Skrevet av Emne: Grovt brød med stor G  (Lest 5356 ganger)

Utlogget Nocturne

  • Superavhengig
  • ******
  • Innlegg: 1 445
  • Honnør: 26
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 1 445

  • I guess we all go a little crazy sometimes...
Re:Grovt brød med stor G
« #15 : 16. mai 2003, 12:32 »
Sitat
Nocturne: Går du maskin?

Hehe, mente du meg? Vel - No, går ikke maskin nei  Smiley
For certain is death for the born
And certain is birth for the dead;
Therefore over the inevitable -
Thou shouldst not grieve.

- Bhagavad Gita, Chapter 2
(250 B.C – 250 A.D)

Utlogget Stockman

  • Litt godt kjent
  • **
  • Innlegg: 64
  • Honnør: 2
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 64

  • You never know what you get
Re:Grovt brød med stor G
« #16 : 16. mai 2003, 14:08 »
Stemmer, har jobba hele uka, fri til mandag nå.
Trening er kunnskap!

Utlogget Surtur

  • Nykomling
  • *
  • Innlegg: 18
  • Honnør: 2
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 18

Re:Grovt brød med stor G
« #17 : 29. mai 2003, 16:48 »

prøvde å bake det brødet der og har et par innvendinger;

først av alt er deigen stor med stor S, og om du bruker food-professor så må den være tilsvarende svær (5 liter +/-)

videre så hever den mye ved første heving og det kan virke som om den blir altfor stor til tre normale brødformer..
jeg gjorde den feilen å fordele i fire former, hvorav to var over normal størrelse.
det resulterte i fire altfor lave brød.
brødet er også veldig kompakt, dette kan nok ha mye med mengden havrekli og gjøre samt lite gjær for denne store mengden deig...

etter en time i ovnen var brødet fremdeles en smule bløtt på undersiden, men dette er nok pga den kompakte konsistensen

neste gang vil jeg nok ha i litt mindre vann (hadde i 1,8 l) og kanskje litt mindre gjær. redusere mengden havrekli med et par dl og øke mengden rug og det andre stasjet....

men det formelig oste sunnhet av dette brødet, men det var ikke det aller beste jeg hadde smakt,  litt for kompakt...
men når det virket så sunt gikk det helt flott ned, bedre enn kneipen på rema iallefall....

 8)

Utlogget Zoria

  • Elite medlem
  • *******
  • Innlegg: 4 597
  • Honnør: 266
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Kvinne
  • Innlegg: 4 597

  • Mens sana in corpore sano
Re:Grovt brød med stor G
« #18 : 29. mai 2003, 17:16 »
Når det gjelder gjærbakst så vil jeg anbefale å bruke hendene framfor food-prosessor (skrives prosessor, ikke professor som er noe helt annet, lol). Gjærbakst trenger kjærlige ømme hender, ikke maskin. Husk at du etter første heving må elte deigen godt og la den få etterheve i formene før steking. Da kan du muligens få et litt mindre kompakt brød.

Hvorfor vil du neste gang bruke mindre vann og mindre gjær? Uansett hva slags oppskrift det gjelder så er det sjelden man kan følge den slavisk, må tilpasse mengde væske og tørt etter forholdene slik at man får en passe konsistens på deigen. i følge baker Eddie Eidsvåg kjennes en bra deig ut som en dame-pupp.

Mvh husmor Zoria
Books just wanna be FREE! See what I mean at:
http://bookcrossing.com/friend/Tuttasb

Utlogget Ben

  • Superavhengig
  • ******
  • Innlegg: 1 079
  • Honnør: 24
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 1 079

Re:Grovt brød med stor G
« #19 : 29. mai 2003, 18:58 »
hehe...husmor Zoria ja...det har jeg stemplet deg som for lengst....ikke vondt ment på noen måter, tvertimot  Smiley

Gå til:  

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!