Prøv å tenk litt over hvilke kilder du har til karbs, prot og fett. karbs bør være av den grove sorten. grove skiver, pasta, havregryn, ris. Prot er bedre og bedre jo mer naturlig det er. En biff er bedre enn ei kjøttkake, om du skjønner. Da får en ingen tilsetningsstoffer, og bedre kvalitet på proteinet. Når det gjelder proteinkilder så er egg det som dekker best hele spekteret av nødvendige aminosyrer, og som tas opp lettest. kylling er det neste i rekken. men som sagt, renheten på kjøttet er viktigst. laks og tunfisk er også til å anbefale på det sterkeste. Når det gjelder fett så bør en få i seg minimalt med mettet fett(stivt i romtemperatur). Enumettet fett er til å anbefale, da dette er nødvendig for kroppen men ikke kan lages selv. En kan med fordel ha en energifordeling på 40/30/30(k/p/f).
Skal en deffe bør en først og fremst fordele maten over 6 måltider, dog minimalt innenfor 3 timer før leggetid. Karbohydrater kan da med fordel kuttes helt. Trener en sent bør en innta karbohydrater, men prøve å holde dette til et minimum. men for å ikke få dette problemet så bør en prøve å få gjort unna treningen tidligere. Noe annet som er en nødvendighet er kaloriunderskudd. Altså, forbrenne mer enn en inntar. Tenk deg at du skal spise det samme som tidligere, minus noe av karbohydratene. Dette tvinger kroppen til å benytte andre energikilder.
Oppretthold trening for å gi kroppen signaler om at det er behov for musklene. kardio bør ikke overdrives, da muskler kan brukes som energikilde. Men kardio er absolutt gunstig for en høyere forbrenning gjennom dagen.
Håper dette kan være til hjelp.
Tatt fra et innlegg jeg har skrevet tidligere til en annen..