Skrevet av Emne: Grovt brød med stor G  (Lest 5357 ganger)

Utlogget Stockman

  • Litt godt kjent
  • **
  • Innlegg: 64
  • Honnør: 2
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 64

  • You never know what you get
Grovt brød med stor G
« : 08. mai 2003, 19:04 »
Har sett at det er en del prat om brød her på forumet, tenkte jeg kunne komme med mitt lille tips.

Dersom du har tid og vil spare litt penger så bak ditt eget brød. Kan høres vanskelig ut, men det er enkelt! Dessuten imponerer du stort når du står på kjøkkenet og lager brød eller sitter i kantina og skryter av ditt eget brød =)

Ingredienser:
1,3kg sammalt hvete
0,2kg sammalt rug, fint
0,2kg hvete helkorn
1dl solsikkekjerner
1dl linfø
1pk tørrgjær
9dl havrekli
litt salt
ca 1,5 -- 1,8l vann

Såher utføres bakverket:
Bland alle ingrediensene i en stor bolle, spe på med vann mens du rører rundt. Jeg anbefaler å ikke bruke hendene til å kan deigen, fordi den er veldig bløt. Når alt sammen er blandet sammen og du har brukt opp vannet. (jeg vil tro at 1,5l er nok) så har du plastfolie over bollen og lar den stå i 30min.

Når det har gått en halvtime tar du deigen ut av bollen og fordeler den i 3 brødformer. Det er viktig å smøre brødformene godt. Jeg bruker kaldpresset olivenolje.

La brødformene med deig stå å heve seg i 25 min.

Stek brødene på nederste hylle i ovnen i 50-60 min på 200 grader.

Dette brødet har et høyt fiberinnhold, samtidig som GI-en holder seg ganske lav, pga at det ikke inneholder hvetemel, og fordi det inneholder en del helkorn samt linfrø.

Håper dere tar sjanen!

Bon appetit!
Trening er kunnskap!

Utlogget jkjsafjgk

  • Superavhengig
  • ******
  • Innlegg: 1 126
  • Honnør: 10
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 1 126

Re:Grovt brød med stor G
« #1 : 08. mai 2003, 22:24 »
høres fristende ut, kanskje jeg skal prøve det hvis jeg får tid!

Utlogget Zoria

  • Elite medlem
  • *******
  • Innlegg: 4 597
  • Honnør: 266
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Kvinne
  • Innlegg: 4 597

  • Mens sana in corpore sano
Re:Grovt brød med stor G
« #2 : 09. mai 2003, 15:27 »
Bra Stockman!! Endelig et fornuftig, sunt, godt og billig tips til folk her. Begynner å bli lei av folk som diskuterer nærings-innholdet i kneipen kjøpt på REMA.
Books just wanna be FREE! See what I mean at:
http://bookcrossing.com/friend/Tuttasb

Utlogget Godfather

  • Pratsom bruker
  • ******
  • Innlegg: 908
  • Honnør: 36
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 908

  • Custom User Title
Re:Grovt brød med stor G
« #3 : 09. mai 2003, 16:01 »
Hehe, det er da ikkje så venskeleg å finne næringsinnhold i brød da. Næringsmiddel tabell kanskje?

Utlogget Zoria

  • Elite medlem
  • *******
  • Innlegg: 4 597
  • Honnør: 266
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Kvinne
  • Innlegg: 4 597

  • Mens sana in corpore sano
Re:Grovt brød med stor G
« #4 : 10. mai 2003, 16:53 »
Ikke vanskelig å finne næringsinnhold nei, poenget mitt var at folk som påstår at de er så veldig opptatt av sunt kosthold kanskje burde styre unna kneipen på REMA og heller finne sunnere alternativ som skikkelig hjemmebakt godt grovbrød.
Books just wanna be FREE! See what I mean at:
http://bookcrossing.com/friend/Tuttasb

Utlogget FiXXXer

  • Aktivt medlem
  • ***
  • Innlegg: 243
  • Honnør: 7
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 243

Re:Grovt brød med stor G
« #5 : 15. mai 2003, 16:01 »

Ingredienser:
1,3kg sammalt hvete
0,2kg sammalt rug, fint
0,2kg hvete helkorn
1dl solsikkekjerner
1dl linfø
1pk tørrgjær
9dl havrekli
litt salt
ca 1,5 -- 1,8l vann

Dette brødet har et høyt fiberinnhold, samtidig som GI-en holder seg ganske lav, pga at det ikke inneholder hvetemel, og fordi det inneholder en del helkorn samt linfrø.

Er nå hvete i den oppskriften du har her, selv om det er sammalt.  Mye at du gidder å lage det brødet...tenker det er dama som i såfall gjør det  Tongue

BTW: Skal du begynne å løfte igjen snart?

Utlogget Stockman

  • Litt godt kjent
  • **
  • Innlegg: 64
  • Honnør: 2
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 64

  • You never know what you get
Re:Grovt brød med stor G
« #6 : 15. mai 2003, 16:18 »
Jobber en del nå, blir nok tilbake til apekattfabrikken neste uke.

Dessuten er det vi som baker det, ikke hun =)
Trening er kunnskap!

Utlogget Julenisse

  • .: Aktivutøver :.
  • ******
  • Innlegg: 824
  • Honnør: 28
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 824

  • lei nå.
Re:Grovt brød med stor G
« #7 : 15. mai 2003, 16:42 »
Brød er fy mat!
Gikk en tur i skogen, hørte skogens ro, ko , ko , ko.

Utlogget Nocturne

  • Superavhengig
  • ******
  • Innlegg: 1 445
  • Honnør: 26
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 1 445

  • I guess we all go a little crazy sometimes...
Re:Grovt brød med stor G
« #8 : 15. mai 2003, 18:22 »
Hm, går utifra du ikke vet nærings innhold, eller Gi verdi på dette brødet? Virker sundt iallefall, skal teste det ut på søndag  Smiley (Må bare bli bedre enn det brødet jeg lagde for 2 uker siden. Det var mer "kjeks" en brød for å si det sånn - knusktørrt!  Undecided )

-Noc-
For certain is death for the born
And certain is birth for the dead;
Therefore over the inevitable -
Thou shouldst not grieve.

- Bhagavad Gita, Chapter 2
(250 B.C – 250 A.D)

Utlogget Julenisse

  • .: Aktivutøver :.
  • ******
  • Innlegg: 824
  • Honnør: 28
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 824

  • lei nå.
Re:Grovt brød med stor G
« #9 : 15. mai 2003, 18:24 »
okk!
Gikk en tur i skogen, hørte skogens ro, ko , ko , ko.

Utlogget jkjsafjgk

  • Superavhengig
  • ******
  • Innlegg: 1 126
  • Honnør: 10
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 1 126

Re:Grovt brød med stor G
« #10 : 15. mai 2003, 18:36 »
Brød er fy mat!

Er du også bitt av fedon basillen?

Utlogget D.O.G.

  • Erfaren bruker
  • ****
  • Innlegg: 281
  • Honnør: 6
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 281

Re:Grovt brød med stor G
« #11 : 15. mai 2003, 19:13 »
Sier meg enig med Bulldog der.. syns jeg blir mer oppblåst av brødmat.

Utlogget Soje

  • Tungvekter
  • *******
  • Innlegg: 3 894
  • Honnør: 262
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 3 894

  • Dersom noe ikke gir resultater - gjør noe annet!!
Re:Grovt brød med stor G
« #12 : 16. mai 2003, 09:50 »
Har alltid fått for meg at det er gjæren i brødet som gjør meg tung i magen. Det er jo det som er den store forskjellen på havregryn og havrebrød i tilfelle.

Det at noen blir oppblåst i mage av brød kan jo også være Glutenallergi. Og da ville jeg i allefall styre unna brød.

Har noen rpøvd eller hørt om noen som har bakt brød uten gjær i...Huh Shocked

Soje

Utlogget FiXXXer

  • Aktivt medlem
  • ***
  • Innlegg: 243
  • Honnør: 7
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 243

Re:Grovt brød med stor G
« #13 : 16. mai 2003, 10:40 »
Nocturne: Går du maskin?

Utlogget FiXXXer

  • Aktivt medlem
  • ***
  • Innlegg: 243
  • Honnør: 7
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 243

Re:Grovt brød med stor G
« #14 : 16. mai 2003, 10:41 »
Jobber en del nå, blir nok tilbake til apekattfabrikken neste uke.
Var det det jeg så cruzende gjennom Gløs i en schtøgg Fiesta i går ettermiddag? I 30 km/t i 50-sonen ellerno  Wink

Gå til:  

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!