke an å tilberede seien i ovnen?  :Smiley Eller?
Man er ikke en taper før man slutter å prøve seg!

Utlogget Bav

  • Forumavhengig
  • ******
  • Innlegg: 676
  • Honnør: 16
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 676

SV: Tilberedning av seifilet
« #12 : 08. februar 2005, 21:43 »
Om jeg ikke tar helt feil så inneholder den også en del kreatin, men det er jeg ikke helt sikker på.
Slikt står det aldri noe om på varedeklarasjonen, dessverre. Men 99 % av befolkningen aner jo ikke hva kreatin er.

Utlogget Morten

  • Forumavhengig
  • ******
  • Innlegg: 761
  • Honnør: 14
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 761

  • Eat when it´s time, not when you´re hungry!
SV: Tilberedning av seifilet
« #13 : 10. februar 2005, 00:39 »
www.godfisk.no

Der finner du det meste om sei og andre fiskeslag Smiley

Utlogget oyval

  • Forumavhengig
  • ******
  • Innlegg: 699
  • Honnør: 13
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 699

SV: Tilberedning av seifilet
« #14 : 10. februar 2005, 12:51 »


Den faller alltid fra hverandre hos meg også! what Det går vel ikke an å tilberede seien i ovnen? :Smiley Eller?

Jeg prøvde å gjøre som Big_T tipset om, nemlig å dele den opp i mindre firkanter som rulles i mel, pepper og salt. Da smuldret den ikke opp.

Gå til:  

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!