Jeg begynner å miste grepet over hva diskusjonen egentlig dreier seg om her hvis jeg skal være ærlig.
Den eneste årsaken til overvekt er kalorioverskudd. Kalorier må tilføres for at man skal kunne bli feit. Fett kan ikke plutselig materialisere seg i kroppen fra ingen steder.
Overvekt og fedme er den vanligste årsaken til insulinresistens. Ca 1/3 av alle overvektige utvikler insulinresistens og av det - diabetes II. Andre årsaker til insulinresistens kan være f.eks. et overdrevet inntak av mettet fett over lengre tid, overdrevet inntak av fruktose og andre grunner til et høyt nivå av frie fettsyrer i blodet, eller at man arver det.
Er man insulinresistent har man lettere for å legge på seg og bli overvektig, og dette bør tas med i beregning av kaloriinntaket, altså at mindre kalorier trengs for å oppnå overskudd.
GI og glykemisk belastning er ingen store bidragende årsaker til overvekt eller insulinresistens.
Enige/uenige?
GI er nok kraftig overvurdert. Det var også derfor jeg skrev at innlegget med den kvikke "
Vil tro dette svarer greit på det spørsmålet : "-innledningen besvarte et helt annet spørsmål. Om karbohydratene man inntar har "høy" eller "lav" GI vil ha liten betydning, med mindre man snakker om forskjellen på strøsukker og høy. Men å si at karbohydratinntak
ikke spiller en stor rolle i utviklingen av insulinresistens, fedme og diabetes type 2 blir riv ruskende galt.
Det finnes nok av forskning på området, om man er villig til å løfte blikket litt
Hvor sier jeg at det absolutt spiller en stor rolle? Jeg skrev: "Det er nok ikke karbo eller GI som er det sorte fåret, men heller inaktivitet, overdrevent kaloriinntak, alkoholinntak, røyking og andre indikasjoner på en usunn levemåte.".
Og hvorfor insinuerer du at jeg ikke løfter blikken og leser annen forskning? Hvis du har eksempel på forskning som motsier det jeg sier, vis da heller til den istedenfor å si noe sånt.